Help

Hoe maak je een buitenlandse student welkom in jouw huis?Een uitwisselingsprogramma voor studenten is een programma waarin studenten van een school of universiteit in het buitenland studeren. Vaak wonen studenten in het buitenland bij een gastgezin .

Je bent lid van een gastgezin en de student zal er snel zijn. Je vraagt je af hoe het zal zijn. Hier zijn onze tips om hem of haar te verwelkomen.Er zijn studenten waar je gelijk mee opschiet. En er zijn anderen met wie het moeilijker is om goed met elkaar om te gaan.

Maar uiteindelijk gaat het meestal goed. U moet echter enkele eenvoudige principes respecteren .

In de rest van het artikel gaan we ervan uit dat je een meisje gaat hosten.

Laat haar deelnemen aan uw activiteiten


Om haar thuis te laten voelen, moet je echt voor haar zorgen , zelfs als ze niet helemaal overeenkomt met het idee dat je oorspronkelijk had.

Laat haar zoveel mogelijk deelnemen aan wat je doet:.
- Staat u op het punt om uit te gaan? Nodig haar uit om met je mee te doen, ook al is het maar om wat brood te kopen!
- Jij luistert naar muziek ? Nodig haar uit om je te vergezellen ...

Als je tijdens haar verblijf bent uitgenodigd voor een feest, laat haar dan niet achter en laat haar kennismaken met je vrienden.

Zorg ervoor dat ze begrijpt wat je zegt!


Ze stelt geen vragen en lijkt in niets geïnteresseerd te zijn? Concludeer niet dat ze totaal onverschillig is voor wat er om haar heen gebeurt. Als ze zich teruggetrokken voelt , kan het zijn dat ze je taal niet goed begrijpt!
Praat langzaam met haar. Neem tijdens een groepsgesprek de tijd om te vertalen wat er wordt gezegd.
Denk eraan dat ze er is om jouw taal te leren en dat het niet gemakkelijk is om in een vreemd land te zijn, in een familie die je niet kent, met verschillende gewoonten.
Doe alles wat je kunt om haar op haar gemak te stellen.

Overweeg haar verlangens


Vraag haar naar haar smaak, vooral eten .
Als je merkt dat ze heel weinig eet, probeer dan de reden te achterhalen. Misschien stelt ze het je niet op wat je haar aanbiedt zonder het je te durven vertellen?

We kunnen ons het aantal problemen als gevolg van voedsel niet voorstellen. Het beste is om haar aan het begin van het verblijf te vragen wat ze leuk vindt of niet. Het idee is om een slechte ervaring te vermijden vanwege het ontbreken van ontbijtgranen! Omdat het eten een integraal onderdeel van de cultuur is, is het belangrijk om haar je lokale specialiteiten te laten ontdekken.

Heb momenten van ontspanning met haar


Vraag haar of er bepaalde dingen zijn die ze wil doen . Als ze bijvoorbeeld musea of tentoonstellingen wil bezoeken. Ontdek wat ze leuk vindt.
Je hoeft niet te suggereren dat je elke avond uitgaat of je naar je danstraining begeleidt als het echt niet haar ding is!

Maak haar troost en intimiteit


Vergeet niet om haar aan te bieden om met haar familie te communiceren , vooral als het een lang verblijf is. Zet een computer ter beschikking en laat haar, indien mogelijk, een kamer voor zichzelf, bijvoorbeeld de jouwe.
Het is belangrijk dat de jongere een eigen ruimte heeft, waar ze zichzelf kan isoleren.

En als het fout gaat?


Als ze ondanks al je inspanningen nog steeds niet goed voelt, vraag haar wat er mis is. Je kunt ook contact opnemen met haar ouders, maar zorg ervoor dat ze zich geen zorgen maken.
Soms is de culturele kloof met het gastgezin zo groot dat buitenlandse studenten zich niet kunnen aanpassen.
Het is echter vrij zeldzaam. De organisatoren van een uitwisselingsprogramma proberen een gezin met een passend profiel te kiezen.
Het gastgezin zal veel vragen moeten beantwoorden voordat hij aan het programma kan deelnemen, vooral als het op de lange termijn is.
Als de student zich slecht gedraagt, de regels van het gezinsleven niet respecteert of de ouders niet gehoorzaamt, meld dit dan onmiddellijk aan de mensen die de uitwisseling hebben georganiseerd, of zelfs aan hun ouders. Er is geen reden om alles te accepteren.

Nogmaals, gelukkig zijn die gevallen uiterst zeldzaam.

Uiteindelijk is het hosten van een jonge buitenlander een zeer lonende ervaring ... en een belofte van een toekomstig leuk verblijf in het buitenland voor jou!

Hoe deel te nemen aan een uitwisseling?


Als je zelf student bent, kun je deelnemen aan een uitwisseling als een leraar, meestal een taaldocent, de uitwisseling organiseert.

Je kunt ook je eigen uitwisseling organiseren .

Veel gespecialiseerde organisaties kunnen ervoor zorgen.
Voer een Google zoekopdracht uit om openbare of particuliere organisaties bij u in de buurt te vinden.
Als je de uitwisseling zelf wilt organiseren, zijn hier enkele websites die je kunt gebruiken:
- Zoek een persoon op de PolyglotClub.com website. U kunt een lid selecteren op basis van zijn geslacht, zijn leeftijd, zijn locatie of de talen die hij spreekt.
- De Rotary Club organiseert ook uitwisselingen.


Hoe zit het met jou, heb je ervaring met het hosten van buitenlandse studenten? Heb je moeilijkheden ondervonden?

Deel alsjeblieft je ervaring door hieronder een reactie achter te laten.

Dit artikel kan ook interessant voor u zijn: u host thuis een au pair. Hoe je haar welkom kunt laten voelen

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All