Ndihmë

NEW ARTICLE

Cilat janë gjuhët më të rëndësishme për biznesin?

Do të duhet të përktheni përmbajtjen tuaj komerciale dhe të marketingut nëse veproni ndërkombëtarisht.

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cilat janë 10 gjuhët më të rëndësishme për tu përfshirë në strategjinë tuaj të internacionalizimit .

Nuk ka dyshim se bota po bëhet më e lidhur dhe se tregtia, më shumë se kurrë, është ndërkombëtare.

Shumica e kompanive globale kanë menduar së paku shumë mundësi që vijnë duke ofruar thjesht përmbajtjen e tyre në gjuhë të ndryshme .
Për të arritur në mënyrë efektive audiencën tuaj , ju duhet të flisni me ta në gjuhën e tyre të preferuar .

Për shembull, mund të gjesh një trajnim në internet për të përmirësuar komunikimin e punonjësve, për të kaluar udhëzimet e përdoruesve për të ndihmuar klientët ose për të gjetur faqen tënde për të tërhequr më shumë vizitorë në mbarë botën.

Është duke u bërë gjithnjë e më e nevojshme të përcaktohet një strategji e përkthimit dhe lokalizimit që do të nxisë ndërveprime të tilla në nivel ndërkombëtar.

Mes rreth 6000 gjuhëve të njohura të gjalla , nuk është gjithmonë e lehtë të zgjedhësh ato që janë një investim i mirë.
Gjëja e parë që duhet të bëni është të vlerësoni qëllimet tuaja makroekonomike dhe audiencat tuaja kryesore të synuara. Para se të zhyteni në oqeanin e gjuhëve, shqyrtoni ato që përdoren nga konkurrentët tuaj për të komunikuar përmbajtjen e tyre dhe pyesin veten nëse duhet t'i kopjoni ose të dilni prej tyre. Sapo të keni mbledhur informacione të mjaftueshme, merrni kohë për ta interpretuar atë.

Ne kemi krijuar një listë të 10 gjuhëve thelbësore që duhet të merren parasysh kur përktheni përmbajtjen tuaj komerciale dhe të marketingut nëse veproni në nivel ndërkombëtar. Kjo listë gjithashtu paraqet fakte dhe shifra që ilustrojnë se si këto gjuhë janë opsione të mira.

1. Anglisht


Anglishtja është gjuha e biznesit dhe akademisë . E folur në 94 vende nga 339 milion folës amtare, është gjuha zyrtare e 20 organizatave më të rëndësishme ndërkombëtare.

Përdorimi i saj është për këtë arsye shumë i përhapur. Në shumicën e vendeve, është edhe gjuha e parë e huaj që mësohet në shkolla. Kuptohet nga një e treta e popullsisë botërore .
Gjuha angleze gjithashtu mban pozicionin më të lartë në gjuhët më të përdorura nga përdoruesit e internetit me 949 milion përdorues dhe është gjuha më e përdorur në faqet e internetit shumëgjuhësh.

Prandaj, anglishtja është thelbësore për çdo kompani që dëshiron të zhvillohet në skenën ndërkombëtare.

Nëse keni nevojë për një përkthyes anglisht, ju mund të gjeni një në platformën e Shërbimeve Polyglot .

2. Kineze


Kinezja është një grup gjuhësh Sino-Tibetiane që përbëjnë më shumë se 955 milion folës amë, ose 14,4 % 14,4 të popullsisë së botës. Kjo është gjuha më e folur në botë , me një total prej 1 miliardë folësish.

Pozicioni i saj dominues në ekonominë globale e bën atë një burim të shquar të mundësive të biznesit . Në një kohë kur kompanitë kineze po zgjerohen ndërkombëtarisht dhe ndërsa vendi ka rritje të kapaciteteve të jashtme për shkak të shpenzimeve shumë të ulëta dhe produktivitetit të lartë, kjo gjuhë nuk mund të injorohet. Përveç kësaj, praktika e anglishtes nuk është shumë e zakonshme në Kinë.
Mandarin është gjithashtu gjuha e dytë më popullore në mesin e përdoruesve të internetit . Nëse përdorimi i internetit vazhdon të rritet në vendet aziatike të mëdha, mund të pritet që kinezët së shpejti do të zëvendësojnë gjuhën angleze si gjuha më e përdorur gjer në internet.

Për të përkthyer përmbajtjet e shkruara të ndryshme, do të duhet të zgjedhësh mes dy formave të shkruara të kësaj gjuhe, përkatësisht kineze të thjeshtuar dhe kineze tradicionale . Ndërsa shumica e popullsisë përdor kripë të thjeshtuar, përdorimi tradicional kinez është në rritje.
Nëse keni nevojë për një përkthyes kinez për një takim biznesi ose një rast tjetër, ju do të duhet të zgjidhni midis mandarinës dhe kantonezëve. Nga ana tjetër, nëse ka të bëjë me dokumentet që do të përkthehen , zgjedhja juaj do të jetë midis kineze të thjeshtëzuar dhe kineze tradicionale.

3. Spanjisht


Megjithëse nuk perceptohet domosdoshmërisht si një gjuhë biznesi, spanjishtja, me 405 milion folës amtare, është gjuha e dytë më e folur pas mandarinës. Nuk është çudi atëherë që ju të gjeni atë në listën tonë.

Duke ofruar përmbajtjen tuaj në spanjisht, ju hapni dyert jo vetëm në Spanjë, por edhe në vendet e Amerikës Latine si Meksika, Peruja, Paraguai dhe Ekuador, madje edhe në Shtetet e Bashkuara, ku spanjishtja është gjuha amtare prej rreth 37,6 milion njerëz.
Duke ditur se Shtetet e Bashkuara janë ekonomia më e madhe në botë dhe se popullsia hispanike pritet të dyfishojë deri në vitin 2050, rëndësia e gjuhës spanjolle duket e qartë.

Falë një koleksioni të pasur të marrëveshjeve të tregtisë dypalëshe, tregtia e Meksikës është ndër më të hapurat në botë. Mbretëria e Bashkuar gjithashtu e ka identifikuar atë si një vend prioritar për arsimin ndërkombëtar.
Nëse dëshironi të bëni biznes në Shtetet e Bashkuara, kudo në botën perëndimore, spanjisht duhet të jetë pjesë e gjuhëve tuaja të përkthimit.

Ju mund të gjeni një Përzgjedhje të përkthyesve spanjisht këtu .

Arabisht


Arabishtja flet nga 295 milion njerëz në mbarë botën. Është gjuha zyrtare e 28 vendeve të ndryshme, duke përfshirë një numër të madh të ekonomive dinamike dhe në rritje në Lindjen e Mesme dhe Afrikë .

6 vendet Arabic-folëse janë ndër të Mbretërisë së Bashkuar 50 tregjet kryesore të eksportit për mallrat. Vlera e tyre e kombinuar në ekonomi tejkalon atë të Spanjës, Kinës apo Italisë.
Përveç kësaj, arabishtja renditet e dyta midis 'gjuhëve të së ardhmes' sipas një raporti të botuar nga British Council .
Lindja e Mesme është një treg me rritje të shpejtë, me konsumatorë entuziastë. Rajoni është i begatë dhe shumë shtete po përpiqen të tërheqin turistët në vendet e tyre, veçanërisht nëpërmjet blerjeve.

Është e qartë se pasiguria e rajonit është një problem i vërtetë, por vetëm shton kërkesën për përmbajtje arabe për të përmbushur nevojat e inteligjencës dhe diplomacisë.
Interneti është gjithashtu duke bërë përparim në Lindjen e Mesme dhe, duke pasur parasysh faktin se një numër i madh i folësve arabë flasin vetëm arabisht, përkthimi i përmbajtjeve online në arabisht është thelbësor për të fituar një avantazh në tregun ndërkombëtar.
Nëse shfaqja e gjuhës arabe ka qenë prej kohësh problematike në faqet e internetit, softuerët dhe shfletuesit e fundit kanë tejkaluar këtë vështirësi. Prandaj është e mundshme që gjithnjë e më shumë kompani përkthimin e përmbajtjes së tyre në arabisht së shpejti.
Kompanitë duhet të përqëndrohen në bërjen e produkteve të tyre në dispozicion në botën arabe, pavarësisht nga marrëdhëniet e saj të vështira me botën perëndimore. Kjo do të sigurojë rezultate pozitive jo vetëm për kompanitë që flasin të njëjtën gjuhë, por edhe më shumë për diplomacinë apo sektorët e energjisë dhe të mbrojtjes.

5. Gjermanisht


Gjermanishtja ka 95 milion folës amtare dhe gjithsej 210 milion folës në mbarë botën . Është gjithashtu gjuha e katërt më e përdorur në internet. Kjo mund të duket e vogël në krahasim me shumicën e gjuhëve të tjera në këtë listë, por kjo gjuhë flitet në disa nga ekonomitë mëmëdha evropiane , gjegjësisht në Gjermani, Austri, Belgjikë, Zvicër, Luksemburg dhe Zvicër. Lihtenshtajni.
Gjermania, në veçanti, është ekonomia kryesore e Bashkimit Evropian dhe një motor ekonomik në nivel ndërkombëtar.
Gjermania është kontribuesi i tretë më i madh në botë për kërkimin dhe zhvillimin. Prandaj, gjermanishtja është veçanërisht e rëndësishme për kërkimin shkencor dhe është në krye të gjuhëve kryesore shkencore të përdorura në shkencat si mjekësia, shkencat shoqërore, psikologjia, artet dhe shkencat e tjera njerëzore.
Në sajë të reputacionit të tyre për cilësi dhe njohuri, shumë kompani gjermane mbizotërojnë degën e tyre dhe nëse doni të keni sukses në fushën e tyre, do të duhet të përdorni edhe gjuhën e tyre.

Kontrolloni përzgjedhjen tonë të përkthyesve gjermanë .

6. Gjuha portugeze


Gjuha portugeze flitet nga 210 milion njerëz në Portugali (sigurisht) dhe në Brazil, si dhe në disa vende në Afrikë. Është gjithashtu gjuha e dytë e folur në Amerikën Latine (pas spanjollit).
Për biznes, Brazili është ndoshta vendi më interesant. Megjithë një recesion të thellë, Brazili mbetet një vend i madh dhe një treg i madh . Ai përfaqëson fuqinë kryesore ekonomike në Amerikën Latine dhe sipas disa treguesve, rimëkëmbja në vend duket të shpallet për vitin e ardhshëm ose të ardhshëm. Mundësitë e reja të biznesit nuk do të mungojnë.
Ndërsa Brazili është rajoni më i cituar shkencor jashtë vendeve të G8 , ajo ofron mundësi për bashkëpunim dhe bashkëpunim shkencor, veçanërisht në fushën e farmaceutikës dhe energjisë.
British Council vendos portugezët në 10 gjuhët më të rëndësishme për të ardhmen e Mbretërisë së Bashkuar dhe citon mundësitë e mundshme në fushën e tregtisë, shkencës, arsimit dhe diplomacisë.
Kërkesa për portugalisht po rritet edhe në Shtetet e Bashkuara. Megjithëse është konsideruar gjithmonë një gjuhë e rëndësishme në një shkallë globale, ajo është njohur vetëm kohët e fundit si një gjuhë e rëndësishme për biznesin dhe marrëdhëniet ndërkombëtare .
Gjuha portugeze gjithashtu po fiton popullaritet në Azi për shkak të rëndësisë së marrëdhënieve diplomatike dhe ekonomike të rajonit me Portugalinë dhe vendet portugeze.
Sipas vlerësimeve të UNESCO - UNESCO , portugez është gjuha evropiane, rritja e të cilave është më e fortë pas anglishtes. Sipas të dhënave të UNESCO të publikuara nga The Portugal News , kjo gjuhë ka potencialin mëmadh për rritje si një gjuhë ndërkombëtare në Afrikën Jugore dhe Amerikën e Jugut.
Prandaj është interesante të konsiderohet portugeze si një gjuhë e dobishme për zhvillimin e mundësive të biznesit në katër kontinente.

Këtu është një përzgjedhje e përkthyesve të pavarur portugalisht .

7. Ruse


Me 155 milion folës amtare në Evropën Qendrore, Evropën Lindore dhe Rusinë, rusja është gjuha e tetë më e zakonshme në botë dhe gjuha e dytë më e përdorur për përmbajtjen e uebfaqes pas anglishtes.
Rusia është një nga katër fuqitë kryesore në zhvillim në botë . Ajo tashmë është ekonomia e gjashtë më e madhe në botë dhe pritet të dyfishojë Gjermaninë deri në vitin 2030.
Madhësia e vendit, ekonomia e saj në zhvillim dhe burimet e saj natyrore (është prodhuesi më i madh i naftës në botë) tregojnë qartë interesin që kjo gjuhë paraqet për biznesin. Përveç kësaj, Moska ka përqendrimin më të lartë të miliarderëve në çdo qytet të madh në botë.
Rusia është e njohur për inxhinierët e saj të talentuar dhe shkencëtarët e nivelit të lartë të kompjuterit dhe rusi është një nga gjuhët më popullore në literaturën shkencore dhe teknike të shkencave si fizika dhe inxhinieri.
Rusia ka një aftësi të ulët në gjuhën angleze. Pra, përkthimi i përmbajtjes suaj në gjuhën ruse mund të jetë një hap i rëndësishëm në arritjen e synimeve tuaja në nivel ndërkombëtar.

8. frëngjisht


Edhe pse frëngjisht përgjithësisht konsiderohet të jetë gjuha e dashurisë, nuk është më pak interesante për biznesin. Me një total prej 75 milion folësish në 39 vende , francezët mbeten një gjuhë shumë popullore. Në fakt, është vlerësuar se 220 milion njerëz flasin frëngjisht edhe si gjuhë të dytë.
Frëngjishtja është gjithashtu një nga gjuhët zyrtare të disa organizatave, përfshirë Organizatën e Kombeve të Bashkuara dhe Organizatën Botërore të Tregtisë.
Bota frankofone gjithashtu përfshin Afrikën, një kontinent me rritje të shpejtë të pasur me burime natyrore. Pesë vendet me rritje më të shpejtë në Afrikë janë Ruanda, Tanzania, Mozambiku, Côte d'Ivoire dhe Republika Demokratike e Kongos. Frëngjishtja është gjuha zyrtare në 3 prej tyre. Në vende si Algjeria, Maroku, Vietnami dhe Kamboxhia, ku niveli i zotësisë së gjuhës angleze është shumë i ulët, frëngjishtja është veçanërisht e dobishme.
Nëse i orientoni konsumatorët në këto vende, përkthimi i përmbajtjes suaj në frëngjisht mund të jetë një investim interesant.

9. Japoneze


Japonezët kanë 130 milion folës , kryesisht në Japoni, që është ekonomia e tretë më e madhe në botë . British Council konsideron se Japonia kontribuon ndjeshëm në prosperitetin e Mbretërisë së Bashkuar, qoftë si një treg eksporti ose si një investitor i madh dhe vë në dukje se Japonia ofron shumë mundësi, veçanërisht në fushat e shkencës dhe teknologjisë.
Edhe pse ekonomia japoneze ka treguar disa shenja të stagnimit, nuk duhet harruar zgjuarsia e kompanive të saj, të cilat, si kompanitë gjermane, gëzojnë reputacion për përsosmëri. Kompanitë japoneze janë mjaft inovative dhe Japonia është investitori i dytë më i madh në botë në sektorin e kërkimit dhe zhvillimit dhe një nga kombet më të përparuara dhe teknologjikisht të integruara.
Japonia vazhdon të luajë një rol të rëndësishëm në forume ndërkombëtare të nivelit të lartë dhe mbetet një ofrues kryesor i ndihmës për zhvillim. Byroja për Çështje të Jashtme dhe Komonuelth e sheh Japoninë si një partner të rëndësishëm, duke përfshirë në fushat e politikës klimatike, të sigurisë së energjisë dhe burimeve, dhe reformën e institucioneve financiare.

Për të përkthyer përmbajtjen tënde në japonisht, mund të gjesh një përkthyes të pavarur .

10. Hindi


Pse duhet të jetë Hindi një nga gjuhët kryesore të strategjisë suaj të internacionalizimit? Hindi është gjuha e pestë më e folur në botë dhe ka 260 milion folës amtare. India është vendi i shtatë më i madh në botë në aspektin e zonës, i dyti më i madh në popullsi dhe ndoshta vendi më i shpejtë në rritje në të gjitha ekonomitë më të mëdha.
Ashtu si Kina, India ofron një pishinë të madhe të konsumatorëve dhe një diversitet kulturor që e bën atë një nga tregjet mëmëdha potenciale në aspektin e lokacionit, gjë që mund të ofrojë mundësi të rëndësishme biznesi. Nga kjo perspektivë, ndërkombëtarizimi sigurisht do të duhet të mbulojë të gjithë gamën e kanaleve të marketingut (tekst, audio, video, prodhim komercial).
Megjithëse India është atdheu i 125 milion folësve anglezë, 85 % e popullsisë nuk flasin anglisht, duke u zënë nga përdorimi i gjuhëve lokale.
Janë bërë propozime në nivel ndërkombëtar për të shtuar Hindi në listën e gjuhëve zyrtare të Kombeve të Bashkuara. Nëse këto propozime kanë sukses, të gjitha dokumentet e Kombeve të Bashkuara duhet të jenë në dispozicion në atë gjuhë.
Përfundimisht, vetëm demografi indiane gjeneron konsumatorë dhe biznese, prandaj një burim i kërkesës së ardhshme në aspektin e përmbajtjes së lokalizuar.

Kjo platformë ju lejon të gjeni përkthyes hindu.

Mendoni për gjuhët në rritje të shpejtë


Cilado gjuhë që ju zgjidhni, shpesh ju duhet të shtoni të reja për të përmbushur shumëfishimin e formateve të përmbajtjes dhe rritjen e grupit tuaj të konsumatorëve potencial në mbarë botën.
Mos harroni se lista jonë është thjesht indikative dhe korrespondon me atë që ne konsiderojmë të jetë globalisht relevante në 20 19
Nëse tregu i synuar i kompanisë suaj është më i vogël, 'lartë 10' juaj personal mund të ketë gjuhë të ndryshme që nuk shfaqen në këtë listë.

përfundim


Zgjedhja e gjuhëve të synuara është vendimtare për të optimizuar rezultatet e biznesit dhe për të fituar pjesën e tregut ndërkombëtar. Është një vendim që nuk është as i thjeshtë as i dukshëm.
Mbani në mend se hulumtimi juaj i tregut është një prioritet . Nga ana tjetër, audienca juaj e synuar mbetet një kriter thelbësor për përzgjedhjen e gjuhëve që do të duhet të zhvillohen në strategjinë tuaj të internacionalizimit.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2 All