Bantuan

NEW ARTICLE

Bilakah saya perlu bermula dengan pertukaran bahasa luar talian?Apabila anda belajar bahasa yang anda akhirnya akan sampai ke peringkat di mana anda mahu untuk mengamalkan apa yang telah dipelajari dan mula menggunakannya dalam situasi sebenar. Apabila anda sampai ke peringkat ini, anda mungkin mula mencari penceramah asli bahasa sasaran anda, yang seterusnya pembelajaran bahasa ibunda anda. Apabila anda melakukan mencari seseorang yang bersedia untuk mengamalkan dengan anda, ia boleh membawa kepada pertukaran bahasa yang saling menguntungkan dan juga persahabatan yang baik.
Sesetengah orang akan memberitahu anda bahawa anda perlu mula bercakap dengan segera, dengan menggunakan apa yang anda tahu dan menolak diri anda untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik melalui meletakkan diri anda di luar sana, sementara yang lain akan memberitahu anda bahawa anda hendaklah terlebih dahulu mendalami bahasa, irama, bunyi dan keuntungan banyak perbendaharaan kata sebelum anda bercakap. Malah ada yang mengatakan bahawa anda tidak perlu berkata-kata sama sekali sehingga anda mempunyai pemahaman yang lebih baik dari bahasa yang anda belajar. Apa jua cara anda memilih untuk pergi, akan pada satu ketika datang masa di mana anda perlu mula bercakap, jika anda mahu menjadi mampu untuk menggunakan bahasa.
Anda mungkin akan mendapat manfaat paling besar daripada pertukaran bahasa apabila anda mencapai tahap perantara dalam bahasa anda (dapat meluahkan diri anda lebih baik dan memahami penjelasan dan jawapan yang diberikan dalam bahasa), tetapi ia boleh memberi manfaat untuk mendapatkan bercakap amalan walaupun dari apabila anda adalah di peringkat awal pembelajaran anda, hanya untuk mendapatkan digunakan untuk menghasilkan bunyi bahasa. Jika anda terus meletakkan ia di luar untuk masa lain, apabila anda tahu bahasa yang lebih baik, anda mungkin terperangkap dalam perangkap memahami bahasa, tetapi tidak dapat berkata-kata sama sekali. Ia baik untuk kemajuan tahap anda rata di atas kawasan yang berbeza pembelajaran bahasa, jadi pastikan bahawa anda tidak hanya membina perbendaharaan kata pasif. Ini adalah di mana anda perlu amalan bercakap bahasa.

Teks dari Josef Wigren

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All