Hjelp

NEW ARTICLE

Hvordan få språkopplæring hjemme


Den engelske versjonen av denne artikkelen ble skrevet av Kevin Morehouse , språkcoacher , lærer og medlem av LucaLampariello.com- teamet.
'Reise', sier de. 'Gå til landet og lær språket i noen måneder.'

'Du vil være flytende på kort tid'.

Det var det jeg alltid pleide å høre da jeg først lærte italiensk , lenge før jeg tok spranget og faktisk studerte i utlandet der.
Det virket som om kvalitetsspråklæring var ubønnhørlig knyttet til ens evne til å kjøpe en flybillett og tilbringe tid et sted der et bestemt språk snakkes.

Årsaken er selvfølgelig nedsenking. Hvis det som gjør oss bedre på et språk, bare er å snakke det, høre det , lese det og skrive det så mye som mulig, så er det ikke noe bedre sted å gjøre det enn stedet der alle disse tingene skjer hele tiden.
Er du ikke enig?

Men hva om du ikke kan reise? Hva om du ikke kan bruke tusenvis av dollar på å kjøpe en flybillett, eller potensielt mye mer for å delta på et universitetsprogram i utlandet?

Er du dømt til å lide undervisningsmetoder for alltid?

Jeg tror ikke.
Der nedsenkningsmiljøer en gang var begrenset til landet du befinner deg i, er det ikke lenger tilfelle, takket være Internett.

Hvis du har en internettforbindelse, er et nedsenkningsmiljø av god kvalitet bare noen få klikk unna. Ikke bare det, men med smarttelefoner og nettbrett kan du til og med ta med deg nedsenkningsmiljøet ditt mens du er på farten.
Følgende er de 10 enkleste måtene du kan få mer språkopplæring hjemme.

1. Endre YouTube innholdsplasseringen


La oss starte med et nettsted du sannsynligvis bruker hver dag: YouTube .
YouTube er massivt. Tilsammen ser YouTube brukere over en milliard timer med innhold hver dag - alt fra kattevideoer til Photoshop opplæringsprogrammer finnes på plattformen.
Uten å kjenne til dine spesifikke visningsvaner, kan jeg gjette at det meste du ser på er på engelsk (eller engelsk og morsmålet ditt). Videoene du søker etter og anbefalingene du ser er begrenset til engelsk, og du ser lite, om noe, på andre språk, selv om du vil.
Heldigvis for oss språklærere er det en måte å finjustere YouTube slik at nesten alt det viser og anbefaler er på vårt målspråk - hjemmesiden, anbefalte videoer, anbefalte kanaler og så videre.
Og det krever endring av innholdsstedet ditt.

YouTube er innholdsstedet ditt ikke språket du ser i menyene, men kilden YouTube henter de fleste av videoene fra. Vi mennesker har en tendens til å ha de fleste av våre interesser til felles med mennesker fra samme land som oss, så hvis YouTube vet noe om deg annet enn hvilket land du kommer fra, vil det vise deg populære videoer og kanaler fra det landet som katalysator for å få deg til å se på.
Heldigvis, uansett hvilket land i verden du kommer fra, tar det ikke mer enn noen få museklikk å endre innholdsplasseringen din:
1. Besøk YouTube.com

2. Klikk på Innstillinger-ikonet (de tre vertikale prikkene) øverst til høyre på siden, ved siden av enten 'Logg på' eller brukerikonet ditt. En rullegardinmeny vises.
3. Finn og klikk på alternativet som sier Location:[your current country> . En annen meny vises.

4. Velg et land der målspråket ditt er et offisielt språk, fra menyen med tittelen 'Velg din plassering'.
I de fleste tilfeller bør innholdet på YouTube hjemmesiden (og andre påfølgende sider) endres for å gjenspeile innholdet som for øyeblikket er populært i det valgte landet ditt.
Husk at hvis du er pålogget for øyeblikket, kan effekten av å endre sted bli overskygget av anbefalinger fra seerloggen din, så klikk på 'Trending' -knappen i sidefeltet for å få en klarere ide om hva som skjedde. Trending-menyen skal bare vise deg de aktuelle videoene i det valgte landet ditt.

2. Bli med på nettgrupper på ditt målspråk
En av internettets mange styrker er dens evne til å koble mennesker med felles interesser som snakker samme språk.
For eksempel har du og jeg sannsynligvis aldri møttes, men siden vi begge er engelskliterte mennesker som har interesse for språkopplæring, kommuniserer vi i utgangspunktet via dette blogginnlegget.

Det samme skjer også på målspråket ditt, uansett om du faktisk er klar over det. Høyttalere på forskjellige språk samles over hele nettet for å møtes og prate om ethvert tema under solen.
Og mens disse møtestedene og forumene vanligvis er ment for morsmål for disse språkene, er det ingenting som hindrer deg i å delta i samtalen og samhandle på målspråket ditt.

De to enkleste stedene å finne fora fulle av morsmål er på Discord servere og Facebook grupper.

Discord servere


Discord er et fellesskapsbasert tale- og tekstchattapplikasjon. Selv om det opprinnelig ble designet for og hovedsakelig brukt av medlemmer av videospillfellesskapet, kan Discord fellesskap (kalt 'servere') lages eller organiseres rundt praktisk talt ethvert emne.
For å bruke Discord i hjemmet med nedsenking hjemme, er målet å finne et samfunn som:
- Har målspråket ditt som hovedspråk
- Er organisert rundt noe du er interessert i
For å gjøre dette kan du bruke et nettsted som heter Disboard , som er en søkbar offentlig Discord serverliste.
For å finne en Discord server på målspråket ditt, følg bare disse trinnene:
1. Lag en konto på discord.com
2. Logg deg på den nye kontoen din i nettleseren din, eller last ned appene på skrivebordet eller mobil.
3. Gå til disboard.org
4. Skriv inn navnet på målspråket ditt i søkefeltet midt på siden, og trykk 'Enter'.
Du vil da bli presentert med en liste over offentlige Discord servere som inneholder det språket som en 'tag'. Vanligvis er disse serverne enten for folk som lærer det språket, eller for morsmål for det språket (eller begge deler!).
For fordypning anbefaler jeg at du ser etter et samfunn som ikke er bygget rundt språk eller språkutveksling . På denne måten har du størst sjanse for å lese , skrive og kommunisere alt på målspråket ditt, og det er det nedsenking handler om!
Vær forsiktig med hvilke typer Discord servere du blir med på. Hvis du ikke er sikker på hva formålet med en gitt Discord server er, kan du lese beskrivelsen eller kjøre den gjennom en oversetter. Not-Safe-For- Work (NSFW) servere er merket slik på Disboard , under beskrivelsen. Hvis du trenger mer informasjon eller kontekst før du blir med, kan du også lese anmeldelser av hver server, hvis tilgjengelig.

Vi har listet opp våre beste servere for å lære engelsk . Hvis du finner andre interessante engelske servere, kan du legge til en ny kommentar. For å dele Discords servere på et annet språk enn engelsk, kan du gjerne opprette et nytt innlegg .

Facebook grupper


Det er ikke vanskelig å finne Facebook grupper befolket av høyttalere av målspråket ditt, men det kan ta litt arbeid å finne en gruppe som passer dine behov og interesser.
Facebook gruppeanbefalingssystem ser ut til å være basert hovedsakelig på flere faktorer:
- Din geografiske beliggenhet
- Grupper vennene dine er i
- Andre grupper du er en del av
På grunn av det ovennevnte kan det for eksempel være vanskelig å organisk finne alle fransktalende grupper hvis du ikke allerede er i Frankrike, ikke har fransktalende Facebook venner eller ikke allerede er medlem av slike grupper .
For å komme i gang med målgrupps Facebook grupper, anbefaler jeg at du lager en liste over dine egne interesser, og deretter oversetter den listen til målspråket ditt.
Når du har gjort det, fullfører du følgende trinn:

- Logg på Facebook (eller lag en konto, hvis du ikke allerede har en).

- Når du er logget inn, skriver du inn et element fra interesselisten din i søkefeltet på Facebook .

- På resultatsiden, klikk på 'Grupper' -fanen, og se hvilke resultater som venter.
Siden du søker etter grupper med målspråksord i titlene og / eller beskrivelsene, vil du sannsynligvis finne grupper som bare er ment for morsmål.

