Помоћ

Који су најважнији језици за пословање?

Потребно је да преведете свој комерцијални и маркетиншки садржај ако радите на међународном нивоу.

У овом чланку ћемо вам рећи шта је 10 најважнијих језика које треба укључити у стратегију интернационализације .

Нема сумње да свијет постаје све више повезан и да је трговина, више него икада, међународна.

Већина глобалних компанија је барем размишљала о бројним могућностима које долазе са једноставно понудом садржаја на различитим језицима .
Да бисте ефикасно дошли до своје публике , морате разговарати с њима на њиховом језику .

Можете, на пример, пронаћи он-лине обуку како бисте побољшали комуникацију запослених, пренијели корисничке водиче како бисте помогли клијентима или пронашли вашу веб-локацију како би привукли више посјетитеља широм свијета.

Све је неопходније дефинисати стратегију превођења и локализације која ће подстаћи такве интеракције на међународном нивоу.

Од око 6000 познатих живих језика , није увијек лако изабрати оне који су добра инвестиција.
Прва ствар коју треба урадити је процјена ваших макроекономских циљева и ваших кључних циљних публика. Пре него што уђете у океан језика, проучите оне које користе ваши конкуренти да би пренијели њихов садржај и запитајте се да ли бисте их требали копирати или издвојити из њих. Када прикупите довољно информација, узмите времена да то протумачите.

Успоставили смо листу од 10 основних језика које треба узети у обзир приликом превођења Вашег комерцијалног и маркетиншког садржаја ако радите на међународном нивоу. У овој листи су приказане и чињенице и бројке које илуструју како су ови језици добре опције.

1. Енглисх


Енглески је језик бизниса и академске заједнице . Говорено у 94 земљама 339 милиона изворних говорника, то је службени језик 20 најважнијих међународних организација.

Његова употреба је стога изузетно раширена. У већини земаља то је такође први страни језик који се предаје у школама. Подразумева га трећина светске популације .
Енглески језик такође држи водећу позицију на језицима које најчешће користе корисници Интернета са 949 милиона корисника и најчешће се користи на вишејезичним сајтовима.

Енглески је стога неопходан за сваку компанију која жели да се развија на међународној сцени.

Ако вам је потребан преводилац за енглески језик, можете га наћи на Полиглот Сервицес платформи .

2. Цхинесе


Кинески је скуп кинеско-тибетанских језика који чине више од 955 милиона изворних говорника, или 14,4 % свјетске популације. То је далеко најраспрострањенији језик на свету , са укупно 1 милијарди говорника.

Његова доминантна позиција у глобалној економији чини је изузетним извором пословних прилика . У време када се кинеске компаније шире на међународном плану и док земља има повећане могућности оутсоурцинга због веома ниских трошкова и високе продуктивности, овај језик се не може игнорисати. Осим тога, пракса енглеског језика није веома честа у Кини.
Мандарин је и други најпопуларнији језик међу корисницима Интернета . Ако употреба интернета настави да расте у главним азијским земљама, може се очекивати да ће Кинези ускоро заменити енглески као најраширенији језик на интернету.

Да бисте превели различите писане садржаје, мораћете да изаберете између два писана облика овог језика, наиме поједностављени кинески и традиционални кинески . Док већина становништва користи поједностављене кинеске, традиционална кинеска употреба се повећава.
Ако вам је потребан кинески преводилац за пословни састанак или неку другу прилику, морате изабрати између мандаринског и кантонског. С друге стране, ако се ради о документима које треба превести , ваш избор ће бити између поједностављеног кинеског и традиционалног кинеског.

3. Спанисх


Иако се то не мора нужно сматрати пословним језиком, шпански, са 405 милиона изворних говорника, други је језик по говору након мандаринског језика . Није ни чудо што сте га нашли на нашој листи.

Нудећи свој садржај на шпанском, отварате врата не само у Шпанији, већ иу земљама Латинске Америке као што су Мексико, Перу, Парагвај и Еквадор, па чак иу САД, где је шпански матерњи језик око 37,6 милиона људи.
Знајући да су Сједињене Државе највећа свјетска економија и да се очекује да ће се Хиспанско становништво до 2050. удвостручити, важност шпанског језика изгледа очигледно.

Захваљујући богатом низу билатералних трговинских споразума, мексичка трговина је међу најотворенијим у свијету. Уједињено Краљевство га је такође идентификовало као приоритетну земљу за међународно образовање.
Ако желите да послујете у Сједињеним Америчким Државама, било гдје у западном свијету, шпански морају бити дио вашег језика за превођење.

Овде можете наћи селекцију шпанских преводилаца .

4. Арабиц


Арапским језиком говори 295 милиона људи широм света. То је службени језик 28 различитих земаља, укључујући велики број динамичних и растућих економија на Блиском истоку и Африци .

6 Земље које говоре арапски су међу водећим извозним тржиштима за робу у Великој Британији 50 . Њихова комбинована вредност у економији премашује вредност Шпаније, Кине или Италије.
Поред тога, арапски је на другом мјесту међу 'језицима будућности' према извјештају који је објавио British Council .
Блиски исток је брзо растуће тржиште, са ентузијастичним потрошачима. Регија је просперитетна и многе државе покушавају да привуку туристе у своје земље, посебно кроз куповину.

Јасно је да је несигурност региона прави проблем, али она само повећава потражњу за арапским садржајем како би се задовољиле потребе интелигенције и дипломатије.
Интернет такође напредује на Блиском истоку и, с обзиром на чињеницу да велики број говорника арапског језика говори само арапски, превођење садржаја на онлине језику на арапском је од суштинске важности за добијање предности на међународном тржишту.
Ако је приказивање арапског језика већ дуго проблематично на веб страницама, најновији софтвер и претраживачи су превазишли ову потешкоћу. Стога је вероватно да ће све више компанија ускоро превести свој садржај на арапски.
Компаније треба да се усредсреде на то да своје производе учине доступним у арапском свету, упркос тешким односима са западним светом. Ово ће осигурати позитивне резултате не само за компаније које говоре исти језик, већ још више за дипломатију или енергетски и одбрамбени сектор.

5. Герман


Немацка има 95 милиона изворних говорника и укупно 210 милиона говорника широм света . То је и четврти језик који се највише користи на интернету. Ово се може чинити малим у поређењу са већином других језика на овој листи, али се овај језик говори у неким од главних европских економија , наиме у Њемачкој, Аустрији, Белгији, Швицарској, Луксембургу и Швицарској. Лихтенштајн.
Немачка је посебно водећа економија Европске уније и економски мотор на међународном нивоу.
Немачка је трећи највећи светски доприносник у истраживању и развоју. Немачки је стога посебно важан за научно истраживање и налази се на врху главних научних језика који се користе у науци, као што су медицина, друштвене науке, психологија, умјетност и друге науке о људским правима.
Захваљујући њиховој репутацији квалитета и знања, многе њемачке компаније доминирају у својој бранши и ако желите успјети у њиховој области, морат ћете користити и њихов језик.

Проверите наш избор немачких преводилаца .

6. Португуесе


Португалски говоре 210 милиона људи у Португалу (наравно) иу Бразилу, као и на неким местима у Африци. То је такође други језик који се говори у Латинској Америци (након шпанског).
За бизнис, Бразил је вероватно најинтересантнија земља. Упркос дубокој рецесији, Бразил остаје велика земља и велико тржиште . Она представља водећу економску моћ у Латинској Америци и, према неким показатељима, опоравак у земљи изгледа да је најављен за наредну годину или сљедећу. Нове пословне прилике неће бити пропуштене.
Пошто је Бразил најцитиранији научни регион изван земаља G8 , он пружа могућности за сарадњу и научну сарадњу, посебно у фармацеутској и енергетској области.
British Council ставља португалски на 10 најважнијих језика за будућност Уједињеног Краљевства и наводи потенцијалне могућности у области трговине, науке, образовања и дипломатије.
Потражња за португалском такође расте у Сједињеним Државама. Иако се одувек сматрао важним језиком на глобалном нивоу, тек недавно је препознат као важан језик за пословне и међународне односе .
Португалци такође добијају на популарности у Азији због важности дипломатских и економских односа региона са Португалом и земљама португалског говорног подручја.
Према процјенама UNESCO а, португалски је европски језик чији је раст најјачи након енглеског језика. Према подацима UNESCO а које је објавио The Portugal News , овај језик има највећи потенцијал за раст као међународни језик у Јужној Африци и Јужној Америци.
Стога је занимљиво размотрити португалски као користан језик за развој пословних могућности на четири континента.

Овде је избор слободних португалских преводилаца .

7. Руссиан


Са 155 милиона изворних говорника у Централној Европи, Источној Европи и Русији, руски је осми најчешћи језик на свету и други најчешће коришћени језик за садржај веб сајта након енглеског језика.
Русија је једна од четири главне силе у развоју . Већ је шеста економија на свету и очекује се да ће удвостручити Немачку до 2030. године.
Величина земље, њена економија у настајању и њени природни ресурси (то је највећи произвођач нафте на свијету) јасно показује интерес који овај језик представља за бизнис. Осим тога, Москва има највећу концентрацију милијардера у било којем већем граду на свијету.
Русија је позната по својим талентованим инжењерима и високим компјутерским научницима, а руски је један од најпопуларнијих језика у научној и техничкој литератури наука као што су физика и инжењеринг.
Русија има низак ниво знања енглеског језика. Превођење Вашег садржаја на руски може бити важан корак у постизању ваших циљева на међународном нивоу.

8. Френцх


Иако се француски генерално сматра језиком љубави, није мање занимљив за посао. Са укупно 75 милиона говорника у 39 земаља , француски је и даље веома популаран језик. У ствари, процењује се да 220 милиона људи такође говори француски као други језик.
Француски је такође један од службених језика неколико организација, укључујући Уједињене нације и Светску трговинску организацију.
Француски говорни свијет укључује и Африку, брзо растући континент богат природним ресурсима. Пет најбрже растућих економија у Африци су Руанда, Танзанија, Мозамбик, Обала Слоноваче и Демократска Република Конго. Француски је службени језик у 3 од њих. У земљама попут Алжира, Марока, Вијетнама и Камбоџе, гдје је ниво знања енглеског језика веома низак, француски је посебно користан.
Ако циљате потрошаче у овим земљама, превођење Вашег садржаја на француски може бити занимљива инвестиција.

9. Јапанесе


Јапанци имају 130 милиона говорника , углавном у Јапану, који је трећа по величини економија на свету . British Council сматра да Јапан значајно доприноси просперитету Уједињеног Краљевства, било као извозно тржиште или као велики инвеститор, и напомиње да Јапан нуди многе могућности, посебно у областима науке и технологије.
Иако је јапанска економија показала неке знаке стагнације, не смијемо заборавити генијалност њених компанија, које, попут њемачких компанија, уживају репутацију изврсности. Јапанске компаније су високо иновативне, а Јапан је други највећи инвеститор у сектору истраживања и развоја и једна од најнапреднијих и технолошки најинтегриранијих земаља.
Јапан и даље игра важну улогу на међународним форумима на високом нивоу и остаје водећи понуђач развојне помоћи. Биро за спољне послове и послове Комонвелта види Јапан као важног партнера, укључујући у области климатске политике, енергетске и ресурсне безбедности и реформе финансијских институција.

Да бисте превели ваш садржај на јапанском, можете пронаћи преводиоца .

10. Хинди


Зашто би Хинди био један од кључних језика ваше стратегије интернационализације? Хинду је пети језик на свијету који говори и има 260 милиона изворних говорника. Индија је седма по величини земља у свијету по површини, друга по величини у становништву, и вјеројатно најбрже растућа земља у свим већим економијама.
Као и Кина, Индија нуди велики број потрошача и културну разноликост, што га чини једним од главних потенцијалних тржишта у смислу локације, што може понудити значајне пословне могућности. Из ове перспективе, интернационализација ће свакако морати да покрије читав спектар маркетиншких канала (текст, аудио, видео, комерцијална продукција).
Иако је Индија домовина 125 милиона говорника енглеског језика, 85 % популације не говори енглески, преузето од коришћења локалних језика.
На међународном нивоу направљени су предлози да се Хинди дода на листу званичних језика Уједињених нација. Ако ови приједлози успију, сви документи Уједињених нација морају бити доступни на том језику.
Да закључимо, само индијска демографија генерише потрошаче и пословне субјекте, и стога је извор будуће потражње у смислу локалног садржаја.

Ова платформа вам омогућава да пронађете преводиоце Хиндија.

Размислите о језицима који се брзо развијају


Које год језике изабрали, често ћете морати да додате нове да бисте задовољили умножавање формата садржаја и раст броја потенцијалних потрошача широм света.
Запамтите да је наша листа само индикативна и да одговара ономе што сматрамо глобално релевантним за 20 19
Ако је циљно тржиште ваше компаније мање, ваши лични 'топ 10' могу имати различите језике који се не појављују на овој листи.

Закључак


Избор циљних језика је кључан за оптимизацију пословних резултата и стицање тржишног удјела на међународном нивоу. То је одлука која није ни једноставна ни очигледна.
Имајте на уму да је ваше истраживање тржишта приоритет . С друге стране, ваша циљна публика остаје основни критериј за избор језика који ће се морати одвијати у вашој стратегији интернационализације.

Related topics: