Help

NEW ARTICLE

Кои са най-важните езици за бизнеса?

Ще трябва да преведете вашето търговско и маркетингово съдържание, ако работите на международно ниво.

В тази статия ще ви кажем кои са 10-те най-важни езика, които да включите в стратегията си за интернационализация .

Няма съмнение, че светът става все по-свързан и че търговията повече от всякога е международна.

Повечето световни компании поне са помислили за многото възможности, които предлагат предлагането на тяхното съдържание на различни езици .
За да достигнете ефективно до аудиторията си , трябва да говорите с тях на предпочитания от тях език .

Можете например да намерите онлайн обучение, за да подобрите комуникацията на служителите си, да прехвърлите ръководствата на потребителите, за да помогнете на клиентите си или да намерите сайта си, за да привлечете повече посетители по целия свят.

Става все по-необходимо да се дефинира стратегия за превод и локализация, която ще насърчи подобни взаимодействия в международен план.

Сред известните живи езици 6000 не винаги е лесно да се изберат тези, които са добра инвестиция.
Първото нещо, което трябва да направите, е да оцените вашите макроикономически цели и ключовите си целеви аудитории. Преди да се потопите в океана от езици, разгледайте онези, използвани от вашите конкуренти, за да съобщите тяхното съдържание и се запитайте дали трябва да ги копирате или да се откроите от тях. След като сте събрали достатъчно информация, отделете време да го тълкувате.

Създадохме списък от 10 основни езика, които трябва да се вземат предвид при превода на вашето търговско и маркетингово съдържание, ако работите на международно ниво. Този списък също представя факти и цифри, които илюстрират как тези езици са добри възможности.

1. Английски


Английският е езикът на бизнеса и академичните среди . Говори се в 94 страни от 339 милиона носители на езика, той е официалният език на най-важните международни организации 20 .

Следователно използването му е изключително широко разпространено. В повечето страни това е и първият чужд език, преподаван в училищата. Тя се разбира от една трета от световното население .
Английският език също заема първо място на най -използваните от интернет потребителите езици с 949 милиона потребители и е най-използваният език на многоезични уебсайтове.

Ето защо английският е от съществено значение за всяка компания, която желае да се развива на международната сцена.

Ако имате нужда от преводач на английски език, можете да го намерите на платформата Polyglot Services .

2. китайски


Китайският е набор от китайско-тибетски езици, които представляват повече от 955 милиона носители на езика, или 14,4 % от световното население. Това е далеч най-говоримият език в света , с общо 1 милиарда говорители.

Нейната доминираща позиция в глобалната икономика го прави забележителен източник на бизнес възможности . Във време, когато китайските компании се разширяват в международен план и докато страната има нарастващи възможности за аутсорсинг поради много ниски разходи и висока производителност, този език не може да бъде пренебрегнат. Освен това практиката на английски не е много често срещана в Китай.
Мандарин е и вторият най-популярен език сред потребителите на интернет . Ако използването на интернет продължава да нараства в големите азиатски страни, може да се очаква, че китайците скоро ще заместят английския като най-широко използвания език в интернет.

За да преведете различните си писмени съдържание, ще трябва да избирате между двете писмени форми на този език, а именно опростен китайски и традиционен китайски . Докато по-голямата част от населението използва опростена китайска, традиционната китайска употреба нараства.
Ако имате нужда от китайски преводач за бизнес среща или друг случай, ще трябва да избирате между мандарин и кантонски. От друга страна, ако става въпрос за документи, които трябва да бъдат преведени , вашият избор ще бъде между опростен китайски и традиционен китайски.

3. Испански


Въпреки че не е задължително да се възприема като бизнес език, испанският език, с 405 милиона носители на езика, е вторият най-говорим език след мандарин. Нищо чудно тогава да го намерите в нашия списък.

Като предлагате съдържанието си на испански, отваряте врати не само в Испания, но и в латиноамерикански държави като Мексико, Перу, Парагвай и Еквадор, и дори в Съединените щати, където испанският е майчин език от около 37,6 хора.
Знаейки, че Съединените щати са най-голямата икономика в света и се очаква испанското население да се удвои до 2050 г., значението на испанския език изглежда очевидно.

Благодарение на богатия набор от двустранни търговски споразумения, търговията в Мексико е сред най-отворените в света. Обединеното кралство също го определи като приоритетна страна за международно образование.
Ако искате да правите бизнес в САЩ, навсякъде в западния свят, испанският език трябва да е част от езиците ви за превод.

Тук можете да намерите Селекция от испански преводачи .

4. Арабски


Арабски се говори от 295 милиона души по целия свят. Той е официалният език на 28 различни страни, включително голям брой динамични и нарастващи икономики в Близкия изток и Африка .

6 Арабско-говорящите страни са сред водещите експортни пазари на Великобритания 50 за стоки . Комбинираната им стойност в икономиката надвишава тази на Испания, Китай или Италия.
Освен това, според доклад, публикуван от British Council , арабският се нарежда на второ място сред 'езиците на бъдещето'.
Близкият изток е бързоразвиващ се пазар с ентусиазирани потребители. Регионът е проспериращ и много държави се опитват да привлекат туристи в своите страни, особено чрез пазаруване.

Ясно е, че несигурността в региона е истински проблем, но тя само допринася за търсенето на арабско съдържание, за да отговори на нуждите на разузнаването и дипломацията.
Интернет също напредва в Близкия изток и предвид факта, че голям брой арабски говорещи говорят само арабски, превеждането на онлайн съдържание на арабски е от съществено значение за получаване на предимство на международния пазар.
Ако дисплеят на арабски език отдавна е проблем на уебсайтовете, последните софтуерни продукти и браузъри са преодолели тази трудност. Следователно вероятно е все повече компании да превеждат съдържанието си на арабски език скоро.
Компаниите трябва да се съсредоточат върху това да направят продуктите си лесно достъпни в арабския свят, въпреки трудните отношения със западния свят. Това ще осигури положителни резултати не само за компаниите, които говорят на един и същ език, но още повече за дипломацията или енергийния и отбранителния сектор.

5. Немски


Немският е 95 милиона носители на езика и общо 210 милиона говорители по целия свят . Той е и четвъртият най-използван език онлайн. Това може да изглежда малко в сравнение с повечето други езици в този списък, но този език се говори в някои от най- големите европейски икономики , а именно Германия, Австрия, Белгия, Швейцария, Люксембург и Швейцария. Лихтенщайн.
Германия е водеща икономика на Европейския съюз и икономически двигател на международно равнище.
Германия е третият най-голям принос за научноизследователската и развойна дейност в света. Следователно немският език е особено важен за научните изследвания и е на върха на основните научни езици, използвани в науките като медицината, социалните науки, психологията, изкуствата и други хуманитарни науки.
Благодарение на тяхната репутация за качество и ноу-хау, много немски компании доминират в своя бранш и ако искате да успеете в тяхната област, ще трябва да използвате и техния език.

Проверете нашата селекция от немски преводачи .

6. Португалски


Португалският се говори от 210 милиона души в Португалия (разбира се) и в Бразилия, както и на някои места в Африка. Това е и вторият език, който се говори в Латинска Америка (след испански).
За бизнеса Бразилия е може би най-интересната страна. Въпреки дълбоката рецесия Бразилия остава голяма страна и голям пазар . Той представлява водещата икономическа сила в Латинска Америка и, според някои показатели, възстановяването в страната изглежда е обявено за следващата година или следващата. Нови бизнес възможности няма да бъдат пропуснати.
Тъй като Бразилия е най-цитираният научен регион извън G8 от G8 , той предлага възможности за сътрудничество и научно сътрудничество, особено във фармацевтичната и енергийната сфери.
British Council поставя португалски на 10-те най-важни езика за бъдещето на Обединеното кралство и цитира потенциални възможности в областта на търговията, науката, образованието и дипломацията.
Търсенето на португалци също се увеличава в Съединените щати. Въпреки че винаги е бил считан за важен език в световен мащаб, той е признат едва наскоро като важен език за бизнеса и международните отношения .
Португалският език също набира популярност в Азия поради важността на дипломатическите и икономически отношения на региона с Португалия и португалско-говорящите страни.
Според оценките на UNESCO , португалският е европейският език, чийто растеж е най-силен след английския. Според данни на UNESCO публикувани от The Portugal News , този език има най -голям потенциал за растеж като международен език в Южна Африка и Южна Америка.
Затова е интересно да се помисли за португалски като полезен език за развитие на бизнес възможностите на четири континента.

Ето селекция от френски преводачи на свободна практика .

