Súgó

NEW ARTICLE

Melyek a legfontosabb nyelvek az üzleti életben?

Ha nemzetközi szinten működik, le kell fordítania kereskedelmi és marketing tartalmát.

Ebben a cikkben elmondjuk, hogy melyek a 10 legfontosabb nyelv, amellyel a nemzetközivé válási stratégiában szerepel .

Nem kétséges, hogy a világ egyre inkább összekapcsolódik, és a kereskedelem, mint valaha, nemzetközi.

A legtöbb globális vállalat legalább arra gondolt, hogy sok lehetőséget kínál a tartalmaknak különböző nyelveken történő felajánlásával .
Ahhoz, hogy hatékonyan elérhesse a közönséget , beszélnie kell velük a kívánt nyelven .

Például egy online képzést találhat, hogy javítsa a munkavállalók kommunikációját, átadja a felhasználói útmutatókat, hogy segítse az ügyfeleket, vagy keresse meg webhelyét, hogy több látogatót vonzzon a világ minden tájáról.

Egyre fontosabbá válik egy olyan fordítási és lokalizációs stratégia meghatározása , amely elősegíti az ilyen kölcsönhatásokat nemzetközi szinten.

A mintegy 6000 ismert nyelvek közül nem mindig könnyű kiválasztani azokat, amelyek jó befektetés.
Az első dolog a makrogazdasági célok és a legfontosabb célközönségének értékelése. Mielőtt bemerülne a nyelvek óceánjába, vizsgálja meg azokat, amelyeket a versenytársak használnak, hogy közöljék a tartalmukat, és kérdezd meg magadtól, hogy át kell-e másolni őket, vagy ki kell állnia őket. Miután összegyűjtöttél elegendő információt, szánj időt arra, hogy értelmezd.

Létrehoztunk egy 10 alapvető nyelvet tartalmazó listát, amelyet figyelembe kell venni a kereskedelmi és marketing tartalmának fordítása során, ha nemzetközi szinten működik. Ez a lista olyan tényeket és számadatokat is tartalmaz, amelyek bemutatják, hogy ezek a nyelvek jó lehetőségek.

1. Angol


Az angol és az üzleti nyelv az angol. Beszélt a 94 országokban 339 millió anyanyelvi, ez a hivatalos nyelv a 20 legfontosabb nemzetközi szervezetekkel.

Ennek használata rendkívül elterjedt. A legtöbb országban ez az első iskolában tanított idegen nyelv is. Ezt a világ népességének egyharmada érti.
Az angol nyelv az internethasználók által leggyakrabban használt nyelveken is megtalálható a 949 millió felhasználóval, és a leginkább használt nyelv a többnyelvű weboldalakon.

Az angol tehát elengedhetetlen minden olyan vállalat számára, amely a nemzetközi színtéren kíván fejlődni.

Ha angol fordítóra van szüksége, megtalálhatja a Polyglot Services platformon .

2. Kínai


A kínai a kínai-tibeti nyelvek halmaza, amely több mint 955 millió anyanyelvű, vagy a világ népességének 14,4 % -át teszi ki. Ez messze a leggyakrabban beszélt nyelv a világon , összesen 1 milliárd hangszóróval.

Erőteljes pozíciója a globális gazdaságban jelentős üzleti lehetőségnek számít. Abban az időben, amikor a kínai cégek nemzetközi szinten bővülnek, és miközben az ország növekvő kiszervezési képességgel rendelkezik a nagyon alacsony költségek és a magas termelékenység miatt, ezt a nyelvet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Emellett az angol gyakorlat nem túl gyakori Kínában.
A mandarin az internethasználók körében a második legnépszerűbb nyelv . Ha az internethasználat tovább nő a legnagyobb ázsiai országokban, akkor várható, hogy a kínai hamarosan az internetet az interneten legszélesebb körben használt nyelvként helyezi át.

A különböző írásos tartalmak lefordításához ezt a nyelvet két írásos formában kell választani, nevezetesen a kínai és a kínai egyszerűsített nyelveket. Míg a lakosság többsége egyszerűsített kínai nyelvet használ, a hagyományos kínai felhasználás növekszik.
Ha szüksége van egy kínai tolmácsra üzleti találkozóra vagy más alkalomra, akkor választani kell a mandarin és a kantoni között. Másrészt, ha a lefordítandó dokumentumokról van szó, akkor az egyszerűsített kínai és a hagyományos kínai közötti választás lesz.

3. Spanyol


Bár ez nem feltétlenül üzleti nyelvként jelenik meg, a spanyol, 405 millió anyanyelvi beszélővel, a második leggyakrabban beszélő nyelv a mandarin után. Nem csoda, hogy megtalálod a listánkat.

Azáltal, a tartalom spanyol, akkor nyitott ajtók nem csak Spanyolországban, hanem a latin-amerikai országokban, mint Mexikó, Peru, Paraguay és Ecuador, sőt az Egyesült Államokban, ahol a spanyol az anyanyelve körülbelül 37,6 millió emberek.
Tudva, hogy az Egyesült Államok a világ legnagyobb gazdasága, és hogy a spanyol népesség 2050-re várhatóan megduplázódik, a spanyol nyelv jelentősége nyilvánvalónak tűnik.

A kétoldalú kereskedelmi megállapodások gazdag választékának köszönhetően Mexikó kereskedelme a világ egyik legnyíltabbja. Az Egyesült Királyság azt is meghatározta, hogy a nemzetközi oktatás elsődleges országa.
Ha üzleti tevékenységet szeretne végezni az Egyesült Államokban, bárhol a nyugati világban, a spanyoloknak a fordítási nyelvek részét kell képezniük.

Itt találhat spanyol fordítók választékát .

4. Arab


Az arabokat 295 millió ember beszél világszerte. Ez a hivatalos nyelv 28 különböző országok, köztük számos dinamikus és növekvő gazdaságok a Közel-Keleten és Afrikában.

6 arab nyelvű országok közül az Egyesült Királyság 50 vezető export piacokon az áruk. Ezek összértéke a gazdaságban meghaladja Spanyolország, Kína vagy Olaszország értékét.
A British Council által közzétett jelentés szerint az arab második helyen áll a „jövő nyelvei” között.
A Közel-Kelet gyorsan növekvő piac, lelkes fogyasztókkal. A régió virágzó és sok állam próbál vonzani a turistákat az országukba, különösen a vásárlással.

Nyilvánvaló, hogy a régió bizonytalansága valódi probléma, de csak az arab tartalom iránti kereslethez igazodik, hogy megfeleljen az intelligencia és a diplomácia igényeinek.
Az internet ugyancsak előrehalad a Közel-Keleten, és tekintettel arra, hogy az arab nyelvű beszélők nagy száma csak arabul beszél, a tartalmak arabul való fordítása elengedhetetlen ahhoz, hogy előnyt szerezzen a nemzetközi piacon.
Ha az arab kijelző már régóta problémás a webhelyeken, a legújabb szoftverek és böngészők leküzdték ezt a problémát. Ezért valószínű, hogy egyre több vállalat hamarosan arab nyelven fordítja le tartalmát.
A vállalatoknak arra kell összpontosítaniuk, hogy termékeiket könnyedén elérhetővé tegyék az arab világban, annak ellenére, hogy a nyugati világgal való viszonyuk nehéz. Ez nemcsak az ugyanazon a nyelven beszélő vállalatok számára, hanem a diplomácia vagy az energia- és védelmi szektor számára is pozitív eredményeket fog biztosítani.

5. Német


A német nyelvnek 95 millió anyanyelvi beszélője van, és világszerte összesen 210 millió beszélő beszél . Ez is a negyedik leggyakrabban használt nyelv. Ez kicsinek tűnhet ebben a listában a legtöbb más nyelvhez képest, de ezt a nyelvet a főbb európai gazdaságokban , nevezetesen Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Svájcban, Luxemburgban és Svájcban beszélik. Liechtenstein.
Németország különösen az Európai Unió vezető gazdasága és nemzetközi szinten egy gazdasági motor.
Németország a harmadik legnagyobb kutató- és fejlesztés-hozzájárulás. A német tehát különösen fontos a tudományos kutatás szempontjából, és a tudományok, mint pl. Az orvostudomány, a társadalomtudományok, a pszichológia, a művészet és más humán tudományok főbb tudományos nyelveinek csúcspontja.
A minőség és a know-how hírnevének köszönhetően sok német vállalat uralja a fióktelepét, és ha sikerül lenni a saját területén, akkor is használnia kell nyelvüket.