Når du velger hvilke grupper du vil bli med på, anbefaler jeg at du ser etter grupper som har innlegg til hyppig mellom til høy. Dette vil være synlig for deg under gruppebeskrivelsen, der det vil si noe sånt som '10 innlegg om dagen' eller '7 innlegg i uken'.
Derfra kan du til og med klikke deg inn i gruppen og få en ide om hvor aktiv gruppen er. Hvis gruppen er offentlig, kan du se innlegg direkte.
Hvis det er privat, vil du bare kunne se ting som antall medlemmer (og hvor mange som har registrert seg de siste 30 dagene), samt mer detaljert informasjon om innleggshistorikken.

Vi har listet opp våre beste grupper for å lære engelsk . Hvis du finner andre interessante engelske grupper, kan du legge til en ny kommentar. Hvis du vil dele Facebook grupper på et annet språk enn engelsk, kan du gjerne opprette et nytt innlegg .

3. Stream målspråknyheter
En annen flott måte å få mer nedsenking hjemmefra er ved å streame målspråklige nyheter.
På godt og vondt har mange land rundt om i verden tatt imot den døgnåpne nyhetssyklusen, noe som betyr at det er nyhetssendinger tilgjengelig på de tilsvarende språkene når som helst på dagen.
De enkleste stedene å møte og streame disse nyhetssendingene uten regionbegrensninger er gjennom YouTube .
For å finne YouTube kanalene som sender live nyheter via stream, må du først gå tilbake til Tips 1 i denne artikkelen og endre YouTube innholdsplasseringen.
Fullfør deretter følgende trinn:
1. Klikk 'Live' i venstre sidefelt
2. Bla ned til 'Live Now - News' (hvis denne seksjonen mangler, trykk ctrl/cmd + f og søk etter ordet 'news' på målspråket ditt.
3. Kos deg med nyhetssendingen!
En ekstra fordel med disse livestreamene er at de kommer med en live chat-funksjon. Vanligvis ment for å tillate seere å samhandle direkte med kanaleieren som sender livestream. På nyhetskanalene er chatmeldingene mer som en aktiv kommentar.

Når nyhetshendelsene spilles av på videoen, ser du meldinger dukker opp og reagerer på dem. Hvis du vil, kan du til og med delta i handlingen selv!

4. Se Livestreams på Twitch


Livestreams er ikke bare bra for nyhetssendinger. De er også gode for å samhandle med morsmålssendere i sanntid.

Takket være tjenester som Twitch , kan du søke etter og finne morsmål som kringkaster seg og gjør alle slags interessante ting, som å spille videospill, være vert for podcaster, spille brettspill og bare chatte!
På mange måter er det som å henge med morsmålsvenner du ikke visste at du hadde, alt sammen fra hjemmet ditt.

Det er veldig enkelt å se livestreaming på målspråket på Twitch , og krever ingen Twitch konto av noe slag.
Bare følg disse trinnene:
1. Gå til Twitch.tv
2. Klikk på 'Bla gjennom' på venstre side av den øverste navigasjonsmenyen
3. Ved siden av 'Filtrer etter', klikk 'Legg til filter +' og skriv inn navnet på målspråket ditt. Hvis det er et passende matchende filter, vises målspråket ditt i rullegardinlisten. Klikk på den for å fortsette.
Når du har fullført disse trinnene, vil du se en liste over alle live-kanalene som sendes på målspråket ditt. Du vil legge merke til at de fleste kanaler er kringkasting av enkeltpersoner som spiller videospill, men like mange er av folk som bare er der for å chatte og samhandle med abonnentens publikum.
Dette kan være en fin måte å oppleve uformelt språk på, som du ville hørt i ansikt til ansikt-samtaler med en venn.

5. Kjøp og last ned skrivebordsspill / mobilspill på målspråket ditt
Hvis du ikke er fan av å bare se morsmål som spiller videospill på Twitch , hva med å ta tak i en kontroller (eller tastatur og mus) og spille et videospill selv?

Desktop Gaming ( Mac/PC/Linux )


Heldigvis, takket være fremkomsten av online videospilldistribusjonsplattformer som Steam , GOG og Epic Games Store , trenger ikke språkfokuserte spillere lenger å bekymre seg så mye for ting som regionbegrensninger for å spille spill på målspråket.
Nå, så lenge du kjøper og laster ned disse spillene direkte online (i motsetning til å kjøpe en fysisk kassett eller disk), kan du ha direkte tilgang til alt språkmangfoldet et enkelt spill tilbyr, selv fra hjemlandet ditt.
Følg disse trinnene for å finne videospill å spille på målspråket ditt for en fullstendig oppslukende opplevelse:
1. Gå til store.steampowered.com
2. Klikk på forstørrelsesglassikonet ved siden av 'Søk i butikken' -inntastingsfeltet (selv uten å legge inn noe)
3. Bla ned til 'Begrens etter språk'
4. Klikk på 'Se alle >>' -knappen om nødvendig
5. Søkeresultatene vil bli oppdatert live. Du kan deretter legge til eller endre andre søkefiltre etter eget ønske.
6. Hvis du finner et spill du er interessert i å spille på målspråket ditt, klikker du på navnet på spillet som skal føres til spillets profilside.
7. Bla ned til 'Språk' i sidefeltet, og klikk 'Se alle støttede språk'. Den viste listen viser deg om det valgte spillet ditt har grensesnittet, full lyd eller undertekster på målspråket ditt.
Se spesielt etter spill med 'undertekster' og 'full lyd' på målspråket ditt for den mest oppslukende opplevelsen.

Mobilspill


Hvis du foretrekker å få ditt målspråk på spill på farten i stedet for hjemmefra, kan du også slå til mobilspill som kan lastes ned og spilles direkte på smarttelefonen din.
Den mest utfordrende delen om å bli nedsenket gjennom mobilspill er å finne spill som kan spilles på målspråket ditt.
Her er noen tips som hjelper deg med å spore opp spillene på iOS og Android , de mest populære mobile operativsystemene som er tilgjengelige i dag:
iOS
Heldigvis for oss gir Apples iOS App Store den mest direkte måten å finne ut språkfunksjonene til et bestemt spill:
1. Åpne “App Store” -appen på iOS enheten din.
2. Velg et spill, enten gjennom direkte søk eller 'Spill' -fanen. (Alternativt kan du gå til delen 'Spill' i App Store nettsted)
3. Når du er på profilsiden til et spill, blar du ned til “Informasjon” -delen
4. Under “Informasjon”, finn “Språk”, og se etter målspråket ditt.
5. Hvis målspråket ditt vises i språklisten, kan du spille spillet på målspråket ditt!
Android
Dessverre ser det ikke ut til å være en pålitelig måte å bestemme hvilke spill på Android 's Google Play Store er tilgjengelige for å spilles på forskjellige språk, i det minste direkte fra telefonen eller datamaskinen.
Imidlertid anbefaler jeg å følge trinnene ovenfor for iOS (gjennom å besøke App Store nettstedet) og fortsatt lete etter kompatible spill.
Hvis du kan spille et spill på målspråket ditt på en Apple enhet, bør du kunne gjøre det samme på Android-versjonen av det samme spillet, forutsatt at det eksisterer.

6. Kjøp og last ned ebøker


Å lese målspråklige bøker er en fantastisk måte å få enorme mengder målspråkinngang til relativt billig.
Problemet med utenlandske bøker er imidlertid at de er dyre å få i store mengder. De er enkle å finne og kjøpe hvis du reiser, men de er vanskelige å transportere; de kan være like enkle å kjøpe online, men frakt- eller importavgifter er ofte uoverkommelige.
Den beste måten å få hjemme-nedsenking fra målspråkbøker da, er gjennom en alternativ metode: nedlastbare digitale ebøker!

E-bøker er i det vesentlige forherligede tekstfiler. Det betyr at hvis du finner dem på nettet, er det enkelt å laste ned og lagre store mengder av dem for mye mindre enn kostnaden for tilsvarende fysiske bøker.

Slik kan du finne målspråkbøker på nettet, slik at du kan få store mengder hjemmeopplevelse gjennom lesing.
Vi begynner først med Amazon Kindle , siden det er den mest populære ebook-plattformen globalt. Å lese Kindle bøker krever enten en Amazon Kindle e-reader eller en Amazon Kindle smarttelefon eller stasjonær PC applikasjon.
For å finne Kindle bøker på målspråket ditt, bør du først besøke delen 'Språk' i Kindle Store :

Etter Amazon produktkategorier på stedet, bør du se etter ebøker oppført under:

Kindle Store > Kindle e-bøker> Fremmedspråk
Det er 11 språk oppført under kategorien ovenfor. Videre er det en ekstra kategori 'Andre språk', der du finner 32 flere språk. (Totalt 43 språk)

Alternativt, med 'Kindle Store' valgt i søkefeltet, skriv inn '[Target Language> Utgave 'i anførselstegn. Dette vil avsløre e-bøker på språk som ikke har sin egen kategori på Amazon (selv de som mangler fra' Andre språk 'nevnt ovenfor.

Google Play Books


Googles Google Play Bøker-butikk tilbyr et alternativ til Amazon Kindle store som er like fullverdig. Det er et spesielt godt alternativ for språklærere som ikke har en Kindle e-reader , og i stedet må stole på en Barnes and Noble Nook eller Sony eReader enhet. En smarttelefonapp for Google Play Books er også tilgjengelig for iOS og Android mobilenheter.
Selv om plattformen i seg selv tilbyr et stort utvalg av e-bøker på et bredt utvalg av språk, gjør ikke nettstedet i seg selv det enkelt å finne disse titlene. Med mindre du har en bestemt tittel i bakhodet og kan skrive den tittelen i søkefeltet, har du lite hell med å finne bøker som tilfredsstiller dine fordypningsbehov.
For å komme deg rundt dette problemet, anbefaler jeg at du først søker på andre nettsteder etter navn på bøker på målspråket ditt. Du kan følge trinnene jeg har anbefalt for Amazon ovenfor, eller du kan søke på Google etter 'populære bøker i[your target language> '(eller tilsvarende oversettelse på målspråket ditt).
Lag en liste over interessante titler du finner på disse nettstedene, og gå tilbake til Google Play Books nettstedet og søk etter titlene direkte.

Når du har funnet en bok du liker, klikker du på den for å besøke butikksiden. Derfra kan du finne relaterte titler på målspråket ditt ved å se gjennom bøkene som er oppført i kolonnen 'Lignende ebøker' på høyre side.

7. Last ned internasjonale radioapper på smarttelefonen
Det var en gang den eneste måten du pålitelig kunne høre på fremmedspråklig radio var hvis du bodde i landet der sendingen ble gjort.

Ikke så lenger, spesielt med veksten av digital radio og online streaming.

Nå, hvis du vil lytte til målspråkradio akkurat slik innfødte gjør, er alt du trenger riktig skrivebords- eller smarttelefonapplikasjon.
Jeg anbefaler spesielt to forskjellige apper: TuneInRadio og SBS Radio :

TuneInRadio


TuneInRadio er muligens den beste internasjonale radioappen. I skrivende stund indekserer appen deres radiostrømmer, sportssendinger og podcaster fra 197 land og over 100 språk.
Følg disse trinnene for å finne sendinger på målspråket ditt:
1. Besøk https://tunein.com/radio/home/ eller last ned 'TuneIn' -appen på smarttelefonen din.
2. Klikk 'Etter språk' (i venstre sidefelt i nettleseren eller kategorien Bla gjennom> Etter språk) på Mobil
3. Velg målspråk fra listen
4. Etter å ha klikket på målspråket ditt, vil andre kategorier vises, avhengig av språket du har valgt. Klikk gjennom de forskjellige kategoriene til du finner en enkelt radiosending eller podcast som interesserer deg.

SBS Radio


En annen internasjonal radioapp av høy kvalitet er SBS Radio, direkte fra Australias Special Broadcasting Service (SBS) .

SBS Radios tilbud er ment spesielt for Australias mangfoldige innvandrermiljø, så det gir nyhetssendinger av høy kvalitet på 68 forskjellige språk.

Selv om SBS 'sendekvalitet er utmerket på alle språk den tilbyr, kan det hovedsakelig være australsk perspektiv som er avskyelig for elever som ikke bryr seg om å lytte til Australia-relaterte nyheter.
Når det er sagt, følger mange av SBS sendinger store globale overskrifter, så appen har en viss verdi for alle språklærere - spesielt de som lærer mindre vanlige språk.

Her er trinnene du må følge for å finne SBS 'ikke-engelske sendinger:

- Gå til https://www.sbs.com.au/radio/yourlanguage , og velg målspråket ditt direkte fra listen

- Last ned 'SBS Radio' -appen på din iOS eller Android enhet. Ved oppstart, velg målspråket ditt fra 'Hvilke språk er du interessert i å lytte til?' skjerm.

8. Last ned en Podcast-app for målspråk
Podcaster er et medium som tilbyr alle fordelene ved digital radio, men uten tidsbegrensning eller innholdsbegrensninger. Det er podcaster tilgjengelig for alle emner og episodelengder. Den eneste utfordringen for språklærere er å finne en interessant podcast å lytte til på målspråket ditt.

For å gjøre det, anbefaler jeg å bruke en podcastaggregat, som er et program som lar deg finne og laste ned podcastlydfiler til datamaskinen eller smarttelefonen.
De fleste podcast-aggregatorer har i dag alle tilgang til samme innhold. Sjansen er stor hvis du finner en podcast på iTunes (nå kjent som Apple Podcasts ), kan du finne den på en hvilken som helst annen podcasting-app.

Selv om dette gir deg en viss frihet i hvilke apper du velger å laste ned målspråkpodcaster fra, kan det være vanskeligere å finne gode og populære podcaster å lytte til på målspråket ditt med noen apper enn andre.
For dette formålet anbefaler jeg spesielt Pocket Cast , som er et gratis program tilgjengelig på både iOS og Android enheter.

Styrken til Pocket Casts er i 'Discover' -funksjonen, som lar deg se podcaster og lister etter 'innholdsregioner', som generelt sett bare er land.

I skrivende stund er det 28 forskjellige land i listen 'Velg innholdsregion', tilgjengelig ved å velge 'Oppdag' -fanen i appen, bla helt ned til bunnen og klikke på landflagget og navnet som er oppført rett under 'Velg innholdsregion'.
Når du har valgt en region, er alt du trenger å gjøre å trykke på tilbake-pilen øverst til venstre til du kommer tilbake til 'Discover' -menyen. Der finner du en liste med tittelen 'Populær i[Content Region> '. Den (utvidbare) listen viser deg de 100 beste podcaster for din valgte region, hvorav mange skal være på målspråket ditt.

9. Lytt til målspråkmusikk ved hjelp av en lydstreamingsplattform


Etter min mening er det få typer autentisk innhold som er mer motiverende enn musikk.

Å lytte til musikk er iboende behagelig på alle språk. Hvis du finner mye musikk på målspråket ditt, vil du bli mer naturlig tiltrukket av språket og dets kultur som et resultat.
Mens det å finne god målspråkmusikk pleide å være like vanskelig som å finne og skaffe gode målspråksbøker, har prosessen blitt mye lettere takket være lydstrømningsplattformer som Apple Music og Spotify , som begge gjør det ekstremt enkelt å finne og spille musikk fra over hele verden.

Både Apple Music og Spotify har gratis og betalte servicenivåer, selv om deres betalte abonnementer gir mye mer frihet og fleksibilitet når de lytter til musikkatalogene deres.

For de av dere som ønsker å gjøre mye nedsenking gjennom musikkstreaming, anbefaler jeg å prøve ut hver plattform ved hjelp av deres gratis prøveversjonstjenester, og deretter bestemme hvilken betalt tjeneste som vil være best for dine behov.

Apple Music


Hvis du ikke kjenner noen musikalartister på målspråket ditt, er det beste stedet å starte på Apple Music deres Daily Top 100-lister.

Slik finner du dem:
- Klikk på 'Bla gjennom' -fanen
- Finn delen 'Daily Top 100'
- Klikk på en Topp 100-kategori som tilsvarer et land der målspråket ditt snakkes. Det er for øyeblikket 49 land tilgjengelig, pluss en 'global' kategori.
- Se gjennom den valgte Topp 100-listen for sanger med titler skrevet på målspråket ditt, og gi dem en lytte.
Utover Daily Top 100-lister har Apple Music også flere 'sjanger' -kategorier som inneholder musikk som overveiende er ikke-engelsk.

Disse sjangrene inkluderer:
- C-pop (kinesisk mandarin)
- K-pop (koreansk)
- Música Mexicana (meksikansk spansk)
- Latino, Pop Latino, Urbano Latino, Música Tropical, Rock y Alternativo (Latinamerikansk spansk)

Til slutt tilbyr Apple Music noen få digitale radiostasjoner som sender musikk på språk som ikke har sin egen oppførte sjanger.

Du finner disse stasjonene ved å klikke på 'Radio' -fanen og finne 'Radio etter sjanger' -fanen på det etterfølgende skjermbildet.
For eksempel kan du klikke på radiogenren 'Pop' avdekke radioradiostasjoner for brasiliansk, tysk, fransk, kantonesisk, japansk, thai, italiensk og tyrkisk, i tillegg til språkene som er oppført ovenfor (med sine egne sjangre).
Spotify kategoriserer musikken sin på en lignende måte som Apple Music .

Først bør du begynne med å lete etter målspråkmusikk på 'Topp 50' -listene, som er tilgjengelige i 62 land, pluss en 'Global' -kategori.

Deretter tar du en titt på 'Viral 50' -listene, som er tilgjengelige for 66 land totalt, pluss en 'Global' -kategori.

Både seksjonene 'Top 50' og 'Viral 50' finner du ved å gå til 'Bla gjennom'> 'Kart' og finne ' Top 50 etter land' og ' Viral 50 etter land' -listene.
Spotify også sine egne sjangre, hvorav flere er viet til ikke-engelsk musikk, inkludert:
- K-pop (koreansk)
- Anime (japansk)
- Arab (arabisk)
- Desi (hindi, urdu og relaterte språk)
- Regional Mexican (meksikansk spansk)
- Latin (Latinamerikansk spansk)

Når du har funnet grupper, band og solister som du liker å lytte til på listene ovenfor, er neste sted å henvende deg til Bla gjennom> Oppdag-fanen.

Her vil Spotify gi deg anbefalinger fra artister og spillelister basert på musikken du allerede liker.
Med litt flaks kan du også finne spillelister med musikk på brukerens målspråk ved å forhåndssøke søket ditt med 'playlist:' (f.eks. ' playlist : fransk' eller ' playlist français fransk') og klikke 'Se alle' under ' Spillelisteseksjonen i resultatene.

10. Registrer deg for online veiledning eller språkutveksling


Så langt er alle verktøyene og metodene for nedsenkning jeg har foreslått så langt ment å utvikle lytte og / eller lese, som er de såkalte 'passive språkferdighetene.' Vanskeligere å utvikle hjemmefra er de aktive ferdighetene, spesielt snakk som selvfølgelig krever at du snakker med en faktisk person.

Bortsett fra å gå ombord på morsmål i ditt eget hus, er den beste måten å snakke med deg hjemmefra å delta i enten en online språkutveksling.

Prøve Polyglot Club , som er en plattform for å koble språklærere som ønsker å snakke og dele språk med hverandre.
Gjennom språkutveksling kan du konfigurere direktemeldinger, Skype økter ansikt til ansikt og til og med penneforhold med morsmål på målspråket ditt.

Hvor annet kan du få fremmedspråksdykking hjemmefra?


I denne artikkelen har jeg delt ti forskjellige måter du kan fordype deg direkte i målspråket ditt uten å måtte reise.

Dette er imidlertid ikke de eneste tilgjengelige metodene. Teknologien utvides stadig, og flere måter å omgi deg med målspråket blir tilgjengelig for dagen.

Er det noen metoder du bruker som jeg har savnet? Bruker du noen av metodene jeg har foreslått på en helt annen måte enn foreslått ovenfor?

Gi meg beskjed i kommentarene!

Skrevet av Kevin Morehouse . Kevin Morehouse er en språkcoach og lærer som er på reise for å gjøre verden til et mer flerspråklig sted. Et medlem av LucaLampariello.com- teamet siden starten, er Kevins hovedrolle som forfatter, redaktør og innholdsutvikler. For tiden lærer han koreansk, hans primære språkfokus siden midten av 2017.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All