Βοήθεια

Πρέπει να φιλοξενήσω ένα au pair να φροντίσει τα παιδιά μου;Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θα πάρετε ένα au pair για να φροντίσετε τα παιδιά σας.Τι είναι το au pair;


Ένα au pair είναι ένα νεαρό κορίτσι ή αγόρι (ναι, υπάρχουν και αγόρια!) Από άλλη χώρα που έρχεται να ζήσει μαζί σας για να σας βοηθήσει με τα παιδιά.

Στο υπόλοιπο άρθρο θα λέμε πάντα 'αυτή' γιατί είναι η πιο συχνή περίπτωση.

1. Προσφέρετε κρεβάτι και συμβούλιο, 'χρήματα τσέπης' και συχνά γλωσσικά μαθήματα .
2. Φροντίζει καθημερινά τα παιδιά σας .

Το au pair μπορεί να πάρει τα παιδιά σας στο σχολείο, να τα βοηθήσει με την εργασία, να κρατήσει το μωρό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να κάνει κάποια οικιακή εργασία, που σχετίζεται με τα παιδιά (προετοιμάζει τα γεύματα, πλένει, κάνει κρεβάτια ...).

Για το au pair, είναι η ευκαιρία να ζήσεις σε μια ξένη χώρα, να γνωρίσεις τον πολιτισμό της χώρας και να βελτιώσεις τον εαυτό σου στη γλώσσα .

Γιατί να επιλέξετε να φιλοξενήσετε ένα au pair;


Για να καλωσορίσετε ένα άγνωστο άτομο στο σπίτι, μπορεί να φαίνεται μια αστεία ιδέα!
Νομίζω ότι αυτή η λύση δεν είναι για όλους ...

Μπορεί να είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε εάν:

Θέλετε να κάνετε την οικογένειά σας επίγνωση της ποικιλομορφίας των γλωσσών και των πολιτισμών.


Είναι μια πραγματική ανταλλαγή με κάποιον από το εξωτερικό. Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από το au pair να μιλήσει στα παιδιά σας σε μια ξένη γλώσσα ... Αλλά πέρα από το γλωσσικό ζήτημα, είναι ένας εμπλουτισμός για όλους , για να ανοίξει κανείς σε μια άλλη κουλτούρα. είναι επίσης μια ευκαιρία να σκεφτούμε τις αξίες, τις συνήθειες και να μαθαίνουμε νέα πράγματα. Είναι πραγματικό πλεονέκτημα να είσαι λίγο λιγότερο εγωιστικό!

Πραγματικά δεν ξέρετε πώς να βρείτε κάποιον που να φροντίζει τα παιδιά σας, επειδή το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι συγκλονισμένο.


Δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε την νταντά που χρειάζεται μια συγκεκριμένη δέσμευση, την μπέιμπι σίτερ που δεν είναι ποτέ διαθέσιμη όταν είναι απαραίτητο, τα παιδιά που είναι πάντοτε άρρωστα στη χειρότερη στιγμή;
Το Au pair είναι κάποιος που μπορεί να είναι πιο εύκολος και σε ασταθή χρονικά διαστήματα .
Φυσικά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι έχει το δικαίωμα να έχει και μια προσωπική ζωή!

Περιορισμοί


Πρέπει να παρέχεται κρεβάτι και πλήρης διατροφή.


Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ένα ακόμη δωμάτιο και δεν έχετε κανένα πρόβλημα με την ιδέα να έχετε έναν ξένο στο σπίτι κάθε μέρα. Ναι, ακόμη και την Κυριακή όταν θέλετε να παραμείνετε σε πιτζάμες όλη την ημέρα!

Δεν προσλαμβάνετε έναν επαγγελματία.


Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που υποβάλλουν αίτηση για να έχουν au pair έχουν εμπειρία στην babysitting, αλλά αυτό είναι. Το Au pair δεν είναι δουλειά!
Εάν είστε υπερ-στρες μαμά, ποιος θέλει κάποιον που ειδικεύεται στην παιδική εκπαίδευση, ένα au pair δεν είναι για σας. Όταν παίρνετε ένα au pair, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή προπόνηση για να της δώσει, ώστε να μπορεί να φροντίσει το παιδί σας.
Τι να κάνετε ή όχι με τα παιδιά εξαρτάται επίσης πολύ από την κουλτούρα!

Δεν μπορείτε να περιμένετε το au pair να φροντίσει τα παιδιά σας πενήντα ώρες την εβδομάδα.


Το au pair είναι βοηθός, ο οποίος δεν πρέπει να εργάζεται περισσότερο από ένα συγκεκριμένο αριθμό ωρών (ανάλογα με τη νομοθεσία της χώρας σας) και πρέπει να έχει χρόνο για να ανακαλύψει τη χώρα και να παρακολουθήσει μαθήματα γλωσσών . Πρέπει επίσης να έχει τουλάχιστον μία ελεύθερη μέρα την εβδομάδα και διακοπές αν παραμείνει περισσότερο από έξι μήνες .

Πώς να πάει καλά;


Η ιδέα σας πειράζει, αλλά είστε λίγο φοβισμένος ... Αναρωτιέστε αν μπορείτε να είστε μια καλή οικογένεια υποδοχής.

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή να είναι η καλή οικογένεια για ένα au pair.

Είναι μια ανθρώπινη σχέση και έτσι η αλχημεία για να δουλέψει εξαρτάται από το χαρακτήρα των εμπλεκόμενων ανθρώπων: εσείς και η οικογένειά σας, αλλά και το πρόσωπο που πρόκειται να καλωσορίσετε.
Εάν υπάρχει ένα πράγμα που θυμάμαι για μένα, είναι η σημασία της επικοινωνίας! όπως σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις ...
Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί της ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας ότι δεν έχει τον ίδιο πολιτισμό , οπότε δεν είναι απαραίτητα ο ίδιος τρόπος σκέψης. Αυτό που μπορεί να σας φαίνεται λογικό δεν είναι απαραιτήτως γι 'αυτήν και αντίστροφα.
Πρέπει να συζητήσετε το συντομότερο δυνατόν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης ...
Να έχουν μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης, ώστε και οι δύο πλευρές να μπορούν να θέτουν τις ερωτήσεις τους και να λένε τις προσδοκίες τους.
Για παράδειγμα: Μερικά au pair θα περιμένουν να είναι πραγματικά ενσωματωμένα ως μέλη της οικογένειας και θα θέλουν να συμμετάσχουν σε όλες τις οικογενειακές εκδρομές, ενώ άλλοι θα προτιμούν να ξεφύγουν από το ταξίδι ή να έχουν χρόνο για αυτούς όταν δεν δουλεύουν ... Είναι η είδος λεπτομέρειας που μπορεί να δημιουργήσει ένταση εάν δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα!

Πώς να βρείτε ένα au pair


- Η λύση που πληρώνει αλλά είναι ασφαλής είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός. Κάντε μια αναζήτηση Google για να βρείτε ένα κοντά σας.
Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, είναι εδώ για να σας βρουν ένα νέο au pair, και από την αρχή τα au pair έχουν επιλεγεί αυστηρά.
- Με δωρεάν ιστοσελίδες όπως AuPairWorld.com ή AuPair.com , πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα και να έρθετε σε επαφή με τα άτομα. Μη διστάσετε να τους ζητήσετε πολλές πληροφορίες.


Τι γίνεται με εσένα; Θα θέλατε να φιλοξενήσετε ένα au pair; Παρακαλώ, πείτε μας παρακάτω!

Αυτό το άρθρο μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: Πώς να καλωσορίσω έναν διεθνή φοιτητή στο σπίτι.

Related topics: