Kuinka oppia venäjää: 3 strategiaa aloittelijoille  • Bad translation?
    Please HELP us CORRECT (click the button at the end of each paragraph) & Become VIP!
Tämän artikkelin englanninkielisen version on kirjoittanut Luca Lampariello .Vierailin Venäjällä ensimmäistä kertaa vuonna 2013.
Lyhyesti sanottuna se oli henkeäsalpaava. Vaikka olin silloinkin kokenut matkustaja, en ollut aivan varautunut kaikkiin niihin upeisiin, unohtumattomiin hetkiin, joita Venäjä oli minulle varannut. Matkoillani sekä Moskovaan että Pietariin koin monia asioita, jotka eivät yksinkertaisesti olleet olleet mahdollisia, ellet olisi koskaan päättänyt oppia kaunista venäjän kieltä .
Joillakin tavoin kokemukseni Venäjältä tuntuivat palkkiona pitkän ja villin ratsastuksen kestämisestä, että kielen oppiminen oli ollut siihen pisteeseen asti.
Venäjän kieli on tapausilmoitusten, vaikean ääntämisen ja monimutkaisten sanallisten näkökohtien sokkelo. Nämä asiat asettivat haasteen minulle, kokeneelle polyglotille, joten voin vain kuvitella, kuinka kieli voi olla pelottava niille, jotka haluavat oppia sen ensimmäisenä, toisena tai kolmantena vieraana kielenä.
Minulla on tänään kolme neuvoa, jotka auttavat sinua oppimaan venäjää tehokkaammin ja käsittelemään sen monimutkaisuutta luottavaisin mielin.
Aloitetaan!

1. Opi venäjän kielioppia massiivisen syötteen avulla
Tunnettu polyglotti Kato Lomb sanoi kerran:

'Et voi oppia kieltä kieliopista, mutta opit kieliopin kielestä'.
Venäjän opiskellessa tämä neuvo on erittäin tärkeä. Venäjän kielioppi on tunnetusti vaikeaa johtuen lähinnä tekijöistä, kuten tapausjärjestelmä sekä täydellisistä ja epätäydellisistä verbeistä .
Jos yrität aloittaa venäjän oppimisen käsittelemällä ensin kielioppia, et pääse mihinkään nopeasti. On yksinkertaisesti liian monta asiaa kerralla. Se yhdistettynä siihen, että muistiinpano on luonnostaan tylsää ja tehotonta, tarkoittaa, että jos päätät lähestyä venäläistä kielioppia, perinteisellä tavalla, teet sen omalla vastuullasi.
Venäjän kieliopin hallitseminen edellyttää Kato Lomb lainauksessa suositeltua vaihtoehtoista tapaa: kieliopin oppiminen kielestä!

Yksinkertaisesti sanottuna, sinun on opittava venäjän kielioppi absorboimalla se sen luonnollisesta kontekstista - puhetusta ja kirjoitetusta kielestä.
Näin lapset oppivat puhumaan äidinkieltään; he eivät opi kielioppia nimenomaisesti verbitaulukoiden kautta, vaan implisiittisesti, vaikka kuulevat ja puhuvat kieltä niin paljon kuin pystyvät.

Itse asiassa lapset alkavat oppia kielioppia pääasiassa kuuntelemalla (ja myöhemmin lukemalla), mitä he tekevät kymmenien tuhansien tuntien ajan.
Sinun on tehtävä sama. Kuuntele ja lue ja tee siitä niin paljon kuin mahdollista. Ehkä ei kymmeniä tuhansia tunteja, mutta varmasti paljon aikaa.

Tätä kutsutaan massiiviseksi altistukseksi, ja mielestäni se on avain minkä tahansa kielen, myös venäjän, kielioppien hallintaan.
Kun olet saanut valtavan altistuksen puhutulle ja kirjoitetulle venäjän kielelle, voit sitten tarkastella asioita, kuten verbi- ja kääntötaulukot , mutta vain tarvittaessa. Tällaisissa tilanteissa nimenomaiset kieliopiresurssit voivat olla erittäin hyödyllisiä viitteinä, jos sinun on tarkistettava tietosi vielä kerran.

2. Opi kirjoittamaan kyrillisellä näppäimistöllä
Ensi silmäyksellä Venäjän kielen ilmeisin haaste on sen aakkoset.
Kyrillisenä aakkosena tunnettu 33 kirjaimen sarja näyttää hyvin samankaltaiselta kuin latinalaiset aakkoset (eli englannin käyttämät aakkoset), mutta ei aivan.

Esimerkiksi kyrillisellä kirjaimella on monia kirjaimia, joita latinankielisissä kirjoituksissa ei ole, kuten 'Г', 'Д', 'Ж' ja 'З' .
Vaikka kyrilliset ja latinankieliset kirjoitukset jakavat kirjaimia, ne edustavat usein hyvin erilaisia ääniä. Esimerkiksi venäjäksi käytetyt 'P' ja 'C' -symbolit lausutaan tosiasiallisesti kuten latinankieliset 'R' ja 'S' .
Jos aiot oppia venäjän kieltä, on parasta hallita kyrilliset aakkoset nopeasti.

Mielestäni paras tapa tehdä tämä on oppia kirjoittamaan venäläisen näppäimistöasettelun avulla.
Konekirjoituksen oppimisella on useita tärkeitä etuja, varsinkin venäjän kielen aloittelijana. Jos osaat kirjoittaa, voit:

- Tunnista ja lue sanat nopeammin
- Kommunikoi nopeasti tekstiviestillä
- Oikeinkirjoitus tarkemmin
- Äännä sanat tarkemmin
Jos tiedät jo kirjoittavan englannin (tai äidinkielesi), venäjänkielisen oppimisen ei pitäisi olla sinulle liian suuri este. Suurin haaste on oppiminen missä avaimet ovat.
Venäjän standardinäppäimistö käyttää ns. Windows asettelua (tunnetaan myös nimellä ЙЦУКЕН tai JCUKEN asettelu) ensimmäisellä Й, Ц, У, К, Е joka sisältää merkit Й, Ц, У, К, Е ja Н Voit oppia kirjoittamaan tämän asettelun ottamalla venäjänkieliset kirjoitustunnit osoitteessa www.keybr.com ( Vaihda kohdassa 'Asetukset'> 'Näppäimistöasettelu' kielet ja 'Asettelu' venäjäksi.)
Tämä on venäläisten käyttämä pääasettelu. Jos haluat kirjoittaa aivan kuten venäläinen, niin sinun on käytettävä näppäimistöä.

Tämän näppäimistön haasteena on, että kirjainten järjestely ei vastaa vastaavia latinalaisia näppäimistöasetteluja, jotka yleensä alkavat QWERTY , QWERTZ tai AZERTY , eikä JCUKEN . Tämän vuoksi kirjoittamisen oppiminen tavallisella Windows-asettelulla tuntuu melkein kuin kokonaan uuden tyyppisen oppimisen oppiminen.
Jos tämä on este sinulle, suosittelen käyttämään erilaista venäläistä näppäimistöasettelua, joka tunnetaan nimellä Venäjän foneettinen näppäimistö.

Foneettinen asettelu on suunniteltu heijastamaan suosittua QWERTY näppäimistöä, jota käytetään yleisesti kaikkialla maailmassa. Tämän vuoksi näppäimistö alkaa ЯВЕРТЫ (QWERTY) ja seuraa samaa mallia kuin muut QWERTY vakiomallit. Tämä on näppäimistö, jolla käytin venäjän oppimista, ja siihen on helppo tottua.
Valitsit minkä tahansa asettelun, suosittelen tulostamaan kopio valitsemastasi näppäimistöasettelusta ja kiinnittämällä se seinälle tietokoneen lähelle tai pitämään sitä vieressäsi, kun istut alas ja valmistaudut työskentelemään venäjän kanssa. Tämä voi auttaa sinua oppimaan asettelun nopeasti tarvitsematta aina katsoa alaspäin näppäimiin!

3. Käytä kieltä avoimen mielen viljelemiseen


On yksi viimeinen asia, jonka haluan suositella kaikille, jotka haluavat oppia venäjää, ja se liittyy muuhun kuin vain itse kieleen:

Käytä venäjää keinona kasvattaa avointa mieltä ja oppia lisää venäläisten kulttuurista, elämästä ja kokemuksista.
Venäläisiä stereotypoidaan usein kylmiksi, ankariksi ihmisiksi, jotka ovat epäluuloisia ulkomaalaisia kohtaan.

Ajattelin myös samalla tavalla, ennen kuin opin venäjän kielen, ja ennen kuin astuin jalkaani Venäjän maahan.

Lopulta näin aivan toisenlaisen todellisuuden: venäläiset voivat olla lämpimiä, ystävällisiä ja erittäin vieraanvaraisia.
Ero oli venäläisten kielen, kulttuurin ja tapojen tuntemisessa. Kun vietin aikaa puhumalla venäläisille, lukenut heidän pitkän ja kiehtovan historiansa ja harjoitellessani puhumista ja käyttäytymistä kuten he tekivät, minulle avattiin täysin uusi maailma.
Joten kun opit venäjää, älä ajattele sitä vain sanojen, lauseiden ja kieliopin joukkona. Katso kieli, ihmiset, historia ja kulttuuri toisella puolella.

Jos pystyt tekemään tämän, venäjän kielestä tulee enemmän kuin vain kieltä, mutta avain, joka voi avata oven toiseen maailmaan, aivan kuten minäkin.

Ei enää pelkoa oppia venäjää


Venäjä voi tuntua pelottavalta tai jopa 'mahdottomalta oppia' -kieleltä, mutta todellisuus on itse asiassa aivan erilainen.

Huolimatta monimutkaisesta kielestä, venäjän kielen voi oppia käyttämällä erityisiä strategioita, jotka tekevät sen helposti sulavammaksi.
Tänään olen osoittanut sinulle nuo strategiat, jotka ovat aivan samoja, joilla aloin oppia venäjää vuosia sitten.

Aloita oppimalla aakkoset kirjoittamalla. Keskity sitten massiiviseen panokseen, jotta kieliopin monimutkaisuus paljastuu sinulle asteittain.
Lopuksi pidä avoin mieli koko prosessin ajan ja käytä kieltä keinona päästä kiehtovaan venäläiseen kulttuuriin.

Ennen kuin menemme, minulla on kysymys sinulle:

Opitko venäjää? Oletko huolissasi siitä, että kaikesta tästä neuvosta huolimatta sinulla ei vieläkään ole tarvetta kielen käsittelemiseen?

Jos näin on, hyppää puheluun kanssani! Kielivalmentajana olen viettänyt useita vuosia auttamalla kielten oppijoita oppimaan venäjän kielen, ja sinä voit olla seuraava menestystarinani.

PolyglotClub.com ehdottaa viimeinkin, että kokeilet Rosetta Stone -menetelmää venäjän oppimiseksi . Se on todella luonnollista ja edistyksellistä ja antaa sinun uppoutua venäjäksi.
Suosittelemme myös tätä kirjaa (Russian For Dummies), jos olet uusi venäjän kieli. Sillä on upeita arvosteluja Amazon .

Tähän liittyviä aiheita:

Comments
  • 0 Kommentit