Help

Wat is ERASMUS +?Tot nu toe staan een aantal Europese uitwisselingsprogramma's je toe om een deel van je opleiding in het buitenland te doen. de meest bekende is het Erasmus-programma voor studenten. Sinds januari 2014 is het Erasmusprogramma geïntegreerd in het nieuwe Erasmus + programma. Het is ambitieuzer, meer op en eenvoudig

Erasmus + aggregeert de voormalige Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig en Erasmus op drie kernactiviteiten: het organiseren van mobiliteit, samenwerking in strategische partnerships, ondersteunen beleidshervormingen. Groot nieuws: betere kwaliteit en een grotere impact van de gefinancierde projecten, studenten zullen niet langer hun aanvraag afzonderlijk in te dienen. Nu zal de mobiliteit worden georganiseerd door instellingen of organisaties voor de opleiding.

Programma Missions


In Frankrijk bijvoorbeeld, Erasmus + programma of Europese communautaire actieprogramma inzake de mobiliteit van studenten, wordt beheerd door de Europese Agentschap van het Onderwijs -Opleiding Frankrijk.
Het is bedoeld voor alle doelgroepen: school, volwassenen en studenten.
Deze kunnen gaan studeren in een Europese instelling partner onderwijs of een stage in een Europees bedrijf.
Het is duidelijk dat, als een 'Erasmus-student +', passeer je je examens op het terrein en krijgen de noten gevalideerd in de mate van uw land. Het is het principe van de erkenning van de doorgebracht in de gastinstelling periode.
Tijdens uw verblijf kunt u ook gebruik maken van uw paspoort 'Europass'. Dit is een set van vijf documenten die een afspiegeling vormen in termen van vaardigheden en kennis kwalificaties behaald, afgeronde opleiding en professionele ervaringen.
De duur van een Erasmus + verblijf tussen 3 maanden en 1 jaar.
In het algemeen zijn de studenten besluiten om te vertrekken als ze tot een minimum niveau.
De reden? Alle landen die de Bologna-overeenkomst hebben ondertekend, hebben overeenstemming bereikt over een niveau van kwalificaties. Dit programma opent de deuren van de 28 lidstaten van de EU plus Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Turkije, Zwitserland en Kroatië.

Europass, uw paspoort naar het buitenland te studeren


Europass is een set van vijf documenten om uw vaardigheden en kwalificaties te articuleren in Europa.
Twee documenten zijn in de open toegang:
- De CV (CV) presenteert uw vaardigheden en kwalificaties duidelijk en effectief
- The Language Passport is een self-assessment tool voor uw vaardigheden en taalvaardigheden.
CV en Talenpaspoort zijn direct online te creëren uit de website van Cedefop, www.cedefop.europa.eu . Voorbeelden en instructies helpen u deze twee documenten te voltooien.
Twee andere documenten worden afgegeven door de bevoegde autoriteiten in onderwijs en opleiding:
- Europass Mobiliteit wordt gebruikt om de kennis en vaardigheden verworven in een mobiliteit studie of stage in een ander Europees land op te nemen; het wordt uitgevoerd door elk type instelling of organisatie die de kwaliteit van de mobiliteit ervaring van hun leerlingen te verbeteren
- Het Diploma Supplement, ontwikkeld door instellingen voor hoger onderwijs, beschrijft de kennis en vaardigheden verworven door de houders van diploma's van het hoger onderwijs.

Stage De mobiliteit van studenten


Het programma stelt voor het uitvoeren van je stage in Europese bedrijven. Dit is grotendeels voorkeur vertrek. Al snel nam de studenten de kans het gezicht van de realiteit van de Europese bedrijven. De grootste vraag is op het gebied van sociale wetenschappen, bedrijfskunde en rechten (50% van de kuren) en techniek, industrie en bouwkunde (ongeveer 20%). Europa trekt, maar niet voor zeer lange periodes: gemiddeld, de stage duurt 3 en een halve maand.

Mogelijke subsidies


Aanvragers van wie de aanvraag wordt aanvaard, komen in aanmerking voor financiële hulp. Howerver, worden Erasmus + mobiliteit subsidies bedoeld om de extra kosten van een studieperiode in het buitenland te dekken en niet de volledige kosten van het verblijf (tussen de 150 en 300 € voor subsidies mobiliteit voor studies en tussen de 300 en 450 € voor de plaatsing mobiliteit subsidie).
Met andere woorden, het niet toestaan ​​om te leven. Inderdaad, wordt deze beurs bedoeld onder andere om te helpen als de levensstandaard is hoger dan in uw land.

Om verder te gaan ... De Ploteusportaal presenteert het opleidingsaanbod in Europa. Vijf inzendingen zijn mogelijk: de studiemogelijkheden, onderwijssystemen, beurzen en uitwisselingsprogramma's, praktische informatie over elk land, en tot slot een pagina 'Contacten' om online vragen te stellen.

Erasmus + voor het onderwijs en het volwassenenonderwijs (voormalig Comenius en Grundtvig)


Het biedt toekomstige leraren die ten minste twee jaar van het hoger onderwijs hebben afgerond om assistent te worden en om een ​​Europees avontuur te leven. Ze worden dus geconfronteerd met een ander onderwijs onderwijssysteem.

Ook Erasmus + maakt iedereen die een carrière in het onderwijs van de volwassenen te voltooien om te werken als assistent in een Europese organisatie.

Erasmus +, voor onderwijs en beroepsopleiding (voormalige Leonardo da Vinci)Het doel is om de financiering in Europa stage mobiliteit voor mensen in de initiële beroepsopleiding (studenten, stagiaires).
Het programma staat ook open werknemers en werkzoekenden in ingediend van de beroepsopleiding.

- Lidstaten van de Europese Unie: Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Tsjechië, Kroatië , Roemenië, Slowakije, Slovenië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.
- Landen die deelnemen aan het Tempus-programma: de partnerlanden van de Westelijke Balkan, Oost-Europa, Centraal-Azië en het Middellandse Zeegebied.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2 All