Help

NEW ARTICLE

Какво е ERASMUS +?Досега няколко програми на Европейския обмен допускат можете да направите част от обучението си в чужбина. Най-известната от тях е програмата Еразъм за студенти. От януари 2014 г., програмата Еразъм се интегрира в новата програма Еразъм +. Тя е по-амбициозна, по-отворени и проста.
Еразъм + агрегати бившия Коменски, Леонардо да Винчи, Грюндвиг и Еразъм върху три ключови действия: организиране на мобилност, сътрудничество в стратегически партньорства, подпомагане на политическите реформи. Голямата новина: по-добро качество и по-голямо въздействие на финансираните проекти, учениците вече няма да кандидатстват индивидуално. Сега, мобилност ще бъдат организирани от институции или организации за обучение.

Програма мисии


Във Франция, например, Erasmus + програма или схема за действие на Европейската общност за мобилност на студентите, се управлява от Агенцията за Европа Образование -дресиране Франция.
Той е предназначен за всички аудитории: училище, възрастни и ученици.
Те могат да отидат и да се обучават в европейска институция партньор образование или направя стаж в европейска компания.
Ясно е, че като 'Еразъм студент +', ви мине изпита на място и да получите бележките валидирани по отношение на степента на вашата страна. Това е принципът на признаване на периода, прекаран в приемащата институция.
По време на престоя си можете да използвате вашия паспорт 'Europass'. Това е набор от пет документа, които отразяват по отношение на уменията и квалификациите на знанието постигнати, преминали обучение и професионален опит.
Продължителността на един Еразъм + престой е между 3 месеца и 1 година.
Като цяло, студенти решават да напуснат, когато те ще получат до минимално ниво.
Причината? Всички страни, които са подписали споразумението от Болоня са се договорили за ниво на квалификация. Тази програма се отваря вратите на 28-те страни-членки на ЕС, както и Норвегия, Исландия, Лихтенщайн, Турция, Швейцария и Хърватия.

Europass, паспорта си да учат в чужбина


Europass е набор от пет документа, за да изразят своите умения и квалификации в Европа.
Два от документите са в открит достъп:
- В автобиографията (CV) представя своите умения и квалификации, ясно и ефективно
- Езиковият паспорт е инструмент за самооценка за вашите умения и езиковите умения.
CV и Езиков паспорт създавате онлайн директно от интернет страницата на Cedefop, www.cedefop.europa.eu . Примери и инструкции ще ви помогнат да изпълните тези два документа.
Две други документи са издадени от компетентните органи в областта на образованието и обучението:
- Europass мобилност се използва за записване на знанията и уменията, придобити в проучване на мобилността или стаж в друга европейска държава; тя се осъществява от всяка институция или организация, която желае да се подобри качеството на опита на мобилността на учащите
- Дипломно приложение, разработено от висшите учебни заведения, описва знанията и уменията, придобити от притежатели на дипломи за висше образование.

Стаж за мобилност на студенти


Програмата предлага да извърши стажа си в европейските компании. Това до голяма степен е облагодетелствана заминаване. Скоро, студентите се възползваха от възможността изправени пред реалностите на европейските фирми. Най-високата търсенето е в областта на социалните науки, икономика и право (50% от курсовете) и инженеринг, производство и строителство (около 20%). Европа привлича, но не и за много дълги периоди: средно стажа с продължителност 3 месеца и половина.

Възможни грантове


Кандидатите, чиито заявления е да се приеме, ще могат да кандидатстват за финансова помощ. Howerver, стипендии Еразъм + мобилност са предназначени за покриване на допълнителните разходи за период на обучение в чужбина и не цялата стойност на престоя (между 150 и 300 € за безвъзмездни средства за изследвания и между 300 и 450 € за отпускането на мобилността разположение).
С други думи, тя не ви позволява да живеят. В действителност, тази стипендия е предназначен наред с други неща, за да помогне, ако стандартът на живот е по-висок, отколкото във вашата страна.

За да отиде по-далеч ... портал Ploteus представя предлаганото обучение в Европа. Пет вписвания са възможни: възможности за научни изследвания, образование системи, стипендии и програми за обмен, практическа информация за всяка страна, и най-накрая на 'Контакти' на страницата, за да задават въпроси онлайн.

Еразъм + за училищното образование и образованието за възрастни (бивш Коменски и Грюндвиг)


Тя осигурява на бъдещите учители, които са завършили най-малко две години висше образование да стане асистент и да живеят европейска приключение. По този начин те се сблъскват с различен преподаване образователна система.

По същия начин, Erasmus + позволява на всеки, който желае да завърши кариерата си в областта на образованието на възрастни, за да работи като асистент в Европейската организация.

Еразъм +, за образование и професионално обучение (бивш Леонардо да Винчи)Нейната цел е да се финансира в Европа мобилност стаж за работещите в първоначална професионална подготовка (студенти, стажанти).
Програмата е отворена и служителите и кандидатите за работа в областта на професионалното обучение.

- Страни членки на Европейския съюз: Австрия, Белгия, България, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Чехия, Хърватия , Румъния, Словакия, Словения, Великобритания, Швеция.
- страни, които участват в програмата Tempus: партньорските страни от Западните Балкани, Източна Европа, Централна Азия и Средиземноморието.

Related topics: