Help

NEW ARTICLE

Как да постигнем потапяне в изучаването на език у дома


Английската версия на тази статия е написана от Кевин Морхаус , езиков треньор, учител и член на екипа на LucaLampariello.com .
„Пътувайте“, казват те. 'Отидете в страната и научете езика за няколко месеца.'

Msgstr 'Вие ще говорите свободно за нула време'.

Това е, което винаги съм чувал, когато за първи път уча италиански , много преди да направя скок и всъщност да уча в чужбина там.
Качественото изучаване на езици изглеждаше неумолимо обвързано със способността на човек да си купи самолетен билет и да прекарва времето си на място, където се говори определен език.

Причината, разбира се, е потапяне. Ако това, което ни прави по-добри в даден език, е просто да го говорим, да го чуваме, да го четем и да го пишем възможно най-много, тогава няма по-добро място за това, отколкото мястото, където всички тези неща се случват през цялото време.
Не би ли се съгласил?

Но какво, ако не можете да пътувате? Ами ако не можете да похарчите хиляди долари за закупуване на самолетен билет или потенциално много повече, за да влезете в университетска програма в чужбина?

Обречени ли сте да страдате завинаги от нестандартни методи на обучение?

Аз не мисля.
Където средите за потапяне някога са били ограничени до държавата, в която се намирате, това вече не е така, благодарение на интернет.

Ако имате връзка с интернет, качествената среда за потапяне е само на няколко кликвания. Не само това, но със смартфони и таблети можете дори да вземете своята среда за потапяне със себе си в движение.
Следват 10-те най-лесни начина, по които можете да получите по-голямо потапяне при изучаването на езици у дома.

1. Променете местоположението си в YouTube съдържание


Нека започнем с уебсайт, който вероятно използвате всеки ден: YouTube .
YouTube е масивен. Колективно потребителите на YouTube гледат над един милиард часа съдържание всеки ден - всичко от видеоклипове за котки до уроци за Photoshop може да бъде намерено на платформата.
Без да знам конкретните ви навици за гледане, мога да предположа, че по-голямата част от това, което гледате, е на английски (или английски и на вашия роден език). Всички видеоклипове, които търсите, и препоръките, които виждате, са ограничени до английски и виждате малко, ако не и друго, на други езици, дори и да искате.
За щастие на нас, които изучаваме езици, има начин да го променим YouTube така че почти всичко, което показва и препоръчва, е на целевия ни език - началната страница, препоръчителните видеоклипове, препоръчителните канали и т.н.
И това изисква промяна на местоположението на вашето съдържание.

В YouTube местоположението на вашето съдържание не е езикът, който виждате в менютата, а източникът, от който YouTube изтегля повечето от своите видеоклипове. Ние, хората, сме склонни да имаме повечето от нашите интереси общи с хора от същата държава като нас, така че ако YouTube знае нищо за вас, освен от коя държава сте, ще ви покаже популярни видеоклипове и канали от тази държава като катализатор, който да ви накара да гледате.
За щастие, без значение от коя държава в света сте, промяната на местоположението на съдържанието ви не отнема повече от няколко щраквания на мишката:
1. Посетете YouTube.com

2. Щракнете върху иконата за настройки (трите вертикални точки) в горния десен ъгъл на страницата, до „Вход“ или иконата на вашия потребител. Ще се появи падащо меню.
3. Намерете и кликнете върху опцията, която казва Местоположение:[your current country> . Ще се появи друго меню.

4. От менюто, озаглавено „Изберете вашето местоположение“, изберете държава, в която целевият ви език е официален език.
В повечето случаи съдържанието на началната страница на YouTube (и всяка друга следваща страница) трябва да се промени, за да отрази съдържанието, което в момента е популярно в избраната от вас държава.
Имайте предвид, че ако в момента сте влезли, ефектът от промяната на местоположенията може да бъде засенчен от препоръки от историята на гледане, така че щракнете върху бутона „Набиращи тенденции“ в страничната лента, за да получите по-ясна представа за случилото се. Менюто „Набиращо популярност“ трябва да ви показва само набиращите популярност видеоклипове в избраната от вас държава.

2. Присъединете се към онлайн групи на вашия целеви език
Една от многото силни страни на интернет е способността му да свързва хора със споделени интереси, които говорят един и същ език.
Например ние с теб вероятно никога не сме се срещали, но тъй като и двамата сме грамотни хора, които имат интерес към изучаването на езици, ние основно общуваме чрез тази публикация в блога.

Същото се случва и на вашия целеви език, независимо дали всъщност го знаете. Говорителите на различни езици се събират в мрежата, за да се срещнат и да разговарят по всяка тема под слънцето.
И докато тези места за срещи и форуми обикновено са предназначени за майчи на тези езици, нищо не ви пречи да се включите в разговора и да си взаимодействате на целевия език.

Двете най-лесни места за намиране на форуми, пълни с местни говорители, са на сървърите на Discord и Facebook групите.

Discord сървъри


Discord е базирано на общността приложение за гласов и текстов чат. Въпреки че първоначално са проектирани и основно се използват от членовете на общността на видеоигрите, Discord общностите (наречени „сървъри“) могат да бъдат създадени или организирани около почти всяка тема.
За да се използва Discord за целите на потапянето у дома, целта е да се намери общност, която:
- Представя вашия целеви език като основен език
- Организира се около нещо, което ви интересува
За целта можете да използвате уебсайт, наречен Disboard , който е публичен списък със сървъри на Discord .
За да намерите сървър Discord на целевия език, просто изпълнете следните стъпки:
1. Направете акаунт на discord.com
2. Влезте в новия си акаунт във вашия уеб браузър или изтеглете настолните или мобилните приложения.
3. Отидете на disboard.org
4. Въведете името на целевия език в лентата за търсене в центъра на страницата и натиснете „Enter“.
След това ще ви бъде представен списък на публичните сървъри на Discord , които съдържат този език като „таг“. Обикновено тези сървъри са или за хора, които учат този език, или за носители на този език (или и за двата!).
За целите на потапянето ви препоръчвам да потърсите общност, която не е изградена около езици или езиков обмен . По този начин ще имате най-големи шансове за четене , писане и комуникация на всички на вашия целеви език, за което е потапяне!
Внимавайте с видовете сървъри Discord , към които се присъединявате. Ако не сте сигурни каква е целта на даден сървър Discord , прочетете описанието или го стартирайте чрез преводач. Сървърите, които Not-Safe-For- Work (NSFW) , са маркирани като такива в Disboard , под описанието. Ако имате нужда от повече информация или контекст, преди да се присъедините, можете също да прочетете отзиви за всеки сървър, ако е наличен.

Изброихме нашите най-добри сървъри за изучаване на английски език . Ако намерите други интересни английски сървъри, моля, добавете нов коментар. За да споделите сървърите на Discords на език, различен от английския, не се колебайте да създадете нова публикация .

Групи Facebook


Намирането на групи Facebook населени с говорители на вашия целеви език, не е трудно, но намирането на група, която отговаря на вашите нужди и интереси, може да отнеме известна работа.
Изглежда, че системата за препоръки на Facebook на групата се основава предимно на няколко фактора:
- Вашето географско местоположение
- Групи, в които са вашите приятели
- Други групи, от които сте част
Поради горното, например, може да е трудно органично да се намерят изцяло френскоговорящи групи, ако все още не сте във Франция, нямате френскоговорящи приятели Facebook или вече не сте член на такива групи .
За да започнете с групите на целевия език Facebook , препоръчвам ви да направите списък със собствените си интереси и след това да го преведете на вашия целеви език.
След като направите това, изпълнете следните стъпки:

- Влезте Facebook (или направете акаунт, ако вече нямате такъв).

- След като влезете, въведете елемент от списъка си с интереси в лентата за търсене на Facebook .

- На страницата с резултати щракнете върху раздела „Групи“ и вижте какви резултати очакват.
Тъй като търсите групи с думи на целевия език в техните заглавия и / или описания, най-вероятно ще намерите групи, предназначени само за носители на езика.

