Súgó

NEW ARTICLE

Hogyan időbe telik megtanulni egy nyelvet?
- Meddig tartott elviszi megtanulni spanyolul?
- Meddig tartott ez, hogy megtanulják mandarin kínai?
- Mennyi ideig tart megtanulni egy nyelvet?
Azt, hogy ezek a kérdések minden alkalommal. Mivel a tanuló 13 nyelv, az emberek gyakran szeretnénk tudni, hogy mennyi ideig tart, hogy az egészet csinálni. Ez egy nehéz kérdés, de az egyik, hogy megérdemli a választ. Elvégre, ha keres, hogy csatlakozzanak ezen az úton, akkor szeretné, hogy néhány ötlet, ha kapsz ott, igaz?
Mielőtt rátérnénk az a válasz, de mi kell kezelni két alapvető probléma:

Mit jelent a „Tanulás” nyelvet?


Ha meg akarjuk tudni, milyen hosszú az út lesz, azt kell kitalálni, hogy hová megyünk.
Először is, tudjuk, hogy szeretne tanulni egy nyelvet. De mit jelent egyáltalán a nyelvtanulás, egyébként? Most azt mondják, hogy a nyelv tanult egyszer tudjuk, hogy folyékonyan.
Tehát, ha a swap meg a feltételeket, hogy azt jelenti, hogy az igazi kérdés az:
Meddig tart elérni folyékonyan a nyelvet?

Eddig jó, nem? Nem egészen. Mint az ige, hogy megtanulják, meghatározása folyékonyan egyaránt csúszós. Néhány egyenlővé folyékonyan tökéletes. Néhány azonosítja azt, hogy egyszerűen csak funkcionális. Ez egy nagy tartományban. Túl nagy.
Még ha vesszük folyékonyan, mint egyszerűen azt jelenti, „tudni egy nyelvet jól”, akkor nem fog túl messzire, legalábbis nem, amíg nem tudjuk, hogy milyen jól szeretnénk tanulni a nyelvet kérdéses.
Szerencsére van néhány kiváló rendelkezésre álló források, amelyek segítségével, hogy segítsen meghatározni, hogy milyen jól meg szeretné tudni egy nyelvet. Ezek a források kapsz egy célt, amely körül megtervezni a tanulási út, és segít létrehozni rövid-, közép- és hosszú távú célokat mérföldköveket.
Ezek a források nevezik jártasság keretek között. Két nagy közül a használat szerte a világon ma a legnépszerűbb, amely pedig a KER skála . A CEFR mérlegek több különböző nyelvtudás szintjét, amelyek bármelyike lehet használni, hogy támogassák a saját, személyes meghatározása folyékonyan.
Személy szerint úgy vélem, egy nyelvet meg kell tanulni egy folyós szinten, ha már fejlesztettem beszéd, szövegértés, olvasás, és írás a B2 szint a CEFR globális léptékben:
Megérti a fontosabb gondolatok komplex szöveg konkrét vagy elvont témájú, köztük a technikai megbeszélések az ő / ő szakterületének. Kölcsönhatásba léphet bizonyos fokú folyékonyan és a spontaneitás, ami rendszeres kommunikáció anyanyelvű elég lehet anélkül törzs bármelyik fél. Világos, részletes szöveget a különböző témák széles körében, és fejteni a véleményét egy aktuális témáról úgy, előnyeit és hátrányait a különböző lehetőségeket.
Célom ezen a szinten, különösen a folyékonyan, mert a legfejlettebb szinten a skála nélkül halad szakmai- és tudományos szintű jártasság.

Hogy milyen gyorsan tanulnak, több tényezőtől függ


Miután megállapította, hogy miként szeretné meghatározni folyékonyan idegen nyelvet, akkor tisztában kell lenniük a számtalan objektív és szubjektív tényezők, amelyek befolyásolják, hogy milyen gyorsan érkezik egy folyékonyan szinten.

objektív tényezők


A fő cél tényező (azaz olyan tényező, amely nem függ az Ön egyéni), amely befolyásolja, hogy mennyi ideig fog tartani, hogy elérje folyékonyan ismert nyelvi távolságot az anyanyelvén a célnyelven.
Ennek megértéséhez fontos, hogy minden nyelv olyan rendszer, amely áll több alrendszerre. Bár minden nyelv egyedülálló a maga módján, minden nyelven állnak ugyanazokkal az alapvető struktúrákat.
Nézzük meg az olasz, például.

Olasz az emberi nyelv, ami azt jelenti, áll az alrendszerek emberi nyelv: Syntax, Lexicon, fonetika, stb
Összehasonlításával bármely két nyelv, meg fogjuk találni, hogy az alrendszerek szorosan kapcsolódik, távoli rokonságban, vagy bárhol a kettő között.
Ha összehasonlítjuk a spanyol és az olasz nyelvet, majdnem minden téren találhatunk hasonlósáhokat: Szórend (syntax), szókincs (lexicon), kiejtés (phonetics). Szóval nyugodtan mondhatjuk hogy az olasz és a spanyol rokon nyelvek
Ha összehasonlítjuk az olasz japán találunk kevesebb hasonlóság, és számos különbség. Olasz van egy Subject-Verb-Object (SVO) szórend, míg a japán egy Subject-Object-Verb szórend.
Továbbá, az olasz egy nagyobb készletet a hangok, mint a japán csinál, és a szótárak mindkét nyelv szinte teljesen más. Ezért azt mondhatjuk, hogy az olasz és a japán távoli nyelven.
Figyelembe anyanyelveden mint hivatkozási pont, azt találjuk, hogy minden nyelv a Földön lehet tekinteni egy közeli vagy távoli nyelv, attól függően, hogy a belső nyelvi struktúrák hasonlítják össze.
Elérése folyékonyan távolabbi nyelv óhatatlanul több időt vesz igénybe, mint ezzel a szorosabb nyelvet.

szubjektív tényezők


Vannak is több szubjektív tényezőket, amelyek befolyásolják, hogy mennyi ideig fog tartani, hogy elérje folyékonyan.
Ezek a tényezők függvénye, mint az egyén, vagyis meg lehet manipulálni ezeket a tényezőket, mint ahhoz, hogy tanuljanak a célnyelv gyorsabb. Ez az, amit nem tud a nyelvi távolságot.
A három szubjektív tényezők a következők:
- Az előző nyelvtanulási tapasztalattal
- Az mikro és makro környezetben
- Az idő feladata

Előző nyelvtanulási tapasztalattal


A nyelvtanulás, a tapasztalatok nagy szerepet játszik az, hogy milyen gyorsan szerez egy új nyelvet. Ha még soha nem tanult nyelvet előtt, majd az első idegen nyelv elviszi hosszabb ideig tart megtanulni jól, mint szinte minden későbbi nyelv függetlenül a nyelvi távolságot.
Ha megvan, hogy az első idegen nyelv mögött, akkor jobban megértsék a teljes nyelvtanulás, és minden új nyelv lesz, hogy könnyebben, mint az utolsó.

Micro és Macro környezetek


Hol és hogyan éled az életed is nagy szerepet játszik a sebesség a nyelvtanulás.
A legszélesebb körű, a tanulás befolyásolja a makro környezet. Ez nagymértékben függnek, ahol élsz: az ország, a régió vagy állam, és a város vagy település, ahol találja magát. Attól függően, hogy az egyes makro környezet, akkor könnyebben vagy nehezebben elérte folyékonyan az idegen nyelvet.
Például, ha te tanulás spanyol Valencia, Spanyolország, van egy makro környezet, ami növeli a sebességet a tanulás. Ha a másik viszont, te tanulás spanyol Peking, Kína, a mikrokörnyezet nem fogja növelni a sebességet a tanulás, és esetleg csökken is.
Egy intimebb szinten, a tanulás befolyásolja a mikrokörnyezet. Ez nagymértékben függnek, hogyan él, és kivel vegye körül magát. Döntéseket a mikrokörnyezet is növelik vagy csökkentik bármilyen előnyei és hátrányai a tanulás okozta a makro környezet.
Ha tanulás spanyol Valencia, Spanyolország, de élnek, dolgoznak, és szocializálódnak csak nem beszél spanyolul, van egy mikro környezet csökkenti a sebességet a tanulás.
Ha tanulás spanyol Peking, Kína, de élnek, dolgoznak, és szocializálódnak csak spanyolul beszélnek ott, akkor a mikrokörnyezet, ami növeli a sebességet a tanulás.
A leggyorsabb út a folyékonyan mindig jönnek át összehangolása a makro-és mikro környezetben úgy, hogy mind támogatják a tanulási célokat. A második leggyorsabb útvonal lesz fejlesztése révén alkalmas mikrokörnyezet. Ha élni, dolgozni, vagy más módon szocializálódnak hangszórók a célnyelv, akkor ezeket az előnyöket mindig túlsúlyban vannak az előnyök vagy hátrányok a földrajzi elhelyezkedés.

Idő Feladat


Végül, van talán a legnyilvánvalóbb tényező befolyásolja, hogy milyen gyorsan megtanulni egy nyelvet: mennyi tanulás valójában nem!
A tanuló, aki hozza a célzottabb óra tanulás, nap mint nap, mindig eléri a céljait gyorsabb, mint a másik személy, aki, kevesebb órát, vagy hozza ugyanannyi órát hosszabb szakaszon időt.

A Tale of Two tanulók


Annak illusztrálására, hogy ezek az objektív és szubjektív tényezők együttesen növelheti vagy csökkentheti, hogy mennyi ideig tart megtanulni egy nyelvet, nézzük meg a két elméleti példát.
Mark és John mind az amerikaiak, 35 évesen.
Mark tanulás japán, egy távoli nyelv szülőhazájában angol. Mark nincs korábbi nyelvi tapasztalat, és él egy Texas területét, amely viszonylag kevés natív japán hangszórók. Mint ilyen, ő sem a makro és mikro környezet, amely elősegíti a tanulást japán gyorsan. Mark is házas, és rengeteg nem nyelvi-re vonatkozó kötelezettségvállalások a napról-napra az élet.
Ha Mark hozza egy óra időt feladat minden nap, akkor elérheti a B2 szint a CEFR skálán kb 3-5 év.
John, másrészt, a tanulás portugál, ami egy közel nyelv szülőföldjére angolul. John már beszél két idegen nyelv a B2 szint: koreai és spanyol nyelven. Azon felül, hogy működik a nyelvi területen, mint a spanyol tanár, és így érintkezik nyelvtanulók naponta. Nemrégiben egyetlen, John úgy döntött, hogy menjen Portugália (makro környezet), és azt tervezi, hogy barátkozni helyiek ott (mikrokörnyezet).
Ha John hozza egy óra időt feladat minden nap, akkor elérheti a B2 szint a CEFR skála 2-6 hónap.
Figyeljük meg, hogy Márk és János ugyanezt napi időráfordítást a nyelvtanulás, de mivel az összes többi szubjektív és objektív tényezők, John van lehetősége, hogy elérjenek folyékonyan bárhol 3% és 16% a teljes időt Mark költ tanulás. Ez nagy különbség!
Bár a példák Márk és János fent meglehetősen szélsőséges, fontos megérteni, hogy van egy sokkal több sebesség tanulás, mint befektetett időt.

Következtetés


Szóval, hogy időbe telik megtanulni egy nyelvet?
A kérdés rendkívül bizonytalan, hiszen támaszkodik olyan kifejezéseket, mint a tanulás, és folyékonyan, melynek jelentése változik egyénenként.
Az Ön esetében, azt javasoljuk, hogy szűkíti a lehetőségeket meghatározásával folyékonyan magad.
Ez úgy történik, legkönnyebben létrehozásával B2 a CEFR skálán, mint a cél-állapot, mint a pont folyékonyan.
Ha már tudja, hogy mit szeretnél elérni, akkor meg kell nézni a nyelvi távolságot a natív és a célnyelv, hogy egy általános képet, hogy milyen nehéz lesz elérni folyékonyan. Akkor, akkor végre megnézi az egyéni helyzetet, és milyen szubjektív tényezőket lehet befolyásolni az életedben, hogy gyorsítsák magad végig a tanulási út.
Tartsuk szem előtt, hogy a sebesség folyékonyan mindig változik. Azok a tényezők, növekedni fog, a változás, és fejleszteni szerint mind a választott nyelven, a tanulási tapasztalat, és az élethelyzetben.
Lehet, hogy nincs parancsikonokat folyékonyan, de most pontosan tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy ott időben!
Írta: Luca Lampariello és Kevin Morehouse

Related topics:

Comments