Bantuan

NEW ARTICLE

Sekiranya saya menjadi tuan rumah pasangan au untuk menjaga anak-anak saya?Dalam artikel ini, anda akan menemui petua untuk membantu anda membuat keputusan sama ada untuk mengambil pasangan au untuk menjaga anak anda.Apakah pasangan au?


Pasangan au adalah seorang gadis muda atau budak lelaki (ya, ada juga lelaki!) Dari negara lain yang datang untuk tinggal bersama anda untuk membantu anda dengan anak-anak.

Di sepanjang artikel itu kita akan selalu berkata 'dia' kerana ia adalah kes yang paling kerap.

1. Anda menawarkan katil dan papan, 'wang saku' dan sering kelas bahasa .
2. Dia menjaga anak-anak anda setiap hari .

Pasangan au boleh mengambil anak-anak anda di sekolah, membantu mereka dengan kerja rumah, menjaga bayi pada siang hari atau melakukan kerja rumah, berkaitan dengan kanak-kanak (menyediakan makanan, membuat pakaian, membuat katil ...).

Bagi pasangan au, ini adalah peluang untuk tinggal di negara asing, untuk mengetahui budaya negara ini dan untuk memperbaiki dirinya dalam bahasa .

Mengapa memilih untuk menjadi tuan rumah pasangan au?


Untuk mengalu-alukan orang yang tidak dikenali di rumah, ia mungkin nampak idea yang lucu!
Saya rasa penyelesaian ini bukan untuk semua orang ...

Ia boleh menjadi menarik untuk dipertimbangkan jika:

Anda ingin membuat keluarga anda sedar tentang kepelbagaian bahasa dan budaya.


Ia adalah pertukaran sebenar dengan seseorang dari luar negara. Anda juga boleh meminta pasangan au untuk bercakap dengan anak-anak anda dalam bahasa asing ... Tetapi di luar soalan linguistik, itu adalah pengayaan untuk semua orang , untuk membuka diri ke budaya lain. ia juga merupakan peluang untuk berfikir berdasarkan nilai, tabiat dan mempelajari perkara-perkara baru. Ia adalah aset sebenar untuk menjadi kurang egois!

Anda benar-benar tidak tahu bagaimana untuk mencari seseorang untuk menjaga anak-anak anda kerana jadual harian anda diselesaikan.


Anda tidak tahu bagaimana untuk menguruskan pengasuh yang memerlukan komitmen tertentu, pengasuh yang tidak pernah ada ketika perlu, anak-anak yang selalu sakit pada saat yang paling buruk?
Pasangan au adalah seseorang yang boleh didapati lebih mudah dan pada masa yang tidak teratur .
Sudah tentu anda perlu mengambil kira bahawa dia mempunyai hak untuk mempunyai kehidupan peribadi juga!

Kekangan


Tempat tidur dan papan penuh mesti disediakan.


Ini bermakna anda perlu mempunyai satu bilik lagi, dan tidak mempunyai masalah dengan idea untuk mempunyai orang asing di rumah setiap hari. Ya, walaupun pada hari Ahad apabila anda suka tinggal di piyama sepanjang hari!

Anda tidak merekrut profesional.


Secara umum, orang yang memohon untuk menjadi pasangan mempunyai pengalaman dalam menjaga anak, tetapi itu sahaja. Pasangan Au bukan kerja!
Sekiranya anda seorang ibu yang sangat tertekan, yang mahukan seseorang khusus dalam pendidikan kanak-kanak, pasangan au bukan untuk anda. Apabila anda mengambil pasangan au, anda tidak boleh lupa bahawa mungkin ada latihan kecil untuk memberi dia supaya dia dapat menjaga anak anda.
Apa yang perlu dilakukan atau tidak dengan kanak-kanak juga bergantung kepada banyak budaya!

Anda tidak boleh mengharapkan pasangan au anda untuk menjaga anak-anak anda lima puluh jam seminggu.


Pasangan au adalah penolong, yang sepatutnya tidak bekerja lebih daripada beberapa jam (bergantung kepada undang-undang negara anda) dan mesti mempunyai masa untuk mencari negara dan mengikuti kursus bahasa . Dia juga mesti mempunyai sekurang-kurangnya satu hari percuma seminggu , dan bercuti jika dia tinggal lebih dari enam bulan .

Bagaimana untuk membuatnya berjalan lancar?


Idea ini menggoda anda, tetapi anda sedikit takut ... Anda tertanya-tanya jika anda boleh menjadi keluarga tuan rumah yang baik.

Tidak ada resipi sihir untuk menjadi keluarga yang baik untuk pasangan au.

Ia adalah hubungan manusia , dan alkimia untuk itu berfungsi bergantung pada sifat orang yang terlibat: anda dan keluarga anda, tetapi juga orang yang anda akan dialu-alukan.
Sekiranya ada satu perkara yang perlu diingat untuk saya, itu adalah penting komunikasi! seperti dalam semua hubungan manusia ...
Anda perlu berkomunikasi dengannya lebih mengetahui bahawa dia tidak mempunyai budaya yang sama , jadi tidak semestinya cara pemikiran yang sama. Apa yang mungkin kelihatan logik kepada anda tidak semestinya untuknya dan sebaliknya.
Anda perlu berbincang secepat mungkin semasa proses pengambilan ...
Mempunyai hubungan amanah yang sebenar, supaya kedua belah pihak dapat menanyakan soalan mereka dan mengatakan harapan mereka.
Sebagai contoh: Beberapa pasangan au akan menunggu untuk benar-benar diintegrasikan sebagai ahli keluarga dan akan mahu menyertai semua acara keluarga, sementara yang lain lebih suka melarikan diri untuk perjalanan, atau mempunyai masa untuk mereka apabila mereka tidak berfungsi ... Ini adalah jenis butiran yang boleh mewujudkan ketegangan jika anda tidak berada pada halaman yang sama!

Bagaimana untuk mencari pasangan au


- Penyelesaian yang membayar tetapi selamat adalah agensi swasta. Lakukan carian Google untuk mencari tempat berhampiran anda.
Sekiranya anda mempunyai masalah, mereka berada di sini untuk mencari pasangan au baru, dan kemudian dari awal pasangan au dipilih dengan ketat.
- Dengan laman web percuma seperti AuPairWorld.com atau AuPair.com , anda mesti melakukan penyelidikan sendiri dan berhubung dengan orang-orang. Jangan teragak-agak untuk meminta mereka banyak maklumat.


Bagaimana dengan awak? Adakah anda ingin menjadi tuan rumah pasangan au? Sila beritahu kami di bawah!

Artikel ini juga mungkin menarik minat anda: Bagaimana untuk mengalu-alukan pelajar antarabangsa di rumah.

Related topics: