Помоћ

Шта је Ерасмус +?До сада, неколико програма Европске екцханге дозвољено да учиниш део вашег тренинга у иностранству. Најпознатији је Еразмус програм за студенте. Од јануара 2014., Еразмус програм је интегрисан у новом Еразмус + програма. То је амбициознији, отворенији и једноставна.
Еразмус + агрегати бившег Цомениус, Леонардо да Винчи, Грундвиг и Ерасмус на три кључна акције: организовање мобилности, сарадњи у стратешка партнерства, подржавају реформе политике. Велика вест: бољи квалитет и већи утицај пројеката финансираних, студенти више неће поднети појединачно њихову примену. Сада, мобилност ће бити организован од стране институција или организација за обуку.

Програм Мисије


У Француској, на пример, Ерасмус + програма или акционог шеме Европске заједнице за мобилност студената универзитета, руководи Европа-образовање агенције -Траининг Француској.
Намењен је за све публици: школа, одраслих и студената.
Они могу ићи и студирају у Европској партнера образовној установи или урадите стажирање у европске компаније.
Јасно, као 'Ерасмус Студент +', прођете испите на сајту и добити белешке проверене у степену ваше земље. То је принцип признавања периода проведеног у институције домаћина.
Током свог боравка можете користити свој пасош 'Еуропасс'. Ово је група од пет докумената који одражавају у смислу вјештина и знања квалификација постигнутих, завршене обуке и професионалних искустава.
Трајање Ерасмус + боравка је између 3 месеца и 1 године.
Генерално, студенти одлучили да напусте када дођете до минималног нивоа.
Разлог? Све земље које су потписале споразум Болоњски су се договорили о нивоу квалификација. Овај програм отвара врата 28 земаља чланица ЕУ плус Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Турске, Швајцарске и Хрватске.

Еуропас, ваш пасош за студије у иностранству


Еуропас је сет од пет докумената да артикулишу своје вештине и квалификације у Европи.
Два документа су у отвореном приступу:
- Биографија (ЦВ) представља своје вештине и квалификације јасно и ефикасно
- Језик Пасош је алат за ваше вештине и језичких вештина самопроцена.
ЦВ и језички пасош стварају онлајн директно са сајта Цедефоп, ввв.цедефоп.еуропа.еу . Примери и упутства ће вам помоћи да заврши ова два документа.
Друга два документа издају надлежни органи у области образовања и обуке:
- Еуропас Мобилност се користи за снимање знања и вештине стечене у мобилности студирају или раде смјештај у другу европску земљу; она спроводи било коју врсту институције или организације која жели да побољша квалитет мобилности искуства својих ученика
- Додатак дипломи, развио високошколским установама, описује знања и вештине стечене носилаца дипломе високог образовања.

Интерн Мобилност за студенте


Програм предлаже да изврши своју праксу у европским компанијама. Ово је у великој мери фаворизују одласке. Ускоро, студенти су прилика суочавају реалност европских компанија. Највећа тражња је у области друштвених наука, пословања и права (50%) и курсева инжењеринга, производњу и изградњу (око 20%). Европа привлачи, али не веома дуго: у просеку, стажирање траје 3 и по месеца.

Могући грантови


Подносиоци чије пријаве је бити прихваћен ће имати право на финансијску помоћ. Ховервер, Ерасмус + мобилних стипендија треба да покрију додатне трошкове у периоду испитивања у иностранству и не цео трошкове боравка (између 150 и 300 € за грантове мобилности за студије и између 300 и 450 € за пласман мобилности гранта).
Другим речима, не дозвољава вам да живите. Заиста, ово стипендија намењена између осталог да помогне ако животни стандард је већа него у вашој земљи.

Да иду даље ... Плотеус портал представља понуду за обуку у Европи. Пет уноси могуће: студија могућности, образовни системи, стипендије и програма размене, практичне информације о свакој земљи, и на крају 'Контакти' страна да постављају питања на мрежи.

Еразмус + за школско образовање и образовање одраслих (бивши Коменски и Грундвиг)


Она пружа будући наставници који су завршили најмање две године високог образовања постане асистент и да живи европску авантуру. Они су на тај начин суочава у други образовни систем наставе.

Слично, Ерасмус + омогућава свако ко жели да заврши каријеру у образовању одраслих да ради као асистент у Европској организацији.

Еразмус +, за образовање и стручно оспособљавање (бивши Леонардо да Винчи)Његов циљ је да финансира у Европи стажирања мобилности за људе у иницијалне професионалне обуке (студенти, приправници).
Програм је такође отворен и запослени који траже посао у области стручног оспособљавања.

- Земље чланице Европске уније: Аустрије, Белгије, Бугарске, Кипра, Данске, Естоније, Финске, Француске, Грчке, Мађарске, Ирске, Италије, Летоније, Литваније, Луксембурга, Малте, Холандије, Пољске, Португала, Чешке, Хрватске , Румунија, Словачка, Словенија, Велика Британија, Шведска.
- Земље које учествују у Темпус програма: партнерским земљама Западног Балкана, источне Европе, централне Азије и Медитерана.

Related topics: