Pomoć

NEW ARTICLE

Zabavan način za učenje novog jezika: Razmjena jezika za dopisivanjePrije nekoliko desetljeća putovanje u inozemstvo ili komunikacija s ljudima koji govore drugim jezikom nisu bili dio svakodnevnog života. Danas, međutim, zemlje i zajednice diljem svijeta postaju sve povezanije. Svijet postaje sve manji i manji, stoga je savršeno vrijeme da postanete učenik stranih jezika.


Osim uobičajenih metoda učenja jezika, olovka je zabavan i osvježavajući način da dublje uronite u kulturu i jezik koji učite. Želite li znati više o dopisivanju i kako sami dobiti prijatelja za dopisivanje? Nastavi čitati!

Što je prijatelj za dopisivanje?


Kad razmislite o značenju izraza 'prijatelj za dopisivanje', shvatit ćete da je to samo po sebi razumljivo. Izraz se često koristi naizmjenično s pen friend, a to je imenica koja se odnosi na 'prijatelja ili kontakt s kojim se redovito dopisuje'. Tradicionalno, to je putem pošte. Dakle, dopisna razmjena jezika događa se kada dvoje ljudi, koji međusobno uče jezik, vježbaju zajedno koristeći stalnu poštu ili bilo koji drugi oblik komunikacije.

Zašto biste trebali pronaći PenPal za strani jezik?


1. To je nov i zabavan način učenja


Redovita komunikacija s izvornim govornikom vašeg ciljnog jezika čini čuda za vaš napredak u učenju jezika. Najbliže je potpunom uranjanju bez potrebe da se pokupite i preselite u stranu zemlju.

2. Pokupite i zadržite kolokvijalne izraze


Zabavno je učiti neki svakodnevni jezik, pogotovo kada učite uz formalnu metodu podučavanja poput učionice ili udžbenika. Oni često izostavljaju neformalniji jezik, koji je zabavan za komunikaciju s domorocima.

3. Uvidi u kulturu


Upoznajte ljude koje inače ne biste upoznali i doznajte iz prve ruke o njihovom životu, kulturi i tradiciji.

4. Dobivanje pošte – to nisu samo računi…


Ne bi li bilo divno probuditi se jedno jutro, ili čak nekoliko jutara, uz lijepo izrađenu osobnu poruku koju vam je napisao netko u dalekoj zemlji?

5. Sklapanje novog prijatelja


Sljedeća prednost imati prijatelja za dopisivanje je upravo u nazivu 'prijatelj za dopisivanje'. Stvaranje novog prijatelja! Neki bi tvrdili da je to najbolja korist od svih njih. U procesu učenja uspostavit ćete vezu s nekim tko je milijun milja daleko, no možda ćete se osjećati kao da je u susjedstvu.

6. Putujte


Recimo da steknete prijatelja u Berlinu. Oduvijek si želio otići u Berlin. Pogodi što? Sada možete ići, a možda nećete morati platiti smještaj. To nije uvijek slučaj, ali još uvijek imate besplatnog turističkog vodiča i moći ćete otići na sva cool lokalna mjesta na kojima nema havajskih majica i selfie štapova.

Kako pronaći prijatelja za dopisivanje za vašu jezičnu razmjenu?


Postoje različite web stranice za pronalaženje različitih vrsta prijatelja za dopisivanje. Jedna posebno zabavna, velika i sigurna platforma koja vas povezuje s ljudima diljem svijeta bila bi platforma PenPal.me . Privatnost je zajamčena jer platforma šalje pravu razglednicu u vaše ime, bez prikazivanja vaše adrese drugim korisnicima. Samo se morate prijaviti, spojiti s drugim prijateljima za dopisivanje i izraditi razglednicu na mreži.


PenPal.me će je zatim poslati kao pravu razglednicu na adresu vašeg primatelja. Štoviše, na PenPal.me čak možete postaviti svoje preferencije podudaranja da se podudaraju samo s ljudima iz određenih zemalja, tako da se možete povezati s izvornim govornikom po vlastitom izboru. Nakon što je gotovo, sve što trebate učiniti je čekati odgovor. Ako ovo zvuči kao glazba za vaše uši, pogledajte PenPal.me i počnite sklapati prijateljstva iz cijelog svijeta!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1  1 All