Ajutor

NEW ARTICLE

Cum să vă bucurați de învățarea limbilor străine acasă


Versiunea în limba engleză a acestui articol a fost scrisă de Kevin Morehouse , antrenor de limbi străine, profesor și membru al echipei LucaLampariello.com .
„Călătorie”, spun ei. „Mergi în țară și învață limba câteva luni”.

„Vei fi fluent în cel mai scurt timp”.

Asta auzeam întotdeauna când învățam prima oară italiană , cu mult înainte de a face saltul și de a studia acolo în străinătate .
Se pare că învățarea limbilor de calitate era inexorabil legată de capacitatea cuiva de a cumpăra un bilet de avion și de a petrece timpul într-un loc în care se vorbește o anumită limbă.

Motivul, desigur, este imersiunea. Dacă ceea ce ne face mai buni la o limbă este pur și simplu să o vorbim, să o auzim , să o citim și să o scriem cât mai mult posibil, atunci nu există un loc mai bun pentru a face acest lucru decât locul în care toate aceste lucruri se întâmplă tot timpul.
Nu ai fi de acord?

Dar dacă nu poți călători? Ce se întâmplă dacă nu puteți cheltui mii de dolari pentru a cumpăra un bilet de avion sau, potențial, mult mai mult pentru a intra într-un program universitar în străinătate?

Ești sortit să suferi pentru totdeauna metode de învățare sub-standard?

Nu cred.
Acolo unde mediile de imersiune au fost cândva limitate la țara în care te afli, nu mai este cazul, datorită internetului.

Dacă aveți o conexiune la Internet, un mediu de imersiune de bună calitate este la doar câteva clicuri distanță. Nu numai asta, dar cu smartphone-uri și tablete, puteți chiar să vă luați mediul de imersiune cu dvs. în deplasare.
Următoarele sunt cele mai simple 10 modalități prin care puteți obține mai multă învățare a limbii acasă.

1. Schimbați locația conținutului dvs. YouTube


Să începem cu un site web pe care probabil îl folosiți în fiecare zi: YouTube .
YouTube este masiv. În mod colectiv, utilizatorii YouTube urmăresc peste un miliard de ore de conținut în fiecare zi - orice lucru de la videoclipuri pentru pisici la tutoriale Photoshop poate fi găsit pe platformă.
Fără a vă cunoaște obiceiurile specifice de vizionare, pot ghici că cea mai mare parte din ceea ce urmăriți este în engleză (sau engleză și limba dvs. maternă). Videoclipurile pe care le căutați și recomandările pe care le vedeți sunt limitate la limba engleză și vedeți puțin, dacă e ceva, în alte limbi, chiar dacă doriți.
Din fericire pentru noi, cei care învață limbi străine, există o modalitate de a îmbunătăți YouTube astfel încât aproape tot ce arată și recomandă să fie în limba noastră țintă - pagina de pornire, videoclipurile recomandate, canalele recomandate etc.
Și asta necesită schimbarea locației conținutului.

Pe YouTube , locația dvs. de conținut nu este limba pe care o vedeți în meniuri, ci sursa din care YouTube extrage majoritatea videoclipurilor sale. Noi, ființele umane, avem tendința de a avea în comun majoritatea intereselor noastre cu oamenii din aceeași țară ca noi, așa că, dacă YouTube nu știe nimic despre tine în afară de țara din care provii, îți va arăta videoclipuri și canale populare din țara respectivă ca catalizator pentru a vă face să urmăriți.
Din fericire, indiferent din ce țară din lume provii, schimbarea locației conținutului nu necesită mai mult de câteva clicuri de mouse:
1. Vizită YouTube.com

2. Faceți clic pe pictograma Setări (cele trei puncte verticale) din partea dreaptă sus a paginii, lângă „Conectare” sau pictograma utilizatorului. Va apărea un meniu derulant.
3. Găsiți și faceți clic pe opțiunea care spune Locație:[your current country> . Va apărea un alt meniu.

4. Din meniul intitulat „Alegeți locația”, alegeți o țară în care limba dvs. țintă este o limbă oficială.
În majoritatea cazurilor, conținutul de pe pagina de pornire YouTube (și orice altă pagină ulterioară) ar trebui să se schimbe pentru a reflecta conținutul popular în prezent în țara aleasă.
Rețineți că, dacă sunteți conectat în prezent, efectul schimbării locațiilor poate fi umbrit de recomandările din istoricul vizionărilor dvs., deci faceți clic pe butonul „Tendințe” din bara laterală pentru a vă face o idee mai clară despre ceea ce s-a întâmplat. Meniul Tendințe ar trebui să vă afișeze doar videoclipurile curente din țara aleasă.

2. Alăturați-vă grupurilor online în limba dvs. țintă
Unul dintre numeroasele puncte forte ale internetului este capacitatea sa de a conecta oameni cu interese comune care vorbesc aceeași limbă.
De exemplu, tu și cu mine probabil nu ne-am întâlnit niciodată, dar, din moment ce suntem amândoi alfabetizați în limba engleză, care sunt interesați de învățarea limbilor străine, practic comunicăm prin intermediul acestei postări de blog.

Același lucru se întâmplă și în limba dvs. țintă, indiferent dacă sunteți sau nu conștient de asta. Vorbitorii de diferite limbi se adună pe tot web pentru a se întâlni și a discuta despre orice subiect sub soare.
Și, deși aceste locuri de întâlnire și forumuri sunt destinate de obicei vorbitorilor nativi din aceste limbi, nimic nu vă împiedică să participați la conversație și să interacționați în limba dvs. țintă.

Cele mai ușoare două locuri pentru a găsi forumuri pline de vorbitori nativi sunt pe serverele Discord și grupurile de Facebook .

Servere Discord


Discord este o aplicație comunitară de voce și text. Deși inițial concepute și utilizate în primul rând de membrii comunității de jocuri video, comunitățile Discord (numite „servere”) pot fi create sau organizate în jurul oricărui subiect.
Pentru a folosi Discord în scopul imersiunii la domiciliu, scopul este de a găsi o comunitate care:
- Prezintă limba țintă ca limbă principală
- Este organizat în jurul a ceva care vă interesează
Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un site web numit Disboard , care este o listă publică de server Discord care poate fi căutată.
Pentru a găsi un server Discord în limba dvs. țintă, urmați acești pași:
1. Creați un cont pe discord.com
2. Conectați-vă la noul cont din browserul dvs. web sau descărcați aplicațiile desktop sau mobile.
3. Accesați disboard.org
4. Tastați numele limbii țintă în bara de căutare din centrul paginii și apăsați pe „Enter”.
Apoi vi se va prezenta o listă de servere publice Discord care conțin limba respectivă ca „etichetă”. De obicei, aceste servere sunt fie pentru persoanele care învață această limbă, fie vorbitori nativi din această limbă (sau pentru ambele!).
În scopul imersiunii, vă recomand să căutați o comunitate care nu este construită în jurul limbilor sau al schimbului de limbi . În acest fel, veți avea cele mai mari șanse de a citi , scrie și comunica toate în limba dvs. țintă, ceea ce înseamnă imersiunea!
Aveți grijă la tipurile de servere Discord care vă alăturați. Dacă nu sunteți sigur care este scopul unui anumit server Discord , citiți descrierea sau rulați-o printr-un traducător. Serverele care nu sunt Not-Safe-For- Work (NSFW) sunt etichetate ca atare pe Disboard , sub descriere. Dacă aveți nevoie de mai multe informații sau context înainte de a vă alătura, puteți citi și recenziile fiecărui server, dacă sunt disponibile.

Am enumerat cele mai bune servere pentru învățarea limbii engleze . Dacă găsiți alte servere englezești interesante, vă rugăm să adăugați un comentariu nou. Pentru a partaja serverele Discords într-o altă limbă decât engleza, nu ezitați să creați o nouă postare .

Grupuri Facebook


Găsirea grupurilor Facebook populate de vorbitorii limbii dvs. țintă nu este dificilă, dar găsirea unui grup care să se potrivească nevoilor și intereselor dvs. poate necesita ceva lucru.
Sistemul de recomandare a grupului Facebook pare să se bazeze în principal pe mai mulți factori:
- Locația dvs. geografică
- Grupuri în care se află prietenii tăi
- Alte grupuri din care faci parte
Din cauza celor de mai sus, de exemplu, poate fi dificil să găsești în mod organic grupuri francofone dacă nu te afli deja în Franța, nu ai prieteni de Facebook francofoni sau nu ești deja membru al unor astfel de grupuri. .
Pentru a începe cu grupurile Facebook limbă țintă, vă recomand să creați o listă cu propriile interese și apoi să traduceți lista în limba țintă.
După ce ați făcut acest lucru, parcurgeți următorii pași:

- Conectați la Facebook (sau creați un cont, dacă nu aveți deja unul).

- Odată conectat, tastați un articol din lista dvs. de interese în bara de căutare a Facebook .

- În pagina cu rezultate, faceți clic pe fila „Grupuri” și vedeți ce rezultate așteaptă.
Întrucât căutați grupuri cu cuvinte în limba țintă în titlurile și / sau descrierile lor, veți găsi probabil grupuri destinate exclusiv vorbitorilor nativi.

Când selectați la ce grupuri vă veți alătura, vă recomand să căutați grupuri care au o frecvență medie-înaltă a postărilor. Acest lucru vă va fi vizibil în descrierea grupului, unde va scrie ceva de genul „10 postări pe zi” sau „7 postări pe săptămână”.
De acolo, puteți chiar să faceți clic în grup și să vă faceți o idee despre cât de activ este grupul. Dacă grupul este public, puteți vizualiza postările direct.
Dacă este privat, veți putea vedea numai lucruri precum numărul de membri (și câți s-au înscris în ultimele 30 de zile), precum și informații mai detaliate despre istoricul postărilor.

Am enumerat cele mai bune grupuri pentru învățarea limbii engleze . Dacă găsiți alte grupuri englezești interesante, vă rugăm să adăugați un comentariu nou. Pentru a partaja grupuri Facebook într-o altă limbă decât engleza, nu ezitați să creați o nouă postare .

3. Transmiteți știri despre limba țintă
O altă modalitate excelentă de a vă scufunda mai mult de acasă este transmiterea în flux a știrilor în limba țintă.
În bine sau în rău, multe țări din întreaga lume au adoptat ciclul de știri de 24 de ore, ceea ce înseamnă că există emisiuni de știri disponibile în acele limbi corespunzătoare în orice moment al zilei.
Cele mai ușoare locuri de întâlnire și redare în flux a acestor emisiuni de știri fără restricții de regiune este prin YouTube .
Pentru a găsi canalele YouTube care transmit știri live prin flux, trebuie mai întâi să reveniți la Sfatul 1 din acest articol și să vă schimbați locația conținutului YouTube .
Apoi parcurgeți următorii pași:
1. Faceți clic pe „Live” în bara laterală stângă
2. Derulați în jos până la „Live Now - News” (dacă această secțiune lipsește, apăsați pe ctrl/cmd + f și căutați cuvântul „news” în limba dvs. țintă
3. Bucurați-vă de difuzarea știrilor!
Un avantaj suplimentar al acestor fluxuri live de știri este că vin cu o funcție de chat live. De obicei menit să permită spectatorilor să interacționeze direct cu proprietarul canalului care transmite fluxul live, pe canalele de știri mesajele de chat seamănă mai mult cu comentarii active.

Pe măsură ce evenimentele știrilor se redau pe videoclip, veți vedea mesaje care vorbește despre ele și reacționează la ele. Dacă doriți, puteți participa chiar la acțiune!

4. Urmărește Livestreams pe Twitch


Fluxurile live nu sunt doar bune pentru transmisiile de știri. De asemenea, sunt bune pentru interacțiunea cu radiodifuzorii nativi în timp real.

Datorită serviciilor precum Twitch , puteți căuta și găsi vorbitori nativi care se difuzează făcând tot felul de lucruri interesante, cum ar fi jocurile video, găzduirea de podcast-uri, jocurile de societate și doar chat!
În multe privințe, este ca și cum ai sta cu prieteni nativi pe care nu știai că îi ai, totul din confortul propriei case.

Urmărirea fluxurilor de difuzare în limba țintă pe Twitch este foarte ușoară și nu necesită un cont Twitch de niciun fel.
Pur și simplu urmați acești pași:
1. Accesați Twitch.tv
2. Faceți clic pe „Răsfoire” din partea stângă a meniului de navigare din partea de sus
3. Lângă „Filtrați după”, faceți clic pe „Adăugați filtru +” și introduceți numele limbii țintă. Dacă există un filtru adecvat, limba dvs. țintă va apărea în lista derulantă. Faceți clic pe acesta pentru a continua.
După ce ați parcurs acești pași, veți vedea o listă cu toate canalele live care difuzează în limba dvs. țintă. Veți observa că majoritatea canalelor sunt transmisii de persoane individuale care joacă jocuri video, dar la fel de multe sunt de oameni care sunt doar acolo pentru a conversa și a interacționa cu publicul lor de abonați.
Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a experimenta un limbaj obișnuit, așa cum ați auzi în conversațiile față în față cu un prieten.

5. Cumpărați și descărcați jocuri desktop / mobile în limba dvs. țintă
Dacă nu sunteți doar un fan al vizionării vorbitorilor nativi jucând jocuri video pe Twitch , ce zici de apucarea unui controler (sau de la tastatură și mouse) și de a juca singur un joc video?

Jocuri desktop ( Mac/PC/Linux )


Din fericire, datorită apariției platformelor de distribuție a jocurilor video online precum Steam , GOG și Games Store Epic Games Store , jucătorii orientați către limbă nu mai trebuie să se îngrijoreze la fel de mult cu privire la restricții regionale pentru a juca jocuri în limba lor țintă.
Acum, atâta timp cât achiziționați și descărcați acele jocuri direct online (spre deosebire de cumpărarea unui cartuș fizic sau a unui disc), puteți avea acces direct la toată diversitatea lingvistică oferită de un singur joc, chiar și din țara de origine.
Pentru a găsi jocuri video pe care să le jucați în limba dvs. țintă pentru o experiență complet captivantă, urmați acești pași:
1. Accesați store.steampowered.com
2. Faceți clic pe pictograma lupă de lângă câmpul de intrare „Căutați în magazin” (chiar și fără să introduceți nimic)
3. Derulați în jos până la „Restrângeți după limbă”
4. Faceți clic pe butonul „See All >>” dacă este necesar
5. Rezultatele căutării vor fi actualizate live. Apoi, puteți adăuga sau modifica alte filtre de căutare după cum doriți.
6. Dacă găsiți un joc pe care sunteți interesat să îl jucați în limba dvs. țintă, faceți clic pe numele jocului pentru a fi adus la pagina de profil a jocului respectiv.
7. Derulați în jos la „Limbi” în bara laterală și faceți clic pe „Vedeți toate limbile acceptate”. Lista afișată vă va arăta dacă jocul ales are interfață, sunet complet sau subtitrări în limba dvs. țintă.
Căutați în mod special jocuri cu „subtitrări” și „audio complet” în limba dvs. țintă pentru cea mai captivantă experiență.

Jocuri mobile


Dacă preferați să vă rezolvați jocurile în limba țintă în deplasare, mai degrabă decât de acasă, puteți apela și la jocurile mobile, care pot fi descărcate și redate direct de pe smartphone.
Cea mai provocatoare parte a imersiunii prin jocuri mobile este de fapt găsirea de jocuri care pot fi redate în limba dvs. țintă.
Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți acele jocuri pe iOS și Android , cele mai populare sisteme de operare mobile disponibile astăzi:
iOS
Din fericire pentru noi, magazinul de aplicații iOS la Apple oferă cel mai direct mod de a afla caracteristicile lingvistice ale unui anumit joc:
1. Pe dispozitivul dvs. iOS , deschideți “App Store” .
2. Selectați un joc, fie prin căutare directă, fie prin fila „Jocuri”. (Alternativ, accesați secțiunea „Jocuri” din App Store site web)
3. După ce vă aflați pe pagina de profil a unui joc, derulați în jos până la secțiunea „Informații”
4. Sub „Informații”, găsiți „Limbi” și căutați limba țintă.
5. Dacă limba țintă apare în lista de limbi, atunci puteți juca jocul în limba țintă!
Android
Din păcate, în momentul scrierii acestui articol, nu pare să existe o modalitate fiabilă de a determina ce jocuri din Google Play Store pentru Android sunt disponibile pentru a juca în limbi separate, cel puțin direct de pe telefon sau computer.
Cu toate acestea, vă recomand să urmați pașii de mai sus pentru iOS (vizitând site-ul web App Store ) și să căutați în continuare jocuri compatibile.
Dacă puteți juca un joc în limba dvs. țintă pe un dispozitiv Apple , atunci ar trebui să puteți face același lucru pe versiunea Android a aceluiași joc, cu condiția să existe.

6. Cumpărați și descărcați cărți electronice


Citirea cărților în limba țintă este o modalitate fantastică de a obține cantități masive de intrare în limba țintă pentru un preț relativ ieftin.
Cu toate acestea, problema cărților străine este că sunt costisitoare de obținut în cantități mari. Sunt ușor de găsit și cumpărat dacă călătoriți, dar sunt greu de transportat; pot fi la fel de ușor de cumpărat online, dar taxele de expediere sau de import sunt adesea costisitoare.
Cea mai bună modalitate de a vă scufunda acasă din cărțile în limba țintă este apoi printr-o metodă alternativă: cărțile electronice digitale descărcabile!

Ebook-urile sunt în esență fișiere text glorificate. Asta înseamnă că, dacă le puteți găsi online, este ușor să descărcați și să stocați cantități mari din ele cu mult mai puțin decât costul cărților fizice echivalente.

Iată cum puteți găsi cărți electronice în limba țintă online, astfel încât să puteți obține cantități mari de imersiune la domiciliu prin lectură.
Mai întâi vom începe cu Amazon Kindle , deoarece aceasta este cea mai populară platformă de cărți electronice la nivel global. Citirea cărților Kindle necesită fie un Amazon Kindle e-reader sau un smartphone Amazon Kindle sau o aplicație pentru PC desktop.
Pentru a găsi cărți Kindle în limba dvs. țintă, ar trebui să vizitați mai întâi secțiunea „Limbă” a Kindle Store :

Urmând categoriile de produse de la Amazon , trebuie să căutați cărți electronice listate la:

Kindle Store > Cărți electronice Kindle > Limbi străine
Există 11 limbi listate în categoria de mai sus. În plus, există o categorie suplimentară „Alte limbi”, sub care pot fi găsite încă 32 de limbi. (43 de limbi în total)

Alternativ, cu 'Kindle Store' selectat în bara de căutare, introduceți „[Target Language> Ediția 'între ghilimele. Aceasta va dezvălui cărți electronice în limbile care nu au propria categorie pe Amazon (chiar și cele care lipsesc din' Alte limbi 'menționate mai sus.

Google Play Books


Google Magazin Google Play Books oferă o alternativă la Amazon Kindle store care este în același mod complet dotat. Este o opțiune deosebit de bună pentru cursanții de limbi străine care nu au un Kindle e-reader și, în schimb, trebuie să se bazeze pe un dispozitiv Barnes and Noble Nook sau Sony eReader . O aplicație pentru smartphone Google Play Books este, de asemenea, disponibilă pentru iOS mobile iOS și Android .
Deși platforma însăși oferă o selecție largă de cărți electronice într-o mare varietate de limbi, site-ul în sine nu face mai ușoară găsirea acestor titluri. Cu excepția cazului în care aveți în minte un anumit titlu și îl puteți introduce în bara de căutare, veți avea puțin noroc să localizați cărți care să răspundă nevoilor dvs. de imersiune.
Pentru a rezolva această problemă, vă recomand mai întâi să căutați pe alte site-uri web numele cărților în limba dvs. țintă. Puteți urma pașii pe care i-am recomandat pentru Amazon mai sus sau puteți căuta pe Google „cărți populare în[your target language> '(sau traducerea echivalentă în limba dvs. țintă).
Faceți o listă din toate titlurile interesante pe care le găsiți pe aceste site-uri, apoi reveniți la site-ul Google Play Books și căutați direct titlurile.

După ce ați găsit o carte care vă place, faceți clic pe ea pentru a vizita pagina magazinului său. De acolo, puteți găsi titluri similare în limba dvs. țintă, consultând cărțile listate în coloana „Cărți electronice similare” din partea dreaptă.

7. Descărcați aplicații de radio internaționale pe telefonul dvs. inteligent
A fost odată când singurul mod prin care puteai asculta în mod fiabil radio în limba străină era dacă locuiai în țara în care a fost transmisă.

Nu mai este așa, mai ales odată cu creșterea radioului digital și a streamingului online.

Acum, dacă doriți să ascultați radio în limba țintă la fel ca nativii, tot ce aveți nevoie este aplicația potrivită pentru desktop sau smartphone.
Recomand în mod specific două aplicații diferite: TuneInRadio și SBS Radio :

TuneInRadio


TuneInRadio este, probabil, cea mai bună aplicație de radio internațională. În acest moment, aplicația lor indexează fluxurile radio, emisiunile sportive și podcast-urile din 197 de țări și peste 100 de limbi.
Pentru a găsi emisiuni în limba dvs. țintă, urmați acești pași:
1. Vizită https://tunein.com/radio/home/ sau descărcați aplicația 'TuneIn' pe telefonul smartphone.
2. Faceți clic pe „După limbă” (în bara laterală din stânga a browserului sau pe filele Răsfoire> După limbă) de pe mobil
3. Selectați limba țintă din listă
4. După ce faceți clic pe limba țintă, vor apărea alte categorii, în funcție de limba pe care ați selectat-o. Faceți clic pe diferite categorii până când găsiți o singură emisiune radio sau podcast care vă interesează.

SBS Radio


O altă aplicație de radio internațională de înaltă calitate este SBS Radio, direct de la Special Broadcasting Service (SBS) din Australia.

Ofertele SBS Radio sunt destinate special diverselor comunități de imigranți din Australia, astfel încât oferă emisiuni de știri de înaltă calitate în 68 de limbi diferite.

Deși calitatea difuzării SBS este excelentă în toate limbile pe care le oferă, perspectiva predominant australiană poate fi descurajantă pentru cursanții cărora nu le pasă să asculte știrile legate de Australia.
Acestea fiind spuse, multe dintre transmisiile SBS urmează titluri majore globale, astfel încât aplicația are o valoare pentru fiecare cursant de limbi străine - în special pentru cei care învață limbi mai puțin frecvente.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a găsi emisiile non-englezești ale SBS :

- Mergi la https://www.sbs.com.au/radio/yourlanguage și selectați limba țintă direct din listă

- Pe iOS dvs. iOS sau Android , descărcați aplicația 'SBS Radio' . La pornire, selectați limba țintă din „Ce limbi vă interesează să ascultați?” ecran.

8. Descărcați o aplicație Podcast în limba țintă
Podcast-urile sunt un mediu care oferă toate avantajele de imersiune ale radioului digital, dar fără restricții de timp sau de conținut. Există podcasturi disponibile pentru orice subiect și durata episodului. Singura provocare pentru cursanții de limbi străine este găsirea unui podcast interesant pe care să-l ascultați în limba dvs. țintă.

Pentru a face acest lucru, vă recomand să utilizați un agregator de podcasturi, care este un program care vă permite să găsiți și să descărcați fișiere audio podcast pe computer sau smartphone.
Majoritatea agregatoarelor de podcasturi din zilele noastre au acces la același corp de conținut. Șansele sunt, dacă puteți găsi un podcast pe iTunes (acum cunoscut sub numele de Podcast-uri Apple ), îl puteți găsi în orice altă aplicație de podcasting.

Deși acest lucru vă oferă o anumită libertate în aplicațiile din care alegeți să descărcați podcast-uri în limba țintă, actul de a găsi podcast-uri bune și populare pe care să le ascultați în limba dvs. țintă poate fi mai greu cu unele aplicații decât altele.
În acest scop, recomand în mod specific Distribuții de buzunar , care este o aplicație gratuită disponibilă atât pe iOS cât și pe cele Android .

Punctul forte al Pocket Casts este în funcția „Descoperiți”, care vă permite să vizualizați listele și categoriile de podcast-uri în funcție de „regiunile de conținut”, care sunt, în general, doar țări.

Începând cu această scriere, există 28 de țări diferite prezentate în lista „Selectați regiunea de conținut”, disponibilă selectând fila „Descoperiți” a aplicației, derulând până la capăt și făcând clic pe steagul țării și pe numele listat chiar sub „Selectați regiunea de conținut”.
După ce ați selectat o regiune, tot ce trebuie să faceți este să apăsați săgeata înapoi din stânga sus până când reveniți la meniul „Descoperiți”. Acolo, veți găsi o listă intitulată „Popular în[Content Region> Această listă (extensibilă) vă va arăta primele 100 de podcast-uri pentru regiunea selectată, dintre care multe ar trebui să fie în limba dvs. țintă.

9. Ascultați muzică cu limbă țintă folosind o platformă de streaming audio


În opinia mea, există puține tipuri de conținut autentic care sunt mai motivante decât muzica.

Ascultarea muzicii este inerent plăcută în orice limbă. Dacă puteți găsi o mulțime de muzică în limba dvs. țintă, veți fi atras mai natural de limbă și de cultura acesteia ca rezultat.
În timp ce găsirea de muzică bună în limba țintă obișnuia să fie la fel de dificilă ca și găsirea și obținerea cărților în limba țintă bună, procesul a devenit mult mai ușor datorită platformelor de streaming audio precum Apple Music și Spotify , ambele facilitând găsirea și redarea muzicii din în toată lumea.

Atât Apple Music și Spotify au niveluri de servicii gratuite și plătite, deși abonamentele cu plată oferă mult mai multă libertate și flexibilitate atunci când ascultă cataloagele lor muzicale.

Pentru aceia dintre voi care doresc să facă o mulțime de scufundări prin streaming de muzică, vă recomand să încercați fiecare platformă folosind serviciile lor de încercare gratuite și apoi să decideți ce serviciu plătit va fi cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

Apple Music


Dacă nu cunoașteți artiști muzicali în limba dvs. țintă, cel mai bun loc pentru a începe pe Apple Music este lista lor zilnică Top 100.

Iată cum să le găsiți:
- Faceți clic pe fila „Răsfoiți”
- Găsiți secțiunea „Top 100 zilnic”
- Faceți clic pe o categorie Top 100 care corespunde unei țări în care se vorbește limba dvs. țintă. Există 49 de țări disponibile în prezent, plus o categorie „globală”.
- Căutați în lista dvs. Top 100 aleasă melodii cu titluri scrise în limba dvs. țintă și ascultați-le.
Dincolo de listele Daily Top 100, Apple Music are, de asemenea, mai multe categorii de „genuri” care conțin muzică predominant non-engleză.

Aceste genuri includ:
- C-pop (chineză mandarină)
- K-pop (coreeană)
- Música Mexicana (spaniolă mexicană)
- Latino, Pop Latino, Urbano Latino, Música Tropical, Rock y Alternativo (Latin American Spanish)

În cele din urmă, Apple Music oferă câteva posturi de radio digitale care difuzează muzică în limbi care nu au propriul lor gen listat.

Puteți găsi aceste posturi făcând clic pe fila „Radio” și localizând fila „Radio după gen” pe ecranul următor.
De exemplu, dacă faceți clic pe genul radio 'Pop' , veți descoperi posturi de radio cu muzică în streaming pentru braziliană, germană, franceză, cantoneză, japoneză, thailandeză, italiană și turcă, în plus față de limbile enumerate mai sus (cu propriile genuri).
Spotify își clasifică muzica într-un mod similar cu Apple Music .

În primul rând, ar trebui să începeți prin a căuta muzică în limba țintă în topurile „Top 50”, care sunt disponibile pentru 62 de țări, plus o categorie „Global”.

Apoi, aruncați o privire la diagramele 'Viral 50' , care sunt disponibile pentru 66 de țări în total, plus o categorie „Global”.

Atât secțiunile 'Top 50' și 'Viral 50' pot fi găsite accesând „Răsfoire”> „Diagramele” și localizând listele „ Top 50 după țară” și „ Viral 50 după țară”.
Spotify are, de asemenea, propriile genuri, dintre care mai multe sunt dedicate muzicii non-englezești, inclusiv:
- K-pop (coreeană)
- Anime (japoneză)
- Arab (arabă)
- Desi (hindi, urdu și limbi conexe)
- Regional Mexican (mexican spaniol)
- Latin (spaniolă latino-americană)

După ce ați găsit grupuri, formații și soliști pe care vă bucurați să îi ascultați pe listele de mai sus, următorul loc la care să apelați este fila Răsfoire> Descoperiți.

Aici, Spotify va oferi recomandări de artiști și liste de redare bazate pe muzica care vă place deja.
Cu puțin noroc, puteți găsi, de asemenea, liste de redare ale muzicii în limba dvs. țintă pregătind interogarea de căutare cu 'playlist:' (de exemplu, „ playlist : franceză” sau „ playlist français ”) și făcând clic pe „See All” de sub Secțiunea Playlist din rezultate.

10. Înscrieți-vă pentru îndrumare online sau pentru un schimb de limbi


Până în prezent, toate instrumentele și metodele de scufundare pe care le-am sugerat până acum sunt menite să dezvolte ascultarea și / sau citirea, care sunt așa-numitele „abilități de limbaj pasiv”. Mai greu de dezvoltat de acasă sunt abilitățile active, în special vorbirea ceea ce, desigur, necesită să vorbiți cu o persoană reală.

În afară de îmbarcarea vorbitorilor nativi în propria casă, cel mai bun mod de a vă bucura de vorbire de acasă este să vă angajați fie într-un schimb de limbă online.

Încerca Clubul poliglot , care este o platformă pentru conectarea cursanților care doresc să converseze și să împărtășească limbi între ei.
Prin schimbul de limbi, puteți configura mesageria instantanee, sesiuni Skype față în față și chiar relații de corespondență cu vorbitori nativi în limba dvs. țintă.

Cât de mult poți obține scufundarea în limbi străine de acasă?


În acest articol, am împărtășit zece moduri diferite prin care vă puteți scufunda direct în limba dvs. țintă fără a fi nevoie să călătoriți.

Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele metode disponibile. Tehnologia este în continuă expansiune și mai multe modalități de a vă înconjura cu limba dvs. țintă devin disponibile în fiecare zi.

Există metode pe care le folosiți pe care le-am ratat? Folosiți vreo metodă pe care am sugerat-o într-un mod total diferit decât cel sugerat mai sus?

Anunță-mă în comentarii!

Scris de Kevin Morehouse . Kevin Morehouse este un antrenor de limbi străine și profesor care se află într-o călătorie pentru a face din lume un loc mai multilingv. Membru al echipei LucaLampariello.com încă de la începuturile sale, rolul principal al lui Kevin este acela de scriitor, editor și dezvoltator de conținut. În prezent, el învață coreeana, principalul său limbaj de la mijlocul anului 2017.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All