Apua

NEW ARTICLE

Opi kreikkaa: 3 suurinta opittua oppituntiani


Olen kiinnostunut klassikoista nuoresta pojasta asti.

En voinut välttää sitä. Roomassa kasvaneet klassisen sivilisaation jäännökset olivat kaikkialla: kaduilla kävin, rakennukset, joiden ohitse kuljin, ja jopa sanat, jotka puhuin.
Eräänä päivänä hämmästyin huomatessani, että klassikoissa oli enemmän kuin vain roomalaiset ja heidän vaikutusvaltansa. Siellä oli koko muu sivilisaatio ja kieli, joka vaikutti länsimaiseen antiikkiin yhtä paljon kuin roomalaiset:
Kreikka ja kreikan kieli!

14-vuotiaana muistan, että katselin antiikin kreikkalaista oppikirjaa ja ihmettelin kaikkia sanoja ja juuria, jotka pystyin tunnistamaan - demot, jotka tiesin demokratiasta, tasanko, josta tuli Italian piazza, ja fobia, josta tuli hyvin fobia .
Kreikan kielellä oli selkeästi avain, joka voisi saada syvällisemmän käsityksen omasta kulttuuristani ja kielestäni, sekä Plato, Aristotle ja Homer kaltaisten suurten filosofian ja kirjallisuuden teosten lisäksi.
Siksi päätin vuoden 2017 lopussa oppia kreikkaa ja omistautua sille.

Tänään haluaisin jakaa kreikkankielisen seikkailuni kanssasi ja välittää kolme suurinta oppitunnia, jotka olen oppinut, kun olen edennyt kielellä.

Πάμε!

1. Tunne miksiVaikka olin ollut kiinnostunut mahdollisuudesta oppia kreikkaa monien vuosien ajan, en ollut koskaan löytänyt oikeaa aikaa aloittaa sen oppimista.
Vuonna 2015 olin kiinnostunut ottamaan kaksi kieltä kerralla toisen kerran. Olin jo valinnut unkarin (kielen, jolla minua lyötiin), mutta en ollut varma, mikä olisi toinen valintani.
Tarkastellessani vaihtoehtoja tajusin, että oli yhtä hyvä aika kuin koskaan oppia kreikkaa, koska se oli kieli, jota olin jo lykännyt ikuisesti.
Hieman pohdittuani tajusin, että pidän parempana vain unkarin kielellä. Minulla ei yksinkertaisesti ollut vielä tarpeeksi voimakkaita syitä oppia kreikkaa, mutta tiesin, että hetki tulee.
Kaiken kaikkiaan minulta puuttui tarpeeksi voimakas 'miksi'.

Normaalisti, kun opin kieltä, se johtuu useista syistä, joihin kuuluvat matkustaminen, oppiminen ja mahdollisuus vahvistaa olemassa olevia ystävyyssuhteita äidinkielenään puhuvien kanssa sekä luoda uusia. Vaikka minulla oli kaikki unkarin kielellä, minulla ei vielä ollut sitä kreikan kanssa.
Joten laitin kreikan kielen odotukseen ja odotin, kunnes olosuhteet olivat oikeat, ja minulla oli vahvat ja vankat syyt oppia kieltä joka päivä.

Oppiaksesi kreikkaa hyvin, sinun on kehitettävä myös 'miksi'. Jos ei, voit kohdata saman kohtalon kuin minäkin vuonna 2015, ja lopettaa kielen oppiminen.
Tässä on kolme tärkeintä vinkkiä, joiden avulla voit löytää miksi kreikan oppimisen:
1. Käytä noin 30 minuuttia syyn selvittämiseen ennen oppimisen aloittamista. Sinun täytyy todella istua alas ja miettiä aikaa ja energiaa, joka voi mahdollisesti viedä kielen oppiminen hyvin, ja päättää, onko kreikan kieli todella kaiken tämän uhrin arvoinen. Jos se ei ole, palaa piirtotaululle.
2. Käytä visualisointia työkaluna 'miksi' emotionaalisten vaikutusten kehittämiseen ja vahvistamiseen. Henkilökohtaisesti käytän SEE visualisointitekniikkaa ennen jokaisen uuden kielen aloittamista, mikä auttaa minua sekä näkemään että tuntemaan, millaista on elää kieltä, ennen kuin olen edes oppinut ensimmäisiä sanojani!
3. Kun sinulla on 'miksi' (ja visualisointisi sen mukana), sinun on kirjoitettava se ylös. On hyvä pitää kirjaa 'miksi' -kohdasta lähellä päivittäistä oppimistilaa, jotta voit tarkistaa sen tarvittaessa.

2. Sopeuta (ja sopeuta) resurssit omalle tasollesi

Kun otin kreikan toisen kerran vuonna 2017, aloitin sen samalla tavalla kuin aloitin kaikki uudet kielet: käytin erityistä kaksisuuntaista käännöstekniikkaani rinnakkain italialaisen kopion Assimil's Greek with Ease .
Odotin, että tämä kurssi viisi minut absoluuttisesta aloittelijatasosta jonnekin vähän alle CEFR B1 -tason, missä suurin osa ihmisistä voi pitää itseään 'keskitasona'.
Vaikka se kesti minua odotettua kauemmin, löysin juuri itseni lokakuussa 2018. Olin valmis Assimil ja kysyin itseltäni 'Mitä seuraavaksi?'.
Tämä oli kriittinen hetki. Tiesin, etten voinut vain lukea ja kääntää lyhyitä tekstejä; koska olin nyt keskitasolla, minun piti tehdä haastavampia toimintoja, jotka todella auttaisivat minua parantamaan kreikkalaista tasoani.
Joten etsin, kaukaa. Lopulta löysin monenlaisia resursseja, jotka auttoivat minua laajentamaan kreikkalaista osaamistani haastavilla ja nautinnollisilla tavoilla.
Ensinnäkin löysin GreekPod10: n , joka auttoi minua hioamaan kaksisuuntaisia käännöstaitojani pidemmille ja monipuolisemmille teksteille kuin Assimil .
Nykyään olen edellä mainittujen lisäksi työskennellyt useiden erilaisten videopohjaisten resurssien kanssa, kuten The Online Greek Tutor ja Astronio YouTube channels . Viime aikoina olen jopa siirtynyt vain äänimateriaaleihin lisäämällä Kreikan oppimista Hellenic American Universityn podcastien kanssa.
(Jos haluat nähdä otteen kreikkalaisesta oppimispäiväkirjastani ja luettelon kaikista käyttämistäni resursseista, napsauta tätä )

Mitkä ovat tärkeimmät otokset sinulle, kun aloitat (tai jatkat) kreikkalaisen oppimisen?
1. Vaikka sinun tulisi laajentaa kreikkalaisen aineiston kirjastoa vähitellen kehittyessäsi, aloittelijoiden tulisi aloittaa vain yhdellä resurssilla. Ajattele tapauksessani Assimil , jota käytin päälle ja pois yhden vuoden ajan ennen kuin jatkoin.
2. Suunnittele resurssit etukäteen, mutta älä liioittele sitä. Sinun pitäisi alkaa etsiä uusia resursseja, kun sinulla on noin kaksi viikkoa jäljellä nykyisen resurssin käyttämiseen. Et halua, että sinulle tehdään kaikki resurssit ja jumissa ilman mitään tekemistä.
3. Valitse resursseja, joista pidät miellyttäviä. Vain koska aloitit yhdellä resurssisarjalla aloittelijana, sinun ei tarvitse tuntea velvollisuutesi jatkaa sitä. Kokeile, kokeile uusia asioita ja yritä tyytyä materiaaleihin, jotka saavat sinut eniten motivaatiota oppimaan.

3. Etsi oikea puhekumppaniKaikista haasteista, joita kohtaat oppimalla kreikan kieltä, vaikeimmat todennäköisesti alkavat puhua.
Riippumatta siitä, kuinka paljon opit ennen tuon kohtalokkaan ensimmäisen puhumispäivän, et koskaan ole täysin valmis.

Henkilökohtaisesti odotin heinäkuuhun 2019 alkavan puhua kreikkaa, ja juuri niin tunsin.
Kun tapasin ensimmäisen kerran opettajani Darian, odotin, että Kreikan vieritään vaivattomasti kieltäni. Todellisuus oli aivan erilainen. Minä huokelin ja huokelin. Se ei ollut helppoa.
Silloin tiesin, että olin iloinen siitä, että olin valinnut Darian ohjaajaksi. Hän ei ollut vain kukaan; pikemminkin hän oli ohjaaja, jonka valitsin käsin tarkistettuani kaiken, mitä voin oppia hänen PolyglotClub.com profiilisivulta.
Tältä sivulta tiesin, että Daria oli ystävällinen, huomaavainen ja että hän antoi hyvää palautetta. Nämä ovat kaikki ominaisuuksia, joita arvostan erittäin hyvin tutorina, ja olin iloinen siitä, että Darialla oli ne, kun kreikan kieleni ei alkanut niin sujuvasti.
Kun valitset ensimmäisen kreikkalaisen ohjaajan, sinun on myös huolehdittava siitä, että valitset jonkun, joka vastaa odotuksiasi siitä, mikä hyvä tutori on.
Erityisesti sinun tulisi:

1. Lue tutorisi profiili perusteellisesti. Voit kertoa paljon opettajan laadusta heidän kokemuksensa, saamiensa arvostelujen sävyn ja tiheyden sekä siitä, miten he kohtaavat viesteissään. Etsi joku, joka näyttää (ja jota kuvaillaan) ystävälliseltä ja helposti puhuttavalta.
2. Tule oppitunnille valmistautuneena. Jotkut ohjaajat haluavat suunnitella kaiken puolestasi, toiset odottavat kaiken suunnittelevan itse. Kummassakin tapauksessa sinun tulee aina tulla oppitunnille jotain, josta olet valmis puhumaan, tai kysymys, jonka olet valmis esittämään. Tämä helpottaa sekä sinun että opettajan jännitystä.
3. Älä ole passiivinen. Vaikka jokaisella opettajalla on ideoita ja suosituksia kreikkalaisista aiheista, joista oppia tai puhua, kaikki näistä asioista eivät sovi sinulle parhaiten. Muista aina, että koska maksat oppitunnista, sinulla on kaikki oikeudet valita, mistä puhut (ja mistä ei puhuta) oppitunnin aikana. Ja kun puhut kiinnostavista asioista, olet myös sitoutuneempi.

Aika oppia kreikkaa
Joten sinulla on se: kolme suurinta oppituntia, jotka olen oppinut käsittelemällä upeaa kreikkalaista kieltä.

1. Tiedä miksi

2. Sopeuta resurssit omalle tasollesi

3. Löydä oikea puhekumppani
Muuten, kun olemme aiheesta:

Onko jotain muuta, jonka haluat minun kertovan kreikan kielestä?

Sen kielioppi? Sen ääntäminen? Tai ehkä sen sanat?

Kerro minulle kommenteissa ja teen parhaani vastaamaan kysymyksiisi ja epäilyihisi!
PS Viime aikoina olen käyttänyt kahta hienoa kaksikielistä tekstiä kreikan kieleni parantamiseksi: Clockmaster ja The Crack on the Hourglass , molemmat kirjoittanut Roubina Gouyoumtzian. Jos haluat parantaa kreikankielistä lukutaitoasi, napsauta (tytäryhtiö) -linkkejä ja tarkista ne InterlinearBooks.com -sivustolla.

Related topics: