Bantuan

NEW ARTICLE

Cara Seronok untuk Belajar Bahasa Baharu: Pertukaran Bahasa Pen PalBeberapa dekad yang lalu, melancong ke luar negara atau berkomunikasi dengan orang yang bercakap bahasa berbeza bukanlah sebahagian daripada kehidupan seharian. Walau bagaimanapun, hari ini, negara dan komuniti di seluruh dunia semakin berhubung. Dunia semakin kecil dan semakin kecil, jadi inilah masa yang sesuai untuk menjadi pelajar bahasa asing.


Selain daripada kaedah pembelajaran bahasa yang biasa, pen paling ialah cara yang menyeronokkan dan menyegarkan untuk menyelami budaya dan bahasa yang anda pelajari dengan lebih mendalam. Ingin mengetahui lebih lanjut tentang sahabat pena dan bagaimana untuk mendapatkan sahabat pena sendiri? Teruskan membaca!

Apa itu sahabat pena?


Apabila anda berfikir tentang maksud di sebalik 'sahabat pena', anda akan mendapati ia agak jelas. Istilah ini sering digunakan secara bergantian dengan rakan pena, dan ia adalah kata nama yang merujuk kepada 'rakan atau kenalan yang dengannya surat-menyurat tetap dijalankan'. Secara tradisinya, ini adalah melalui mel siput. Jadi pertukaran bahasa rakan pena berlaku apabila dua orang, yang mempelajari bahasa masing-masing, berlatih bersama dengan menggunakan surat siput atau sebarang bentuk komunikasi lain.

Mengapa anda perlu mencari PenPal bahasa asing?


1. Ini cara baharu dan menyeronokkan untuk belajar


Mempunyai komunikasi yang kerap dengan penutur asli bahasa sasaran anda memberikan keajaiban untuk kemajuan pembelajaran bahasa anda. Ia hampir sama dengan rendaman penuh seperti yang anda akan dapat tanpa perlu mengambil dan berpindah ke negara asing.

2. Ambil dan simpan frasa sehari-hari


Seronok mempelajari beberapa bahasa seharian, terutamanya apabila anda belajar dengan kaedah pengajaran formal seperti bilik darjah atau buku teks. Mereka sering meninggalkan bahasa yang lebih tidak formal, yang menyeronokkan untuk berkomunikasi dengan orang asli.

3. Pandangan tentang budaya


Kenali orang yang anda tidak akan temui sebaliknya dan dapatkan pandangan langsung tentang kehidupan, budaya dan tradisi mereka.

4. Mendapat jawatan – itu bukan sekadar bil…


Bukankah indah untuk bangun pada suatu pagi, atau memang beberapa pagi, dengan sekeping kiriman peribadi yang indah yang ditulis kepada anda oleh seseorang di tempat yang jauh?

5. Membuat kawan baru


Faedah seterusnya untuk mempunyai sahabat pena ada di sana atas nama 'sahabat pena'. Mendapat kawan baru! Sesetengah orang akan berpendapat bahawa ia adalah faedah terbaik daripada mereka semua. Dalam proses pembelajaran, anda akan membentuk ikatan dengan seseorang yang berada sejuta batu jauhnya, namun, ia mungkin berasa seperti mereka berada di sebelah.

6. Perjalanan


Katakan anda berkawan di Berlin. Anda sentiasa mahu pergi ke Berlin. Tahu tak? Sekarang anda boleh pergi, dan anda mungkin tidak perlu membayar penginapan. Itu tidak selalu berlaku, tetapi kemudian anda masih mempunyai pemandu pelancong percuma, dan anda akan dapat pergi ke semua tempat tempatan yang menarik yang bebas daripada baju Hawaii dan tongkat swafoto.

Bagaimana untuk mencari rakan pena untuk pertukaran bahasa anda?


Terdapat laman web yang berbeza untuk mencari pelbagai jenis rakan pena. Satu platform yang menyeronokkan, besar dan selamat yang menghubungkan anda dengan orang di seluruh dunia ialah platform PenPal.me . Privasi dijamin kerana platform menghantar poskad sebenar bagi pihak anda, tanpa menunjukkan alamat anda kepada pengguna lain. Anda hanya perlu mendaftar, padankan dengan rakan pena lain dan buat poskad dalam talian.


PenPal.me kemudiannya akan menghantarnya sebagai poskad sebenar ke alamat penerima anda. Selain itu, di PenPal.me anda juga boleh menetapkan pilihan padanan anda untuk hanya dipadankan dengan orang dari negara tertentu, supaya anda boleh berhubung dengan penutur asli pilihan anda. Setelah selesai, anda hanya perlu menunggu balasan. Jika ini kedengaran seperti muzik di telinga anda, kemudian lihat PenPal.me dan mula berkawan dari seluruh dunia!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1  1 All