Ndihmë

NEW ARTICLE

Duhet të pres një au pair që të kujdeset për fëmijët e mi?Në këtë artikull do të gjeni këshilla për t'ju ndihmuar të vendosni nëse do të merrni një au pair për t'u kujdesur për fëmijët tuaj.Çfarë është një au pair?


Një au pair është një vajzë e re apo djalë (po, ka edhe djem) nga një vend tjetër që vjen për të jetuar me ju për t'ju ndihmuar me fëmijët.

Në pjesën tjetër të artikullit gjithmonë do të themi 'ajo' sepse është rasti më i shpeshtë.

1. Ju ofroni shtrat dhe bord, 'paratë xhepi' dhe shpesh orë mësimi .
2. Ajo kujdeset për fëmijët tuaj çdo ditë .

Au pair mund të marrë fëmijët tuaj në shkollë, t'i ndihmojë ata me detyrat e shtëpisë, të mbajë fëmijën gjatë ditës ose të bëjë disa punë shtëpiake, në lidhje me fëmijët (të përgatisë ushqime, të bëjë lavanderi, të bëjë shtretër ...).

Për au pair, është mundësia për të jetuar në një vend të huaj, për të njohur kulturën e këtij vendi dhe për të përmirësuar veten në gjuhë .

Pse të zgjidhni të strehosh një au pair?


Për të mirëpritur një person të panjohur në shtëpi, kjo mund të duket një ide qesharake!
Unë mendoj se kjo zgjidhje nuk është për të gjithë ...

Mund të jetë interesante të shqyrtojmë nëse:

Ju doni ta bëni familjen tuaj të vetëdijshëm për diversitetin e gjuhëve dhe kulturave.


Është një shkëmbim i vërtetë me dikë nga jashtë. Ju madje mund të kërkoni nga au pair që të flasë me fëmijët tuaj në një gjuhë të huaj ... Por përtej pyetjes gjuhësore, është një pasurim për të gjithë , për t'u hapur një kulturë tjetër. është gjithashtu një mundësi për të menduar mbi vlerat, zakonet tona dhe për të mësuar gjëra të reja. Është një pasuri e vërtetë të jesh pak më egoist!

Ju me të vërtetë nuk e dini se si të gjeni dikë që të kujdeset për fëmijët tuaj, sepse orari juaj i përditshëm është plotësuar.


Ju nuk dini të menaxhoni dado që ka nevojë për një angazhim specifik, babysitter që nuk është në dispozicion kur është e nevojshme, fëmijët që janë gjithmonë të sëmurë në momentin më të keq?
Au pair është dikush që mund të jetë në dispozicion më lehtë dhe në kohë të parregullta .
Natyrisht ju duhet të merrni parasysh se ajo ka të drejtë të ketë edhe një jetë personale!

kufizimet


Duhet të ofrohet shtrati dhe bordi i plotë.


Kjo do të thotë që ju duhet të keni një dhomë më shumë, dhe mos keni asnjë problem me idenë e të pasurit një të huaj në shtëpi çdo ditë. Po, edhe të dielën, kur ju pëlqen të qëndroni në pizhame gjatë gjithë ditës!

Ju nuk jeni duke rekrutuar një profesionist.


Në përgjithësi, njerëzit që kërkojnë të jenë au pairs kanë përvojë në babysitting, por kjo është ajo. Au pair nuk është një punë!
Nëse je një nënën e stresuar, që dëshiron një person të specializuar në edukimin e fëmijëve, një au pair nuk është për ju. Kur ju merrni një au pair, ju nuk duhet të harrojmë se mund të ketë një trajnim pak për t'i dhënë asaj në mënyrë që të kujdeset për fëmijën tuaj.
Çfarë të bëni apo jo me fëmijët gjithashtu varet shumë nga kultura!

Ju nuk mund të presin që një au pair të kujdeset për fëmijët tuaj pesëdhjetë orë në javë.


Një au pair është një ndihmës, i cili nuk duhet të punojë më shumë se një numër i caktuar orësh (në varësi të legjislacionit të vendit tuaj) dhe duhet të ketë kohë për të zbuluar vendin dhe për të ndjekur kurse gjuhe . Ajo gjithashtu duhet të ketë të paktën një ditë të lirë në javë , dhe një pushim nëse ajo qëndron më shumë se gjashtë muaj .

Si të bëhet mirë?


Ideja ju tundon, por keni pak frikë ... Ju pyesni veten nëse mund të jeni një familje e mirë pritëse.

Nuk ka recetë magjike për të qenë familja e mirë për një au pair.

Është një marrëdhënie njerëzore dhe kështu alkimi për të punuar varet nga karakteri i njerëzve të përfshirë: ju dhe familja juaj, por edhe personi që do të mirëprisni.
Nëse ka një gjë për të kujtuar për mua, është rëndësia e komunikimit! si në të gjitha marrëdhëniet njerëzore ...
Ju do të duhet të komunikoni me të edhe më shumë duke e ditur se ajo nuk ka të njëjtën kulturë , kështu që jo domosdoshmërisht të njëjtën mënyrë të të menduarit. Çfarë mund të duket logjike për ju nuk është domosdoshmërisht për të dhe anasjelltas.
Ju duhet të diskutoni sa më shpejt që të jetë e mundur gjatë procesit të rekrutimit ...
Të kemi një marrëdhënie të vërtetë besimi, në mënyrë që të dyja palët të mund të bëjnë pyetjet e tyre dhe të thonë pritjet e tyre.
Për shembull: Disa au pair do të presin që të integrohen me të vërtetë si një anëtar i familjes dhe do të duan të marrin pjesë në të gjitha udhëtimet familjare, ndërsa të tjerët do të preferojnë të ikin për të udhëtuar ose të kenë kohë për ta kur nuk punojnë ... Është e lloj detaje që mund të krijojnë tension nëse nuk jeni në të njëjtën faqe!

Si të gjeni një au pair


- Zgjidhja e paguar por e sigurt është një agjenci private. Bëni një kërkim në Google për të gjetur një pranë jush.
Nëse keni ndonjë problem ata janë këtu për t'ju gjetur një au pair të ri, dhe pastaj nga fillimi au au pairët janë zgjedhur me rigorozitet.
- Me faqet e internetit falas si AuPairWorld.com ose AuPair.com , duhet të bëni kërkimet tuaja dhe të kontaktoni me personat. Mos hezitoni t'i pyetni për shumë informata.


Po për ty? Do të donit të mbanit një au pair? Ju lutem, na tregoni më poshtë!

Ky artikull mund t'ju interesojë gjithashtu: Si ta mirëpresim një student ndërkombëtar në shtëpi.

Related topics: