Hjelp

NEW ARTICLE

Hva er de viktigste språkene for virksomheten?

Du må oversette ditt kommersielle og markedsføringsinnhold hvis du opererer internasjonalt.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hva som er de 10 viktigste språkene som skal inkluderes i din internasjonaliseringsstrategi .

Det er ingen tvil om at verden blir mer forbundet og at handel, mer enn noen gang, er internasjonal.

De fleste globale selskapene har i det minste tenkt på de mange mulighetene som følger med, og tilbyr bare innhold på forskjellige språk .
For å kunne nå målgruppen din , må du snakke med dem på sitt foretrukne språk .

Du kan for eksempel finne en online opplæring for å forbedre medarbeiderkommunikasjon, overføre brukerhåndbøker for å hjelpe kunder eller lokalisere nettstedet ditt for å tiltrekke seg flere besøkende rundt om i verden.

Det blir stadig mer nødvendig å definere en oversettelse og lokaliseringsstrategi som vil fremme slike interaksjoner internasjonalt.

Blant omtrent 6000 kjente levende språk er det ikke alltid lett å velge de som er en god investering.
Det første du må gjøre er å vurdere dine makroøkonomiske mål og dine hovedmålgrupper. Før du dykker inn i havet av språk, undersøk de som brukes av dine konkurrenter til å kommunisere innholdet sitt og spør deg selv om du skal kopiere dem eller skille seg ut fra dem. Når du har samlet nok informasjon, ta deg tid til å tolke den.

Vi har opprettet en liste over 10 viktige språk som bør vurderes når du oversetter ditt kommersielle og markedsføringsinnhold hvis du opererer internasjonalt. Denne listen inneholder også fakta og figurer som illustrerer hvordan disse språkene er gode alternativer.

1. engelsk


Engelsk er språket for næringsliv og akademia . Talt i 94 land av 339 millioner innfødte høyttalere, er det det offisielle språket til 20 viktigste internasjonale organisasjonene.

Dens bruk er derfor ekstremt utbredt. I de fleste land er det også det første fremmedspråket undervist i skolene. Det forstås av en tredjedel av verdens befolkning .
Det engelske språket har også topplasseringen på de språkene som brukes av Internett-brukere med 949 millioner brukere, og er det mest brukte språket på flerspråklige nettsteder.

Engelsk er derfor viktig for ethvert selskap som ønsker å utvikle seg internasjonalt.

Hvis du trenger en engelsk oversetter, kan du finne en på Polyglot Services-plattformen .

2. kinesisk


Kinesisk er et sett av kinesisk-tibetanske språk som står for mer enn 955 millioner innfødte høyttalere, eller 14,4 % av verdens befolkning. Det er uten tvil det mest talte språket i verden , med totalt 1 milliarder høyttalere.

Dens dominerende stilling i verdensøkonomien gjør det til en bemerkelsesverdig kilde til forretningsmuligheter . På et tidspunkt da kinesiske selskaper utvider internasjonalt og mens landet har økende outsourcingfunksjoner på grunn av svært lave kostnader og høy produktivitet, kan dette språket ikke ignoreres. Dessuten er engelsksøvelsen ikke veldig vanlig i Kina.
Mandarin er også det nest mest populære språket blant Internett-brukere . Hvis Internett-bruk fortsetter å vokse i store asiatiske land, kan det forventes at kinesisk snart vil erstatte engelsk som det mest brukte språket på Internett.

For å oversette dine forskjellige skriftlige innhold, må du velge mellom de to skriftlige skjemaene i dette språket, nemlig forenklet kinesisk og tradisjonell kinesisk . Mens flertallet av befolkningen bruker forenklet kinesisk, øker tradisjonell kinesisk bruk.
Hvis du trenger en kinesisk tolk for et forretningsmøte eller en annen anledning, må du velge mellom mandarin og kantonesisk. På den annen side, hvis det handler om dokumenter som skal oversettes , vil valget være mellom forenklet kinesisk og tradisjonell kinesisk.

3. spansk


Selv om det ikke nødvendigvis oppfattes som et forretningsspråk, er spansk, med 405 millioner innfødte høyttalere, det nest mest talte språket etter Mandarin. Ikke rart da at du finner det på vår liste.

Ved å tilby innholdet ditt på spansk, åpner du dører, ikke bare i Spania, men også i latinamerikanske land som Mexico, Peru, Paraguay og Ecuador, og til og med i USA, hvor spansk er morsmål på ca. 37,6 millioner mennesker.
Å vite at USA er verdens største økonomi, og at den spanske befolkningen forventes å doble innen 2050, synes det spanske språket å være tydelig.

Takket være et rikt utvalg av bilaterale handelsavtaler er Mexicos handel blant de mest åpne i verden. Storbritannia har også identifisert det som et prioriteringsland for internasjonal utdanning.
Hvis du vil gjøre forretninger i USA, hvor som helst i den vestlige verden, må spansk være en del av dine oversettelsesspråk.

Du kan finne et utvalg av spanske oversettere her .

4. arabisk


Arabisk er talt av 295 millioner mennesker rundt om i verden. Det er det offisielle språket i 28 forskjellige land, inkludert et stort antall dynamiske og voksende økonomier i Midtøsten og Afrika .

6 arabisktalende land er blant Storbritannias 50 ledende eksportmarkeder for varer. Deres samlede verdi i økonomien overskrider den i Spania, Kina eller Italia.
Dessuten er arabisk rangert som nummer to blant fremtidens språk, ifølge en rapport utgitt av British Council .
Midt-Østen er et raskt voksende marked, med entusiastiske forbrukere. Regionen er velstående, og mange stater prøver å tiltrekke seg turister til sine land, spesielt gjennom shopping.

Tydeligvis er områdets usikkerhet et reelt problem, men det legger bare til etterspørselen etter arabisk innhold for å møte behovene til etterretning og diplomati.
Internett er også på vei i Midtøsten og, med tanke på at et stort antall arabiske høyttalere snakker kun arabisk, oversetter innhold på nettet på arabisk er viktig for å få en fordel i det internasjonale markedet.
Hvis visningen av arabisk har lenge vært problematisk på nettsteder, har de nyeste programvarene og nettleserne overvunnet denne vanskeligheten. Det er derfor sannsynlig at flere og flere bedrifter oversetter innholdet på arabisk snart.
Bedrifter bør fokusere på å gjøre sine produkter lett tilgjengelige i den arabiske verden, til tross for vanskelige forhold til den vestlige verden. Dette vil sikre positive resultater, ikke bare for bedrifter som snakker samme språk, men enda mer for diplomati eller energi- og forsvarssektoren.

5. tysk


Tysk har 95 millioner innfødte høyttalere og totalt 210 millioner høyttalere over hele verden . Det er også det fjerde mest brukte språket på nettet. Dette kan virke lite sammenlignet med de fleste andre språk i denne listen, men dette språket er snakkes i noen av de store europeiske økonomiene , nemlig Tyskland, Østerrike, Belgia, Sveits, Luxembourg og Sveits. Liechtenstein.
Tyskland er spesielt den ledende økonomien i EU og en økonomisk motor på internasjonalt nivå.
Tyskland er verdens tredje største bidragsyter til forskning og utvikling. Tysk er derfor spesielt viktig for vitenskapelig forskning og ligger øverst på de viktigste vitenskapelige språkene som brukes i naturvitenskap, som medisin, samfunnsvitenskap, psykologi, kunst og andre humaniora.
Takket være deres rykte for kvalitet og know-how dominerer mange tyske selskaper sin filial, og hvis du vil lykkes i sitt felt, må du også bruke sitt språk.

Sjekk vårt utvalg av tyske oversettere .

6. Portugisisk


Portugisisk er talt av 210 millioner mennesker i Portugal (selvfølgelig) og i Brasil, så vel som noen steder i Afrika. Det er også det andre språket som snakkes i Latin-Amerika (etter spansk).
For virksomheten er Brasil sannsynligvis det mest interessante landet. Til tross for en dyp tilbakeslag, forblir Brasil et stort land og et stort marked . Den representerer den ledende økonomiske makten i Latin-Amerika, og ifølge noen indikatorer ser utvinningen i landet ut til å bli annonsert for neste år eller neste. Nye forretningsmuligheter vil ikke bli savnet.
Siden Brasil er den mest kiterte vitenskapelige regionen utenfor G8 landene, tilbyr det muligheter for samarbeid og vitenskapelig samarbeid, særlig innen farmasøytiske og energi.
Det British Council plasserer portugisisk på de 10 viktigste språkene for fremtiden i Storbritannia og citerer mulige muligheter innen handel, vitenskap, utdanning og diplomati.
Etterspørselen etter portugisisk øker også i USA. Selv om det alltid har vært ansett som et viktig språk på global skala, har den bare nylig blitt anerkjent som et viktig språk for næringsliv og internasjonale relasjoner .
Portugisisk er også i ferd med å bli populær i Asia på grunn av viktigheten av regionens diplomatiske og økonomiske forbindelser med Portugal og Portugalspråklige land.
Ifølge UNESCO estimater er portugisisk det europeiske språket hvis vekst er sterkest etter engelsk. Ifølge UNESCO data utgitt av The Portugal News , har dette språket størst potensial for vekst som et internasjonalt språk i Sør-Afrika og Sør-Amerika.
Det er derfor interessant å vurdere portugisisk som et nyttig språk for å utvikle forretningsmuligheter på fire kontinenter.

Her er et utvalg frilans portugisiske oversettere .

7. russisk


Med 155 millioner innfødte høyttalere i Sentral-Europa, Øst-Europa og Russland er Russland det åttende mest vanlige språket i verden og det nest mest brukte språket for innhold på nettstedet etter engelsk.
Russland er en av de fire store fremvoksende kreftene i verden . Det er allerede den sjette største økonomien i verden, og forventes å doble Tyskland innen 2030.
Størrelsen på landet, dens fremvoksende økonomi og dets naturressurser (det er den største oljeprodusenten i verden) viser klart interessen som dette språket presenterer for virksomheten. I tillegg har Moskva den høyeste konsentrasjonen av milliardærer i enhver større by i verden.
Russland er kjent for sine talentfulle ingeniører og høyteknologiske datavitenskapere, og russisk er et av de mest populære språkene innen vitenskapelig og teknisk litteratur i naturvitenskap og ingeniørfag.
Russland har lav engelskspråkkunnskaper. Å oversette innholdet ditt til russisk kan derfor være et viktig skritt i å nå dine mål internasjonalt.

8. Fransk


Selv om fransk generelt anses å være kjærlighetens språk, er det ikke mindre interessant for virksomheten. Med totalt 75 millioner høyttalere i 39 land , er fransk fortsatt et veldig populært språk. Faktisk er det anslått at 220 millioner mennesker også snakker fransk som et morsmål.
Fransk er også et av de offisielle språkene til flere organisasjoner, inkludert FN og Verdenshandelsorganisasjonen.
Den fransktalende verden inkluderer også Afrika, et raskt voksende kontinent som er rik på naturressurser. De fem raskest voksende økonomiene i Afrika er Rwanda, Tanzania, Mosambik, Elfenbenskysten og Den demokratiske republikken Kongo. Fransk er det offisielle språket i 3 av dem. I land som Algerie, Marokko, Vietnam og Kambodsja, hvor nivået på engelskspråklige ferdigheter er svært lavt, er fransk særlig nyttig.
Hvis du målretter forbrukerne i disse landene, kan det være en interessant investering å oversette innholdet til fransk .

9. japansk


Japansk har 130 millioner høyttalere , hovedsakelig i Japan, som er den tredje største økonomien i verden . Det British Council mener at Japan bidrar vesentlig til det British Council velstand, enten som eksportmarked eller som en stor investor, og bemerker at Japan tilbyr mange muligheter, særlig innen vitenskap og teknologi.
Selv om den japanske økonomien har vist tegn på stagnasjon, må vi ikke glemme selskapets oppfinnsomhet, som, som tyske selskaper, har et rykte for fortreffelighet. Japanske selskaper er svært innovative og Japan er verdens nest største investor innen forskning og utvikling og en av de mest avanserte og teknologisk integrerte nasjonene.
Japan fortsetter å spille en viktig rolle i internasjonale høyt nivåfora og er fortsatt en ledende leverandør av bistand. Bureau of Foreign and Commonwealth Affairs ser Japan som en viktig partner, blant annet innen klimapolitikk, energi- og ressurssikkerhet og reform av finansinstitusjonen.

For å oversette innholdet ditt på japansk, kan du finne en frilansoversetter .

10. hindi


Hvorfor skal hindi være et av de viktigste språkene i internasjonaliseringsstrategien din? Hindi er det femte mest talte språket i verden og har 260 millioner innfødte høyttalere. India er det syvende største landet i verden når det gjelder areal, den nest største i befolkningen, og uten tvil det raskest voksende landet i alle større økonomier.
Som Kina tilbyr India et stort forbrukeream og et kulturelt mangfold som gjør det til et av de store potensielle markedene når det gjelder plassering, noe som kan gi betydelige forretningsmuligheter. Ut fra dette perspektivet vil internasjonaliseringen absolutt måtte dekke hele spekteret av markedsføringskanaler (tekst, lyd, video, kommersiell produksjon).
Selv om India er hjemlandet til 125 millioner engelsktalende, snakker 85 % av befolkningen ikke engelsk, overtaket ved bruk av lokale språk.
Forslag har blitt gjort på internasjonalt nivå for å legge til hindi på listen over de offisielle språkene i De forente nasjoner. Hvis disse forslagene lykkes, må alle FN-dokumenter være tilgjengelige på dette språket.
Til slutt konkluderer indisk demografi alene med forbrukere og bedrifter, og dermed en kilde til fremtidig etterspørsel når det gjelder lokalisert innhold.

Denne plattformen lar deg finne hindi-oversettere.

Tenk på raskt voksende språk


Uansett hvilke språk du velger, må du ofte legge til nye for å møte multiplikasjonen av innholdsformater og veksten av bassenget ditt av potensielle forbrukere over hele verden.
Husk at vår liste er rent indikativ og tilsvarer det vi anser for å være globalt relevant i 20 19
Hvis bedriftens målmarked er mindre, kan din personlige 'topp 10' ha forskjellige språk som ikke vises i denne listen.

Konklusjon


Valget av målspråk er avgjørende for å optimalisere forretningsmessige resultater og få markedsandeler internasjonalt. Det er en beslutning som ikke er enkel eller åpenbar.
Husk at din egen markedsundersøkelse er en prioritet . På den annen side er målgruppen et viktig kriterium for å velge språkene som må finne sted i internasjonaliseringsstrategien din.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2 All