Pomoć

NEW ARTICLE

Trebam li ugostiti au pair kako bih vodio brigu o svojoj djeci?U ovom članku naći ćete savjete koji će vam pomoći da odlučite hoćete li uzeti au pair kako biste se brinuli za svoju djecu.Što je au pair?


Au pair je mlada djevojka ili dječak (da, ima i dječaka!) Iz druge zemlje koji dolazi živjeti s vama da vam pomognu s djecom.

U ostatku članka uvijek ćemo govoriti 'ona' jer je to najčešći slučaj.

1. Nudite krevet i pansion, 'džeparac' i često tečajeve jezika .
2. Svakodnevno se brine o vašoj djeci .

Au pair može pokupiti vašu djecu u školi, pomoći im s domaćim zadaćama, zadržati dijete tijekom dana ili obaviti neke kućanske poslove, povezane s djecom (pripremiti jela, oprati rublje, napraviti krevet ...).

Za au pair, to je prilika za život u stranoj zemlji, za upoznavanje kulture ove zemlje i njezino usavršavanje na jeziku .

Zašto odabrati domaćin au pair?


Da biste kod kuće primili nepoznatu osobu, to može izgledati smiješno!
Mislim da ovo rješenje nije za svakoga ...

Može biti zanimljivo razmotriti:

Želite da vaša obitelj postane svjesna raznolikosti jezika i kultura.


To je prava razmjena s nekim iz inozemstva. Čak možete i od au paira zatražiti da razgovara sa svojom djecom na stranom jeziku ... Ali, osim lingvističkog pitanja, to je obogaćivanje za svakoga , za otvaranje druge kulture. to je također prilika za razmišljanje o našim vrijednostima, navikama i učenju novih stvari. To je prava prednost biti malo manje sebičan!

Vi stvarno ne znate kako pronaći nekoga da se brine o svojoj djeci jer je vaš dnevni raspored požuran.


Ne znate kako upravljati dadilju kojoj je potrebna određena obveza, dadilja koja nikada nije dostupna kada je to potrebno, djeca koja su uvijek bolesna u najgorem trenutku?
Au pair je netko tko može biti lakše dostupan u nepravilnim vremenima .
Naravno, morate uzeti u obzir da i ona ima pravo na osobni život!

ograničenja


Noćenje i puni pansion moraju biti osigurani.


Što znači da morate imati još jednu sobu, i nemate problema s idejom da svaki dan kod kuće imate stranca. Da, čak iu nedjelju kada volite ostati u pidžami cijeli dan!

Vi ne regrutirate profesionalca.


Općenito, ljudi koji se prijavljuju za davanje u parovima imaju iskustva u čuvanju djece, ali to je to. Au pair nije posao!
Ako ste super-stresna mama, koja želi nekoga tko je specijaliziran za obrazovanje djece, au pair nije za vas. Kada uzmete au-pair, ne smijete zaboraviti da postoji malo treninga koji će joj omogućiti da se brine za vaše dijete.
Što učiniti ili ne s djecom također ovisi o kulturi!

Ne možete očekivati da se vaš au pair brine o vašoj djeci pedeset sati tjedno.


Au pair je pomagač koji ne smije raditi više od određenog broja sati (ovisno o zakonodavstvu vaše zemlje) i mora imati vremena da otkrije zemlju i pohađa tečajeve jezika . Također mora imati barem jedan slobodni dan u tjednu i godišnji odmor ako ostane više od šest mjeseci .

Kako to učiniti dobro?


Ideja vas iskušava, ali se malo bojite ... Pitate se možete li biti dobra domaćinska obitelj.

Nema čarobnog recepta da bude dobra obitelj za au pair.

To je ljudski odnos , tako da alkemija da djeluje ovisi o karakteru uključenih ljudi: vi i vaša obitelj, ali i osobu koju ćete pozdraviti.
Ako postoji jedna stvar koju treba zapamtiti za mene, to je važnost komunikacije! kao u svim ljudskim odnosima ...
Morat ćete s njom komunicirati još više znajući da ona nema istu kulturu , pa ne nužno isti način razmišljanja. Ono što vam se može činiti logičnim nije nužno za nju i obrnuto.
Morate razgovarati što je prije moguće tijekom procesa zapošljavanja ...
Imati pravi odnos povjerenja, kako bi obje strane mogle postaviti svoja pitanja i izraziti svoja očekivanja.
Na primjer: Neke osobe koje rade u parovima će čekati da budu istinski integrirane kao član obitelji i žele sudjelovati u svim obiteljskim izletima, dok će drugi radije pobjeći na putovanje ili imati vremena za njih kad ne rade ... vrste detalja koji mogu stvoriti napetost ako niste na istoj stranici!

Kako pronaći au pair


- Plaćeno, ali sigurno rješenje je privatna agencija. Izvršite Google pretraživanje da biste pronašli onaj koji je blizu vas.
Ako imate problema, oni su tu da vam pronađu novi au pair, a onda su od početka parovi au pair strogo odabrani.
- S besplatnim web-lokacijama poput AuPairWorld.com ili AuPair.com morate napraviti vlastita istraživanja i stupiti u kontakt s osobama. Ne ustručavajte se pitati ih za mnogo informacija.


A ti? Želite li ugostiti au pair? Molimo Vas da nam kažete ispod!

Ovaj vas članak može zanimati: Kako dočekati internacionalnog studenta kod kuće.

Related topics: