Hjælp

NEW ARTICLE

Hvad er de vigtigste sprog for erhvervslivet?

Du skal oversætte dit kommercielle og marketingindhold, hvis du opererer internationalt.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad er de 10 vigtigste sprog, der skal medtages i din internationaliseringsstrategi .

Der er ingen tvivl om, at verden bliver mere forbundet, og at handel mere end nogensinde er international.

De fleste globale virksomheder har i det mindste tænkt på de mange muligheder, der følger med, blot at tilbyde deres indhold på forskellige sprog .
For effektivt at nå dit publikum skal du tale med dem på deres foretrukne sprog .

Du kan f.eks. Finde en onlineuddannelse til forbedring af medarbejderkommunikation, overfør brugervejledninger til at hjælpe kunder eller lokalisere din hjemmeside for at tiltrække flere besøgende rundt om i verden.

Det bliver stadig mere nødvendigt at definere en oversættelses- og lokaliseringsstrategi, som vil fremme sådanne interaktioner internationalt.

Blandt omkring 6000 kendte levende sprog er det ikke altid nemt at vælge dem, der er en god investering.
Den første ting at gøre er at vurdere dine makroøkonomiske mål og dine vigtigste målgrupper. Før du dykker ind i oceanen af sprog, skal du undersøge dem, som dine konkurrenter bruger til at kommunikere deres indhold og spørge dig selv, om du skal kopiere dem eller skille sig ud fra dem. Når du har samlet nok information, tag dig tid til at fortolke det.

Vi har oprettet en liste over 10 vigtige sprog, der bør overvejes, når du oversætter dit kommercielle og markedsføringsindhold, hvis du opererer internationalt. Denne liste indeholder også fakta og tal, der illustrerer, hvordan disse sprog er gode muligheder.

1. engelsk


Engelsk er forretningssprog og akademi . Talte i 94 lande af 339 millioner indfødte talere, er det det officielle sprog i 20 vigtigste internationale organisationer.

Dens brug er derfor ekstremt udbredt. I de fleste lande er det også det første fremmedsprog undervist i skolerne. Det forstås af en tredjedel af verdens befolkning .
Det engelske sprog har også den øverste position på de sprog, der mest anvendes af internetbrugere med 949 millioner brugere og er det mest anvendte sprog på flersprogede websteder.

Engelsk er derfor vigtigt for enhver virksomhed, der ønsker at udvikle sig på den internationale scene.

Hvis du har brug for en engelsk oversætter, kan du finde en på Polyglot Services platformen .

2. kinesisk


Kinesisk er et sæt kinesisk-tibetanske sprog, der tegner sig for mere end 955 millioner indfødte højttalere, eller 14,4 % af verdens befolkning. Det er langt det mest talte sprog i verden med i alt 1 milliarder højttalere.

Dens dominerende stilling i verdensøkonomien gør det til en bemærkelsesværdig kilde til forretningsmuligheder . På et tidspunkt, hvor kinesiske virksomheder ekspanderer internationalt, og mens landet har stigende outsourcing muligheder på grund af meget lave omkostninger og høj produktivitet, kan dette sprog ikke ignoreres. Derudover er engelskspraksis ikke særlig almindelig i Kina.
Mandarin er også det næst mest populære sprog blandt internetbrugere . Hvis internetforbruget fortsætter med at vokse i større asiatiske lande, kan det forventes, at kinesisk snart vil erstatte engelsk som det mest anvendte sprog på internettet.

For at oversætte dine forskellige skriftlige indhold skal du vælge mellem de to skriftlige former for dette sprog, nemlig forenklet kinesisk og traditionel kinesisk . Mens størstedelen af befolkningen bruger forenklet kinesisk, øges den traditionelle kinesiske brug.
Hvis du har brug for en kinesisk tolk til et forretningsmøde eller en anden lejlighed, skal du vælge mellem mandarin og kantonesisk. På den anden side, hvis det handler om dokumenter, der skal oversættes , vil dit valg være mellem forenklet kinesisk og traditionel kinesisk.

3. spansk


Selvom det ikke nødvendigvis opfattes som et forretningssprog, er spansk, med 405 millioner indfødte højttalere, det næsthøjeste sprog efter Mandarin. Ikke så mærkeligt, at du finder det på vores liste.

Ved at tilbyde dit indhold på spansk åbner du døre ikke kun i Spanien, men også i latinamerikanske lande som Mexico, Peru, Paraguay og Ecuador, og selv i USA, hvor spansk er modersmål på ca. 37,6 millioner mennesker.
At vide, at USA er verdens største økonomi, og at den spanske befolkning forventes at fordoble i 2050, forekommer det spanske sprogs betydning åbenlyst.

Takket være en lang række bilaterale handelsaftaler er Mexicos handel blandt de mest åbne i verden. Det Forenede Kongerige har også identificeret det som et prioriteret land for international uddannelse.
Hvis du vil gøre forretninger i USA, hvor som helst i den vestlige verden, skal spansk være en del af dine oversættelsessprog.

Du kan finde et udvalg af spanske oversættere her .

4. arabisk


Arabisk tales af 295 millioner mennesker rundt om i verden. Det er det officielle sprog i 28 forskellige lande, herunder et stort antal dynamiske og voksende økonomier i Mellemøsten og Afrika .

6 Arabisk-talende lande er blandt Storbritanniens 50 førende eksportmarkeder for varer . Deres samlede værdi i økonomien overstiger Spanien, Kina eller Italien.
Desuden rangerer araberne anden blandt fremtidens sprog, ifølge en rapport udgivet af Det British Council .
Mellemøsten er et hurtigt voksende marked med entusiastiske forbrugere. Regionen er velstående, og mange stater forsøger at tiltrække turister til deres lande, især gennem shopping.

Det er klart, at områdets usikkerhed er et reelt problem, men det føjer kun til efterspørgslen efter arabisk indhold for at imødekomme behovene ved intelligens og diplomati.
Internettet foregår også i Mellemøsten, og i betragtning af, at et stort antal arabiske højttalere kun taler arabisk, oversætter indhold online på arabisk er afgørende for at få en fordel på det internationale marked.
Hvis displayet af arabisk har længe været problematisk på hjemmesider, har de nyeste software og browsere overvundet dette problem. Det er derfor sandsynligt, at flere og flere virksomheder hurtigt oversætter deres indhold på arabisk.
Virksomheder bør fokusere på at gøre deres produkter let tilgængelige i den arabiske verden på trods af de vanskelige forhold til den vestlige verden. Dette vil sikre positive resultater ikke kun for virksomheder, der taler samme sprog, men endnu mere for diplomati eller energi- og forsvarssektoren.

5. tysk


Tysk har 95 millioner indfødte talere og i alt 210 millioner talere på verdensplan . Det er også det fjerde mest anvendte sprog online. Dette kan forekomme lille sammenlignet med de fleste andre sprog i denne liste, men dette sprog tales i nogle af de store europæiske økonomier , nemlig Tyskland, Østrig, Belgien, Schweiz, Luxembourg og Schweiz. Liechtenstein.
Tyskland er især Den Europæiske Unions førende økonomi og en økonomisk motor på internationalt plan.
Tyskland er verdens tredjestørste bidragyder til forskning og udvikling. Tysk er derfor særlig vigtigt for videnskabelig forskning og ligger øverst på de vigtigste videnskabelige sprog, der anvendes inden for videnskab, såsom medicin, samfundsvidenskab, psykologi, kunst og andre humaniora.
Takket være deres omdømme for kvalitet og knowhow dominerer mange tyske virksomheder deres filial, og hvis du vil lykkes i deres felt, skal du også bruge deres sprog.

Tjek vores udvalg af tyske oversættere .

6. portugisisk


Portugisisk er talt af 210 millioner mennesker i Portugal (selvfølgelig) og i Brasilien såvel som nogle steder i Afrika. Det er også det andet sprog, der tales i Latinamerika (efter spansk).
For erhvervslivet er Brasilien nok det mest interessante land. På trods af en dyb recession forbliver Brasilien et stort land og et stort marked . Det repræsenterer den førende økonomiske magt i Latinamerika og ifølge nogle indikatorer synes tilbagesøgningen i landet at blive annonceret for det næste år eller det næste. Nye forretningsmuligheder vil ikke blive savnet.
Da Brasilien er den mest citerede videnskabelige region uden for G8 landene, giver det muligheder for samarbejde og videnskabeligt samarbejde, især inden for farmaceutiske og energiområder.
Det British Council placerer portugisiske på de 10 vigtigste sprog for Det Forenede Kongeriges fremtid og citerer potentielle muligheder inden for handel, videnskab, uddannelse og diplomati.
Efterspørgslen efter portugisisk er også stigende i USA. Selvom det altid har været betragtet som et vigtigt sprog på globalt plan, er det først for nylig blevet anerkendt som et vigtigt sprog for erhvervslivet og internationale relationer .
Portugisisk er også ved at blive populær i Asien på grund af vigtigheden af regionens diplomatiske og økonomiske forbindelser med Portugal og Portugals talende lande.
Ifølge UNESCO estimater er portugisisk det europæiske sprog, hvis vækst er stærkeste efter engelsk. Ifølge UNESCO data udgivet af The Portugal News , har dette sprog det største potentiale for vækst som et internationalt sprog i det sydlige Afrika og Sydamerika.
Det er derfor interessant at overveje portugisisk som et nyttigt sprog til udvikling af forretningsmuligheder på fire kontinenter.

Her er et udvalg af freelance portugisiske oversættere .

7. russisk


Med 155 millioner indfødte højttalere i Centraleuropa, Østeuropa og Rusland er russisk det ottende mest almindelige sprog i verden og det næst mest anvendte sprog til indhold på internettet efter engelsk.
Rusland er en af de fire største nye kræfter i verden . Det er allerede den sjette største økonomi i verden og forventes at fordoble Tyskland i 2030.
Størrelsen af landet, dets fremvoksende økonomi og dets naturlige ressourcer (det er den største olieproducent i verden) viser tydeligt den interesse, som dette sprog præsenterer for erhvervslivet. Derudover har Moskva den højeste koncentration af milliardærer i enhver større by i verden.
Rusland er berømt for sine talentfulde ingeniører og højtstående computerforskere, og russisk er et af de mest populære sprog i videnskabelig og teknisk litteratur i videnskaben som fysik og teknik.
Rusland har en lav engelsk sprogfærdighed. At oversætte dit indhold til russisk kan derfor være et vigtigt skridt i at nå dine mål internationalt.

8. Fransk


Selvom fransk generelt anses for at være kærligheds sprog, er det ikke mindre interessant for erhvervslivet. Med i alt 75 millioner talere i 39 lande forbliver fransk et meget populært sprog. Det anslås faktisk, at 220 millioner mennesker også taler fransk som andet sprog.
Fransk er også et af de officielle sprog i flere organisationer, herunder FN og Verdenshandelsorganisationen.
Den fransktalende verden omfatter også Afrika, et hurtigt voksende kontinent rig på naturressourcer. De fem hurtigst voksende økonomier i Afrika er Rwanda, Tanzania, Mozambique, Côte d'Ivoire og Den Demokratiske Republik Congo. Fransk er det officielle sprog i 3 af dem. I lande som Algeriet, Marokko, Vietnam og Cambodja, hvor fransk sprogniveau er meget lavt, er fransk særlig nyttig.
Hvis du målretter forbrugerne i disse lande, kan det være en interessant investering at oversætte dit indhold til fransk .

9. japansk


Japansk har 130 millioner talere , hovedsageligt i Japan, som er den tredjestørste økonomi i verden . Det British Council mener, at Japan bidrager væsentligt til Det Forenede Kongeriges velstand, enten som eksportmarked eller som en større investor, og bemærker, at Japan tilbyder mange muligheder, især inden for videnskab og teknologi.
Selv om den japanske økonomi har vist tegn på stagnation, må vi ikke glemme selskabets opfindsomheder, som ligesom tyske virksomheder har et ry for ekspertise. Japanske virksomheder er meget innovative og Japan er verdens næststørste investor inden for forskning og udvikling og en af de mest avancerede og teknologisk integrerede lande.
Japan fortsætter med at spille en vigtig rolle i internationale forum på højt plan og er fortsat en førende udbyder af udviklingsbistand. Præsidiet for Udenrigs- og Commonwealth-anliggender ser Japan som en vigtig partner, herunder inden for klimapolitik, energi- og ressourcesikkerhed og reform af finansinstitutionerne.

At oversætte dit indhold på japansk, kan du finde en freelance oversætter .

10. hindi


Hvorfor skulle hindi være et af nøglesprogene i din internationaliseringsstrategi? Hindi er det femte mest talte sprog i verden og har 260 millioner indfødte talere. Indien er det syvende største land i verden med hensyn til område, den næststørste befolkning, og uden tvivl det hurtigst voksende land i alle større økonomier.
Som Kina tilbyder Indien en stor forbrugerpool og en kulturel mangfoldighed, der gør det til et af de største potentielle markeder med hensyn til placering, hvilket kan give betydelige forretningsmuligheder. Ud fra dette perspektiv skal internationaliseringen helt sikkert dække hele rækken af marketingkanaler (tekst, lyd, video, kommerciel produktion).
Selv om Indien er hjemland for 125 millioner engelsktalende, taler 85 % af befolkningen ikke engelsk, overhalet af brug af lokale sprog.
Forslag er blevet lavet på internationalt plan for at tilføje hindi til listen over de officielle sprog i De Forenede Nationer. Hvis disse forslag lykkes, skal alle FN-dokumenter være tilgængelige på dette sprog.
Afslutningsvis genererer indiske demografi alene forbrugere og virksomheder og dermed en kilde til fremtidig efterspørgsel med hensyn til lokaliseret indhold.

Denne platform giver dig mulighed for at finde hindi oversættere.

Tænk på hurtigt voksende sprog


Uanset hvilke sprog du vælger, skal du ofte tilføje nye til at imødekomme multiplikationen af indholdsformater og væksten i din pulje af potentielle forbrugere over hele verden.
Husk, at vores liste er rent vejledende og svarer til, hvad vi anser for at være globalt relevante i 20 19
Hvis din virksomheds målmarked er mindre, kan din personlige 'top 10' have forskellige sprog, der ikke vises i denne liste.

Konklusion


Valget af målsprog er afgørende for at optimere forretningsmæssige resultater og få markedsandele internationalt. Det er en beslutning, der hverken er enkel eller åbenbar.
Husk, at din egen markedsundersøgelse er en prioritet . På den anden side er din målgruppe fortsat et afgørende kriterium for at vælge de sprog, der skal finde sted i din internationaliseringsstrategi.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All