Hjälp

NEW ARTICLE

Roligt sätt att lära sig ett nytt språk: Pen Pal Language ExchangeFör några decennier sedan var det inte en del av vardagen att resa utomlands eller kommunicera med människor som talar ett annat språk. Men idag blir länder och samhällen runt om i världen mer sammankopplade. Världen blir mindre och mindre, så det är den perfekta tiden att bli en främmande språklärare.


Förutom de vanliga språkinlärningsmetoderna är pennblekning ett roligt och uppfriskande sätt att dyka djupare in i kulturen och språket som du lär dig. Vill du veta mer om brevvänner och hur du själv skaffar en brevvän? Läs vidare!

Vad är en brevvän?


När du tänker på innebörden bakom 'brevvän', kommer du att tycka att det är ganska självförklarande. Termen används ofta omväxlande med pennvän, och det är ett substantiv som syftar på en 'vän eller kontakt med vilken regelbunden korrespondens förs'. Traditionellt sker detta via snigelpost. Så ett brevvänspråkutbyte sker när två personer, som lär sig varandras språk, övar tillsammans genom att använda snigelpost eller någon annan form av kommunikation.

Varför ska du hitta ett främmande språk PenPal?


1. Det är ett nytt och roligt sätt att lära sig


Att ha regelbunden kommunikation med en som talar ditt målspråk som modersmål gör mirakel för dina framsteg i språkinlärningen. Det är så nära en full-på nedsänkning som du kommer utan att behöva hämta och flytta till ett främmande land.

2. Plocka upp och behåll vardagliga fraser


Det är roligt att lära sig lite vardagsspråk, speciellt när du lär dig med en formell undervisningsmetod som ett klassrum eller en lärobok. De utelämnar ofta ett mer informellt språk, vilket är roligt för att kommunicera med infödda.

3. Insikter i kulturen


Lär känna människor som du inte skulle ha träffat annars och få förstahandsinsikter om deras liv, kultur och traditioner.

4. Få post – det är inte bara räkningar...


Skulle det inte vara underbart att vakna upp en morgon, eller faktiskt flera morgnar, till ett vackert utformat personligt inlägg som skrivits till dig av någon i ett långt borta land?

5. Skaffa en ny kompis


Nästa fördel med att ha en brevvän är just där i namnet 'pennvän'. Skaffa en ny vän! Vissa skulle hävda att det är den bästa fördelen av dem alla. Under inlärningsprocessen kommer du att bilda ett band med någon som är en miljon mil bort, men ändå kan det kännas som om de är precis bredvid.

6. Resor


Låt oss säga att du skaffar en vän i Berlin. Du har alltid velat åka till Berlin. Gissa vad? Nu kan du gå, och du kanske inte behöver betala för boende. Det är inte alltid fallet, men då har du ändå skaffat dig en gratis reseguide, och du kommer att få gå till alla coola lokala ställen som är fria från hawaiianska skjortor och selfie-pinnar.

Hur hittar man en brevvän för ditt språkutbyte?


Det finns olika webbplatser för att hitta olika typer av brevvänner. En speciell rolig, stor och säker plattform som förbinder dig med människor runt om i världen skulle vara PenPal.me -plattformen . Sekretess garanteras eftersom plattformen skickar ett riktigt vykort för din räkning, utan att visa din adress för andra användare. Du behöver bara registrera dig, matcha med andra brevvänner och skapa ett vykort online.


PenPal.me skickar det sedan som ett riktigt vykort till din mottagares adress. Dessutom kan du på PenPal.me även ställa in dina matchningspreferenser så att de bara matchas med personer från vissa länder, så att du kan få kontakt med en modersmålstalare som du väljer. När det är gjort är allt du behöver göra att vänta på svar. Om det här låter som musik i dina öron, kolla in PenPal.me och börja få vänner från hela världen!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1  1 All