Help

Wanneer zou ik moeten starten met offline taalwissels?Wanneer je een taal leert ga je uiteindelijk op het punt komen waar je wat je hebt geleerd in de praktijk wil brengen door het in dagdagelijkse situaties te gebruiken. Op dit punt is het aangeraden een moedertaalspreker te zoeken van je doeltaal, die op zijn beurt jouw moedertaal leert. Wanneer je iemand vindt die dit met jou wil doen, kan het niet enkel zorgen voor een efficiënte taaluitwisseling, maar ook voor een goede vriendschap.
Sommige mensen zullen je zeggen dat je direct de vreemde taal moet trachten te spreken door te gebruiken wat je al kent en jezelf te pushen meer inzicht te verwerven in de taal. Anderen zullen je zeggen dat je de taal, het ritme en de klanken eerst moet internaliseren om een goede woordenschat te verwerven voor je begint te spreken. Sommigen zouden zelfs zeggen dat je helemaal niet mag spreken tot je de taal beter begrijpt. Waar je ook voor kiest, je zal altijd op het punt komen wanneer je de vreemde taal moet spreken om de taal te kunnen gebruiken.
Je zal waarschijnlijk het meeste voordeel halen uit taaluitwisselingen wanneer je een gemiddeld, intermediair niveau bereikt hebt in je vreemde talen (wanneer je jezelf beter kan uitdrukken en wanneer je uitleg en antwoorden in de taal beter begrijpt). Wel kan het nuttig zijn ervaring te krijgen in het spreken van de taal wanneer je nog maar in de beginfases zit van het leerproces, enkel om gewend te raken aan de uitspraak en de klanken van de taal. Indien je dit uitstelt tot wanneer je de taal beter beheerst, kan je misschien wel de taal begrijpen, maar kan je de taal misschien helemaal niet goed spreken. Het is belangrijk dat je je aandacht gelijkmatig verdeelt over de verschillende gebieden van het taalleerproces, zodat je zeker bent dat je niet enkel een passieve woordenschat opbouwt. Dit is het punt waarop je oefening nodig hebt met het spreken van de taal.

Tekst van Josef Wigren

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All