Pomoć

NEW ARTICLE

Ukoliko dijete uči više od 1 jeziku?Često čujemo da su djeca kao spužve i oni mogu naučiti bilo koji jezik lako kada su mladi. To je u redu, pod uvjetom da su izloženi često u različitim kontekstima i motivirani za učenje drugog jezika.

Predškolskoj dobi je dobar za učenje jezika, jer mala djeca 'sposobnost mozga da se prilagodi. Osim toga, u mladoj dobi, djeca razlikovati i reproducirati zvukove lakše. To im omogućuje da govore jezikom bez naglaska. Neki roditelji su zabrinuti da učenje više jezika može uzrokovati jezik poremećaj na svoje dijete. Nije. Nedavne studije pokazuju da je učenje dva ili više jezika uzrokuje jezik poremećaj. Dakle, dijete izloženo često na 2 jezika od rođenja trebali reći svoje prve riječi u 1 godini i da riječi kombinacije (npr., 'Pao loptu') u između 18 i 24 mjeseci.
Slično, 5 godina star dijete izloženo dvama jezicima će imati razvoj jezika sličnu djecu koji govore samo jedan jezik. Međutim, to je sasvim uobičajeno za dijete koji govori dva jezika ne imati istu snagu u svakoj. Na primjer, to može proizvesti bolje izgrađene rečenice u jednom jeziku i koristiti precizniji i bogat vokabular u nekom drugom jeziku. Ključ je da se razmotre sve fraze i riječi proizvedene u dva jezika. Na taj način se može procijeniti da li jezičnom razvoju dvojezičnom djetetu je normalno. Ponekad dijete miješa dva jezika u jednoj rečenici, kada on ne zna riječ na drugom jeziku. To je normalna pojava koja je također promatrana u dvojezični odraslih. To je, dakle, nije potrebno biti zabrinuti.
Konačno, jezik i bolje kontrolira u određenom trenutku može mijenjati i mijenjati tijekom vremena i ovise o kontekstu i osoba. Dakle, to može koristiti i bolji majstor jezika, a ne još jedan u određenom razdoblju svoga života i postati bolji u drugom jeziku u drugom razdoblju. Nekoliko faktora utječe na učenje dva jezika i izbor govora djeteta: Dob, vrijeme izloženosti jezika, status tih jezika u zemlji donošenja, itd Međutim, bez obzira na kontekst i okruženje u koje dijete razvija, to je važno za roditelje da pokažu osjećaj ponosa i pozitivan stav prema korištenju tih jezika. By kontra, ona mora također imati na umu da su dvojezični djeca ostaju djeca prije svega sa svojim vlastitim osobnosti, potrebama i željama, te se može napraviti izbor jednog jezika nad drugom, unatoč volji izražava svoje rodbine.
Najvažnije potaknuti razvoj jezika djeteta je razgovarati s njim svaki dan. Za imigrantskih roditelja koji govore malo jezik zemlje u kojoj žive, da je bolje da su za njihovu djecu u njihovom materinjem jeziku. Dakle, oni mogu biti spremni razgovarati sa svojim mališana. Također, više će dijete svladati dominantan jezik kod kuće, on više neće biti lako za naučiti još jedan jezik. Čvrst temelj na materinjem jeziku pomoći će djetetu da bolje kontrolira jezik naučili na vrtić ili školu. Iako pohađaju vrtić, dijete vrlo brzo shvaća da nastavnici i druga djeca ne razumiju kada govori u svom materinjem jeziku. To je, dakle, moguće, po prvi put, govori vrlo malo ili nimalo za kratko vrijeme. Postupno, počnu razumjeti riječi i fraze čuju. Da se razumije, oni koriste geste i riječi. Postupno, oni su u mogućnosti napraviti kratke rečenice, čak i ako su ponekad slabo izgrađene.
Općenito, dijete je u stanju razgovarati kao dijete njegove dobi nakon 1-3 godina redovito i raznoliki izlaganja novog jezika. Ista stvar je primijetio kada dijete uđe u školu bez riječi jezika zemlje.

Strategije za razvoj učenje drugog jezika


Za dijete biti tečno govori dva jezika, on ih mora čuti često i imati priliku razgovarati. Pročitajte priče za vaše dijete na različitim jezicima oko njega je učinkovit i zabavan način da se stimulira jezik. U nekim zajednicama, kao što se događa, naravno, učenje, ako su ti jezici govorili koliko jedan kao drugi, a ako je dijete u kontaktu s raznim članovima njegove obitelji ili pratnje koji govore jedan od njih, ili oboje. Ako jedan roditelj govori jedan jezik i drugi, manjinski jezik, važno je stvoriti uvjete u kojima je dijete izloženo na manjinskom jeziku.
Usvojiti pozitivan stav prema koji jezik je potreban za promicanje učenja jer dijete razumije rano kada je jedan od njegovih jezika nije naširoko koristi izvan kuće. Kao što je, naravno, bio izložen većinskog jezika, dijete razvija manje sposobnosti da govori manjinski jezik. To može pomoći im da shvate, ali ne mogu govoriti. Kada su dva roditelja govore istim jezikom, promicanje dvojezičnost zahtijeva malo planiranja i truda. Oni moraju dogovoriti o strategijama potaknuti svoje dijete da uči još jedan jezik. Na primjer, večera je uvijek na španjolskom i kadom, francuski ili s mamom, govorimo francuski i tata, engleski. By kontra, poželjno je da roditelji ne idu jezika u istoj rečenici u razgovoru s njihovim djetetom.

Kad se brinuti?


Ako smatrate da je vaše dijete ima jezik kašnjenja u usporedbi s djecom svoje dobi u jeziku u kojem je najviše izložen od rođenja, konzultirajte logopeda. Ako je vaše dijete uči novi jezik u vrtić, napraviti sastanak s logopeda, ako on govori vrlo malo ili nimalo, nakon nekoliko mjeseci izloženosti ili čini u stanju komunicirati sa svojom pratnjom, nakon 2 godine izloženosti jezika. To, međutim, nije nužno da razgovaraju sa svojim djetetom na jednom jeziku, ako on ima jezik kašnjenja. Istraživanja pokazuju da je doista razgovarati s njim na dva jezika ne bi trebalo pogoršati svoje poteškoće.

Trikovi za promicanje dvojezičnosti u svom djetetu


Razgovarajte s djetetom u svom materinjem jeziku. Koristite ga i kada igrate s njim. Vi predstavlja bolji model za njega kada koristite jezik znaju najbolje. Ne zaboravite da je puno bolje da razgovaraju s njim na vašem materinjem jeziku nego razgovarati s njim vrlo little.Develop društvena mreža gdje se koriste dva jezika. Prisustvujte društvenim okupljanjima, Događaji zajednice i druge aktivnosti okupiti ljude koji govore svaki jezik omogućuje djetetu da ih vježbati i shvatiti da su ta dva jezika su korisni i cijenjeni. Pronađite poliglota klupske događaje kod vas
Dok su neki od tih rješenja nije uvijek moguće, važno je da se promovirati što je prije moguće ravnoteže između dvaju jezika.
Provjerite je li vaše dijete uči rano na tvrdoj podlozi i na manjinskom jeziku, uključujući, ako je to moguće, brigu o djeci centar ili dječji vrtić, gdje je jedini jezik koji se koristi ili glavni jezik. Napravite popis usluga na manjinskom jeziku (npr. Zdravstveni stručnjaci poput doktora ili zubara, knjižnica, kazališta, društveni domovi), te ih korist. Da biste to učinili, što će vjerojatno učiniti dugoročno planiranje, a možda i putovanja veće udaljenosti, ali vaš trud će imati koristi vaše dijete.
Izložiti svoje dijete na knjige, filmove, glazbu i televiziju ili radio na 2 jezika. Ove aktivnosti će unaprijediti znanje stranog jezika i uvažavanje dviju kultura. Posjeta članova obitelji koji govore jezik manjine ili ih primiti kod kuće. Strani ostaje ili posjete članova šire obitelji i promicati učenje jezika.

Jeste li dvojezičnu aducation? Molimo Vas da nam o svom iskustvu!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  2  1 All