Hjælp

NEW ARTICLE

Hvordan får man en udenlandsk studerende til at føle sig velkommen i dit hjem?Et studerende udvekslingsprogram er et program, hvor studerende fra en skole eller universitet studere i udlandet. Mange gange bor studerende sammen med en værtsfamilie i udlandet .

Du er medlem af en værtsfamilie, og den studerende vil snart være der. Du spekulerer på, hvordan det vil være. Her er vores tips til at byde ham velkommen.Der er elever, du møder med med det samme. Og der er andre med hvem det er sværere at komme godt sammen.

Men i sidste ende går det meste godt. Du skal dog respektere nogle få enkle principper .

I resten af artiklen antager vi, at du skal være vært for en pige.

Få hende til at deltage i dine aktiviteter


For at få hende til at føle sig hjemme, har du virkelig brug for at passe på hende , selvom hun ikke helt svarer til den idé, du oprindeligt havde.

Få hende til at deltage så meget som muligt i hvad du gør:.
- Skal du gå ud? Bede hende om at slutte sig til dig selv om det kun er at købe noget brød!
- Lytter du til musik? Bed hende om at blive med dig ...

Hvis du bliver inviteret til en fest under sit ophold, skal du ikke forlade hende og introducere hende til dine venner.

Sørg for at hun forstår hvad du siger!


Hun stiller ikke spørgsmål og synes at være interesseret i ingenting? Ikke konkluderer, at hun er fuldstændig ligeglad med hvad der foregår omkring hende. Hvis hun synes at være trukket tilbage, kan det bare være, at hun ikke forstår dit sprog godt!
Tal med hende langsomt. Under en gruppesamtale tager du tid til at oversætte, hvad der bliver sagt.
Husk at hun er der for at lære dit sprog, og at det ikke er nemt at være i et fremmed land, i en familie, som du ikke ved, med forskellige vaner.
Gør alt for at sætte hende til ro.

Overvej hendes ønsker


Spørg hende om hendes smag, især mad .
Hvis du finder ud af, at hun spiser meget lidt, så prøv at finde årsagen. Måske sætter hun ikke pris på hvad du foreslår hende uden at være i stand til at fortælle dig?

Vi kan ikke forestille os antallet af problemer på grund af mad. Det bedste er at spørge hende i begyndelsen af opholdet hvad hvad hun kan lide eller ej. Tanken er at undgå en dårlig oplevelse på grund af manglen på morgenmadsprodukter! Maden er en integreret del af kulturen, det er vigtigt at få hende til at opdage dine lokale specialiteter.

Har øjeblikke med afslapning med hende


Spørg hende om der er særlige ting, hun vil gøre . For eksempel, hvis hun ønsker at besøge museer eller udstillinger. Find ud af hvad hun kan lide.
Du behøver ikke at foreslå, at du går ud hver nat eller ledsager dig til din dansetræning, hvis det virkelig ikke er hendes ting!

Gør hendes trøst og intimitet


Husk at tilbyde hende at kommunikere med sin familie , især hvis det er et længere ophold. Sæt en computer til rådighed og om muligt lade hende være plads til sig selv, f.eks. Din.
Det er vigtigt, at den unge person har egen plads , hvor hun kan isolere sig selv.

Og hvis det går galt?


Hvis hun på trods af alle dine bestræbelser stadig ikke føler sig meget godt, spørg hende om, hvad der er galt. Du kan også kontakte hendes forældre, men sørg for at de ikke bekymrer sig.
Nogle gange er det kulturelle hul med værtsfamilien sådan udenlandske studerende ikke kan tilpasse sig.
Men det er ret sjældent. Arrangørerne af et udvekslingsprogram forsøger at vælge en familie med en matchende profil.
Værtsfamilien bliver nødt til at svare på mange spørgsmål, før man kan deltage i programmet, især hvis det er langsigtet.
Hvis eleverne opfører sig dårligt, respekterer ikke familielivsreglerne eller adlyder ikke forældrene, rapporterer det straks til de mennesker, der organiserede udvekslingen eller endog deres forældre. Der er ingen grund til at acceptere alt.

Igen, heldigvis er disse sager ekstremt sjældne.

I sidste ende er vært for en ung udlænding en meget givende oplevelse ... og et løfte om et fremtidigt dejligt ophold i udlandet for dig!

Hvordan deltager man i en udveksling?


Hvis du selv er studerende, kan du deltage i en udveksling, hvis en lærer, oftest en sproglærer, organiserer udvekslingen.

Du kan også organisere din egen udveksling .

Mange specialiserede organisationer kan tage sig af det.
Gør en Google søgning for at finde offentlige eller private organisationer i nærheden af dig.
Hvis du vil organisere udvekslingen selv, her er nogle hjemmesider, du kan bruge:
- Find en person på PolyglotClub.com hjemmesiden. Du kan vælge et medlem efter hans køn, hans alder, hans placering eller de sprog han taler.
- Det Rotary Club organiserer også udvekslinger.


Hvad med dig, har du erfaring med hosting udenlandske studerende? Stødte du på vanskeligheder?

Vær venlig at dele din oplevelse ved at give en kommentar nedenfor.

Denne artikel kan også interessere dig: Du vil være vært for et au pair derhjemme. Hvordan får hun hende til at føle sig velkommen

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All