Ndihmë

NEW ARTICLE

Mënyra argëtuese për të mësuar një gjuhë të re: Shkëmbimi i gjuhëve Pen PalDisa dekada më parë, udhëtimi jashtë shtetit ose komunikimi me njerëz që flasin një gjuhë tjetër nuk ishte pjesë e jetës së përditshme. Megjithatë, sot, vendet dhe komunitetet në mbarë botën po bëhen më të lidhura. Bota po bëhet gjithnjë e më e vogël, kështu që është koha e përkryer për t'u bërë një nxënës i gjuhëve të huaja.


Përveç metodave të zakonshme të mësimit të gjuhës, zbehja e stilolapsit është një mënyrë argëtuese dhe freskuese për t'u zhytur më thellë në kulturën dhe gjuhën që po mësoni. Dëshironi të dini më shumë për miqtë e stilolapsit dhe si të merrni një shok stilolaps vetë? Lexo!

Çfarë është një shok stilolaps?


Kur mendoni për kuptimin e 'shokut të stilolapsit', do ta gjeni më tepër të vetëshpjegueshme. Termi shpesh përdoret në mënyrë të ndërsjellë me mik stilolaps, dhe është një emër që i referohet një 'miku ose kontakti me të cilin kryhet korrespondenca e rregullt'. Tradicionalisht, kjo është përmes postës së kërmillit. Pra, një shkëmbim i gjuhës me stilolaps ndodh kur dy persona, të cilët mësojnë gjuhën e njëri-tjetrit, praktikojnë së bashku duke përdorur postë kërmilli ose ndonjë formë tjetër komunikimi.

Pse duhet të gjeni një PenPal në gjuhë të huaj?


1. Është një mënyrë e re dhe argëtuese për të mësuar


Komunikimi i rregullt me një folës amtare të gjuhës suaj të synuar bën mrekulli për përparimin tuaj të mësimit të gjuhës. Është aq afër zhytjes së plotë sa do të arrini pa pasur nevojë të merrni dhe të lëvizni në një vend të huaj.

2. Merrni dhe ruani frazat bisedore


Është argëtuese të mësosh një gjuhë të përditshme, veçanërisht kur mëson me një metodë formale mësimi si një klasë ose tekst shkollor. Ata shpesh lënë jashtë gjuhë më informale, e cila është argëtuese për të komunikuar me vendasit.

3. Vështrime mbi kulturën


Njihuni me njerëz që nuk do t'i kishit takuar ndryshe dhe merrni njohuri të drejtpërdrejta për jetën, kulturën dhe traditat e tyre.

4. Marrja e postimit – nuk janë vetëm fatura…


A nuk do të ishte e mrekullueshme të zgjoheshit një mëngjes, ose në të vërtetë disa mëngjese, për një postim personal të krijuar bukur, të shkruar nga dikush në një tokë të largët?

5. Bërja e një shoku të ri


Përfitimi tjetër për të pasur një shok stilolapsi është pikërisht aty në emër të 'shokut të stilolapsit'. Duke bërë një mik të ri! Disa do të argumentonin se është përfitimi më i mirë i të gjithëve. Në procesin e të mësuarit, ju do të krijoni një lidhje me dikë që është një milion milje larg, megjithatë, mund të ndihet sikur është në vendin fqinj.

6. Udhëtoni


Le të themi se keni bërë një mik në Berlin. Gjithmonë keni dashur të shkoni në Berlin. Gjeje çfarë? Tani mund të shkoni dhe mund të mos keni nevojë të paguani për strehim. Nuk është gjithmonë kështu, por atëherë ju keni ende një udhërrëfyes turistik falas dhe do të keni mundësi të shkoni në të gjitha vendet e lezetshme lokale që janë pa këmisha Havai dhe shkopinj selfie.

Si të gjeni një shok stilolaps për shkëmbimin tuaj gjuhësor?


Ka uebsajte të ndryshme për të gjetur lloje të ndryshme të miqve me stilolaps. Një platformë e veçantë argëtuese, e madhe dhe e sigurt që ju lidh me njerëz anembanë botës do të ishte platforma PenPal.me . Privatësia është e garantuar pasi platforma dërgon një kartolinë të vërtetë në emrin tuaj, pa treguar adresën tuaj tek përdoruesit e tjerë. Thjesht duhet të regjistroheni, të përputheni me shokët e tjerë të stilolapsit dhe të krijoni një kartolinë në internet.


Më pas PenPal.me do ta dërgojë atë si një kartolinë të vërtetë në adresën e marrësit tuaj. Për më tepër, në PenPal.me madje mund të vendosni që preferencat tuaja të përputhshmërisë të përputhen vetëm me njerëz nga vende të caktuara, në mënyrë që të mund të lidheni me një folës amtare sipas zgjedhjes suaj. Pasi të jetë bërë, gjithçka që duhet të bëni është të prisni një përgjigje. Nëse kjo tingëllon si muzikë në veshët tuaj, atëherë shikoni PenPal.me dhe filloni të bëni miq nga e gjithë bota!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All