Hjälp

NEW ARTICLE

Vilka är de viktigaste språken för företag?

Du måste översätta ditt kommersiella och marknadsföringsinnehåll om du arbetar internationellt.

I den här artikeln kommer vi att berätta vad är de 10 viktigaste språk som ingår i din internationaliseringsstrategi .

Det råder ingen tvekan om att världen blir mer kopplad och att handel, mer än någonsin, är internationell.

De flesta globala företag har åtminstone tänkt på de många möjligheter som följer med att helt enkelt erbjuda sitt innehåll på olika språk .
För att effektivt nå din målgrupp måste du prata med dem på sitt föredragna språk .

Du kan till exempel hitta en online-utbildning för att förbättra medarbetarkommunikation, överföra användarhandböcker för att hjälpa kunder eller hitta din webbplats för att locka till fler besökare runt om i världen.

Det blir alltmer nödvändigt att definiera en översättning och lokaliseringsstrategi som kommer att främja sådana interaktioner internationellt.

Bland ungefär 6000 kända levande språk är det inte alltid lätt att välja de som är en bra investering.
Det första du måste göra är att bedöma dina makroekonomiska mål och dina huvudmålgrupper. Innan du dyker in i språkets hav, kolla de som används av dina konkurrenter för att kommunicera innehållet och fråga dig själv om du ska kopiera dem eller sticka ut från dem. När du har samlat tillräckligt med information, ta dig tid att tolka den.

Vi har upprättat en lista över 10 viktiga språk som bör beaktas när du översätter ditt kommersiella och marknadsföringsinnehåll om du arbetar internationellt. Denna lista innehåller också fakta och siffror som illustrerar hur dessa språk är bra alternativ.

1. engelska


Engelska är verksamhetsspråk och akademi . Talas i 94 länder av 339 miljoner individer, det är det officiella språket i 20 viktigaste internationella organisationerna.

Dess användning är därför extremt utbredd. I de flesta länder är det också det första främmande språket som lärs i skolorna. Det förstås av en tredjedel av världens befolkning .
Det engelska språket har också toppositionen på de språk som används mest av Internetanvändare med 949 miljoner användare och är det mest använda språket på flerspråkiga webbplatser.

Engelska är därför viktigt för alla företag som vill utveckla sig på den internationella scenen.

Om du behöver en engelsk översättare kan du hitta en på Polyglot Services-plattformen .

2. kinesiska


Kinesiska är en uppsättning kinesisk-tibetanska språk som står för mer än 955 miljoner individer, eller 14,4 % av världens befolkning. Det är överlägset det mest talade språket i världen , med totalt 1 miljarder högtalare.

Dess dominerande ställning i världsekonomin gör det till en anmärkningsvärd källa till affärsmöjligheter . I en tid när kinesiska företag expanderar internationellt och medan landet har ökat outsourcingförmåga på grund av mycket låga kostnader och hög produktivitet, kan detta språk inte ignoreras. Dessutom är övningen av engelska inte så vanlig i Kina.
Mandarin är också det näst mest populära språket bland Internetanvändare . Om användningen av Internet fortsätter att växa i stora asiatiska länder kan det förväntas att kinesiska snart kommer att ersätta engelska som det mest använda språket på Internet.

För att översätta ditt olika skriftliga innehåll måste du välja mellan de två skrivna formerna för detta språk, nämligen förenklad kinesisk och traditionell kinesisk . Medan majoriteten av befolkningen använder förenklade kineser ökar traditionell kinesisk användning.
Om du behöver en kinesisk tolk för ett affärsmöte eller ett annat tillfälle, måste du välja mellan mandarin och kantonesiska. Å andra sidan, om det handlar om dokument som ska översättas , kommer ditt val att vara mellan förenklad kinesisk och traditionell kinesisk.

3. spanska


Även om det inte nödvändigtvis uppfattas som ett företagspråk är spanska, med 405 miljoner individer, det näst mest talade språket efter Mandarin. Inte konstigt då att du hittar den på vår lista.

Genom att erbjuda ditt innehåll på spanska öppnar du dörrar, inte bara i Spanien utan också i latinamerikanska länder som Mexiko, Peru, Paraguay och Ecuador, och även i USA där spanska är modersmål på cirka 37,6 miljoner människor.
Att veta att USA är världens största ekonomi och att den spansktalande befolkningen förväntas fördubblas före 2050 verkar betydelsen av det spanska språket självklart.

Tack vare ett stort antal bilaterala handelsavtal är Mexiko handel bland de mest öppna i världen. Förenade kungariket har också identifierat det som ett prioriterat land för internationell utbildning.
Om du vill göra affärer i USA, var som helst i västvärlden, måste spanska vara en del av dina översättningsspråk.

Du kan hitta ett urval av spanska översättare här .

4. arabiska


Arabiska talas av 295 miljoner människor runt om i världen. Det är det officiella språket i 28 olika länder, inklusive ett stort antal dynamiska och växande ekonomier i Mellanöstern och Afrika .

6 arabisktalande länder är bland Storbritanniens 50 ledande exportmarknader för varor. Deras sammanlagda värde i ekonomin överstiger det i Spanien, Kina eller Italien.
Dessutom rankas arabiska näst bland 'framtids språk' enligt en rapport som utgivits av British Council .
Mellanöstern är en snabbväxande marknad med entusiastiska konsumenter. Regionen är välmående och många stater försöker locka turister till sina länder, särskilt genom att handla.

Det är uppenbart att områdets osäkerhet är ett verkligt problem, men det kompletterar bara efterfrågan på arabiskt innehåll för att tillgodose behovet av intelligens och diplomati.
Internet är också på väg fram i Mellanöstern och med tanke på att ett stort antal arabiska talare bara talar arabiska, översätter innehåll online på arabiska är viktigt för att få en fördel på den internationella marknaden.
Om displayen av arabiska har länge varit problematisk på webbplatser har de senaste mjukvarorna och webbläsarna övervunnit denna svårighet. Det är därför troligt att fler och fler företag översätter innehållet på arabiska snart.
Företagen bör fokusera på att göra sina produkter lätt tillgängliga i den arabiska världen, trots sina svåra relationer med västvärlden. Detta kommer att säkerställa positiva resultat inte bara för företag som talar samma språk, men även mer för diplomati eller energi- och försvarssektorerna.

5. tyska


Tyska har 95 miljoner individer och totalt 210 miljoner talare över hela världen . Det är också det fjärde mest använda språket online. Detta kan tyckas vara liten jämfört med de flesta andra språk i denna lista, men detta språk talas i några av de stora europeiska ekonomierna , nämligen Tyskland, Österrike, Belgien, Schweiz, Luxemburg och Schweiz. Liechtenstein.
Tyskland är i synnerhet den ledande ekonomin i Europeiska unionen och en ekonomisk motor på internationell nivå.
Tyskland är världens tredje största bidragsgivare till forskning och utveckling. Tyska är därför särskilt viktigt för vetenskaplig forskning och ligger högst upp på de viktigaste vetenskapliga språken som används inom naturvetenskap, medicin, samhällsvetenskap, psykologi, konst och andra humaniora.
Tack vare sitt rykte för kvalitet och know-how dominerar många tyska företag sin gren och om man vill lyckas på sitt område måste man också använda sitt språk.

Kolla vårt urval av tyska översättare .

6. portugisiska


Portugisiska talas av 210 miljoner människor i Portugal (naturligtvis) och i Brasilien, liksom på vissa ställen i Afrika. Det är också andra språk som talas i Latinamerika (efter spanska).
För företag är Brasilien förmodligen det mest intressanta landet. Trots en djup recession är Brasilien ett stort land och en stor marknad . Det representerar den ledande ekonomiska makten i Latinamerika och enligt vissa indikatorer verkar återhämtningen i landet vara tillkännagivad för nästa år eller nästa. Nya affärsmöjligheter kommer inte att missa.
Eftersom Brasilien är den mest citerade vetenskapliga regionen utanför G8 länderna, erbjuder det möjligheter till samarbete och vetenskapligt samarbete, särskilt inom läkemedels- och energifält.
British Council placerar portugisiska på de 10 viktigaste språken för Förenade kungarikets framtid och citerar potentiella möjligheter inom handel, vetenskap, utbildning och diplomati.
Efterfrågan på portugisiska ökar också i USA. Även om det alltid har ansetts vara ett viktigt språk på global nivå, har den bara nyligen erkänts som ett viktigt språk för näringsliv och internationella relationer .
Portugisiska ökar också popularitet i Asien på grund av vikten av regionens diplomatiska och ekonomiska förbindelser med Portugal och Portugals talande länder.
Enligt UNESCO uppskattningar är portugis det europeiska språket, vars tillväxt är starkast efter engelska. Enligt UNESCO uppgifter som publiceras av The Portugal News har detta språk den största potentialen för tillväxt som ett internationellt språk i södra Afrika och Sydamerika.
Det är därför intressant att betrakta portugisiska som ett användbart språk för att utveckla affärsmöjligheter på fyra kontinenter.

Här är ett urval av frilans portugisiska översättare .

7. ryska


Med 155 miljoner infödda talare i Centraleuropa, Östeuropa och Ryssland är ryska det åttonde vanligaste språket i världen och det näst mest använda språket för webbplatsinnehåll efter engelska.
Ryssland är en av de fyra stora framväxande krafterna i världen . Det är redan den sjätte största ekonomin i världen och förväntas dubbla Tyskland 2030.
Storleken på landet, den växande ekonomin och dess naturresurser (det är den största oljeproducenten i världen) visar tydligt det intresse som detta språk presenterar för företag. Dessutom har Moskva den högsta koncentrationen av miljardärer i någon större stad i världen.
Ryssland är känt för sina begåvade ingenjörer och högkvalitativa datavetenskapare, och ryska är ett av de mest populära språken i vetenskapens och den tekniska litteraturen inom naturvetenskap och teknik.
Ryssland har en låg engelskkunnighet. Att översätta ditt innehåll till ryska kan därför vara ett viktigt steg för att uppnå dina mål internationellt.

8. franska


Även om franska generellt anses vara ett kärlekspråk, är det inte mindre intressant för företagen. Med totalt 75 miljoner talare i 39 länder är franska fortfarande ett mycket populärt språk. Det beräknas faktiskt att 220 miljoner människor också talar franska som andraspråk.
Franska är också ett av de officiella språken i flera organisationer, bland annat FN och Världshandelsorganisationen.
Den fransktalande världen inkluderar även Afrika, en snabbt växande värld med rik på naturresurser. De fem snabbast växande ekonomierna i Afrika är Rwanda, Tanzania, Moçambique, Elfenbenskusten och Demokratiska republiken Kongo. Franska är det officiella språket i 3 av dem. I länder som Algeriet, Marocko, Vietnam och Kambodja, där frågan om engelskspråkighet är mycket låg, är franska särskilt användbar.
Om du riktar dig mot konsumenter i dessa länder kan det vara en intressant investering att översätta innehållet till franska .

9. Japanska


Japanska har 130 miljoner högtalare , främst i Japan, som är världens tredje största ekonomi . Det British Council anser att Japan bidrar avsevärt till Förenade kungarikets välstånd, vare sig som en exportmarknad eller som en stor investerare, och noterar att Japan erbjuder många möjligheter, särskilt inom områdena vetenskap och teknik.
Även om den japanska ekonomin har visat några tecken på stagnation, får vi inte glömma de uppfinningsrikedom som dess företag, som liksom tyska företag, har ett rykte för excellens. Japanska företag är mycket innovativa och Japan är världens näst största investerare inom forsknings- och utvecklingssektorn och en av de mest avancerade och tekniskt integrerade länderna.
Japan fortsätter att spela en viktig roll i internationella forum på hög nivå och är fortfarande en ledande leverantör av utvecklingsbistånd. Presidiet för utrikes- och gemenskapsfrågor ser Japan som en viktig partner, bland annat inom klimatpolitik, energi- och resurssäkerhet och reform av finansinstitut.

För att översätta ditt innehåll på japanska kan du hitta en frilans översättare .

10. hindi


Varför ska hindi vara ett av de viktigaste språken i din internationaliseringsstrategi? Hindi är det femte mest talade språket i världen och har 260 miljoner infödda talare. Indien är det sjunde största landet i världen när det gäller området, det näst största i befolkningen, och förmodligen det snabbast växande landet i alla större ekonomier.
Liksom Kina erbjuder Indien en stor konsumentpool och en kulturell mångfald som gör den till en av de största potentiella marknaderna när det gäller plats, vilket kan erbjuda stora affärsmöjligheter. Utifrån detta perspektiv måste internationaliseringen säkert täcka hela sortimentet av marknadsföringskanaler (text, ljud, video, kommersiell produktion).
Även om Indien är hemlandet 125 miljoner engelska talare, talar 85 % av befolkningen inte engelska, överhalas av användningen av lokala språk.
Förslag har gjorts på internationell nivå för att lägga till hindi på listan över FN: s officiella språk. Om dessa förslag lyckas måste alla FN-dokument vara tillgängliga på det språket.
Sammanfattningsvis genererar indiska demografi ensam konsumenter och företag, och därmed en källa till framtida efterfrågan när det gäller lokaliserat innehåll.

Denna plattform låter dig hitta hindi-översättare.

Tänk på snabbt växande språk


Oavsett vilket språk du väljer, behöver du ofta lägga till nya för att möta multipliceringen av innehållsformat och tillväxten av din pool av potentiella konsumenter runt om i världen.
Kom ihåg att vår lista är rent indikativ och motsvarar vad vi anser vara globalt relevanta i 20 19
Om ditt företags målmarknad är mindre kan din personliga 'topp 10' ha olika språk som inte visas i den här listan.

Slutsats


Valet av målspråk är avgörande för att optimera affärsresultat och få marknadsandel internationellt. Det är ett beslut som varken är enkelt eller självklart.
Tänk på att din egen marknadsundersökning är en prioritet . Å andra sidan är din målgrupp fortfarande ett viktigt kriterium för att välja de språk som måste göras i din internationaliseringsstrategi.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All