Ndihmë

NEW ARTICLE

Si të ndiheni të mirëpritur në shtëpinë tuaj një nxënës i huaj?Programi i shkëmbimit të studentëve është një program në të cilin studentët nga një shkollë ose universitet studiojnë jashtë vendit. Shumë herë nxënësit jetojnë me një familje pritëse jashtë vendit .

Ju jeni një anëtar i një familjeje pritëse dhe studenti së shpejti do të jetë atje. Ju pyes veten se si do të jetë. Këtu janë këshilla jonë për ta mirëpritur atë.Ka studentë që ju merrni së bashku me menjëherë. Dhe ka të tjerë me të cilët është më e vështirë të jesh mirë.

Por në fund, shumica e kohës, gjërat shkojnë mirë. Megjithatë, ju duhet të respektoni disa parime të thjeshta .

Në pjesën tjetër të artikullit supozojmë se do të strehosh një vajzë.

Bëni që ajo të marrë pjesë në aktivitetet tuaja


Për ta bërë atë të ndihet në shtëpi, ju me të vërtetë duhet të kujdeseni për të , edhe nëse ajo nuk përputhet plotësisht me idenë që keni pasur fillimisht.

Bëni që ajo të marrë pjesë sa më shumë që të jetë e mundur në atë që bëni:.
- A jeni gati për të dalë? Ftojeni atë të bashkohet me ju edhe nëse është vetëm për të blerë disa bukë!
- Dëgjo muzikë? Ftojeni atë të bashkohet me ju ...

Nëse jeni të ftuar në një festë gjatë qëndrimit të saj, mos e lini prapa dhe prezantojeni atë me miqtë tuaj.

Sigurohuni që ajo të kuptojë atë që po thoni!


Ajo nuk bën ndonjë pyetje dhe duket se nuk është e interesuar për asgjë? Mos përfundoni se është krejtësisht indiferent ndaj asaj që po ndodh rreth saj. Nëse ajo duket e tërhequr, mund të jetë se ajo nuk e kupton mirë gjuhën tuaj!
Bisedoni me të ngadalë. Gjatë një bisede grupore, merrni kohë për të përkthyer atë që thuhet.
Mos harroni se ajo është atje për të mësuar gjuhën tuaj dhe se nuk është e lehtë të jesh në një vend të huaj, në një familje që nuk e njeh, me zakone të ndryshme.
Bëni gjithçka që mundeni për ta vënë atë në lehtësi.

Shqyrtoni dëshirat e saj


Pyete atë për shijet e saj, veçanërisht për ushqimin .
Nëse gjeni se ha shumë pak, përpiquni të gjeni arsyet. Ndoshta ajo nuk e vlerëson atë që ju i propozoni asaj pa guxuar t'ju tregojë?

Nuk mund ta imagjinojmë numrin e problemeve që vijnë nga ushqimi. Më e mira është ta pyesësh në fillim të qëndrimit se çfarë ajo pëlqen apo jo. Ideja është që të shmanget një përvojë e keqe për shkak të mungesës së drithërave të mëngjesit! Ushqimi është pjesë përbërëse e kulturës, është e rëndësishme të zbuloni specialitetet tuaja lokale.

Keni momente relaksimi me të


Pyete nëse ka gjëra të veçanta që ajo dëshiron të bëjë . Për shembull, nëse dëshiron të vizitojë muze apo ekspozita. Gjeni se çfarë i pëlqen.
Nuk ka nevojë të sugjerosh që të dalësh çdo natë ose të shoqërosh në stërvitjen tënde të vallëzimit nëse, në të vërtetë, nuk është gjë e saj!

Bëni rehatinë dhe intimitetin e saj


Mos harroni të ofroni asaj për të komunikuar me familjen e saj , veçanërisht nëse është një qëndrim i gjatë. Vendosni një kompjuter në dispozicion të saj dhe nëse është e mundur, lini një hapësirë për veten, për shembull tuajat.
Është e rëndësishme që personi i ri të ketë një hapësirë të vetën , ku mund të izolojë veten.

Dhe nëse shkon keq?


Nëse pavarësisht nga të gjitha përpjekjet tuaja, ajo ende nuk ndihet shumë mirë, pyesni atë për atë që është e gabuar. Ju gjithashtu mund të kontaktoni prindërit e saj, por sigurohuni që ata të mos shqetësohen.
Nganjëherë hendeku kulturor me familjen pritëse është që studentët e huaj nuk mund të përshtaten.
Megjithatë është mjaft e rrallë. Organizatorët e një programi shkëmbimi përpiqen të zgjedhin një familje me profil të ngjashëm.
Familja pritëse do të duhet t'u përgjigjet shumë pyetjeve para se të jetë në gjendje të marrë pjesë në program, veçanërisht nëse është afatgjatë.
Nëse nxënësi sillet keq, nuk respekton rregullat e jetës familjare ose nuk u bindet prindërve, raportojnë menjëherë te njerëzit që organizuan shkëmbimin, ose madje edhe tek prindërit e tyre. Nuk ka arsye për të pranuar gjithçka.

Përsëri, për fat të mirë, ato raste janë jashtëzakonisht të rralla.

Në fund, pritja e të huajit të ri është një përvojë shumë e dobishme ... dhe një premtim për një qëndrim të ardhshëm të këndshëm për ju!

Si të marrim pjesë në një shkëmbim?


Nëse jeni student vetë, ju mund të merrni pjesë në një shkëmbim nëse një mësues, më shpesh një mësues i gjuhës, organizon shkëmbimin.

Ju gjithashtu mund të organizoni shkëmbimin tuaj .

Shumë organizata të specializuara mund të kujdesen për të.
Bëni një kërkim në Google për të gjetur organizata publike ose private pranë jush.
Nëse dëshironi të organizoni vetë shkëmbimin, këtu janë disa uebfaqe që mund të përdorni:
- Gjeni një person në faqen e internetit PolyglotClub.com . Ju mund të zgjidhni një anëtar sipas gjinisë së tij, moshës së tij, vendndodhjes së tij ose gjuhëve që ai flet.
- The Rotary Club gjithashtu organizon shkëmbime.


Sa për ju, a keni përvojë në pritjen e studentëve të huaj? A keni hasur vështirësi?

Ju lutem, ndani përvojën tuaj duke lënë një koment më poshtë.

Ky artikull mund t'ju interesojë gjithashtu: Ju do të strehoni një au pair në shtëpi. Si ta bëj atë të ndjehen të mirëpritur

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All