Pomoć

NEW ARTICLE

Što je ERASMUS +?Do sada, nekoliko programa Europske razmjene dopustio da učiniš dio treninga u inozemstvu. Najpoznatiji je program Erasmus za studente. Od siječnja 2014. godine, Erasmus program integriran u novi Erasmus + programa. To je ambiciozniji, otvoreniji i jednostavna.
Erasmus + agregati bivšeg Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig i Erasmus na tri ključna akcija: organiziranje mobilnost, suradnju u strateškim partnerstvima, podržavaju reforme politike. Big vijesti: bolja kvaliteta i veći utjecaj projekata financiranih, studenti više neće podnijeti zahtjev pojedinačno. Sada, mobilnost će biti organiziran od strane institucija ili organizacija koje pružaju obuku.

Programska misija


U Francuskoj, primjerice, Erasmus + program ili radnju shemi Europske zajednice za mobilnost studenata, upravlja Europa-obrazovanje agencija -dresura Francuskoj.
Ona je namijenjena svim publici: škola, odrasle i studente.
To može ići i učiti u Europskoj partner ustanovi ili učinite staž u Europskoj tvrtke.
Jasno, kao 'Erasmus studentske +', da prođe ispite na licu mjesta, a dobili bilješke potvrđene u stupnju vašoj zemlji. To je načelo priznavanja razdoblja provedenog u inozemnoj ustanovi.
Tijekom svog boravka možete također koristiti vašu putovnicu 'Europass'. To je skup od pet dokumenata koji se odražavaju u smislu vještina i kvalifikacija postignutih znanja, završene obuke i profesionalnih iskustava.
Trajanje boravka Erasmus + između 3 mjeseca i 1 godine.
Općenito, studenti odlučili otići kad dođete do minimalne razine.
Razlog? Sve zemlje koje su potpisale sporazum Bolonjski dogovorili razinu kvalifikacija. Ovaj program otvara vrata u 28 zemalja članica EU-a plus Norveška, Island, Lihtenštajn, Turske, Švicarske i Hrvatske.

Europass, vaša putovnica za studij u inozemstvu


Europass je set od pet dokumenata artikulirati svoje vještine i kvalifikacije u Europi.
Dva su dokumenti u otvorenom pristupu:
- Životopis (CV) predstavlja svoje vještine i kvalifikacije jasno i učinkovito
- Jezična putovnica je alat za samo-procjene za svoje vještine i poznavanja jezika.
Životopis i jezična putovnica stvarate online izravno s web stranice Cedefop, www.cedefop.europa.eu . Primjeri i upute će vam pomoći dovršiti ta dva dokumenta.
Dvije druge dokumente izdane od strane nadležnih tijela u obrazovanju i osposobljavanju:
- Europass Mobility se koristi za snimanje znanja i vještina stečenih u istraživanju mobilnosti ili radnom mjestu u drugoj europskoj zemlji; da provodi bilo koju vrstu ustanove ili organizacije koja želi poboljšati kvalitetu iskustva mobilnosti svojih učenika
- Diploma Supplement, razvijen od strane visokoškolskih ustanova, opisuje znanja i vještina stečenih od strane nositelja diplome visokog obrazovanja.

Internship mobilnost za studente


Program predlaže provesti svoj staž u europskim tvrtkama. To je u velikoj mjeri pogoduje polazaka. Uskoro, studenti su iskoristili priliku lice stvarnosti europskih tvrtki. Najveća potražnja je u području društvenih znanosti, poslovanju i zakonu (50% kolegija) i inženjering, proizvodnju i izgradnju (oko 20%). Europa privlači, ali ne i za vrlo dugo razdoblje: u prosjeku, staž traje 3 i pol mjeseca.

Moguće potpore


Kandidati čije prijave se prihvaćaju će imati pravo na financijsku pomoć. Howerver, Erasmus + mobilnosti potpore su namijenjene za pokrivanje dodatnih troškova studije u inozemstvu, a ne cijeli trošak boravka (između 150 i 300 € za stipendije za mobilnost za studije i između 300 i 450 € za plasman mobilnosti potpore).
Drugim riječima, to ne dopušta vam da živite. Doista, ova stipendija namijenjena je među ostalim kako bi se, ako je standard veći nego u vašoj zemlji.

Za ići dalje ... Ploteus portal predstavlja ponudu za obuku u Europi. Pet unosi moguće: mogućnosti studiranja, obrazovni sustav, stipendije i programe razmjene, praktične informacije o svakoj zemlji, a na kraju 'Kontakti' stranicu postaviti pitanja online.

Erasmus + za odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih (bivši Comenius i Grundtvig)


Ona pruža buduće učitelje koji su završili najmanje dvije godine visokog obrazovanja postane asistent i živjeti europsku avanturu. Tako su suočeni s različitim nastavnog obrazovnog sustava.

Isto tako, Erasmus + dopustiti bilo tko želi završiti karijeru u obrazovanju odraslih za rad kao asistent u Europskoj organizaciji.

Erasmus +, za obrazovanje i stručno osposobljavanje (bivši Leonardo da Vinci)Njegov cilj je da se financiranje u Europi staž mobilnosti za osobe u početno stručno usavršavanje (studenti, pripravnici).
Program je otvoren zaposlenika i traže posao u oblasti strukovne izobrazbe.

- Zemlje članice Europske unije: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Češka, Hrvatska , Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Velika Britanija, Švedska.
- Zemlje koje sudjeluju u programu Tempus: partnerskim zemljama Zapadnog Balkana, istočne Europe, središnje Azije i Mediterana.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2 All