Ellenőrizze a német fordítók kiválasztását .

6. Portugál


Portugál beszélik 210 millió ember Portugália (természetesen) és Brazíliában, valamint néhány helyen Afrikában. Ez is a második nyelv, amelyet Latin-Amerikában beszélnek (spanyolul).
A vállalkozások számára Brazília valószínűleg a legérdekesebb ország. A mély recesszió ellenére Brazília továbbra is nagy ország és nagy piac . Ez képviseli a vezető gazdasági hatalmat Latin-Amerikában, és egyes mutatók szerint az ország fellendülése úgy tűnik, hogy a következő évre vagy a következőre jelent meg. Az új üzleti lehetőségek nem maradnak ki.
Mivel Brazília a leggyakrabban említett tudományos régió a G8 országokon kívül, lehetőséget kínál az együttműködésre és a tudományos együttműködésre, különösen a gyógyszeriparban és az energia területén.
A British Council portugálokat az Egyesült Királyság jövőjének 10 legfontosabb nyelvére helyezi, és a kereskedelem, a tudomány, az oktatás és a diplomácia területén lehetséges lehetőségeket említ.
A portugál kereslet az Egyesült Államokban is növekszik. Bár ez mindig fontos nyelvnek tekinthető globális szinten, az utóbbi időben csak az üzleti és nemzetközi kapcsolatok fontos nyelvévé vált .
A portugálok is egyre népszerűbbek Ázsiában, mivel fontos a régió diplomáciai és gazdasági kapcsolatai Portugáliával és portugál nyelvű országokkal.
Az UNESCO becslése szerint a portugál az európai nyelv, amelynek növekedése az angol nyelv után a legerősebb. Az UNESCO által The Portugal News által közzétett adatok szerint ez a nyelv a legnagyobb növekedési potenciál, mint nemzetközi nyelv Dél-Afrikában és Dél-Amerikában.
Érdekes tehát, hogy a portugálok hasznos nyelvként szolgálnak a négy kontinens üzleti lehetőségeinek fejlesztéséhez.

Itt egy válogatott szabadúszó portugál fordítók .

7. Orosz


A 155 millió anyanyelvi beszélő Közép-Európában, Kelet-Európában és Oroszországban az orosz a világ nyolcadik legelterjedtebb nyelve és a második leginkább használt nyelv a weboldal tartalmára az angol nyelv után.
Oroszország a világ négy legnagyobb feltörekvő hatalma . Már a világ hatodik legnagyobb gazdasága, és 2030-ra várhatóan megduplázza Németországot.
Az ország nagysága, feltörekvő gazdasága és természeti erőforrásai (ez a világ legnagyobb olajtermelője) világosan mutatják, hogy ez a nyelv milyen érdeklődést mutat az üzleti élet számára. Ezen kívül Moszkvában a legnagyobb milliárdosok koncentrációja van a világ bármely nagyobb városában.
Oroszország híres tehetséges mérnökeiről és magas szintű számítógép-tudósairól, és az orosz az egyik legkedveltebb nyelv a tudományos és műszaki irodalomban , mint például a fizika és a mérnöki tudomány.
Oroszország alacsony angol nyelvtudással rendelkezik. A tartalmak orosz nyelvre történő fordítása ezért fontos lépés lehet a nemzetközi célok elérésében.

8. Francia


Bár a franciát általában a szeretet nyelvének tekintik, nem kevésbé érdekes az üzleti élet. A 39 országban összesen 75 millió beszélővel a francia továbbra is nagyon népszerű nyelv. Valójában becslések szerint 220 millió ember beszél franciául is, mint második nyelvet.
A francia nyelv is több szervezet, köztük az Egyesült Nemzetek és a Kereskedelmi Világszervezet hivatalos nyelve.
A francia nyelvű világ Afrikát is magában foglalja, amely a természeti erőforrásokban gazdag, gyorsan növekvő kontinens. Afrika öt leggyorsabban növekvő gazdasága Ruanda, Tanzánia, Mozambik, Elefántcsontpart és a Kongói Demokratikus Köztársaság. A franciák közül három a hivatalos nyelv. Az olyan országokban, mint Algéria, Marokkó, Vietnam és Kambodzsa, ahol az angol nyelvtudás szintje nagyon alacsony, a francia különösen hasznos.
Ha ezekben az országokban a fogyasztókat célozza meg, a tartalom francia nyelvre való fordítása érdekes befektetés lehet.

