Βοήθεια

Πώς να κάνετε έναν ξένο μαθητή να νιώθει ευπρόσδεκτος στο σπίτι σας;Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο σπουδαστές από σχολείο ή πανεπιστήμιο σπουδάζουν στο εξωτερικό. Πολλές φορές οι φοιτητές ζουν με μια οικογένεια υποδοχής στο εξωτερικό .

Είστε μέλος μιας οικογένειας υποδοχής και ο σπουδαστής θα είναι σύντομα εκεί. Αναρωτιέστε πώς θα είναι. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για να τον υποδεχτούμε.Υπάρχουν μαθητές που παίρνετε μαζί με αμέσως. Και υπάρχουν και άλλοι με τους οποίους είναι πιο δύσκολο να φτάσετε καλά.

Αλλά στο τέλος, τις περισσότερες φορές, τα πράγματα πάνε καλά. Ωστόσο, πρέπει να σέβεστε μερικές απλές αρχές .

Στο υπόλοιπο άρθρο υποθέτουμε ότι πρόκειται να φιλοξενήσετε ένα κορίτσι.

Να τη συμμετέχει στις δραστηριότητές σας


Για να την νιώσετε σαν στο σπίτι σας, πρέπει πραγματικά να τη φροντίσετε , ακόμα κι αν δεν ταιριάζει απόλυτα με την ιδέα που είχατε αρχικά.

Να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτό που κάνετε:.
- Πρόκειται να βγείτε; Ζητήστε της να έρθει μαζί σας ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για να αγοράσετε ψωμί!
- Ακούς μουσική ? Ζητήστε της να έρθει μαζί σας ...

Εάν είστε προσκεκλημένοι σε ένα πάρτι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, μην την αφήνετε πίσω και την παρουσιάζετε στους φίλους σας.

Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνει τι λέτε!


Δεν κάνει ερωτήσεις και φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτα; Μην καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι είναι εντελώς αδιάφορο σε αυτό που συμβαίνει γύρω της. Αν φαίνεται ότι έχει αποσυρθεί, μπορεί να είναι ότι δεν καταλαβαίνει καλά τη γλώσσα σας!
Μιλήστε αργά μαζί της. Κατά τη διάρκεια ομαδικής συνομιλίας, αφιερώστε χρόνο για να μεταφράσετε αυτό που λέγεται.
Θυμηθείτε ότι είναι εκεί για να μάθετε τη γλώσσα σας και ότι δεν είναι εύκολο να είστε σε μια ξένη χώρα, σε μια οικογένεια που δεν γνωρίζετε, με διαφορετικές συνήθειες.
Κάνε ό, τι μπορείς για να την ξεκουράσεις.

Εξετάστε τις επιθυμίες της


Ρωτήστε της για τα γούστα της, ειδικά για φαγητό .
Εάν διαπιστώσετε ότι τρώει πολύ λίγο, προσπαθήστε να βρείτε τον λόγο. Ίσως να μην εκτιμά αυτό που της προτείνετε χωρίς να τολμά να σας πω;

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τον αριθμό των προβλημάτων που οφείλονται σε τρόφιμα. Το καλύτερο είναι να την ρωτήσετε στην αρχή της παραμονής σε ό, τι της αρέσει ή όχι. Η ιδέα είναι να αποφύγετε μια κακή εμπειρία εξαιτίας της έλλειψης δημητριακών για πρωινό! Το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας, είναι σημαντικό να ανακαλύψετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ σας.

Έχετε στιγμές χαλάρωσης μαζί της


Ρωτήστε το αν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που θέλει να κάνει . Για παράδειγμα, αν θέλει να επισκεφθεί μουσεία ή εκθέσεις. Μάθετε τι της αρέσει.
Δεν χρειάζεται να σας προτείνουμε να βγαίνετε κάθε βράδυ ή να σας συνοδεύουμε στην εκπαίδευση χορού σας αν, στην πραγματικότητα, δεν είναι πράγμα της!

Κάντε την άνεση και την οικειότητα


Θυμηθείτε να την προσφέρετε να επικοινωνεί με την οικογένειά της , ειδικά εάν πρόκειται για μακροχρόνια παραμονή. Βάλτε έναν υπολογιστή στη διάθεσή της και, αν είναι δυνατόν, αφήστε της μια αίθουσα για τον εαυτό της, για παράδειγμα δική σας.
Είναι σημαντικό ο νεαρός να έχει δικό του χώρο , όπου μπορεί να απομονώσει τον εαυτό του.

Και αν πάει στραβά;


Εάν παρά τις προσπάθειές σας, εξακολουθεί να μην αισθάνεται πολύ καλά, ρωτήστε την για το τι είναι λάθος. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους γονείς της, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν ανησυχούν.
Μερικές φορές το πολιτισμικό χάσμα με την οικοδεσπότη οικογένεια είναι τέτοια ξένους φοιτητές δεν μπορούν να προσαρμοστούν.
Ωστόσο, είναι αρκετά σπάνιο. Οι διοργανωτές ενός προγράμματος ανταλλαγής προσπαθούν να επιλέξουν μια οικογένεια με ένα αντίστοιχο προφίλ.
Η οικογένεια υποδοχής θα πρέπει να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις πριν μπορέσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ειδικά εάν είναι μακροπρόθεσμη.
Εάν ο φοιτητής συμπεριφέρεται άσχημα, δεν σέβεται τους κανόνες της οικογενειακής ζωής ή δεν υπακούει στους γονείς, αναφέρετέ το αμέσως στους ανθρώπους που διοργάνωσαν το ανταλλαγή ή ακόμα και στους γονείς τους. Δεν υπάρχει λόγος να αποδεχτείτε τα πάντα.

Και πάλι, ευτυχώς, οι περιπτώσεις αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Στο τέλος, η φιλοξενία ενός νεαρού αλλοδαπού είναι μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία ... και μια υπόσχεση για μια μελλοντική ωραία διαμονή στο εξωτερικό για σας!

Πώς να συμμετέχετε σε μια ανταλλαγή;


Εάν είστε φοιτητής στον εαυτό σας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ανταλλαγή εάν ένας εκπαιδευτικός, συνήθως ένας καθηγητής ξένων γλωσσών, διοργανώνει την ανταλλαγή.

Μπορείτε επίσης να οργανώσετε τη δική σας ανταλλαγή .

Πολλοί εξειδικευμένοι οργανισμοί μπορούν να το φροντίζουν.
Κάντε αναζήτηση Google για να βρείτε δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς κοντά σας.
Εάν θέλετε να οργανώσετε τον εαυτό σας με τον εαυτό σας, μπορείτε να βρείτε μερικούς ιστότοπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
- Βρείτε ένα άτομο στην ιστοσελίδα PolyglotClub.com . Μπορείτε να επιλέξετε ένα μέλος ανάλογα με το φύλο του, την ηλικία του, την τοποθεσία του ή τις γλώσσες που μιλάει.
- Ο Ροταριανό Λέσχη διοργανώνει επίσης ανταλλαγές.


Τι συμβαίνει με εσάς, έχετε εμπειρία στη φιλοξενία ξένων φοιτητών; Αντιμετώνατε δυσκολίες;

Παρακαλώ μοιραστείτε την εμπειρία σας αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.

Αυτό το άρθρο μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: Θα φιλοξενήσετε ένα au pair στο σπίτι. Πώς να την κάνει να νιώθει ευπρόσδεκτη

Related topics:

Comments