Help

Waarom een taaluitwisseling?Een taaluitwisseling is de beste manier om de theoretische taalvaardigheden die je op school geleerd hebt te beoefenen. Het is ook de beste alternatieve manier om in authentieke situaties te communiceren! Je moet op regelmatige basis de taal uitwisselen en beoefenen.
Een taaluitwisseling staat je toe om:
- Te communiceren met moedertaal- of niet-moedertaalsprekers met een taalniveau die bij het jouwe past. Op deze manier kan je nog sneller verbeteren. Ookal is je niveau hetzelfde, je zal altijd in staat zijn bij te leren (zoals woordenschat, grammatica, phonetica, cultuur, enz.) van je partner. Daarom zal je door middel van tijd en inzet uiteindelijk kunnen verbeteren.
- Bepaalde aspecten te leren van je doeltaal (zoals slang, houdingen, gedrag, enz.) die je zelden in een normaal klaslokaal zou zien.
- Nieuwe culturen te ontdekken
- Interesses delen met je partner(s)
Ons doel is een leuke en gastvriendelijke omgeving te creëren waar je je ontspannen en veilig kan voelen, en je gretig je vaardigheden in vreemde talen kan testen.
Er is hoe dan ook geen druk of evaluatie van je vaardigheden.
Dit is belangrijk om je te motiveren te spreken en je fouten (en de fouten van je partner) te accepteren en te genieten van het taalverwervingsproces dat lang en veeleisend kan zijn.

Related topics: