Ajutor

NEW ARTICLE

Care sunt cele mai importante limbi pentru afaceri?

Va trebui să traduceți conținutul comercial și de marketing dacă operează la nivel internațional.

În acest articol vă vom spune care sunt cele mai importante 10 limbi pe care trebuie să le includeți în strategia de internaționalizare .

Nu există nici o îndoială că lumea devine din ce în ce mai conectată și că comerțul, mai mult decât oricând, este internațional.

Majoritatea companiilor globale au gândit măcar la numeroasele oportunități care vin cu oferirea conținutului lor în limbi diferite .
Pentru a ajunge în mod eficient la audiența dvs. , trebuie să vorbiți cu ei în limba preferată .

Puteți găsi, de exemplu, o instruire online pentru a îmbunătăți comunicarea angajaților, a trece ghiduri de utilizare pentru a ajuta clienții sau pentru a localiza site-ul dvs. pentru a atrage mai mulți vizitatori din întreaga lume.

Este din ce în ce mai necesar să se definească o strategie de traducere și localizare care să favorizeze astfel de interacțiuni pe plan internațional.

Dintre cele aproximativ 6000 limbi cunoscute de viață , nu este întotdeauna ușor să alegeți cele care sunt o investiție bună.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă evaluați obiectivele macroeconomice și publicul-țintă cheie. Înainte de a vă arunca în oceanul de limbi străine, examinați -le pe cele folosite de concurenții dvs. pentru a comunica conținutul lor și întrebați-vă dacă trebuie să le copiați sau să ieșiți de la ele. Odată ce ați adunat suficiente informații, acordați-i timp pentru a le interpreta.

Am stabilit o listă cu 10 limbi esențiale care ar trebui luate în considerare în traducerea conținutului dvs. comercial și de marketing dacă operează la nivel internațional. Această listă prezintă de asemenea fapte și cifre care ilustrează modul în care aceste limbi sunt opțiuni bune.

1. Engleză


Engleză este limba de afaceri și mediul academic . Vorbită în 94 țări cu 339 milioane de vorbitori nativi, este limba oficială a 20 organizații internaționale cele mai importante.

Utilizarea sa este, prin urmare, extrem de răspândită. În majoritatea țărilor, este și prima limbă străină predată în școli. Se înțelege cu o treime din populația lumii .
Limba engleză deține, de asemenea, poziția de vârf în limbile cele mai utilizate de utilizatorii de internet cu 949 milioane de utilizatori și este limba cea mai utilizată pe site-urile multilingve.

De aceea, limba engleză este esențială pentru orice companie care dorește să se dezvolte pe scena internațională.

Dacă aveți nevoie de un traducător engleză, puteți găsi unul pe platforma Polyglot Services .

2. Chineză


Chineză este un set de limbi chino-tibetane care reprezintă mai mult de 955 milioane de vorbitori nativi, sau 14,4 % din populația lumii. Este de departe cea mai vorbită limbă din lume , cu un total de 1 miliarde de vorbitori.

Poziția sa dominantă în economia globală o face o sursă remarcabilă de oportunități de afaceri . Într-o perioadă în care companiile chineze se extind la nivel internațional și în timp ce țara are capacități de externalizare sporite din cauza costurilor foarte scăzute și a productivității ridicate, această limbă nu poate fi ignorată. În plus, practica englezei nu este foarte frecventă în China.
Mandarin este, de asemenea, a doua limbă cea mai populară printre utilizatorii de internet . Dacă utilizarea Internetului continuă să crească în țările asiatice majore, se poate aștepta ca chinezii să înlocuiască în curând limba engleză ca pe cea mai utilizată limbă pe Internet.

Pentru a vă traduce diferitele conținuturi scrise, va trebui să alegeți între cele două forme scrise ale acestei limbi, și anume chineză simplificată și chineză tradițională . În timp ce majoritatea populației folosește chineză simplificată, utilizarea tradițională chineză crește.
Dacă aveți nevoie de un interpret chinez pentru o întâlnire de afaceri sau altă ocazie, va trebui să alegeți între Mandarin și Cantoneză. Pe de altă parte, dacă este vorba despre documente care trebuie traduse , alegerea dvs. va fi între chineză simplificată și limba chineză tradițională.

3. Spaniolă


Deși nu este neapărat percepută ca o limbă de afaceri, spaniolă, cu 405 milioane de vorbitori nativi, este a doua limbă vorbită după Mandarin. Nu e de mirare că o găsiți pe lista noastră.

Oferind conținut în limba spaniolă, deschideți ușile nu numai în Spania, ci și în țări din America Latină, cum ar fi Mexic, Peru, Paraguay și Ecuador, și chiar în Statele Unite, unde limba spaniolă este limba maternă de aproximativ 37,6 milioane oameni.
Știind că Statele Unite sunt cea mai mare economie din lume și că populația hispanică este așteptată să se dubleze până în 2050, importanța limbii spaniole pare evidentă.

Datorită bogăției de acorduri comerciale bilaterale, comerțul Mexic este printre cele mai deschise din lume. Marea Britanie a identificat-o, de asemenea, ca țară prioritară pentru educația internațională.
Dacă doriți să faceți afaceri în Statele Unite, oriunde în lumea occidentală, spaniolă trebuie să facă parte din limbile dvs. de traducere.

Puteți găsi aici o selecție de traducători spanioli .

4. Arabă


Arabă este vorbită de 295 milioane de oameni din întreaga lume. Este limba oficială a 28 diferite țări, inclusiv un număr mare de economii dinamice și în creștere din Orientul Mijlociu și Africa.

6 țările vorbitoare de limbă arabă sunt printre Marea Britanie 50 piețele lider de export pentru bunuri. Valoarea lor combinată în economie depășește cea a Spaniei, a Chinei sau a Italiei.
În plus, arabă se situează pe locul doi printre 'limbile viitorului', potrivit unui raport publicat de British Council .
Orientul Mijlociu este o piață cu o creștere rapidă, cu consumatori entuziaști. Regiunea este prosperă și multe state încearcă să atragă turiști în țările lor, în special prin cumpărături.

În mod clar, insecuritatea regiunii este o problemă reală, dar aceasta adaugă doar cererii de conținut arabil pentru a răspunde nevoilor de inteligență și diplomație.
Internetul avansează, de asemenea, în Orientul Mijlociu și, având în vedere faptul că un număr mare de vorbitori arabi vorbesc doar arabă, traducerea conținutului online în limba arabă este esențială pentru a obține un avantaj pe piața internațională.
Dacă afișarea arabă a fost mult timp problematică pe site-uri web, cele mai recente programe și browsere au depășit această dificultate. Prin urmare, este posibil ca tot mai multe companii să traducă în curând conținutul lor în limba arabă.
Companiile ar trebui să se concentreze asupra disponibilității produselor lor în lumea arabă, în ciuda relațiilor dificile cu lumea occidentală. Acest lucru va asigura rezultate pozitive nu numai pentru companiile care vorbesc aceeași limbă, ci și mai mult pentru diplomație sau pentru sectorul energetic și de apărare.

5. Germană


Germana are 95 milioane de vorbitori nativi și un total de 210 milioane de vorbitori din întreaga lume . Acesta este, de asemenea, al patrulea cel mai folosit limbaj online. Acest lucru poate părea mic în comparație cu majoritatea celorlalte limbi din această listă, dar această limbă este vorbită în unele dintre principalele economii europene , și anume Germania, Austria, Belgia, Elveția, Luxemburg și Elveția. Liechtenstein.
Germania, în special, este principala economie a Uniunii Europene și un motor economic la nivel internațional.
Germania este al treilea cel mai mare contribuitor la cercetare și dezvoltare din lume. De aceea, limba germană este deosebit de importantă pentru cercetarea științifică și se află în fruntea principalelor limbi științifice utilizate în științe precum medicina, științele sociale, psihologia, artele și alte științe umane.
Datorită reputației lor în ceea ce privește calitatea și know-how-ul, multe companii germane domină sucursala lor și dacă doriți să reușiți în domeniul lor, va trebui să utilizați și limba lor.

Verificați selecția noastră de traducători germani .

6. Portugheză


Portugheza este vorbită de 210 milioane de oameni în Portugalia (desigur) și în Brazilia, precum și în unele locuri din Africa. Este, de asemenea, a doua limbă vorbită în America Latină (după spaniolă).
Pentru afaceri, Brazilia este probabil cea mai interesantă țară. În ciuda unei recesiuni profunde, Brazilia rămâne o țară mare și o piață mare . Acesta reprezintă cea mai importantă putere economică din America Latină și, potrivit unor indicatori, recuperarea în țară pare să fie anunțată pentru anul următor sau pentru anul următor. Noile oportunități de afaceri nu vor fi pierdute.
Dat fiind faptul că Brazilia este cea mai citată regiune științifică din afara țărilor G8 , ea oferă oportunități de colaborare și colaborare științifică, în special în domeniul farmaceutic și energetic.
British Council plasează portugheza în cele mai importante 10 limbi pentru viitorul Regatului Unit și citează posibilele oportunități în domeniul comerțului, științei, educației și diplomației.
Cererea de portugheză crește, de asemenea, în Statele Unite. Deși a fost întotdeauna considerată o limbă importantă la scară globală, ea a fost recent recunoscută ca o limbă importantă pentru afaceri și relațiile internaționale .
Portughezul câștigă popularitate și în Asia datorită importanței relațiilor diplomatice și economice ale regiunii cu Portugalia și cu țările vorbitoare de portugheză.
Potrivit estimărilor UNESCO , portugheza este limba europeană a cărei creștere este mai puternică după engleza. Potrivit datelor UNESCO publicate de The Portugal News , această limbă are cel mai mare potențial de creștere ca limbă internațională în Africa de Sud și America de Sud.
Este, prin urmare, interesant să considerăm că portugheza este o limbă utilă pentru dezvoltarea de oportunități de afaceri pe patru continente.

Iată o selecție de traducători portughezi independenți .

7. Rusă


Cu cei 155 milioane de vorbitori nativi din Europa Centrală, Europa de Est și Rusia, limba rusă este a opta cea mai comună limbă din lume și cea de-a doua cea mai utilizată limbă pentru conținutul site-ului după engleză.
Rusia este una dintre cele patru mari puteri emergente din lume . Este deja cea de-a șasea economie din lume și se așteaptă să dubleze Germania până în 2030.
Dimensiunea țării, economia emergentă și resursele sale naturale (este cel mai mare producător de petrol din lume) arată în mod clar interesul pe care această limbă îl prezintă pentru afaceri. În plus, Moscova are cea mai mare concentrare de miliardari în orice oraș important din lume.
Rusia este renumită pentru inginerii săi talentați și pentru oamenii de știință de nivel înalt, iar limba rusă este una dintre cele mai populare limbi din literatura științifică și tehnică a științelor, cum ar fi fizica și ingineria.
Rusia are un nivel scăzut de competență în limba engleză. Traducerea conținutului dvs. în limba rusă poate fi, prin urmare, un pas important în atingerea obiectivelor pe plan internațional.

8. Franceză


Deși limba franceză este în general considerată a fi limba iubirii, ea nu este mai puțin interesantă pentru afaceri. Cu un număr de 75 milioane vorbitori în 39 țări , limba franceză rămâne o limbă foarte populară. De fapt, se estimează că și 220 milioane de persoane vorbesc limba franceză ca a doua limbă.
De asemenea, limba franceză este una dintre limbile oficiale ale mai multor organizații, inclusiv Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Comerțului.
Lumea vorbitorilor de limbă franceză include, de asemenea, Africa, un continent cu creștere rapidă, bogat în resurse naturale. Cele cinci economii cu cea mai rapidă creștere în Africa sunt Rwanda, Tanzania, Mozambic, Coasta de Fildeș și Republica Democratică Congo. Franceză este limba oficială în 3 dintre ele. În țări precum Algeria, Maroc, Vietnam și Cambodgia, unde nivelul de competență în limba engleză este foarte scăzut, franceza este deosebit de utilă.
Dacă vizați consumatorii din aceste țări, traducerea conținutului dvs. în franceză poate fi o investiție interesantă.

9. japoneză


Japonezii au 130 milioane de vorbitori , în principal în Japonia, care este a treia economie din lume . British Council consideră că Japonia contribuie în mod semnificativ la prosperitatea Regatului Unit, fie ca pe o piață de export, fie ca un investitor major, și constată că Japonia oferă multe oportunități, în special în domeniile științei și tehnologiei.
Deși economia japoneză a arătat unele semne de stagnare, nu trebuie să uităm de inventivitatea companiilor sale, care, ca și companiile germane, se bucură de o reputație de excelență. Companiile japoneze sunt extrem de inovatoare, iar Japonia este al doilea mare investitor din lume în sectorul cercetării și dezvoltării și una dintre cele mai avansate și integrate din punct de vedere tehnologic.
Japonia continuă să joace un rol important în forurile internaționale la nivel înalt și rămâne un important furnizor de asistență pentru dezvoltare. Biroul Afacerilor Externe și al Commonwealth-ului consideră Japonia drept un partener important, inclusiv în domeniile politicii climatice, securității energetice și a resurselor și reformei instituțiilor financiare.

Pentru a vă traduce conținutul în limba japoneză, puteți găsi un traducător independent .

10. Hindi


De ce ar trebui hindi să fie una dintre limbile cheie ale strategiei dvs. de internaționalizare? Hindi este a cincea limbă vorbită în lume și are 260 milioane de vorbitori nativi. India este a șaptea țară cu cea mai mare suprafață din lume, cea de-a doua cea mai mare din populație și, fără îndoială, cea mai rapidă țară în toate economiile majore.
La fel ca China, India oferă o gamă largă de consumatori și o diversitate culturală care o face una dintre piețele majore potențiale din punct de vedere al locației, ceea ce poate oferi oportunități semnificative de afaceri. Din această perspectivă, internaționalizarea va trebui să acopere cu siguranță întreaga gamă de canale de marketing (text, audio, video, producție comercială).
Deși India este patria a 125 milioane de vorbitori de engleză, 85 % din populație nu vorbește engleza, depășită de utilizarea limbilor locale.
Au fost făcute propuneri la nivel internațional pentru a adăuga hindi la lista limbilor oficiale ale Națiunilor Unite. Dacă aceste propuneri reușesc, toate documentele Organizației Națiunilor Unite trebuie să fie disponibile în acea limbă.
În concluzie, datele demografice indiene generează consumatori și întreprinderi și, prin urmare, o sursă de cerere viitoare în ceea ce privește conținutul localizat.

Această platformă vă permite să găsiți traducători hindi.

Gândiți-vă la limbile care cresc rapid


Indiferent de limbile pe care le selectați, va trebui adesea să adăugați altele noi pentru a satisface multiplicarea formatelor de conținut și creșterea numărului de potențiali consumatori din întreaga lume.
Amintiți-vă că lista noastră este pur orientativă și corespunde cu ceea ce considerăm că este relevant la nivel global în 20 19
Dacă piața țintă a companiei dvs. este mai mică, 'top 10' personale pot avea limbi diferite care nu apar în această listă.

Concluzie


Alegerea limbilor țintă este esențială pentru optimizarea rezultatelor afacerii și pentru câștigarea unei cote de piață la nivel internațional. Este o decizie care nu este nici simplă, nici evidentă.
Rețineți că propria dvs. cercetare de piață este o prioritate . Pe de altă parte, publicul dvs. țintă rămâne un criteriu esențial pentru selectarea limbilor care vor trebui să aibă loc în strategia dvs. de internaționalizare.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2 All