9. Japán


A japánok 130 millió beszélővel rendelkeznek , főként Japánban, amely a világ harmadik legnagyobb gazdasága . A British Council úgy véli, hogy Japán jelentősen hozzájárul az Egyesült Királyság jólétéhez, akár exportpiacként, akár jelentős befektetőként, és megjegyzi, hogy Japán számos lehetőséget kínál, különösen a tudomány és a technológia területén.
Habár a japán gazdaság a stagnálás jeleit mutatja, nem szabad elfelejtenünk a cégek találékonyságát, amelyek a német vállalatokhoz hasonlóan a kiválóság hírnevét élvezik. A japán cégek rendkívül innovatívak, és Japán a világ második legnagyobb befektetője a kutatási és fejlesztési szektorban, és az egyik legfejlettebb és technológiailag integráltabb nemzet.
Japán továbbra is fontos szerepet játszik a nemzetközi magas szintű fórumokon, és továbbra is a fejlesztési támogatás egyik vezető szolgáltatója. A Kül- és Nemzetközösségi Iroda fontos partnerként látja Japánt, többek között az éghajlat-politika, az energia- és erőforrásbiztonság, valamint a pénzügyi intézmények reformja terén.

A japán nyelvű tartalom lefordításához megtalálhatja a szabadúszó fordítót .

10. Hindi


Miért kell a hindi a nemzetközivé válási stratégia egyik legfontosabb nyelve? A hindi az ötödik leggyakrabban beszélt nyelv a világon, és 260 millió anyanyelvi beszélője van. India a világ hetedik legnagyobb országa, a lakosság második legnagyobb, és minden országban a leggyorsabban növekvő ország.
Kína, mint Kína, a fogyasztók nagy számát és kulturális sokszínűséget kínál, amely a legnagyobb potenciális piacot jelenti a helyszín szempontjából, ami jelentős üzleti lehetőségeket kínál. Ebből a szempontból a nemzetközivé válásnak minden bizonnyal ki kell terjednie a marketing csatornák teljes skálájára (szöveg, hang, videó, kereskedelmi termelés).
Annak ellenére, hogy India a 125 millió millió magyar nyelvű haza, a lakosság 85 % -a nem beszél angolul, amit a helyi nyelvek használnak.
Nemzetközi szinten javaslatokat tettek Hindi felvételére az Egyesült Nemzetek hivatalos nyelveinek listájára. Ha ezek a javaslatok sikeresek lesznek, az Egyesült Nemzetek valamennyi dokumentumának elérhetőnek kell lennie ebben a nyelven.
Végezetül, az indiai demográfia egyedül a fogyasztókat és a vállalkozásokat generálja, és ezáltal a jövőbeni kereslet forrása a lokalizált tartalom szempontjából.

Ez a platform lehetővé teszi hindi fordítók keresését .

Gondolj a gyorsan növekvő nyelvekre


Bármelyik nyelvet is választja, sokszor hozzá kell adnia az új nyelveket, hogy megfeleljen a tartalomformátumok és a potenciális fogyasztók közösségének növekedésének a világon.
Ne feledje, hogy a listánk pusztán tájékoztató jellegű, és megegyezik azzal, amit globálisan relevánsnak tartunk 20 19
Ha a vállalat célpiacai kisebbek, a személyes 'top 10' -nek különböző nyelvei lehetnek, amelyek nem szerepelnek ebben a listában.

Következtetés


A célnyelvek kiválasztása kulcsfontosságú az üzleti eredmények optimalizálása és a nemzetközi piaci részesedés megszerzése szempontjából. Ez egy olyan döntés, amely sem egyszerű, sem nyilvánvaló.
Ne feledje, hogy saját piackutatása prioritás . Másrészt a célközönség továbbra is alapvető kritériuma a nemzetközivé válási stratégiájukban szükséges nyelvek kiválasztásának.

Related topics:

Comments