Help

NEW ARTICLE

Трябва ли да си наема момиче, което да се грижи за децата ми?В тази статия ще намерите съвети, които ще ви помогнат да решите дали да вземете Au Pair, за да се грижите за децата си.Какво е au pair?


Един чифт е младо момиче или момче (да, има и момчета!) От друга страна, която идва да живее с вас, за да ви помогне с децата.

В останалата част от статията винаги ще казваме „тя“, защото това е най-честият случай.

1. Предлагате легло и дъска, 'джобни пари' и често езикови курсове .
2. Тя се грижи за децата ви всеки ден .

Au pair може да вземе децата ви в училище, да им помогне с домашна работа, да запазят бебето през деня или да си свършат домакинска работа, свързана с деца (пригответе ястия, правете се, правете легла ...).

За Au pair е възможността да живее в чужда страна, да познава културата на тази страна и да я подобрява на езика .

Защо да изберете домакин на au pair?


За да посрещнете у дома непознат човек, това може да изглежда смешна идея!
Мисля, че това решение не е за всеки ...

Може да е интересно да се обмисли дали:

Искате да направите семейството си наясно с многообразието от езици и култури.


Това е истински обмен с някой от чужбина. Можете дори да поискате от Au Pair да говори с децата си на чужд език ... Но отвъд езиковия въпрос това е обогатяване за всички , за да се отвори на друга култура. това е и възможност да мислим за нашите ценности, навици и да научаваме нови неща. Това е истински актив да бъдеш малко по-малко егоистичен!

Ти наистина не знаеш как да намериш някой, който да се грижи за децата си, защото дневният ти график се оплаква.


Не знаете как да управлявате бавачка, която се нуждае от конкретен ангажимент, детето, което никога не е на разположение, когато е необходимо, децата, които винаги са болни в най-лошия момент?
Au pair е човек, който може да бъде на разположение по-лесно и в нередовни времена .
Разбира се, трябва да вземете предвид, че тя има право да има и личен живот!

Ограничения


Трябва да се осигури легло и пълен пансион.


Което означава, че трябва да имаш още една стая и да нямаш проблем с идеята всеки ден да имаш непознат у дома си. Да, дори в неделя, когато обичате да останете в пижамите през целия ден!

Не наемате професионалист.


По принцип хората, които кандидатстват за au pair, имат опит в гледането на дете, но това е всичко. Да си au pair не е работа!
Ако сте супер стресирана майка, която иска някой специализиран в образованието на децата, au pair не е за вас. Когато сте домакин на au pair, не трябва да забравяте, че може да се наложи да й проведете малко обучение, за да може тя да се грижи за вашето дете.
Какво да се прави или не с децата също зависи много от културата!

Не можеш да очакваш, че твоят чифт ще се грижи за децата ти петдесет часа седмично.


Един чифт е помощник, който не трябва да работи повече от определен брой часове (в зависимост от законодателството на вашата страна) и трябва да има време да открие страната и да вземе езикови курсове . Тя трябва да има поне един свободен ден в седмицата и почивка, ако остане повече от шест месеца .

Как да го накараме да се получи?


Идеята ви изкушава, но малко ви е страх. Чудите се дали можете да бъдете добро семейство домакин.

Няма магическа рецепта за това да бъдете идеалното семейство домакин за една au pair.

Това е човешка връзка и за да работи тя, зависи от характера на хората, които участват: вие и вашето семейство, както и от човека, когото ще посрещнете.
Ако трябва да запомните едно нещо, това е важността на комуникацията, както във всички човешки взаимоотношения.
Ще трябва да общувате с нея, още повече, като знаете, че тя не е от същата култура и следователно не е задължително да имате един и същ начин на мислене. Това, което може да ви се струва логично, не е непременно логично за нея и обратно.
Трябва да да проведете дискусия възможно най-скоро по време на процеса на набиране на персонал, за да установите реална връзка на доверие, така че и двете страни да могат да задават своите въпроси и да заявят своите очаквания.
Например: Някои au pairs ще искат да бъдат наистина интегрирани като член на семейството и ще искат да участват във всички семейни излети, докато други предпочитат да се освободят за да пътуват или да имат време за себе си, когато не работят. Това е естеството на детайлите, който могат да създадат напрежение, ако не сте на една и съща вълна!

Как да намерите au pair
- Най-сигурният вариант е да платите на частна агенция. Направете търсене в Google, за да намерите такава в близост до вас.
Ако имате проблем, те са там, за да ви намерят нова au pair; и au pair са щателно проверени..
- С безплатни уебсайтове като AuPairWorld.com или AuPair.com, трябва да направите свое собствено проучване и да се свържете с хората. Не се колебайте да ги попитате за много информация.

Ами ти? Искате ли да бъдете домакин на au pair? Моля, кажете ни по-долу!

Тази статия може също да ви заинтересува: Как да посрещнем международен студент у дома.

Related topics: