Súgó

NEW ARTICLE

Mi ERASMUS +?Eddig számos európai csereprogramok lehetővé tette, hogy nem része a külföldi képzés. A leghíresebb az Erasmus program a diákok. Mivel 2014. január Erasmus program beépül az új Erasmus + programot. Ambiciózusabb, nyitottabb és egyszerű.
Erasmus + összesíti a korábbi Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig és Erasmus három kulcsfontosságú intézkedések szervezése a mobilitás, az együttműködés stratégiai partnerségek, politikák reformja. Nagy hír: jobb minőségű és nagyobb hatással a támogatott projektek, a diákok már nem nyújthatják be kérelmüket egyénileg. Most, a mobilitás kerül megrendezésre intézmények vagy képzési szervezetek.

Program Missions


Franciaországban például Erasmus + programot vagy európai közösségi cselekvési programot, a felsőoktatási intézmények hallgatóinak mobilitását, kezeli a Europe-Oktatási Hivatal -Képzés France.
Célja, minden közönség: iskola, a felnőttek és a diákok.
Ezek lehet menni és tanulni egy európai partner felsőoktatási intézmény vagy egy szakmai egy európai cég.
Nyilvánvaló, mint egy 'Erasmus hallgatói +', akkor adja át a vizsgákat a helyszínen, és kap a jegyzeteket érvényesített mértéke az országot. Ez az elismerés elvének a töltött idő a fogadó intézményben.
Itt tartózkodása alatt is használja az útlevelét 'Europass'. Ez egy, öt dokumentumokat, amelyek tükrözik szempontjából készségek és ismeretek szerzett képesítések, elvégezték az oktatást és a szakmai tapasztalatok.
Időtartamára vonatkozó Erasmus + tartózkodást között 3 hónap és 1 év.
Általában a diákok úgy döntenek, hogy elhagyják, ha kapnak egy minimális szintre.
Az ok? Az összes országok, amelyek aláírták a Bolognai megállapodást már megegyeztek a képzettségi szint. Ez a program megnyitja a kapuit a 28 tagország az EU, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein, Törökország, Svájc és Horvátország.

Europass, az útlevele külföldön tanulni


Az Europass egy, öt dokumentumok megfogalmazni a készségek és képesítések Európában.
Két dokumentum szabadon hozzáférhető:
- Az önéletrajz (CV) bemutatja a készségek és képesítések egyértelműen és hatékonyan
- A nyelvi útlevél egy önértékelési eszköz a készségek és nyelvi felkészültségét.
CV és nyelvi útlevelet létre internetes közvetlenül a Cedefop honlapján, www.cedefop.europa.eu . Példák és utasítások segít teljesíteni a két dokumentum.
Két másik, igazolások kiadása az illetékes hatóságok által az oktatás és képzés:
- Europass mobilitási rögzítésére használják a tudást és készségeket szerzett a mobilitási tanulmányi vagy szakmai gyakorlat egy másik európai országban; annak végrehajtását, bármilyen intézmény vagy szervezet számára, hogy fokozzák a minősége a mobilitási tapasztalat azok a tanulók
- Az oklevélmelléklet által kifejlesztett felsőoktatási intézmények, leírja a megszerzett ismeretek és készségek birtokában gyakorolható a felsőoktatási diplomák.

Gyakornoki Mobility a diákok


A program javasolja, hogy végezzenek a szakmai gyakorlat az európai vállalatoknál. Ez nagyrészt kedvelt távozás. Hamarosan a diákok megragadta az alkalmat, szembenézni a realitásokkal európai vállalatok. A legmagasabb kereslet terén a társadalomtudományokat, az üzleti és a jog (50% -ában) és a mérnöki, gyártási és kivitelezési (mintegy 20%). Európa vonzza, de nem nagyon hosszú ideig: átlagosan a szakmai gyakorlat időtartama 3 és fél hónap.

Lehetséges támogatások


Akiknek kérelmét is elfogadhatók lesznek jogosultak pénzügyi támogatásra. Howerver, Erasmus + mobilitási támogatások célja, hogy fedezze a többletköltségeket a külföldön töltött tanulmányi időt, és nem a teljes költségét a tartózkodás (150 és 300 € mobilitási támogatások tanulmányokhoz és 300 és 450 € elhelyezésére mobilitási támogatás).
Más szóval, ez nem teszi lehetővé, hogy él. Sőt, ez az ösztöndíj célja többek között, hogy segítsen, ha az életszínvonal magasabb, mint az Ön országában.

Megy tovább ... A Ploteus portál bemutatja a képzési kínálatot Európában. Öt adatbevitel lehetséges: a tanulmány lehetőségek, oktatási rendszerek, ösztöndíjak és csereprogramok, gyakorlati információkat az egyes országok, és végül a 'Kapcsolat' oldalán kérdéseket feltenni az interneten.

Erasmus + az iskolai oktatás és a felnőttképzés (egykori Comenius és Grundtvig)


Ez biztosítja a jövőben a tanárok, akik legalább két éve a felsőoktatási válni asszisztens és élni egy európai kaland. Ezek tehát szembe, hogy a különböző tanítási oktatási rendszer.

Hasonlóképpen, Erasmus + lehetővé teszi azoknak, akik szeretnék befejezni pályára az oktatásban a felnőttek dolgozni, mint egy asszisztens, egy európai szervezet.

Erasmus +, az oktatás és a szakképzés (korábban Leonardo da Vinci)Célja, hogy finanszírozza az Európa gyakorlat mobilitás az emberek az első szakmai képzés (hallgatók, gyakornokok).
A program lehetővé a munkavállalók és álláskeresők a benyújtott szakképzés.

- Tagországai az Európai Unióban: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Csehország, Horvátország , Románia, Szlovákia, Szlovénia, Egyesült Királyság, Svédország.
- Résztvevő országok Tempus program: partnerországok a Nyugat-Balkán, Kelet-Európa, Közép-Ázsia és a Földközi-tengeren.

Related topics:

Comments