Help

Leuke manier om een nieuwe taal te leren: Pen Pal-taaluitwisselingEen paar decennia geleden was reizen naar het buitenland of communiceren met mensen die een andere taal spreken geen onderdeel van het dagelijks leven. Tegenwoordig raken landen en gemeenschappen over de hele wereld echter meer met elkaar verbonden. De wereld wordt kleiner en kleiner, dus het is de perfecte tijd om een vreemde taal te leren.


Naast de gebruikelijke methoden voor het leren van talen, is penpaling een leuke en verfrissende manier om dieper in de cultuur en taal te duiken die je aan het leren bent. Wil je meer weten over penvrienden en hoe je zelf een penvriend kunt krijgen? Lees verder!

Wat is een penvriend?


Als je nadenkt over de betekenis achter 'penvriend', zul je merken dat het vrij duidelijk is. De term wordt vaak door elkaar gebruikt met penvriend, en het is een zelfstandig naamwoord dat verwijst naar een 'vriend of contactpersoon met wie regelmatig wordt gecorrespondeerd'. Traditioneel gaat dit via snail mail. Dus een penvriend-taaluitwisseling vindt plaats wanneer twee mensen, die elkaars taal leren, samen oefenen door snail mail of een andere vorm van communicatie te gebruiken.

Waarom zou u een PenPal in een vreemde taal zoeken?


1. Het is een nieuwe en leuke manier om te leren


Regelmatig communiceren met een moedertaalspreker van uw doeltaal doet wonderen voor uw voortgang bij het leren van een taal. Het is zo dicht bij volledige onderdompeling als je kunt krijgen zonder op te pikken en naar een vreemd land te verhuizen.

2. Pak alledaagse uitdrukkingen op en bewaar ze


Het is leuk om wat alledaagse taal te leren, vooral als je leert met een formele instructiemethode zoals een klaslokaal of een leerboek. Die laten vaak meer informele taal weg, wat leuk is om met autochtonen te communiceren.

3. Inzichten in de cultuur


Leer mensen kennen die je anders niet zou hebben ontmoet en krijg inzichten uit de eerste hand over hun leven, cultuur en tradities.

4. Post ontvangen – dat zijn niet alleen rekeningen…


Zou het niet heerlijk zijn om op een ochtend, of zelfs meerdere ochtenden, wakker te worden met een prachtig vormgegeven persoonlijk bericht dat je is geschreven door iemand in een ver land?

5. Een nieuwe vriend maken


Het volgende voordeel van het hebben van een penvriend is daar in de naam van 'penvriend'. Een nieuwe vriend maken! Sommigen zouden beweren dat dit het beste voordeel van allemaal is. Tijdens het leren bouw je een band op met iemand die miljoenen kilometers ver weg is, maar toch kan het voelen alsof ze naast de deur staan.

6. Reizen


Laten we zeggen dat je een vriend maakt in Berlijn. Je hebt altijd al naar Berlijn willen gaan. Raad eens? Nu kunt u gaan en hoeft u misschien niet te betalen voor accommodatie. Dat is niet altijd het geval, maar dan heb je nog steeds een gratis gids en kun je naar alle coole lokale plaatsen gaan die vrij zijn van Hawaiiaanse shirts en selfiesticks.

Hoe vind je een penvriend voor je taaluitwisseling?


Er zijn verschillende websites om verschillende soorten penvrienden te vinden. Een bijzonder leuk, groot en veilig platform dat u in contact brengt met mensen over de hele wereld, is het PenPal.me -platform . Privacy is gegarandeerd omdat het platform namens u een echte ansichtkaart stuurt, zonder uw adres aan andere gebruikers te tonen. Je hoeft je alleen maar aan te melden, te matchen met andere penvrienden en online een ansichtkaart te maken.


PenPal.me stuurt het dan als een echte ansichtkaart naar het adres van de ontvanger. Bovendien kun je bij PenPal.me zelfs je matchingvoorkeuren zo instellen dat ze alleen worden gematcht met mensen uit bepaalde landen, zodat je in contact kunt komen met een moedertaalspreker naar keuze. Als het klaar is, hoef je alleen maar te wachten op een antwoord. Als dit je als muziek in de oren klinkt, ga dan naar PenPal.me en maak vrienden van over de hele wereld!

Related topics:

Comments