Apua

NEW ARTICLE

Kuinka kauan kestää oppia kieltä?
- Kuinka kauan kesti voit oppia espanjaa?
- Kuinka kauan kesti voit oppia mandariinikiinaa?
- Kuinka kauan kestää oppia kieltä?
Saan näihin kysymyksiin koko ajan. Oppijana 13 kielellä, ihmiset haluavat usein tietää, kuinka kauan kestää saada se kaikki on valmista. Se on vaikea kysymys, mutta se ansaitsee vastauksen. Loppujen lopuksi, jos etsit lähtemään tälle matkalle, sinun kannattaa olla jonkinlainen käsitys siitä, kun saat siellä, eikö?
Ennen kuin siirrymme tämän vastauksen, mutta meidän täytyy ratkaista kaksi keskeistä ongelmaa:

Mitä tarkoittaa ”oppia” kieli?


Jos haluamme tietää, kuinka kauan matka kestää, meidän täytyy selvittää, missä olemme menossa.
Ensinnäkin, me tiedämme, että haluamme oppia kieltä. Mutta mitä se tarkoittaa jopa oppia kieltä, anyway? Useimmat sanoisivat, että kieli on oppinut, kun tiedämme sen sujuvasti.
Jos siis vaihdat ehtomme, se tarkoittaa, että todellinen kysymys on:
Kuinka kauan kestää päästä sujuvasti kieltä?

Toistaiseksi niin hyvä, eikö? Ei aivan. Kuten verbi oppia määritelmä sujuvuus on yhtä liukas. Jotkut rinnastaa sujuvuus täydellisyyttä. Jotkut rinnastaa sen yksinkertaisesti toimiva. Se on iso alue. Liian iso.
Vaikka otamme sujuvuus yksinkertaisesti tarkoittaa ”tietää kieltä hyvin”, emme voi saada liian pitkälle, ei ainakaan ennen kuin tiedämme, miten hyvin me haluamme oppia kieltä ko.
Onneksi on olemassa joitakin erinomaisia ​​resursseja, jotka voit auttaa määrittämään, kuinka hyvin haluat tietää kielen. Nämä resurssit antavat sinulle määränpää jonka ympärille suunnitella oman oppimisen matkalle, ja auttaa luomaan lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteita, kuten virstanpylväitä.
Nämä resurssit kutsutaan taitoa puitteet. On olemassa kaksi suurimpien vuonna käytössä eri puolilla maailmaa tänään, joista suosituin ollessa CEFR asteikko . CEFR asteikot tarjoavat useita erikielisiä taitotasoon, joista mikä tahansa voi käyttää tukemaan oman, henkilökohtaisen määritelmä sujuvuus.
Henkilökohtaisesti pidän kieli opitaan puhuu suomea äidinkielenään kun olen kehittänyt oman puhumiseen, kuuntelemiseen, lukemiseen ja kirjoittamisen taitoja B2 tasolla CEFR maailmanlaajuisesti:
Ymmärtää pääajatukset monimutkaisesta tekstistä molemmin konkreettisia ja abstrakteja aiheita, kuten teknisiä keskusteluja hänen / hänen erityisalansa. Voivat olla vuorovaikutuksessa niin sujuvaa ja spontaania, että tekee säännöllinen yhteydenpito syntyperäisten puhujien kanssa on mahdollista ilman paineita kummallekaan osapuolelle. Pystyy tuottamaan selkeää, yksityiskohtaista tekstiä hyvinkin erilaisista aiheista ja selittämään mielipiteensä jostakin ajankohtaisesta asiasta etuja ja haittoja eri vaihtoehtoja.
Pyrin tälle tasolle erityisesti sujuvuus, koska se on pisimmällä tasolla mittakaavassa ilman siirtymässä ammattitai- tai akateemisen tason taitoa.

Kuinka nopeasti oppia riippuu useista tekijöistä


Kun olet selvittänyt, miten haluat määritellä sujuvasti vieraalla kielellä, sinun täytyy olla tietoinen lukemattomia objektiivisia ja subjektiivisia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti tulet sujuvasti tasolla.

objektiiviset tekijät


Päätavoitteena tekijä (eli tekijä, joka ei ole riippuvainen sinua yksilönä), jotka vaikuttavat siihen, miten kauan se kestää päästä sujuvuus tunnetaan kielellinen välinen etäisyys äidinkieli ja kohdekielesi.
Tämän ymmärtämiseksi on tärkeää nähdä jokaisen kielen järjestelmä, joka koostuu useista osajärjestelmien. Vaikka jokainen kieli on ainutlaatuinen omalla tavallaan, kaikki kielet koostuvat samoista perusrakenteita.
Katsotaanpa Italian, esimerkiksi.

Italian on ihmisen kieli, eli se koostuu osajärjestelmien inhimillisen kielen: Syntax, Lexicon, fonetiikan jne
Kautta verrataan tahansa kahta kieltä, tulemme huomaamaan, että heidän osajärjestelmien voidaan läheistä sukua, kaukaista sukua, tai missä tahansa siltä väliltä.
Jos vertaamme Italian Espanjan, tulemme huomaamaan, että on olemassa yhtäläisyyksiä lähes joka alalla: sanajärjestys (syntaksin), sanasto (sanasto), äänijärjestelmä (fonetiikka). Voimme sanoa, että Italian ja Espanjan ovat lähellä kieliä.
Jos vertaamme italialaisesta japani, löydämme vähemmän yhtäläisyyksiä, ja suuri joukko eroja. Italian on Subject-Verb-Object (SVO) sanajärjestys, kun taas Japani on Subject-Object-Verb sanajärjestys.
Lisäksi Italian on suurempi kartoitus ääniä kuin Japani tekee, ja sanastoja molempien kielten ovat lähes täysin erilaiset. Siksi voimme sanoa, että italialaiset ja japanilaiset ovat kaukana kieliä.
Ottaminen äidinkielellään viitekehyksenä, tulet huomaamaan, että millä tahansa kielellä maapallolla voidaan pitää läheinen tai kaukana kielen, riippuen sisäisen kielen rakenteita verrataan.
Saavuttamaan sujuvuus etäisempi kieli väistämättä vie enemmän aikaa kuin näin on lähempänä kielellä.

subjektiivinen tekijät


On olemassa myös useita subjektiivisia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miten kauan se kestää voit tavoittaa sujuvuus.
Nämä tekijät ovat riippuvaisia ​​sinua yksilönä, mikä tarkoittaa, että voit käsitellä näitä tekijöitä tarpeen oppia kohdekielesi nopeammin. Tämä on jotain et voi tehdä kielellisiä etäisyyttä.
Kolmen subjektiiviset tekijät ovat:
- Aiemmat kielen oppimiskokemus
- Sinun mikro- että makrotasolla ympäristöissä
- Aikasi tehtävään

Edellinen Language Learning Experience


Kielenopiskelussa kokemus näyttelee suurta osaa kuinka nopeasti tulet saamaan uuden kielen. Jos et ole koskaan oppinut kieltä aikaisemmin, ota ensin vieraan kielen vie kauemmin oppia hyvin kuin lähes kaikki myöhemmät kieli, riippumatta kielellinen etäisyyden.
Kun olet että ensimmäisen vieraan kielen takanasi, sinun on parempi käsitys koko kieltenopiskelun, ja jokainen uusi kieli tulee teitä helpommin kuin viimeksi.

Mikro- että makrotasolla ympäristöt


Missä ja miten elät elämääsi myös olla suuri osa nopeus kielenomaksumiseen.
Laajimmillaan, oppimista vaikuttaako makroympäristössä. Tämä on pitkälti funktio missä asut: maa, alueen tai valtion ja kaupungin tai jossa löydät itsesi. Riippuen yksittäisten makroympäristöstä joudut helpompaa tai vaikeampaa päästä sujuvasti vieraan kielen.
Jos esimerkiksi olet opiskella espanjaa Espanjan Valenciassa, olet makroympäristöstä jotka lisäävät nopeutta oppimista. Jos sen sijaan olet opiskella espanjaa Pekingissä, Kiinassa, mikro ympäristö ei lisää nopeutta oppimisen, ja se voi mahdollisesti vähentää sitä.
Käytössä intiimimpi tasolle, oman oppimisen vaikuttaa mikro ympäristö. Tämä on pitkälti funktio miten elät, ja kuka sinä surround itseäsi. Tehtyjen valintojen mikro ympäristössä voi lisätä tai vähentää tahansa etuja tai haittoja oppimisen aiheuttama makroympäristön.
Jos olet opiskella espanjaa Espanjan Valenciassa, mutta asut, työ ja seurustella vain ei-espanjaa puhuville, sinulla mikro ympäristö, joka pienentää nopeutta oppimista.
Jos olet opiskella espanjaa Pekingissä, Kiinassa, mutta asut, työ ja seurustella vain espanjankielisiä Sieltä on mikro ympäristö, joka lisää nopeutta oppimista.
Nopein tie sujuvuus tulee aina läpi kohdistamalla oman makro- ja mikrotason ympäristöjä niin, että molemmat tukevat oppimistavoitteet. Toiseksi nopein polku on kehittämällä sopivan mikro ympäristössä. Jos et voi elää, työskennellä tai muuten seurustella puhuvien kohdekielelläsi, silloin nämä edut tulevat aina suuremmat edut ja haitat oman maantieteellisen sijainnin.

Tehtävään käytetty aika


Lopuksi meillä on kenties selvin vaikuttavista tekijöistä kuinka nopeasti oppia kieltä: kuinka paljon oppimista te itse tehdä!
Oppija, joka tuo enemmän keskittynyt oppimiseen tuntia, päivä ja päivä, aina päästä hänen tavoitteensa nopeammin kuin toinen henkilö, joka asettaa vähemmän tuntia, tai asettaa saman tuntimäärän pidemmän venytys aikaa.

Tale of Two Learners


Havainnollistamaan, miten nämä objektiiviset ja subjektiiviset tekijät työskentelevät yhdessä lisätä tai vähentää kuinka kauan kestää oppia kieltä, Katsotaanpa kaksi teoreettista esimerkkiä.
Mark ja John ovat amerikkalaisia, 35-vuotiaiden.
Mark on oppiminen Japani, kaukainen kielen kotimaassaan Englanti. Mark ei ole aikaisempaa kieltä kokemusta, ja asuu alueen Texas, joka on suhteellisen vailla äidinkielenään Japanin puhujia. Näin ollen hän ei ole makro- tai mikro ympäristö, joka edistää oppimista Japanin nopeasti. Mark on myös naimisissa, ja on paljon ei-kieliin liittyviä sitoumuksia hänen day-to-day elämään.
Jos Mark laittaa yhden tunnin aikaa tehtävän joka päivä, hän saavuttaa B2 tasolla CEFR mittakaavassa noin 3-5 vuotta.
Johannes toisaalta, on oppiminen portugali, joka on läheinen kieli hänen äidinkielenään Englanti. John jo puhuu kahta vierasta kieltä on B2 tasolle: korea ja espanja. Päälle, että hän työskentelee kieliyhteistyö espanjan opettajana, ja niin joutuu kosketuksiin kielenoppijoiden päivittäin. Äskettäin yksi, John on päättänyt siirtyä Portugaliin (makroympäristöstä) ja on suunnitelmia tehdä ystäviä paikallisten kanssa siellä (mikro ympäristö).
Jos John laittaa yhden tunnin aikaa tehtävän joka päivä, hän saavuttaa B2 tasolla CEFR mittakaavassa 2-6 kuukautta.
Huomata, kuinka Mark ja John teki saman päivittäinen sitoutumista kieltenopiskelua, mutta koska kaikki muut subjektiiviset ja objektiiviset, John on mahdollisuus päästä sujuvasti minnekään 3%: sta 16% kokonaisajasta Mark viettää oppimista. Se on iso ero!
Vaikka esimerkit Mark ja John edellä ovat melko äärimmäinen, on tärkeää ymmärtää, että siellä on paljon enemmän nopeutta oppimisen kuin vain aikaa sijoittanut.

johtopäätös


Joten, miten kauan kestää oppia kieltä?
Kysymys on hyvin epämääräinen, sillä se perustuu termejä, kuten oppimiseen, ja sujuvuus, joiden merkitykset muuttuvat henkilöittäin.
Sinun tapauksessasi, suosittelen, että kaventaa mahdollisuuksia määrittelemällä sujuvuutta itse.
Tämä tapahtuu helpoimmin luomalla B2 on CEFR mittakaavassa tavoitteesi-tilassa, kuin kohta sujuvuus.
Kun tiedät, mitä olet tavoitteena, sinun täytyy tarkastella kielelliset välinen etäisyys natiivi ja kohdekieli saada yleiskuva siitä, miten vaikeaa on saavuttaa sujuvuus. Sitten voit vihdoin tutustumaan yksilöllinen tilanne ja mitä yksilöllisistä tekijöistä voi vaikuttaa elämässäsi nopeus itse pitkin oppimispolun.
Muista, että nopeus sujuvuus tulee aina muuttaa. Tekijät kasvaa, muuttuu ja kehittyy mukaan sekä oman kielen valittu, oppimiskokemus, ja elämäntilanne.
Ei ehkä ole oikotietä sujuvuus, mutta nyt tiedät tarkalleen mitä se tekee päästä sinne ajoissa!
Kirjoittanut Luca Lampariello ja Kevin Morehouse

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2  1 All