Когато избирате към кои групи ще се присъедините, препоръчвам да потърсите групи, които имат средна до висока честота на публикации. Това ще бъде видимо за вас под описанието на групата, където ще пише нещо като '10 публикации на ден' или '7 публикации седмично'.
Оттам можете дори да щракнете върху групата и да получите представа за това колко активна е групата. Ако групата е обществена, можете да преглеждате публикации директно.
Ако е частна, ще можете да видите само неща като броя на членовете (и броя на регистрираните през последните 30 дни), както и по-подробна информация за историята на публикуване.

Изброихме нашите най-добри групи за изучаване на английски език . Ако намерите други интересни английски групи, моля, добавете нов коментар. За да споделяте групи във Facebook на език, различен от английския, не се колебайте да създадете нова публикация .

3. Поточно предаване на целеви езикови новини
Друг чудесен начин за по-голямо потапяне от дома е чрез поточно предаване на новини на целевия език.
За добро или лошо, много страни по света са приели 24-часовия новинарски цикъл, което означава, че по всяко време на деня има налични новинарски предавания на съответните езици.
Най-лесните места за среща и поточно предаване на новинарските предавания без регионални ограничения са чрез YouTube .
За да намерите каналите в YouTube които излъчват новини на живо чрез поток, първо трябва да се върнете към Съвет 1 в тази статия и да промените местоположението на съдържанието си в YouTube .
След това изпълнете следните стъпки:
1. Щракнете върху „На живо“ в лявата странична лента
2. Превъртете надолу до „На живо сега - Новини“ (ако този раздел липсва, натиснете ctrl/cmd + f и потърсете думата „новини“ на целевия език
3. Насладете се на излъчването на новини!
Допълнително предимство на тези новинарски потоци на живо е, че те идват с функция за чат на живо. Обикновено има за цел да позволи на зрителите да взаимодействат директно със собственика на канала, който излъчва потока на живо, в новинарските канали съобщенията в чата са по-скоро като активни коментари.

Докато събитията от новините се възпроизвеждат във видеото, ще видите изскачащи съобщения, в които се говори и ще реагирате на тях. Ако искате, можете дори сами да се включите в действието!

4. Гледайте потоци на живо по Twitch


Излъчванията на живо не са добри само за новинарски предавания. Те също така са добри за взаимодействие с местни говорещи телевизионни оператори в реално време.

Благодарение на услуги като Twitch можете да търсите и намирате местни говорители, които се излъчват, правейки всякакви интересни неща, като например игра на видео игри, хостинг на подкасти, игра на настолни игри и просто чат!
В много отношения това е като да се разхождате с приятели на местния говорител, за които не сте знаели, че ги имате, всичко това от уюта на собствения си дом.

Гледането на потоци на живо на целеви език в Twitch е много лесно и не изисква акаунт в Twitch от всякакъв вид.
Просто следвайте тези стъпки:
1. Отидете на Twitch.tv
2. Кликнете върху „Преглед“ в лявата част на горното меню за навигация
3. До „Филтриране по“ кликнете върху „Добавяне на филтър +“ и въведете името на целевия език. Ако има подходящ съвпадащ филтър, целевият ви език ще се появи в падащия списък. Щракнете върху него, за да продължите.
След като изпълните тези стъпки, ще видите списък с всички канали на живо, които се излъчват на вашия целеви език. Ще забележите, че повечето канали са излъчвания на отделни хора, които играят видео игри, но също толкова много са и хора, които са просто там, за да разговарят и да си взаимодействат със своята аудитория от абонати.
Това може да бъде чудесен начин да изпитате непринуден език, какъвто бихте чували в разговори лице в лице с приятел.

5. Закупете и изтеглете настолни / мобилни игри на целевия език
Ако не сте фен на простото гледане на местни високоговорители да играят видеоигри на Twitch , какво ще кажете да вземете контролер (или клавиатура и мишка) и да играете сами видео игра?

Настолни игри ( Mac/PC/Linux )


За щастие, благодарение на появата на онлайн платформи за разпространение на видеоигри като Steam , GOG и Epic Games Store , геймърите, фокусирани върху езика, вече не трябва да се притесняват толкова много за неща като регионални ограничения, за да играят игри на техния целеви език.
Сега, докато купувате и изтегляте тези игри директно онлайн (за разлика от закупуването на физическа касета или диск), можете да имате директен достъп до цялото езиково разнообразие, което една игра предлага, дори от вашата страна.
За да намерите видеоигри, които да играете на вашия целеви език за напълно завладяващо изживяване, изпълнете следните стъпки:
1. Отидете на store.steampowered.com
2. Щракнете върху иконата на лупа до полето за въвеждане „Търсене в магазина“ (дори без да въвеждате нищо)
3. Превъртете надолу до „Тесни по език“
4. Щракнете върху бутона 'Виж всички >>', ако е необходимо
5. Резултатите от търсенето ще бъдат актуализирани на живо. След това можете да добавяте или променяте други филтри за търсене, както сметнете за добре.
6. Ако намерите игра, която ви интересува да играете на вашия целеви език, щракнете върху името на играта, която ще бъде отведена на страницата с профила на тази игра.
7. Превъртете надолу до „Езици“ в страничната лента и кликнете върху „Вижте всички поддържани езици“. Показаният списък ще ви покаже дали избраната от вас игра има интерфейс, пълен звук или субтитри на вашия целеви език.
Потърсете специално игри с „субтитри“ и „пълен звук“ на вашия целеви език за най-завладяващо изживяване.

Мобилни игри


Ако предпочитате да получите поправка на игрите на целевия език в движение, а не от вкъщи, можете също да се обърнете към мобилни игри, които могат да се изтеглят и могат да се играят директно на вашия смартфон.
Най-предизвикателната част за потапяне чрез мобилни игри всъщност е намирането на игри, които могат да се играят на вашия целеви език.
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да проследите тези игри на iOS и Android , най-популярните мобилни операционни системи, налични днес:
iOS
За наш късмет, iOS App Store на Apple предоставя най-директния начин да разберете езиковите характеристики на конкретна игра:
1. На вашето iOS устройство отворете приложението “App Store” .
2. Изберете игра или чрез директно търсене, или в раздела „Игри“. (Друга възможност е да посетите раздела „Игри“ в App Store уебсайт)
3. След като сте на страницата на профила на играта, превъртете надолу до раздела „Информация“
4. Под „Информация“ намерете „Езици“ и потърсете целевия език.
5. Ако вашият целеви език се появи в списъка с езици, тогава можете да играете играта на вашия целеви език!
Android
За съжаление, по времето на това писане, изглежда не съществува надежден начин да се определи кои игри в Google Play Store на Android са достъпни за игра на отделни езици, поне директно от вашия телефон или компютър.
Препоръчвам обаче да следвате горните стъпки за iOS (чрез посещение на уебсайта на App Store ) и все още да търсите съвместими игри.
Ако можете да играете игра на вашия целеви език на устройство на Apple , тогава би трябвало да можете да направите същото на версията на Android на същата игра, при условие че съществува.

6. Купете и изтеглете електронни книги


Четенето на книги на целеви език е фантастичен начин да получите огромни количества въвеждане на целеви език за относително евтини.
Проблемът с чуждестранните книги обаче е, че те се получават скъпо в големи количества. Те са лесни за намиране и закупуване, ако пътувате, но са трудни за транспортиране; те могат да бъдат също толкова лесни за закупуване онлайн, но таксите за доставка или внос често са прекалено скъпи.
Тогава най-добрият начин да се потопите у дома от книгите с целеви език е чрез алтернативен метод: цифрови електронни книги за изтегляне!

Електронните книги са по същество прославени текстови файлове. Това означава, че ако можете да ги намерите онлайн, е лесно да ги изтеглите и съхранявате големи количества за по-малко от цената на еквивалентните физически книги.

Ето как можете да намерите електронни книги на целеви език онлайн, така че да можете да получите големи количества потапяне у дома чрез четене.
Първо ще започнем с Amazon Kindle , тъй като това е най-популярната платформа за електронни книги в световен мащаб. Четенето на книги Kindle изисква или Amazon Kindle електронен четец или приложение Amazon Kindle смартфон или настолен PC на Amazon Kindle .
За да намерите книгите на Kindle на целевия ви език, първо трябва да посетите раздела „Език“ на Kindle Store :

Следвайки категориите продукти на Amazon на място, трябва да потърсите електронни книги, изброени в:

Kindle Store > Kindle eBooks> Чужди езици
Има 11 езика, изброени в горната категория. Освен това има допълнителна категория „Други езици“, под която могат да бъдат намерени още 32 езика. (Общо 43 езика)

Като алтернатива, с 'Kindle Store' избран в лентата за търсене, въведете „[Target Language> Издание 'в кавички. Това ще разкрие електронни книги на езици, които нямат собствена категория в Amazon (дори такива, които липсват в' Другите езици ', споменати по-горе.

Google Play Books


Google Магазин за Google Play Книги предлага алтернатива на Amazon Kindle store който е с пълна функционалност. Това е особено добра опция за изучаващи езици, които нямат Kindle e-reader и вместо това трябва да разчитат на устройство Barnes and Noble Nook или Sony eReader . Налично е и приложение за смартфон Google Play Books за мобилни устройства iOS и Android .
Въпреки че самата платформа предлага богат избор от електронни книги на голямо разнообразие от езици, самият уебсайт не улеснява намирането на тези заглавия. Освен ако нямате предвид конкретно заглавие и не можете да го въведете в лентата за търсене, няма да имате късмет да намерите книги, които отговарят на вашите нужди от потапяне.
За да заобиколите този проблем, препоръчвам първо да търсите на други уебсайтове имена на книги на вашия целеви език. Можете да следвате стъпките, които съм препоръчал за Amazon по-горе, или да търсите в Google „популярни книги в[your target language> '(или еквивалентния превод на целевия Ви език).
Направете списък от всички интересни заглавия, които намерите на тези сайтове, след това се върнете към уебсайта на Google Play Books и търсете заглавията директно.

След като намерите книга, която харесвате, кликнете върху нея, за да посетите страницата на магазина. Оттам можете да намерите сродни заглавия на целевия си език, като прегледате книгите, изброени в колоната „Подобни електронни книги“ отдясно.

7. Изтеглете International Radio Apps на вашия смартфон
Имало е време, че единственият начин, по който можете надеждно да слушате чуждоезично радио, е, ако живеете в страната, където е направено излъчването.

Вече не е така, особено с нарастването на цифровото радио и онлайн стрийминг.

Сега, ако искате да слушате радио на целеви език точно както местните, всичко, от което се нуждаете, е правилното приложение за настолен компютър или смартфон.
Специално препоръчвам две различни приложения: TuneInRadio и SBS Radio :

TuneInRadio


TuneInRadio е може би най-доброто TuneInRadio международно радио приложение. Към момента на написването им приложението индексира радио потоци, спортни предавания и подкасти от 197 страни и над 100 езика.
За да намерите предавания на целевия език, изпълнете следните стъпки:
1. Посетете https://tunein.com/radio/home/ или изтеглете приложението 'TuneIn' на вашия смартфон.
2. Щракнете върху 'По език' (в лявата странична лента на браузъра или в раздела Преглед> По език) на мобилни устройства
3. Изберете целевия език от списъка
4. След като щракнете върху целевия език, ще се появят други категории в зависимост от избрания от вас език. Щракнете върху различните категории, докато намерите едно радио предаване или подкаст, което ви интересува.

SBS радио


Друго висококачествено международно радио приложение е SBS Radio, директно от Австралийската Special Broadcasting Service (SBS) .

SBS Radio са предназначени специално за разнообразната имигрантска общност в Австралия, така че предлага висококачествени новинарски предавания на 68 различни езика.

Въпреки че качеството на излъчване на SBS е отлично на всички езици, които предлага, това е предимно австралийска перспектива, която може да бъде неприятна за учащите, които не се интересуват да слушат новини, свързани с Австралия.
Като се има предвид това, много от излъчванията на SBS следват основни заглавия в световен мащаб, така че приложението има известна стойност за всеки изучаващ език - особено за тези, които учат по-рядко срещани езици.

Ето стъпките, които ще трябва да изпълните, за да намерите не английски предавания на SBS :

- Отиди до https://www.sbs.com.au/radio/yourlanguage и изберете целевия език директно от списъка

- На вашето iOS или Android устройство изтеглете приложението 'SBS Radio' . При стартиране изберете целевия език от „Кои езици се интересувате от слушане?“ екран.

8. Изтеглете приложение за подкаст на целеви език
Подкастите са носител, който предлага всички предимства на потапянето на цифровото радио, но без ограничения за времето или съдържанието. Налични са подкасти за всяка тема и продължителност на епизода. Единственото предизвикателство за изучаващите език е намирането на интересен подкаст, който да слушате на целевия си език.

За целта препоръчвам да използвате подкаст агрегатор, който е програма, която ви позволява да намирате и изтегляте аудио файлове на подкаст на вашия компютър или смартфон.
Понастоящем повечето агрегатори на подкасти имат достъп до едно и също съдържание. Шансовете са, ако успеете да намерите подкаст в iTunes (сега известен като Подкасти на Apple ), можете да го намерите във всяко друго приложение за подкастинг.

Въпреки че това ви дава известна свобода, в която приложенията сте избрали да изтегляте подкасти на целевия език, актът за намиране на добри и популярни подкасти, които да слушате на вашия целеви език, може да бъде по-труден при някои приложения, отколкото при други.
За целта специално препоръчвам Джобни отливки , което е безплатно приложение, достъпно както на iOS и на Android устройства.

Силата на Pocket Casts е в неговата функция „Discover“, която ви позволява да преглеждате списъци с подкасти и категории според „региони на съдържанието“, които най-общо казано са само държави.

Към момента на написването в списъка „Избор на регион на съдържанието“ има 28 различни държави, които са на разположение, като изберете раздела „Откриване“ на приложението, превъртите надолу до дъното и щракнете върху изброения флаг на държавата и името точно под „Избор на регион на съдържанието“.
След като изберете регион, всичко, което трябва да направите, е да натиснете стрелката назад в горния ляв ъгъл, докато не се върнете в менюто „Открий“. Там ще намерите списък със заглавие 'Популярни в[Content Region> Този (разширяващ се) списък ще ви покаже топ 100 на подкастите за избрания от вас регион, много от които трябва да са на вашия целеви език.

9. Слушайте музика на целевия език с помощта на платформа за аудио стрийминг


Според мен има малко видове автентично съдържание, което е по-мотивиращо от музиката.

Слушането на музика по своята същност е приятно на всеки език. Ако можете да намерите много музика на целевия си език, в резултат ще се окажете по-естествено привлечени от езика и неговата култура.
Докато намирането на добра музика на целевия език в миналото беше толкова трудно, колкото намирането и получаването на добри книги на целевия език, процесът стана много по-лесен благодарение на платформи за аудио стрийминг като Apple Music и Spotify , и двете улесняват намирането и възпроизвеждането на музика от по целия свят.

Както Apple Music и Spotify имат безплатни и платени услуги, въпреки че техните платени абонаменти предлагат много повече свобода и гъвкавост при слушане на техните музикални каталози.

За тези от вас, които желаят да се потопят много чрез поточно предаване на музика, препоръчвам да изпробвате всяка платформа, използвайки техните безплатни пробни услуги, и след това да решите коя платена услуга ще бъде най-подходяща за вашите нужди.

Apple Music


Ако не познавате музикални изпълнители на целевия ви език, най-доброто място да започнете в Apple Music са техните ежедневни Топ 100 списъка.

Ето как да ги намерите:
- Щракнете върху раздела „Преглед“
- Намерете секцията 'Daily Top 100'
- Щракнете върху категория Топ 100, която съответства на държава, в която се говори вашият целеви език. Понастоящем има 49 държави, плюс една категория „Глобална“.
- Прегледайте избрания от вас списък с топ 100 за песни със заглавия, написани на целевия ви език, и ги послушайте.
Освен списъците Daily Top 100, Apple Music също има няколко категории „жанр“, които съдържат музика, която е предимно неанглийска.

Тези жанрове включват:
- C-pop (китайски мандарин)
- K-pop (корейски)
- Música Mexicana (мексикански испански)
- Latino, Pop Latino, Urbano Latino, Música Tropical, Rock y Alternativo (Латиноамерикански испански)

И накрая, Apple Music предлага няколко цифрови радиостанции, които излъчват музика на езици, които нямат собствен жанр в списъка.

Можете да намерите тези станции, като щракнете върху раздела „Радио“ и намерете раздела „Радио по жанр“ на следващия екран.
Например, щракването върху радио жанра 'Pop' ще разкрие стрийминг музикални радиостанции за бразилски, немски, френски, кантонски, японски, тайландски, италиански и турски, в допълнение към изброените по-горе езици (със собствени жанрове).
Spotify категоризира музиката си по подобен начин на Apple Music .

Първо, трябва да започнете с търсене на музика на целевия език в класациите „Топ 50“, които се предлагат за 62 държави, плюс една категория „Глобално“.

След това разгледайте класациите 'Viral 50' , които са достъпни общо за 66 държави, плюс една категория „Global“.

Както секциите 'Top 50' и 'Viral 50' можете да намерите, като отворите „Преглед“> „Графики“ и намерите списъците „ Top 50 по държави“ и „ Viral 50 по държави“.
Spotify също има свои собствени жанрове, няколко от които са посветени на неанглийска музика, включително:
- K-pop (корейски)
- Anime (японски)
- Arab (арабски)
- Desi (хинди, урду и сродни езици)
- Regional Mexican (мексикански испански)
- Latin (латиноамерикански испански)

След като намерите групи, групи и солисти, които обичате да слушате в горните списъци, следващото място, към което трябва да се обърнете, е раздела Преглед> Откриване.

Тук Spotify ще ви даде препоръки за изпълнители и плейлисти въз основа на музиката, която вече харесвате.
С малко късмет можете също да намерите подбрани от потребителя плейлисти с музика на вашия целеви език, като добавите заявката си за търсене с 'playlist:' (напр. „ playlist : french“ или „ playlist français “) и щракнете върху „See All“ под Раздел за плейлист в резултатите.

10. Регистрирайте се за онлайн уроци или езикова борса


Досега всички инструменти и методи за потапяне, които съм предложил досега, са предназначени да развият слушане и / или четене, които са така наречените 'пасивни езикови умения'. По-трудно се развиват от дома са активните умения, особено говоренето което, разбира се, изисква да говорите с действителен човек.

Освен да се качите на носители на езика в собствената си къща, най-добрият начин да получите потапяне на говоренето от дома е да се включите в онлайн обмен на езици.

Опитвам Полиглот клуб , което е платформа за свързване на изучаващите езици, които искат да разговарят и споделят езици помежду си.
Чрез обмена на езици можете да настроите незабавни съобщения, сесии лице в лице по Skype и дори взаимоотношения на Skype с носители на вашия език.

Как още можете да получите потапяне на чужди езици от дома?


В тази статия споделих десет различни начина, по които можете да се потопите директно в целевия език, без да е необходимо да пътувате.

Това обаче не са единствените налични методи. Технологиите се разширяват непрекъснато и все повече начини да се обградите с целевия си език стават достъпни всеки ден.

Има ли методи, които използвате, които съм пропуснал? Използвате ли някой от методите, които съм предложил по съвсем различен от предложените по-горе начин?

Кажете ми в коментарите!

Написано от Кевин Морхаус . Кевин Морехаус е езиков треньор и учител, който пътува, за да направи света едно многоезично място. Член на екипа на LucaLampariello.com от самото му създаване, основната роля на Кевин е тази на писател, редактор и разработчик на съдържание. В момента той учи корейски, основният му фокус е от средата на 2017 г.

Related topics: