Help

Moet ik een au pair huisvesten om voor mijn kinderen te zorgen?In dit artikel vindt u tips om u te helpen beslissen of u een au pair wilt nemen om voor uw kinderen te zorgen.Wat is een au pair?


Een au pair is een jong meisje of een jongen (ja, er zijn ook jongens!) Uit een ander land die bij u komen wonen om u te helpen met de kinderen.

In de rest van het artikel zullen we altijd 'zij' zeggen omdat dit het meest voorkomende geval is.

1. Je biedt kost en inwoning aan, 'zakgeld' en vaak taallessen .
2. Zij zorgt elke dag voor uw kinderen .

De au pair kan uw kinderen op school ophalen, hen helpen met hun huiswerk, de baby gedurende de dag houden of wat huishoudelijk werk doen, gerelateerd aan kinderen (maaltijden bereiden, de was doen, bedden opmaken ...).

Voor de au pair is dit de mogelijkheid om in het buitenland te wonen, de cultuur van dit land te kennen en zichzelf in de taal te verbeteren .

Waarom kiezen voor een au pair?


Om een onbekende persoon thuis te verwelkomen, kan het een grappig idee lijken!
Ik denk dat deze oplossing niet voor iedereen is ...

Het kan interessant zijn om te overwegen als:

U wilt uw familie bewust maken van de diversiteit van talen en culturen.


Het is een echte uitwisseling met iemand uit het buitenland. Je kunt zelfs de au pair vragen om met je kinderen te praten in een vreemde taal ... Maar buiten de taalkwestie , het is een verrijking voor iedereen , om jezelf te openen voor een andere cultuur. het is ook een gelegenheid om na te denken over onze waarden, gewoonten en nieuwe dingen te leren. Het is een aanwinst om wat minder zelfzuchtig te zijn!

Je weet echt niet hoe je iemand kunt vinden om voor je kinderen te zorgen omdat je dagelijkse schema is samengesteld.


Je weet niet hoe je de oppas moet managen die een specifieke toewijding nodig heeft, de babysitter die nooit beschikbaar is wanneer het nodig is, de kinderen die altijd ziek zijn op het slechtste moment?
De au pair is iemand die gemakkelijker en op onregelmatige tijden beschikbaar is .
Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat ze het recht heeft om ook een persoonlijk leven te leiden!

constraints


Bed en vol pension moet worden verstrekt.


Dat betekent dat je nog een kamer moet hebben, en geen probleem hebt met het idee om elke dag een vreemde thuis te hebben. Ja, zelfs op zondag als je de hele dag in pyjama wilt blijven!

U rekruteert geen professional.


Over het algemeen hebben mensen die zich aanmelden als au pair ervaring met babysitten, maar dat is het dan. Au pair is geen baan!
Als je een supergestresste moeder bent en iemand wilt die gespecialiseerd is in het onderwijs voor kinderen, dan is een au pair niet iets voor jou. Wanneer u een Au Pair neemt, moet u niet vergeten dat er een kleine training is om haar te geven, zodat zij voor uw kind kan zorgen.
Wat te doen of niet met kinderen hangt ook veel van de cultuur af!

Je kunt van je Au Pair niet verwachten dat hij vijftig uur per week voor je kinderen zorgt.


Een au pair is een helper, die niet meer dan een bepaald aantal uren moet werken (afhankelijk van de wetgeving van uw land) en tijd moet hebben om het land te ontdekken en taalcursussen te volgen . Ze moet ook minstens één vrije dag per week hebben en een vakantie als ze langer dan zes maanden blijft .

Hoe maak je het goed?


Het idee verleidt je, maar je bent een beetje bang ... Je vraagt je af of je een goed gastgezin kunt zijn.

Er is geen magisch recept om DE goede familie te zijn voor een au pair.

Het is een menselijke relatie , en dus hangt de alchemie om ermee te werken af van het karakter van de betrokken personen: jij en je familie, maar ook de persoon die je gaat verwelkomen.
Als er iets is om voor mij te onthouden, is het het belang van communicatie! zoals in alle menselijke relaties ...
Je zult nog meer met haar moeten communiceren als je weet dat ze niet dezelfde cultuur heeft , dus niet noodzakelijk dezelfde manier van denken. Wat voor jou misschien logisch lijkt, is niet noodzakelijk voor haar en vice versa.
Je moet zo snel mogelijk bespreken tijdens het rekruteringsproces ...
Om een echte vertrouwensrelatie te hebben, zodat beide partijen hun vragen kunnen stellen en hun verwachtingen kunnen uiten.
Bijvoorbeeld: sommige au pairs zullen wachten om echt geïntegreerd te zijn als familielid en willen deelnemen aan alle familie-uitjes, terwijl anderen liever vluchten om te reizen, of tijd hebben voor hen wanneer ze niet werken ... Het is de een soort details die spanning kunnen creëren als je niet op dezelfde pagina staat!

Hoe een au pair te vinden


- De betalende maar veilige oplossing is een privékantoor. Voer een Google-zoekopdracht uit om er een bij u in de buurt te vinden.
Als je een probleem hebt, zijn ze hier om je een nieuwe au pair te vinden en vanaf het begin worden de au pairs streng geselecteerd.
- Met gratis websites zoals AuPairWorld.com of AuPair.com , moet u uw eigen onderzoek doen en contact opnemen met de personen. Aarzel niet om hen om veel informatie te vragen.


En jij dan? Wilt u een au pair hosten? Vertel het ons alsjeblieft!

Dit artikel kan je ook interesseren: hoe een internationale student thuis verwelkomen.

Related topics: