Apua

NEW ARTICLE

Kuinka parantaa kielitasoa nopeasti aktiivisen ja kattavan lukemisen ansiosta

Kirjoittanut Luca Lampariello .

Lukeminen, vaikka se on yksi neljästä tärkeimmistä kielen oppimisen taidoista, on yksi niistä taidoista, joita kielen opiskelijat ovat usein laiminlyöneet.
Lukemalla oppikirjoissa, sanakirjoissa ja kielioppaissa esitettyjä sanoja ja lauseita useimmat oppijat eivät vaivaudu säännöllisesti lukemaan alkuperäisiä tekstejä mielekkäästi.
Kielen oppijalle, joka haluaa saavuttaa kohdekielen kyvykkyyden ylemmät tasot, tämä lukemisen puute muodostaa vakavan esteen sanaston laajentamiselle, koska rajallinen sanasto tarjoaa vähemmän kykyä ymmärtää ja puolestaan ymmärtää.
Kaikesta tästä huolimatta kysymys ei ole pelkästään 'lukea' tai 'lukea' - vastaus tähän on valtava 'kyllä' - mutta mitä lukea ja miten.
Näetkö, vaikka lukeminen on äärimmäisen arvokasta toimintaa, mutta kaikki luentotyypit eivät ole yhtäläisiä.
Itse asiassa on olemassa lukuisia lukutapoja, jotka ovat käyttökelpoisempia joissakin yhteyksissä, ja vähemmän niin muissa.
Kaksi tärkeintä näistä tyylistä tunnetaan nimellä intensiivinen lukeminen ja laaja lukeminen . Jos opit hallitsemaan, mitä, miten ja miksi näistä kahdesta käsittelytavasta, sinulla on kaksi erittäin voimakasta työkalua kielen oppimisen arsenaalissasi, mikä lisää kykyäsi hankkia sanastoa loputtomiin.

Intensiivinen lukeminen


Tarkkaan lukeminen on tekstin täydellistä purkamista, jonka tavoitteena on absorboida siitä mahdollisimman paljon merkitystä. Tämä tehdään tekemällä teksti ja etsimällä järjestelmällisesti jokainen sana, lause tai kokoaminen, jota et ymmärrä.
Tämä on toiminta, joka vaatii suurta henkistä työtä ja keskittymistä. Tämän vuoksi oppijan, joka osallistuu intensiiviseen lukemiseen, on noudatettava tiettyjä ohjeita tai muuten riskiä ikävystymistä ja palovammoja. Tarkemmin sanottuna, jos haluat lukea tekstin intensiivisesti, sinun täytyy huolehtia mielenkiintoisten ja lyhyiden tekstien lukemisesta, lukea vain lyhyitä aikoja ja tehdä niin, kun sinulla on henkinen energia .
Tarkastellaan näitä käsitteitä tarkemmin:

- intensiivisen lukemisen tekstit ovat mielenkiintoisia , koska jos et pidä lukemassasi, unohdat nopeasti sisällön, ja sinulla on enemmän henkistä kestävyyttä intensiivisen lukemisprosessin suhteen.
- intensiivistä lukemista varten tarkoitettujen tekstien on oltava lyhyitä , koska lopputuloksena on ymmärtää teksti mahdollisimman vähän . Mitä pidempään teksti on, sitä vaikeampaa on tehdä syvä analyysi, joten on parempi jäädä lyhyempiin teksteihin henkisen uupumuksen välttämiseksi.
Ihanteellinen oppimateriaali intensiiviseen lukemiseen kuuluu:
- Uutiset
- Wikipedia-artikkelit
- Lyhyitä tarinoita
- Blogiviestit
- Sinun täytyy lukea intensiivisesti lyhyitä aikoja erityisesti välttääkseen edellä kuvatun henkisen uupumuksen. Se vie paljon huomiota ja vaivaa mennä nolla (tai osittainen) ymmärrystä tekstistä täydelliseen ymmärrykseen, joten on parasta rajoittaa intensiivistä lukemista enintään 30-35 minuuttiin.
- Sinun täytyy lukea intensiivisesti vain, kun sinulla on henkisintä , jotta voisit edelleen parantaa oppimiskykyäsi ja vähentää henkisen uupumuksen riskiä, joka sisältää jopa lyhyimpien tekstien syvällisen analyysin. Henkisen energian tasot vaihtelevat tietenkin koko päivän ajan - ja jopa suuresti toisistaan poikkeavat toisistaan - joten juuri sinun pitäisi tarkasti lukea, mitä sinun tarvitsee määrittää itse.

Laaja lukeminen


Laajan lukemisen tarkoituksena on yksinkertaisesti lukea mahdollisimman paljon, ilman, että olisimme yhteydessä merkityksen tarkkuuteen ja satunnaiseen tuntemattomaan sanaan. Tämä tapahtuu lukemalla suuria aikoja ja katsomalla sanoja vain silloin, kun pidät sitä ehdottoman välttämättömänä tekstin ymmärtämiseksi.
Jos teksti, jota haluat lukea laajasti, on sopivalla tasolla, huomaat, että useimmat tuntemattomat sanat voidaan tulkita tarkastelemalla niiden ympäröivää kontekstia, jolloin käännösten tai sanakirjojen käyttö on tarpeetonta.
Vaikka intensiivinen lukeminen vaatii suurta keskittymistä ja tahallista työtä, laaja-alainen lukeminen on tarkoitettu hauskaksi ja miellyttäväksi kokemukseksi, joka vaatii henkistä vaivaa. Mitä laajempi lukeminen teet, sitä enemmän kieltä olet alttiina, jolloin voit lisätä passiivista sanastosiietoa melko nopeasti.
Tarkemmin sanottuna, jos haluat lukea tekstin laajasti, sinun täytyy lukea mielenkiintoisia , tasapuolisia, kohtalaisen pituisia tekstejä lukemaan, kun voit omistaa pidempiä aikalohkoja , ja tehdä niin, kun olet rento .
Tarkastellaan kaikkia näitä laaja-alaisen käsittelyn näkökohtia syvemmällä yksityiskohdalla:
- Kuten intensiivisessä käsittelyssä, laajasti luettavien tekstien on oltava mielenkiintoisia . Koska laajamittaista käsittelyä tehdään pidempään aikaan, sinun on huolehdittava siitä, että valitset huomionne pitävät tekstit ja pidät sinut takaisin enemmän kuin tunti tunnin kuluttua.
- Laajasti luettavien tekstien on oltava tasapuolisia . Koska et yritä ymmärtää jokaista sanaa ja ilmausta (kuten intensiivisessä käsittelyssä), sinun täytyy pystyä ymmärtämään korkea prosenttiosuus tekstistä ennen kuin aloitat. Tavoitteena on absorboida tuntemattomia sanoja kontekstin kautta; siksi, jos et ymmärrä suurinta osaa asiayhteydestä, teksti ei ole vielä sopiva, jotta voit lukea paljon.
- Laajasti luettavien tekstien on oltava kohtuullisia . Erityisesti tekstin pitäisi olla keskimäärin vähintään 15-30 sivua pitkä. Tämän pituiset tekstit ovat riittävän pitkät ajatuksen tai kertomuksen täydelliseen kehittämiseen ja vaativat, että pidät mielen, ajatusten tai merkkien henkisen 'raidan' ajan mittaan.
Ihanteellisia oppimateriaaleja laajaan lukemiseen ovat:
- luokitellut lukijat
- Kaksikieliset kirjat
- Yksikieliset kirjat
- Aikakauslehdet
- Sarjakuvat
- Laajoja lukuja on tehtävä pidempiä aikakappaleita verrattuna intensiiviseen lukemiseen. Tämä johtuu siitä, että luette pidempiä tekstejä, jotka luonnollisesti vaativat enemmän aikaa lukea, ja koska istuminen lukemaan pidempään, antaa sinulle mahdollisuuden päästä lukemisen 'virtaukseen' ja näin ollen henkisesti käsitellä materiaalia syvemmin. Kun pyritään lukemaan laajasti tekstiä, on parasta tehdä niin tunnin tai useamman istunnon aikana.
- Kun lukee laajasti, on parasta pysyä rentona . Rentoutuneen, matalan stressiä ympäröivän ympäristön lukeminen auttaa sinua yhdistämään lukemisen mielihyvään ja lisäämään siksi halukkuuttasi lukea enemmän ja pidempään. On selvää, että et halua olla niin rento, että nukaat, mutta vain rento tarpeeksi, että sinusta tuntuu mukavalta ja halukas ottamaan vastaan mitä luket.


Intensiivinen vs. laaja lukeminen


Nyt ymmärrät, miten lukea, mitä lukea ja miksi lukea sekä intensiivistä että laajaa lukemista. Vaikka saatat tuntea pakottavammin yhden tyylin lukemisen toiselle, älä lankea ansaan ajatella, että yksi menetelmä on luontaisesti parempi.
Sen sijaan on tärkeää ymmärtää, että molemmilla lukutavoilla on käytössään, ja sinun pitäisi käyttää molempia tyylejä tandemina (eri tekstien välityksellä), jotta sanastoa saataisiin nopeasti ja tehokkaasti.
Muista, että laaja lukeminen ja intensiivinen lukeminen ovat niiden ytimessä yksinkertaisesti työkaluja. Aina kun ja missä olet lukenut kohdekielelläsi, jos tiedät, mikä näistä työkaluista on oikea työkalu työhön, voit maksimoida oppimisen ja ottaa kielitaidon uusiin korkeuksiin.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 3 All