Βοήθεια

Γιατί πρέπει να μάθετε από τα λάθη σας όταν μελετάτε μια νέα γλώσσα;

Συντάχθηκε από τον Luca Lampariello .

'Η μεγαλύτερη δόξα μας δεν είναι ποτέ στην πτώση, αλλά στην άνοδο κάθε φορά που πέφτουμε' - Confucius

Είναι όνειρο κάθε μαθητή της γλώσσας: να μιλάει άριστα μια ξένη γλώσσα χωρίς να κάνει λάθη.
Φανταστείτε την επίτευξη αυτού χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από όλες αυτές τις δυσάρεστες και / ή ανεπιθύμητες διορθώσεις που παίρνετε από τους δασκάλους, τους φίλους, τις γλωσσικές συλλαβές, για να μην αναφέρουμε τους διαδικτυακούς συγγραφείς.

Δυστυχώς, αυτό θα παραμείνει ένα όνειρο, επειδή η πραγματικότητα, είτε το θέλετε είτε όχι, είναι τελείως διαφορετική.
Στην πραγματικότητα, στον κόσμο που ζούμε, δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη χωρίς δυσφορία και προσπάθεια, χωρίς ιδρώτα και δάκρυα.

Και αυτό ισχύει και για την εκμάθηση γλωσσών, φυσικά.
Αν είχα μια δεκάρα για κάθε γλωσσικό λάθος που έκανα με τα χρόνια, θα ήμουν πλούσιος. Πολύ πλούσιος!

Και ξέρεις τι? Χαίρομαι που έκανα τέρμα πολλές φορές , διότι χωρίς αυτά τα λάθη δεν θα ήμουν ούτε ο μαθητευόμενος ούτε ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.
Αυτή είναι η ιστορία μου, τα μαθήματα γλώσσας που έχω μάθει κατά μήκος της πορείας και πώς αυτά τα μαθήματα μπορούν να σας βοηθήσουν, αγαπητέ μαθητή, να εκπληρώσετε και τα γλωσσικά όνειρά σας.

Ζητούμενες και ανεπιθύμητες διορθώσεις


Luca , όταν θέλετε να πείτε στα πολωνικά ότι κάνετε κάτι 'μέσω του Διαδικτύου', όπως 'μιλάμε σε κάποιον στο Διαδίκτυο', δεν λέτε ' na internecie ', αλλά ' przez internet ' - είπε ο Gosia , ένας καλός φίλος μου, ενώ συζητούσαμε στα πολωνικά και περπατούσαμε μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού του Λοτζ, στην καρδιά της Πολωνίας.
Ήμουν απογοητευμένος από την ξαφνική και ανεπιθύμητη διόρθωση. Το είπε με τόνο δυσπιστίας, σαν να λέει, «δεν το ξέρεις αυτό» - ή τουλάχιστον αυτό το κατάλαβα.

Κάνοντας αυτό το λάθος και λαμβάνοντας αυτό το είδος διόρθωσης με άφησε με μια τσούξινη αίσθηση που έμεινε μέχρι τη Βαρσοβία.
Ξαφνικά, δεκάδες, εκατοντάδες λάθη επανεμφανίστηκαν στο μυαλό μου. Λάθη στα πολωνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, κυριολεκτικά κάθε γλώσσα που έχω μάθει.

Τότε συνειδητοποίησα κάτι εξαιρετικό. Για κάθε λάθος που θυμήθηκα κάνοντας, θυμήθηκα επίσης ποιος με διορθώσει, πότε, πού και πώς το έκαναν .
Είναι σαν ο εγκέφαλός μου ήταν πολύ καλός στην καταγραφή απρόβλεπτων διορθώσεων σε καταστάσεις όπου χρησιμοποιούσα τη γλώσσα για να επικοινωνήσω.

Όταν έλεγα μια ενδιαφέρουσα ιστορία που μου είχε συμβεί.

Όταν περπατούσα και μιλούσα με κάποιον, ακριβώς όπως έκανα με τον Πολωνό φίλο μου.

Και φυσικά, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο YouTube.
Ξαφνικά, όλα ήταν ξεκάθαρα.

Αυτά τα λάθη δεν ήταν εχθροί, ή κάτι που να τρελαίνεται. Ήταν φίλοι μου. Πράγματι, με βοήθησαν να βελτιώσω τις δεξιότητές μου.

Αυτό που έμαθα για να κάνω λάθη


1. Αν δεν δοκιμάσετε, δεν θα ξέρετε ποτέ


Σε εκείνο το τρένο πίσω στη Βαρσοβία, το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν ότι ναι, διορθώθηκε δεν αισθάνθηκε καλά. Στην πραγματικότητα, έλεγε άσχημα.
Αλλά τότε, είπα στον εαυτό μου ότι, τουλάχιστον, είχα δοκιμάσει. Αν είχα καταφύγει στα αγγλικά αντί να μιλώ πολωνικά, θα έκανα πιθανώς το ίδιο λάθος.

Με άλλα λόγια, όταν κάποιος σας διορθώνει, πρέπει να πατήσετε τον εαυτό σας στην πλάτη σας και να πείτε στον εαυτό σας 'τουλάχιστον προσπάθησα'.
Αυτή η απλή συνειδητοποίηση μπορεί να σβήσει την απογοήτευση και τον θυμό που μπορεί να νιώσετε για να διορθωθείτε.

Και το σπουδαίο είναι ότι όσο περισσότερο δοκιμάζετε, τόσο περισσότερο μαθαίνετε και όσο περισσότερο μαθαίνετε, τόσο περισσότερο δοκιμάζετε.
Ωστόσο, πολλοί μαθητές γλώσσας - συμπεριλαμβανομένου και εμού, μερικές φορές - προτιμούν να κρατούν το στόμα τους κλειστό αντί να μιλάνε και να κάνουν ενεργά τόνοι λαθών.

Θα μπει σε αυτή την τρομερή παγίδα που ονομάζεται τελειομανία.
Νομίζουν ότι αν περιμένουν και σπουδάζουν αρκετά καιρό, τότε θα είναι σε θέση να χειριστούν τα πάντα τέλεια, χωρίς λάθη.

Αλλά αυτό σκέφτεται προς τα πίσω.

Τα πράγματα απλά δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.
Η ανθρώπινη αλληλεπίδραση είναι το βασίλειο του αυτοσχεδιασμού και της απροσδόκητης.

Μη μιλώντας ξένη γλώσσα από φόβο μήπως κάνετε λάθη: αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!
Κάθε φορά που δοκιμάζετε, ειδικά όταν η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή, σας κάνει πιο δυνατούς και πιο σίγουρους στις ικανότητές σας.

Τροφοδοτείτε και εμπλουτίζετε αυτή την εμπιστοσύνη και τη δύναμη ενεργώντας, με τις εμπειρίες σας και με την κοινή γνώμη σας, όλα με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων.

2. Αγκαλιάστε τα λάθη σας


Η συνηθισμένη προσπάθεια, ο πειραματισμός και η προσπάθεια σε άγνωστο έδαφος είναι μεγάλη, αλλά, δυστυχώς, δεν αρκεί .

Πρέπει να μάθετε να αποδέχεστε τις συνέπειες της ανάληψης δράσης .
Κάθε φορά που συναντάς κάποιον νέο, συζητάς ένα νέο θέμα ή προσπαθείς να προσεγγίσεις ένα θέμα με ασυνήθιστο τρόπο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να κάνεις λάθη.

Σ 'αυτό το στάδιο, εσύ δίνεις την προσοχή σου που κάνει έναν κόσμο διαφοράς.
Επιστρέφοντας στο επεισόδιο αυτό με τη Γκόσια, συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε λόγος να είμαι θυμωμένος ή απογοητευμένος.

Είχε κάνει μια τεράστια χάρη. Μου έδειξε πώς να χρησιμοποιήσω μια έκφραση σωστά.
Η απογοήτευσή μου, τελικά, έδωσε θέση στην ευγνωμοσύνη.

Έχω μάθει να είμαι ευγνώμων κάθε φορά που κάποιος με διορθώνει, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, πού, πότε ή πώς.
Ακόμη και ένα δυσάρεστο σχόλιο στο Internet μπορεί να περιέχει κάτι πολύτιμο.

Αν μάθετε να είστε ευγνώμονες, αν μάθετε να βλέπετε την κριτική ως ευεργετική - ακόμα και όταν προέρχεται από τους λεγόμενους διαδικτυακούς τρόλελους - μπορείτε να γίνετε αήττητοι.
Θυμηθείτε: δεν γεννήσατε με θετική ή αρνητική στάση απέναντι σε λάθη. Την αναπτύξατε με το χρόνο, την κατάρτιση και την επιμονή.

Εάν έχετε μια θετική στάση απέναντι στα λάθη, ωραία! Εάν δεν το κάνετε, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεχάσετε την αρνητική στάση και να την αντικαταστήσετε με μια θετική στάση.

3. Αναπτύξτε την αυτογνωσία


Τα λάθη είναι επίσης σπουδαία επειδή σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί μια δεδομένη γλώσσα και τι είδους λάθη έχετε να κάνετε.

Αυτό σας βοηθά επίσης να κάνετε αυτόματη διόρθωση.
Είμαι βέβαιος ότι μερικές φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας λέγοντας κάτι λανθασμένο, είτε λίγο πριν είτε μόλις το λέτε δυνατά. Μόλις παρατηρήσετε το σφάλμα, διορθώστε τον εαυτό σας αμέσως.

Αυτό είναι αυτογνωσία .
Όσο περισσότερο γίνεστε συνειδητοποιημένοι, τόσο περισσότερο μπορείτε να σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να διατυπώσετε κάποιες προτάσεις καλύτερα, τείνετε να παρατηρείτε περισσότερα μοτίβα, τόσο όταν μιλάτε όσο και άλλοι κάνουν.
Το μυαλό σας δημιουργεί ένα πνευματικό χώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρατηρήσετε τον εαυτό σας, αντί να μπείτε σε αυτόματα και ασυναίσθητα μοτίβα.

Όταν δημιουργείτε αυτόν τον ψυχικό χώρο, είστε σε θέση να συνεχίσετε να βελτιώνεστε σε ολόκληρο το ταξίδι της εκμάθησης γλώσσας.
Η αυτογνωσία προέρχεται από ένα συνδυασμό εκπαίδευσης, προσοχής, ενδιαφέροντος και στάσης .

Και πάλι, δεν είναι κάτι με το οποίο γεννήσατε, αλλά κάτι που μπορείτε να αναπτύξετε με την πάροδο του χρόνου .

Ο καθένας μπορεί.
Εκτός αυτού, εάν το αναπτύξετε με μία γλώσσα, αυτό θα μεταφερθεί σε άλλη γλώσσα ... και άλλη.

Ώρα για πρακτική
Η σωστή ερμηνεία των γλωσσών και η ελαχιστοποίηση των λαθών είναι μια μακρά διαδικασία και, συχνότερα, είναι αποτέλεσμα μιας σταθερής, αργής βελτίωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα .
Δεν μπορείτε να εξαλείψετε τα λάθη συνολικά. αποτελούν μέρος της ανθρώπινης φύσης και αποτελούν απαραίτητο μέρος της διαδικασίας.

Είναι πραγματικά οι καλύτεροι φίλοι σας στο ταξίδι στην ευχέρεια.
Δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, αλλά μπορείτε να μάθετε να τα αντιμετωπίζετε με διαφορετικό τρόπο.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την ανάπτυξη θάρρους, ευγνωμοσύνης και αυτογνωσίας.
Ενισχύοντας το θάρρος, θα ενεργήσετε και θα μιλήσετε ακόμα και όταν δεν είστε βέβαιοι για το τι θα πείτε, πώς θα το πείτε και αν είναι σωστό.
Παίρνοντας ευγνωμοσύνη, θα μάθετε να αποκομίζετε το καλύτερο από κάθε κατάσταση, ακόμα και από εκείνους που, για δικούς τους λόγους, θέλουν να σας βλάψουν.
Με το να τροφοδοτείτε την αυτογνωσία, δημιουργείτε τον ψυχικό χώρο που είναι απαραίτητος για να συνεχίσετε να βελτιώνεστε μέσα από όλες τις φάσεις της εκμάθησης γλωσσών και να ξεπεράσετε τα αναπόφευκτα οδοφράγματα στην πορεία.
Εκπαιδεύομαι εκατοντάδες μαθητές μέσω των μαθημάτων μου για την προγύμναση γλωσσών και αισθάνομαι περήφανος και προνομιούχος να παρακολουθώ τους ανθρώπους να αλλάζουν και να γίνονται σπουδαίοι μαθητές ξένων γλωσσών και καλύτεροι άνθρωποι.
Έχουν πάρει το θάρρος να ακούσουν, να σκεφτούν έξω από το κουτί, να αναλάβουν δράση και τελικά να γίνουν μια καλύτερη έκδοση του εαυτού τους.

Μπορείτε να το κάνετε και αυτό.

Related topics: