Ajutor

NEW ARTICLE

Cum să faci un student străin să se simtă binevenit în casa taUn program de schimb de studenți este un program în care studenții dintr-o școală sau universitate studiază în străinătate. De multe ori studenții locuiesc cu o familie gazdă în străinătate .

Sunteți membru al unei familii gazdă și studentul va fi în curând acolo. Vă întrebați cum va fi. Iată sfaturile noastre să-i întâmpinăm pe el sau ea.Sunt studenți pe care îi înțelegi imediat. Și există și alții cu care este mai dificil să se înțeleagă bine.

Dar, în cele din urmă, de cele mai multe ori lucrurile merg bine. Cu toate acestea, trebuie să respectați câteva principii simple .

În restul articolului presupunem că vei găzdui o fată.

Fă-o să participe la activitățile tale


Pentru ao face să se simtă ca acasă, trebuie să ai grijă de ea , chiar dacă nu se potrivește perfect ideii pe care ai avut-o inițial.

Fă-o să participe cât mai mult în ceea ce faci:.
- Sunteți pe cale să ieșiți? Invită-o să se alăture, chiar dacă este doar să cumpere niște pâine!
- Tu asculți muzică ? Invită-o să se alăture ...

Dacă sunteți invitat la o petrecere în timpul șederii ei, nu o lăsați în urmă și o introduceți prietenilor.

Asigurați-vă că înțelege ceea ce spuneți!


Ea nu pune întrebări și pare a fi interesată de nimic? Nu încheiați că este total indiferentă față de ceea ce se întâmplă în jurul ei. Dacă pare a fi retrasă, poate că ea nu înțelege bine limba ta!
Vorbește cu ea încet. În timpul unei conversații de grup, acordați timp pentru a traduce ceea ce se spune.
Amintiți-vă că este acolo pentru a vă învăța limba și că nu este ușor să vă aflați într-o țară străină, într-o familie pe care nu o cunoașteți, cu obiceiuri diferite.
Faceți tot ce puteți pentru a vă ajuta.

Luați în considerare dorințele ei


Întreabă-i despre gusturile ei, în special despre mâncare .
Dacă descoperiți că mănâncă foarte puțin, încercați să găsiți motivul. Poate că nu apreciază ceea ce îi propuneți fără să vă îndrăznească să vă spun?

Nu ne putem imagina numărul de probleme cauzate de alimente. Cel mai bine este să-i întrebi la începutul șederii ceea ce îi place sau nu. Ideea este de a evita o experiență proastă din cauza lipsei de cereale pentru micul dejun! Alimentele care fac parte integrantă din cultură, este important să o facă să-și descopere specialitățile locale.

Au momente de relaxare cu ea


Întreabă-i dacă există lucruri speciale pe care vrea să le facă . De exemplu, dacă dorește să viziteze muzee sau expoziții. Află ce îi place.
Nu trebuie să vă sugerați să ieșiți în fiecare noapte sau să vă însoțiți la antrenamentul dansului dacă, într-adevăr, nu este lucrul ei!

Fă-i confort și intimitate


Amintiți-vă să îi oferiți să comunice cu familia , mai ales dacă este o ședere îndelungată. Puneți la dispoziție un computer și, dacă este posibil, lăsați-i o cameră pentru ea însăși, de exemplu a ta.
Este important ca tânărul să aibă un spațiu propriu , unde să se poată izola.

Și dacă nu merge bine?


Dacă în ciuda tuturor eforturilor tale, încă nu se simte foarte bine, întreabă-o despre ce este rău. De asemenea, puteți contacta părinții ei, dar asigurați-vă că nu vă faceți griji.
Uneori, diferența culturală cu familia gazdă este o astfel de studenți străini nu se pot adapta.
Cu toate acestea, este destul de rar. Organizatorii unui program de schimb încearcă să aleagă o familie cu un profil de potrivire.
Familia gazdă va trebui să răspundă mai multor întrebări înainte de a putea participa la program, mai ales dacă este pe termen lung.
În cazul în care studentul se comportă prost, nu respectă regulile vieții de familie sau nu se supune părinților, raportați-l imediat celor care au organizat schimbul sau chiar părinților lor. Nu există niciun motiv pentru a accepta totul.

Din nou, din fericire, aceste cazuri sunt extrem de rare.

În cele din urmă, găzduirea unui tânăr străin este o experiență foarte plină de satisfacții ... și o promisiune a unei șederi minunate viitoare în străinătate pentru tine!

Cum să participi la un schimb?


Dacă sunteți elev însuți, puteți participa la un schimb dacă un profesor, cel mai adesea un profesor de limbă, organizează schimbul.

De asemenea, puteți organiza propriul schimb .

Multe organizații specializate se pot ocupa de aceasta.
Faceți o căutare Google pentru a găsi organizații publice sau private în apropierea dvs.
Dacă doriți să organizați singur schimbul, iată câteva site-uri pe care le puteți utiliza:
- Găsiți o persoană pe site-ul PolyglotClub.com . Puteți selecta un membru în funcție de sexul său, de vârsta sa, de locația acestuia sau de limbile pe care le vorbește.
- The Clubul Rotary organizează și schimburi.


Ce zici de tine, ai experiență în găzduirea studenților străini? Ați întâmpinat dificultăți?

Vă rugăm să împărtășiți experiența dvs. lăsând un comentariu de mai jos.

Acest articol poate să vă intereseze: Veți găzdui un au pair la domiciliu. Cum să o facă să se simtă binevenită

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All