7. Руски


С 155 милиона носители на езика в Централна Европа, Източна Европа и Русия, руският е осмият най-разпространен език в света и вторият най-използван език за съдържанието на уебсайта след английски.
Русия е една от четирите най-големи нововъзникващи сили в света . Тя вече е шестата по големина икономика в света и се очаква да удвои Германия до 2030 година.
Големината на страната, нейната нововъзникваща икономика и нейните природни ресурси (тя е най-големият производител на петрол в света) ясно показват интереса, който този език представя за бизнеса. В допълнение, Москва има най-висока концентрация на милиардери във всеки голям град в света.
Русия е известна със своите талантливи инженери и висококвалифицирани компютърни учени, а руският е един от най-популярните езици в научната и техническата литература на науките като физика и инженерство.
Русия е с ниско ниво на владеене на английски език. Превръщането на съдържанието ви на руски може да бъде важна стъпка в постигането на вашите цели в международен план.

8. Френски


Въпреки, че френският език обикновено се счита за език на любовта, той не е по-малко интересен за бизнеса. С общо 75 милиона говорещи в 39 страни , френският език остава много популярен език. В действителност се изчислява, че 220 милиона души говорят и френски като втори език.
Френският е и един от официалните езици на няколко организации, включително Организацията на обединените нации и Световната търговска организация.
Френско-говорящият свят включва също Африка, бързо растящ континент, богат на природни ресурси. Петте най-бързо развиващи се икономики в Африка са Руанда, Танзания, Мозамбик, Кот д'Ивоар и Демократична република Конго. Френският е официалният език в три от тях. В страни като Алжир, Мароко, Виетнам и Камбоджа, където нивото на владеене на английски език е много ниско, френският е особено полезен.
Ако насочвате потребители в тези страни, превеждането на съдържанието ви на френски може да бъде интересна инвестиция.

9. Японски


Японците са 130 милиона говорители , главно в Япония, която е третата по големина икономика в света . British Council счита, че Япония допринася значително за просперитета на Обединеното кралство, независимо дали като износен пазар или като основен инвеститор, и отбелязва, че Япония предлага много възможности, особено в областта на науката и технологиите.
Въпреки че японската икономика показва известни признаци на стагнация, не трябва да забравяме изобретателността на нейните компании, които, подобно на германските компании, се ползват с добра репутация. Японските компании са силно иновативни и Япония е вторият по големина в света инвеститор в сектора на научноизследователската и развойна дейност и една от най-напредналите и технологично интегрирани държави.
Япония продължава да играе важна роля в международните форуми на високо равнище и остава водещ доставчик на помощ за развитие. Бюрото по външните работи и въпросите на Британската общност вижда Япония като важен партньор, включително в областта на политиката в областта на климата, енергийната и ресурсната сигурност и реформата на финансовите институции.

За да преведете съдържанието си на японски, можете да намерите преводач на свободна практика .

10. Хинди


Защо трябва хинди да бъде един от ключовите езици на вашата стратегия за интернационализация? Хинди е петият най-говорим език в света и има 260 милиона носители на езика. Индия е седмата по големина страна в света по площ, втората по големина по население и може би най-бързо развиващата се страна във всички големи икономики.
Подобно на Китай, Индия предлага голям набор от потребители и културно многообразие, което го прави един от основните потенциални пазари по отношение на местоположението, което може да предложи значителни бизнес възможности. От тази гледна точка интернационализацията със сигурност ще трябва да обхване целия спектър от маркетингови канали (текстови, аудио, видео, комерсиална продукция).
Въпреки че Индия е родината на 125 милиона говорещи английски език, 85 % от населението не говори английски език, приет от използването на местни езици.
На международно равнище бяха направени предложения за добавяне на хинди към списъка на официалните езици на ООН. Ако тези предложения са успешни, всички документи на ООН трябва да бъдат достъпни на този език.
В заключение, само индийската демография е генерираща потребители и предприятия и следователно е източник на бъдещо търсене по отношение на локализираното съдържание.

Тази платформа ви позволява да намерите преводачи на хинди.

Помислете за бързоразвиващи се езици


Каквито и езици да изберете, често ще трябва да добавяте нови, за да отговорите на мултиплицирането на форматите на съдържание и нарастването на пула от потенциални потребители по целия свят.
Не забравяйте, че нашият списък е само индикативен и съответства на това, което считаме за глобално релевантни през 20 19
Ако целевият пазар на вашата компания е по-малък, вашият личен „топ 10“ може да има различни езици, които не се показват в този списък.

заключение


Изборът на целеви езици е от решаващо значение за оптимизиране на бизнес резултатите и за повишаване на пазарния дял в международен план. Това е решение, което не е нито просто, нито очевидно.
Имайте предвид, че вашето собствено проучване на пазара е приоритет . От друга страна, вашата целева аудитория остава основен критерий за избор на езиците, които ще трябва да се проведат в стратегията ви за интернационализация.

Related topics: