Help

Wat zijn de belangrijkste talen voor bedrijven?

U moet uw commerciële en marketingcontent vertalen als u internationaal actief bent.

In dit artikel zullen we u vertellen wat de 10 belangrijkste talen zijn om op te nemen in uw internationaliseringsstrategie .

Het lijdt geen twijfel dat de wereld steeds meer verbonden raakt en dat handel meer dan ooit internationaal is.

De meeste internationale bedrijven hebben in ieder geval nagedacht over de vele mogelijkheden die er zijn om eenvoudig hun inhoud in verschillende talen aan te bieden .
Om uw doelgroep effectief te bereiken , moet u met hen spreken in de taal van hun voorkeur .

U kunt bijvoorbeeld een online training vinden om de communicatie met medewerkers te verbeteren, gebruikershandleidingen over te dragen om klanten te helpen of uw website te lokaliseren om meer bezoekers over de hele wereld te trekken.

Het wordt steeds noodzakelijker om een vertaal- en lokaliseringsstrategie te definiëren die dergelijke interacties internationaal zal bevorderen.

Onder ongeveer 6000 bekende levende talen , is het niet altijd gemakkelijk om die te kiezen die een goede investering zijn.
Het eerste wat u moet doen is uw macro-economische doelen en uw belangrijkste doelgroepen beoordelen. Voordat u de oceaan van talen induikt, onderzoekt u degene die door uw concurrenten zijn gebruikt om hun inhoud te communiceren en vraagt u zich af of u ze moet kopiëren of van hen wilt onderscheiden. Als je genoeg informatie hebt verzameld, neem je de tijd om het te interpreteren.

We hebben een lijst met 10 essentiële talen opgesteld waarmee u rekening moet houden bij het vertalen van uw commerciële en marketingcontent als u internationaal actief bent. Deze lijst bevat ook feiten en cijfers die illustreren hoe deze talen goede opties zijn.

1. Engels


Engels is de taal van het bedrijfsleven en de academische wereld . Gesproken in 94 landen door 339 miljoen native speakers, het is de officiële taal van de 20 belangrijkste internationale organisaties.

Het gebruik ervan is daarom extreem wijdverbreid. In de meeste landen is het ook de eerste vreemde taal die op scholen wordt onderwezen. Het wordt begrepen door een derde van de wereldbevolking .
De Engelse taal heeft ook de toppositie in de talen die het meest worden gebruikt door internetgebruikers met 949 miljoen gebruikers en is de meest gebruikte taal op meertalige websites.

Engels is daarom essentieel voor elk bedrijf dat zich internationaal wil ontwikkelen.

Als u een Engelse vertaler nodig heeft, kunt u er een vinden op het Polyglot Services-platform .

2. Chinees


Chinees is een verzameling Sino-Tibetaanse talen die goed zijn voor meer dan 955 miljoen native speakers, of 14,4 % van de wereldbevolking. Het is verreweg de meest gesproken taal ter wereld , met in totaal 1 miljard sprekers.

De dominante positie in de wereldeconomie maakt het een opmerkelijke bron van zakelijke kansen . In een tijd waarin Chinese bedrijven internationaal uitbreiden en het land steeds meer uitbestedingscapaciteiten heeft vanwege de zeer lage kosten en hoge productiviteit, kan deze taal niet worden genegeerd. Bovendien is de praktijk van het Engels niet erg gebruikelijk in China.
Mandarijn is ook de op één na populairste taal onder internetgebruikers . Als het internetgebruik in de grote Aziatische landen blijft groeien, kan worden verwacht dat het Chinees binnenkort het Engels zal vervangen als de meest gebruikte taal op internet.

Om uw verschillende geschreven inhoud te vertalen, zult u moeten kiezen tussen de twee geschreven vormen van deze taal, namelijk Vereenvoudigd Chinees en Traditioneel Chinees . Hoewel de meerderheid van de bevolking vereenvoudigd Chinees gebruikt, neemt het traditionele Chinese gebruik toe.
Als u een Chinese tolk nodig heeft voor een zakelijke bijeenkomst of een andere gelegenheid, moet u kiezen tussen Mandarijn en Kantonees. Aan de andere kant, als het gaat om documenten die moeten worden vertaald , zal uw keuze zijn tussen vereenvoudigd Chinees en traditioneel Chinees.

3. Spaans


Hoewel het niet noodzakelijkerwijs als een zakelijke taal wordt gezien, is het Spaans, met 405 miljoen moedertaalsprekers, de tweede meest gesproken taal na het Mandarijn. Geen wonder dat je het op onze lijst vindt.

Door je inhoud in het Spaans aan te bieden, open je deuren niet alleen in Spanje, maar ook in Latijns-Amerikaanse landen zoals Mexico, Peru, Paraguay en Ecuador, en zelfs in de Verenigde Staten, waar Spaans de moedertaal is van ongeveer 37,6 miljoen mensen.
Wetende dat de Verenigde Staten de grootste economie ter wereld zijn en dat de Spaanse bevolking tegen 2050 naar verwachting zal verdubbelen, lijkt het belang van de Spaanse taal voor de hand te liggen.

Dankzij een rijk scala aan bilaterale handelsovereenkomsten, behoort Mexico's handel tot de meest open van de wereld. Het Verenigd Koninkrijk heeft het ook als een prioriteitsland voor internationaal onderwijs aangemerkt.
Als u zaken wilt doen in de Verenigde Staten, overal in de Westerse wereld, moet Spaans deel uitmaken van uw vertaaltalen.

Je kunt hier een selectie van Spaanse vertalers vinden .

4. Arabisch


Arabisch wordt gesproken door 295 miljoen mensen over de hele wereld. Het is de officiële taal van 28 verschillende landen, waaronder een groot aantal dynamische en groeiende economieën in het Midden-Oosten en Afrika .

6 Arabisch sprekende landen behoren tot de leidende exportmarkten voor goederen van het VK 50 . Hun gecombineerde waarde in de economie overtreft die van Spanje, China of Italië.
Bovendien staat Arabisch op de tweede plaats in de 'talen van de toekomst', volgens een rapport dat is gepubliceerd door de British Council .
Het Midden-Oosten is een snelgroeiende markt, met enthousiaste consumenten. De regio is welvarend en veel staten proberen toeristen naar hun land te lokken, vooral door te winkelen.

Het is duidelijk dat de onveiligheid van de regio een reëel probleem is, maar het draagt alleen maar bij aan de vraag naar Arabische inhoud om aan de behoeften van inlichtingen en diplomatie te voldoen.
Het internet maakt ook vorderingen in het Midden-Oosten en gezien het feit dat een groot aantal Arabisch sprekers alleen Arabisch spreekt, is het essentieel om in het Arabisch online inhoud te vertalen om een voordeel te behalen op de internationale markt.
Als de weergave van het Arabisch al lang problematisch is op websites, hebben de nieuwste software en browsers deze moeilijkheid overwonnen. Het is daarom waarschijnlijk dat steeds meer bedrijven hun inhoud binnenkort in het Arabisch vertalen.
Bedrijven moeten zich richten op het beschikbaar stellen van hun producten in de Arabische wereld, ondanks de moeilijke relaties met de westerse wereld. Dit zal positieve resultaten opleveren, niet alleen voor bedrijven die dezelfde taal spreken, maar nog meer voor diplomatie of de energie- en defensiesectoren.

5. Duits


Het Duits heeft 95 miljoen moedertaalsprekers en in totaal 210 miljoen sprekers wereldwijd . Het is ook de op vier na meest gebruikte taal online. Dit lijkt misschien klein in vergelijking met de meeste andere talen in deze lijst, maar deze taal wordt gesproken in enkele van de belangrijkste Europese economieën , namelijk Duitsland, Oostenrijk, België, Zwitserland, Luxemburg en Zwitserland. Liechtenstein.
Vooral Duitsland is de leidende economie van de Europese Unie en een economische motor op internationaal niveau.
Duitsland is 's werelds derde grootste bijdrager aan onderzoek en ontwikkeling. Duits is daarom bijzonder belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek en staat aan de top van de belangrijkste wetenschappelijke talen die worden gebruikt in wetenschappen zoals geneeskunde, sociale wetenschappen, psychologie, kunst en andere menswetenschappen.
Dankzij hun reputatie voor kwaliteit en knowhow domineren veel Duitse bedrijven hun branche en als u in hun vakgebied wilt slagen, moet u ook hun taal gebruiken.

Bekijk onze selectie Duitse vertalers .

6. Portugees


Portugees wordt gesproken door 210 miljoen mensen in Portugal (natuurlijk) en in Brazilië, maar ook op sommige plaatsen in Afrika. Het is ook de tweede taal die in Latijns-Amerika wordt gesproken (na het Spaans).
Voor zaken is Brazilië waarschijnlijk het meest interessante land. Ondanks een diepe recessie blijft Brazilië een groot land en een grote markt . Het vertegenwoordigt de leidende economische macht in Latijns-Amerika en volgens sommige indicatoren lijkt het herstel in het land aangekondigd voor het volgende jaar of het volgende jaar. Nieuwe zakelijke kansen zullen niet worden gemist.
Aangezien Brazilië de meest geciteerde wetenschappelijke regio buiten de G8 landen is, biedt het mogelijkheden voor samenwerking en wetenschappelijke samenwerking, met name op farmaceutisch en energiegebied.
De British Council plaatst Portugees in de 10 belangrijkste talen voor de toekomst van het Verenigd Koninkrijk en haalt mogelijke kansen aan op het gebied van handel, wetenschap, onderwijs en diplomatie.
De vraag naar Portugees neemt ook toe in de Verenigde Staten. Hoewel het altijd als een belangrijke taal op wereldschaal werd beschouwd, werd het pas onlangs erkend als een belangrijke taal voor zakelijke en internationale relaties .
Het Portugees wint ook aan populariteit in Azië vanwege het belang van de diplomatieke en economische betrekkingen van de regio met Portugal en Portugees sprekende landen.
Volgens schattingen van UNESCO is het Portugees de Europese taal waarvan de groei het sterkst is na het Engels. Volgens de gegevens van UNESCO die zijn gepubliceerd door The Portugal News , heeft deze taal het grootste groeipotentieel als internationale taal in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.
Het is daarom interessant om het Portugees als een nuttige taal te beschouwen voor het ontwikkelen van zakelijke kansen op vier continenten.

Hier is een selectie van freelance Portugese vertalers .

7. Russisch


Met 155 miljoen native speakers in Centraal-Europa, Oost-Europa en Rusland is Russisch de achtste meest voorkomende taal ter wereld en de op een na meest gebruikte taal voor website-inhoud na het Engels.
Rusland is een van de vier grote opkomende machten in de wereld . Het is al de zesde grootste economie ter wereld en zal naar verwachting in 2030 Duitsland verdubbelen.
De omvang van het land, zijn opkomende economie en zijn natuurlijke hulpbronnen (het is de grootste olieproducent ter wereld) tonen duidelijk de interesse die deze taal voor het bedrijfsleven vertegenwoordigt. Bovendien heeft Moskou de hoogste concentratie miljardairs in elke grote stad ter wereld.
Rusland staat bekend om zijn getalenteerde ingenieurs en high-level computerwetenschappers, en Russisch is een van de meest populaire talen in de wetenschappelijke en technische literatuur van de natuurwetenschappen, zoals natuurkunde en techniek.
Rusland heeft een lage Engelse taalvaardigheid. Het vertalen van uw inhoud naar het Russisch kan daarom een belangrijke stap zijn in het internationaal bereiken van uw doelen.

8. Frans


Hoewel Frans over het algemeen wordt beschouwd als de taal van de liefde, is het niet minder interessant voor het bedrijfsleven. Met een totaal van 75 miljoen sprekers in 39 landen , blijft Frans een erg populaire taal. Naar schatting spreken 220 miljoen mensen ook Frans als tweede taal.
Het Frans is ook een van de officiële talen van verschillende organisaties, waaronder de Verenigde Naties en de Wereldhandelsorganisatie.
De Franstalige wereld omvat ook Afrika, een snelgroeiend continent dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. De vijf snelstgroeiende economieën in Afrika zijn Rwanda, Tanzania, Mozambique, Ivoorkust en de Democratische Republiek Congo. Frans is de officiële taal in 3 van hen. In landen als Algerije, Marokko, Vietnam en Cambodja, waar het niveau van de Engelse taalvaardigheid erg laag is, is Frans bijzonder nuttig.
Als u consumenten in deze landen target, kan het vertalen van uw inhoud naar het Frans een interessante investering zijn.

9. Japans


Japanners hebben 130 miljoen sprekers , voornamelijk in Japan, de op twee na grootste economie ter wereld . De British Council mening dat Japan aanzienlijk bijdraagt aan de welvaart van het Verenigd Koninkrijk, of het nu gaat om een exportmarkt of als een belangrijke belegger, en merkt op dat Japan veel kansen biedt, met name op het gebied van wetenschap en technologie.
Hoewel de Japanse economie tekenen van stagnatie vertoont, mogen we de vindingrijkheid van haar bedrijven niet vergeten, die net als Duitse bedrijven een reputatie van uitmuntendheid genieten. Japanse bedrijven zijn zeer innovatief en Japan is ' s werelds tweede grootste investeerder in de onderzoeks- en ontwikkelingssector en een van de meest geavanceerde en technologisch geïntegreerde landen.
Japan blijft een belangrijke rol spelen op internationale fora op hoog niveau en blijft een toonaangevende leverancier van ontwikkelingshulp. Het Bureau voor Buitenlandse Zaken en Gemenebestzaken ziet Japan als een belangrijke partner, onder meer op het gebied van klimaatbeleid, energie- en grondstoffenzekerheid en hervorming van de financiële instellingen.

Om uw inhoud in het Japans te vertalen, kunt u een freelance vertaler vinden .

10. Hindi


Waarom zou Hindi een van de belangrijkste talen van uw internationaliseringsstrategie zijn? Hindi is de vijfde meest gesproken taal ter wereld en heeft 260 miljoen moedertaalsprekers. India is qua oppervlakte het zevende grootste land ter wereld, het op één na grootste land van de wereld en ongetwijfeld het snelstgroeiende land in alle grote economieën.
Net als China biedt India een groot aantal consumenten en een culturele diversiteit, waardoor het een van de belangrijkste potentiële markten in termen van locatie is, die aanzienlijke zakelijke kansen kunnen bieden. Vanuit dit perspectief zal de internationalisering zeker het hele scala van marketingkanalen (tekst, audio, video, commerciële productie) moeten omvatten.
Hoewel India het geboorteland is van 125 miljoen Engelstaligen, spreekt 85 % van de bevolking geen Engels, ingehaald door het gebruik van lokale talen.
Op internationaal niveau zijn voorstellen gedaan om Hindi toe te voegen aan de lijst van officiële talen van de Verenigde Naties. Als deze voorstellen slagen, moeten alle documenten van de Verenigde Naties in die taal beschikbaar zijn.
Om te besluiten genereren Indiase demografieën alleen al consumenten en bedrijven, en daarom een bron van toekomstige vraag in termen van gelokaliseerde inhoud.

Met dit platform kunt u Hindi-vertalers vinden.

Denk aan snelgroeiende talen


Welke talen u ook selecteert, u zult vaak nieuwe moeten toevoegen om te voldoen aan de vermenigvuldiging van inhoudsformaten en de groei van uw pool van potentiële consumenten over de hele wereld.
Vergeet niet dat onze lijst louter indicatief is en overeenkomt met wat wij beschouwen als wereldwijd relevant in 20 19
Als de doelmarkt van uw bedrijf kleiner is, heeft uw persoonlijke 'top 10' mogelijk verschillende talen die niet in deze lijst voorkomen.

Conclusie


De keuze van doeltalen is cruciaal om bedrijfsresultaten te optimaliseren en internationaal marktaandeel te winnen. Het is een beslissing die noch eenvoudig, noch voor de hand liggend is.
Houd er rekening mee dat uw eigen marktonderzoek een prioriteit is . Aan de andere kant blijft uw doelgroep een essentieel criterium voor het selecteren van de talen die moeten plaatsvinden in uw internationaliseringsstrategie.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All