Kuinka oppia Korean kirjoitusjärjestelmä muutamassa tunnissa:  • Bad translation?
    Please HELP us CORRECT (click the button at the end of each paragraph) & Become VIP!Tämän artikkelin englanninkielisen version kirjoitti kielivalmentaja ja opettaja Kevin Morehouse matkalla maailman muuttamiseksi monikielisemmäksi ja LucaLampariello.com- tiimin jäseneksi.
Ulkopuolisesta näkökulmasta Itä-Aasian suurimmissa kielissä on yksi asia, joka erottuu jyrkästi muista: niiden kirjoitusjärjestelmät .

Suurin osa länsimaista luottaa latinalaisen aakkosen kaksikymmentä plus-kirjaimeen, mutta Kiina, Japani ja Korea eroavat toisistaan - Kiina käyttää tuhansia piirustuksen kaltaisia kuvioita, mutta Japani käyttää samoja kuvioita ja täydentää niitä kahdella sanalla , ja Korea käyttää täysin erilaista järjestelmää.
Jos olet oppinut korean kielen oppimisen, saatat olla huolissasi siitä, että matka Korean kirjoitusjärjestelmän oppimiseen voi olla samanlainen kuin kiinalaisten ja japanilaisten oppijoiden on kohdattava: vuosia ja vuosia ulkoa kiinalaisten merkkien merkitykset ja aivohalvausjärjestys vain saavuttaa pienen lapsen lukutaso.

Jos se olet sinä, niin minulla on upeita uutisia: Korean 한글 (hangul) oppiminen ei saisi viedä sinua tai ketään muuta vuosiin.

Itse asiassa sen ei pitäisi edes viedä tunteja.
Olen tosissani. Jopa hitaimmalla mahdollisella tahdilla korealaisen peruslukutaito on saavutettavissa muutamassa istunnossa, vielä vähemmän, jos olet motivoitunut.

Tässä artikkelissa aion laatia etenemissuunnitelman, jonka avulla voit oppia Korean kirjoitusjärjestelmän tänään, vaikka et tiedä koreankään sanaa. En aio opettaa sitä sinulle suoraan, vaan pikemminkin johdatan sinut läpi työkalut ja resurssit, jotka auttavat sinua saamaan työn nopeammin kuin edes luulet olevan mahdollista.

Aloitetaan.

Vaihe 1: Opi perusmuodot
Oppiminen vokaaleja


Korealaista kirjoitusjärjestelmää opiskellessa paras paikka aloittaa helpoimmasta: vokaalit.

Kaikki korealaiset vokaalit kirjoitetaan kolmen mahdollisen komponentin yhdistelmänä:

1. Yksi tai kaksi pystysuoraa viivaa (ㅣ)
2. Viiva (alun perin piste) (-)
3. Vaakasuora viiva (ㅡ)
Vakavasti, siinä se.

Tämä lyhyt luettelo komponenteista muodostaa jokaisen kielen vokaalin.

ㅣ, ㅓ, ㅏ, ㅔ, ㅐ, ㅡ, ㅗ, ㅜ
Älä ole huolissasi siitä, mitä ääniä nämä symbolit toistavat. Pääset siihen myöhemmin videoissa. Keskity vain siihen, miten kukin symboli koostuu vain yllä luetelluista komponenteista.

Niille symboleille, jotka sisältävät väliviivan, toisen viivan lisääminen lisää alkuperäisen vokaalin alkuun jotain liukua (karkeasti 'y' -ääni, englanninkielisille).

ㅕ, ㅑ, ㅖ, ㅒ, ㅛ, ㅠ
Voit jopa ottaa puhtaat vokaalit ensimmäisestä joukosta ja yhdistää niiden symbolit yhteen luomalla diftongeja tai yksittäisen äänen, joka yhdistää kaksi vokaalia:

ㅜ + ㅣ = ㅟ ㅜ + ㅔ = ㅞ ㅗ + ㅐ = ㅙ ㅗ + ㅏ = ㅘ ㅜ + ㅓ = ㅝ ㅡ + ㅣ = ㅢ

Joten se siitä. Se on kirjaimellisesti kaikki modernissa koreassa käytettävät vokaalien ja vokaalimaisten äänien symbolit. Kaksikymmentä 'kirjainta', jotka ovat vain kolmen tyyppisten viivojen yhdistelmiä.
Asiat ovat entistä helpompia, kun liität jokaisen symbolin oikeaan äänensä. Esimerkiksi, jos tiedät, että 'ㅏ' saa 'ah' kuulostamaan kuin 'isältä', opit nopeasti, että toisen viivan lisääminen kirjaimeen (ㅑ) antaa 'yah' -äänen, kuten 'yard' .

Tässä on kaksi lyhyttä videota, jotka opastavat kaikkien edellä kuvattujen vokaalisymbolien ääntämisen:

Korean vokaalit - Perus

Korean diftongit - yhdistetyt / monimutkaiset vokaalit

Konsonanttien oppiminen


Anna minun johdattaa sinut läpi symboleja, joita kohtaat korealaisten konsonanttien kohdalla. Jälleen, älä huoli äänistä toistaiseksi. Keskity vain kappaleisiin ja siihen, kuinka erilaisia elementtejä voidaan lisätä symboliin äänen muuttamiseksi.

Ensinnäkin, on 9 muotoa, jotka muodostavat peruskonsonantit:

ㄱ ㄴ ㄷ ㄹ ㅁ ㅂ ㅅ ㅇ ㅈ
Kuten vokaalit, nämä konsonanttimuodot voidaan yhdistää mielenkiintoisilla tavoilla muunneltavien konsonanttien luomiseksi, jotka kaikki liittyvät yllä olevan alkuperäisen konsonantin ääniin.

Esimerkiksi jotkut näistä konsonanteista voidaan 'kaksinkertaistaa', mikä luo kireän äänen. Näitä kutsutaan usein 'kaksoiskonsonanteiksi'.

ㄲ, ㄸ, ㅃ, ㅉ, ㅆ

Yhden (tai useamman) rivin lisääminen useaan näistä symboleista luo näiden konsonanttien aspiraattiversiot, jotka ovat yksinkertaisesti samoja konsonantteja, joihin liittyy enemmän ilmavirtaa suusta, kun ne lausutaan.

ㅋ, ㅌ, ㅍ, ㅎ, ㅊ
Ja sinulla on se. Näiden 19 muodon avulla olet oppinut kaikki modernin korean kielellä käytetyt konsonantit.

Tässä on video, joka opastaa sinut yhdistämään jokaisen symbolin vastaavaan ääniin:

Vaihe 2: Opi yksinkertaisia tavuja

Rakennustavat


Nyt kun olet tutustunut kaikkiin Korean konsonantti- ja vokaalisymboleihin, voimme oppia yhden Korean mielenkiintoisimmista piirteistä: kuinka symbolit sopivat yhteen.

Korealainen hangul ei toimi kuten useimmat aakkoset tai edes merkkijärjestelmät.
Suurin osa kirjoitusjärjestelmistä rakentaa sanoja yksinkertaisesti sijoittamalla kirjaimet tai merkit vierekkäin.

Esimerkiksi sanan 'cat' välittämiseksi englanniksi otamme kirjaimet 'C', 'A', ja 'T' . ja yksinkertaisesti sijoita ne peräkkäin peräkkäin.

C + A + T = CAT
Korean kieli on hieman erilainen, koska 'kirjaimia' ei kirjoiteta peräkkäin, vaan ne on järjestetty tavulohkoiksi.

Ota itse kirjoitusjärjestelmän nimi, hangul:

Nämä ovat symboleja, jotka sisältävät sanan koreaksi:

ㅎ, ㅏ, ㄴ, ㄱ, ㅡ, ㄹ
Et voi kuitenkaan kirjoittaa ㅎㅏㄴㄱㅡㄹ kaikkia peräkkäin ja kutsua sitä päiväksi. Se ei toimi ollenkaan.

Sen sijaan korean symbolit sanojen sisällä on ryhmitelty 'tavulohkoiksi'. Symbolit, jotka muodostavat tavun koreaksi, ryhmitellään karkeasti neliömäiseen muotoon ja järjestetään vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas.

Joten tavu tavusta, hangul lähtee:

ㅎ + ㅏ + ㄴ = 한 ㄱ + ㅡ + ㄹ = 글
Sitten, kun oikeat tavulohkot on muodostettu, laitat ne vierekkäin, aivan kuten tekisitkin englanninkielisiä kirjaimia.

한 + 글 = 한글
Yksi tärkeä poikkeus tavulohkojen rakentamisesta, jota minun ei tarvitse vielä mainita: Jos sanan tavun on tarkoitus sisältää vain vokaaliääni, kirjoitetun tavun on aloitettava symbolilla 'ㅇ' symbol 'ㅇ' , joka tunnetaan tässä tapauksessa nimellä 'nolla konsonantti'.
Joten tavu, joka sisältää kirjaimellisesti vain 'isän' ah-vokaalin, on kirjoitettava '아' eikä 'ㅏ' .

Yksinkertaisten tavujen harjoittelu


Kun tiedät vokaalien ja konsonanttien yksittäiset symbolit sen lisäksi, miten ne on järjestetty tavulohkoiksi, on aika harjoitella yksinkertaisten tavulohkojen lukemista, jotka koostuvat vain yhdestä konsonantista ja yhdestä vokaalista.
Onneksi näin nuoret korealaiset lapset alkavat oppia lukemaan, joten on runsaasti resursseja, jotka auttavat sinua oppimaan nämä nopeasti.

Suosittelen aloittamaan aakkostaulukon kaltaisella kaavalla, jota käytetään opettamaan englantia puhuville lapsille heidän ABC: itään.

Ainoa ero tässä on se, että opit ABC: n sijaan 가나다라마바사 .
Aloitat alla olevan kaavion kaltaisesta kaaviosta ja käytä sitä muistamaan kaikkien yksinkertaisten konsonantti-vokaaliyhdistelmien äänet.

Halutessasi voit jopa oppia yksinkertaiset tavut kappaleen kautta, kuten tässä videossa:

Monimutkaisten tavujen harjoittelu


Toisin kuin japanin kielillä, koreankieliset tavut eivät rajoitu yksinkertaisiin konsonantti- ja vokaalipareihin.

Korean tavut voivat sisältää myös muita konsonantteja vokaalin jälkeen, jolloin konsonantti + vokaali + konsonantti (CVC) tai konsonantti + vokaali + konsonantti + konsonantti (CVCC) -rakenne.
Kirjoitettuna nämä tavut näyttävät hieman täynnä CV: n vastaavia, joten sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota vasemmalta oikealle, ylhäältä alas -sääntöihin, joita noudatetaan näitä tavulohkoja tehtäessä.

Esimerkiksi tässä on sana hevoselle ( “mal” ):

ㅁ + ㅏ + ㄹ = 말
Ja elämän sana ('salm') :

ㅅ + ㅏ + ㄹ + ㅁ = 삶

Valitettavasti myös tässä ääntäminen voi saada hieman hankalaa.

Konsonantit, jotka seuraavat vokaaleja 받침 ('batchim') tunnetaan koreaksi nimellä 받침 ('batchim') tai 'viimeinen konsonantti'. Vaikka näiden konsonanttien ääntäminen pysyy yleensä samana kuin olet oppinut, on usein poikkeuksia, joissa tavu-lopullinen konsonantti lausutaan eri tavalla kuin tavallisesti.
Tässä on muutama video, joka opastaa sinut 받침 : n eli 'viimeisten konsonanttien' monimutkaisuuteen:

Viimeiset konsonantit (받침)
Kaikki 받침: stä (Batchim) - Osa 1
Kaikki 받침: stä (Batchim) - Osa 2

Taitojen 한글 seuraavalle tasolleTässä vaiheessa olet oppinut seuraavia keskeisiä näkökohtia 한글 , Korean kirjoitusjärjestelmää:

- Vokaalit
Liukuu
Diftongit

- Konsonantit
Aspiroituneet konsonantit
Kaksoiskonsonantit

- 받침 ( 받침 )
Jos olet viettänyt (tai tulet pian käyttämään) muutaman tunnin oppimalla ja tarkastelemalla blogissa ja linkitetyissä videoissa jakamiani tietoja, voit hyvin vakavasti sanoa, että olet oppinut korealaiset aakkoset.

Ainakin sinun pitäisi pystyä lukemaan puoliksi luotettavasti (so. Kuulostamaan, ymmärtämättä) korealaiset sanat.
Työsi korealaisena oppijana ei kuitenkaan ole vielä valmis. Todellisuudessa se on vasta alkua.

Tässä on pari asiaa, joita voit työskennellä tulevaisuudessa korealaisten taitojesi kasvaessa:

Ääntäminen


Vaikka voit nyt tunnistaa kaikki korealaiset aakkoset, tarvitset todennäköisesti paljon enemmän käytäntöä lausua korealaiset äänet, jotka liittyvät näihin kirjaimiin.

Älä huoli, tämä on aivan normaalia. Englanninkielisille (ja useimpien länsimaisten kielten puhujille) korean ääntäminen on yleensä vaikein osa kielen oppimisprosessia.
Kuten aina, kova ei tarkoita mahdotonta. Voit hallita korealaisia ääniä, aivan kuten minulla (ja monilla muilla oppijoilla) on. Se vie vain aikaa, omistautumista ja oikeita resursseja.

Tässä on muutama aloitus:

YouTube - Motivoi korealaista - Paranna korean ääntämissoittolistaa

Korean ääntäminen opas

Käsinkirjoitus ja kirjoittaminen


Nyt kun voit lukea ja tunnistaa korealaisten aakkosien symbolit, haluat todennäköisesti käyttää niitä kommunikoimaan kirjoittamisen kautta.

Siinä tapauksessa voit oppia kirjoittamaan korean käsin, kirjoittamaan sen tietokoneelle tai molemmat.
Käsinkirjoitukseen suosittelen Hangul Master by Talk to Me -sarjaa koreaksi , mikä näyttää kaiken, mitä tarvitset korealaisten symbolien kirjoittamiseen, mukaan lukien viivajärjestys ja erilaiset tulostus- / käsikirjoitustyylit.
Kirjoitusta varten ei ole yhtä resurssia, joka täyttäisi kaikki tarpeet, mutta suosittelen aloittamaan lataamalla Go Billy Korean ilmaisen korealaisen kirjoituspelin nimeltä Hangul Attack . Sieltä voit harjoitella kirjoittamisnopeuden lisäämistä käyttämällä online-työkalua, kuten 10FastFingers .

Oletko oppinut lukemaan ja kirjoittamaan korealaista? Jaa kokemuksesi kommenteissa!

Tähän liittyviä aiheita:

Comments
  • 0 Kommentit