Súgó

NEW ARTICLE

Hogyan néz filmeket lehet javítani a Idegen nyelvek
Filmnézés egy nagyszerű módja annak, hogy javítsa az idegen nyelveket. Miért? Ez egyszerű.
Filmek szórakoztató, érzelmes, dinamikus, audiovizuális, és használja hiteles nyelven, szinte bármilyen nyelven szeretne tanulni.
Nézheti célnyelvi filmeket bármely szakaszában a tanulás. Én azonban jellemzően javasoljuk filmeket, mint a tanulás anyagok bárhol B1-B2 szinten. Ez biztosítja, hogy ha már van rendes hallgatási készségek, és nem lesz teljesen elvesztette, amikor szembesül a natív szintű audiovizuális anyagokat.

Hogyan Film és Videó forradalmasította nyelvtanulás


Filmnézés óriási különbséget a korai években az én nyelvtanulás, amikor tanultam angolul és franciául.
Amikor elkezdtem tanulni angolul körül a 12 éves, a tanár feljegyzi a brit és amerikai filmeket VHS kazettán. Minden héten ülésünk, ő lenne ajándék nekem a szalagot, amit aztán tanulni és tanulni.
Később, saját kezdeményezésre, vettem egy angol tanulás video sor úgynevezett “Speak Up!” , Ami jött egy videokazettát és nyomtatott betűkkel.
A tanulás francia keresztül film és videó, kaptam fix keresztül rendszeresen nézi a tv-csatorna France 2 , amely kaptam én TV otthon. Nagy örömömre, azt is felfedezték, hogy tudtam nézni a France 2 felvételeket felirat franciául.
Az autentikus francia video és felirat sugárzott közvetlen az én otthon voltam képes tölteni számtalan éjszaka több éven át figyelte, tanulás, és javítja a tudásom a nyelvet.
Azok a kezdeti év tanulás angol és francia audiovizuális médián keresztül nyitotta fel a szemem, hogy a hatalom az ilyen források javítani a nyelvi készségek hiteles és szórakoztató módon.
Azonban rájöttem, több mint ezekben az években, hogy ez általában nem elég egyszerűen ki magam egy filmet, és remélem, hogy a nyelvtudás majd jobb lesz.
Annak érdekében, hogy folyamatosan, meg kellett tanulnom, szándékosan követi szervezett lépésekkel hogy segítene nekem feldolgozni, amit tanultam, őrizze meg, majd később fel kellett használni, amikor eljött az ideje, hogy ténylegesen használni a nyelvet.

Egy megjegyzés a szándékos és a természeti Practice


Ne feledje, hogy két kulcsfontosságú módszereket, amelyek segítségével tanulhatnak bármilyen nyelvtanulás forrása: természetes, és szándékosan.
Tanulás természetesen a filmek tartalma kizárólag figyeli őket az öröm, és abban a reményben, hogy a puszta kitettség nagy mennyiségű filmet a célnyelven javítja a passzív képességek.
Tanulási szándékosan a filmek abból áll, hogy az időt és energiát a folyamat, melynek célja a tanulás új szókincs, kifejezések és kulturális mondások az anyagból, és ezeket gyakorolt rövid- és hosszú távú.
Bár mind a tudatos és természetes tanulási mód javítani fogja a készségek, szándékos mód segít szélesíteni az aktív nyelvtudás leghatékonyabban és megbízhatóan.

5 tipp a tudatos gyakorlás filmnézés közben


1. Válassza ki a megfelelő helyen, testhelyzet, és a megtekintés közepes


Elhelyezkedés - Filmek és videók a célnyelven legjobban szívódik fel a kényelmes, zavartalan helyeken, mint a nappali, hálószoba, vagy (ha van fejhallgató) egy csendes nyilvános helyen, például egy könyvtár.
Testhelyzet - Azt akarja, hogy ellenőrizze, hogy a test van elhelyezve kényelmesen, de nem túlságosan is. Túl kényelmes, és akkor lesz arra, hogy elalszik. Ennek elkerülése érdekében azt javasoljuk, egyenesen ül, miközben nézi a filmet, vagy egy asztal vagy egy kanapén. Egyenesen ül is biztosítja, hogy akkor jobban felkészült, hogy tudomásul veszi, miközben nézi, amit meg fogja vizsgálni a következő tip.
Megtekintése Medium - Manapság, már széles megtekintési lehetőség, amikor élvezi filmeket és TV. A legnépszerűbb ezek közül a televízió képernyőjén, számítógép képernyőjén, vagy a mobil eszközön. Szándékos tanulás filmeket, ajánlom nézni a televízió, hiszen egy magával ragadó vizuális élmény, mint a másik kettő, és nem jön a hozzáadott zavaró.

2. Filmek tudod jól


A következő legfontosabb lépés az, hogy kezdeni filmnézés már ismerik az anyanyelveden. Ha kezdő a mozizásnál rutin B1 szintű hallgatási készségek, ez lehetővé teszi, hogy töltse ki az esetleges hézagokat megértés egyszerűen emlékeztetve mit mondott vagy tett a filmben, amikor nézte korábban.

3. Mindig feliratok


A feliratok egy óriási tanulási támogatást, hogy mindig fel kell használni, amikor nézi a célnyelven film vagy videó.
Ha még nem áll készen, hogy olvassa feliratok teljesen a célnyelven, kezdje felirat az anyanyelveden (vagy más nyelven már tudod is).
Ha fejlettebb használja felirat csak a célnyelven.
Ha elég fejlett, hogy nem kell felirat 90% -ában vagy több, azt is javasoljuk, hagyja őket, és egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket a legtöbb időt. Soha nem lehet tudni, mikor egy ismeretlen szót vagy kifejezést jön fel, és akkor lesz boldog, hogy a felirat van, hogy megszerezzék az új információt, amikor szükség van rá.

4. Használja a notebook


Az ókori rómaiak szokta mondani: „Verba volant, scripta Manent” -in angol „kimondott szó elszáll, az írott szó marad.”
Nézésekor film és videó, ott elkerülhetetlenül sok kimondott szó „repülő” rád bármikor, és ezeket mind a memóriában nélkül lehetetlen valamiféle külső, írásos támogatás.
Hála az égnek, akkor az egyszerű, de hatékony eszköz, amely a notebook.
Miután a notebook és a toll filmnézés közben segít leírni olyan szavakat, kifejezéseket, vagy egyéb információt, amit hasznosnak során a vizuális ülés.
Azon felül, egyszerűen tudta, hogy kíván jegyzeteket fogja meg összpontosított, miközben nézi, és ez a riasztás állapot segít feldolgozni több anyagot.
Ha elkészültél egy film, vagy egy videót, akkor viheti írott jegyzetek és a határokon referencia őket egy szótár, kifejezéstárba, vagy egyéb forrás, így valójában megtanulni a jelentését az új szavak és kifejezések lejegyzett .

5. Bontás megtekintésekhez


A legtöbb film hosszú, időmérő óra vagy annál több. Még televíziós műsorok manapság epizódok tarthat bárhol húsz perc egy óra. Ez egy csomó potenciális anyag felszívja egyszerre, és minél hosszabb egy film vagy videó, annál nagyobb valószínűséggel kapsz fúrt vagy álmos vége előtt.
Ennek elkerülése érdekében azt javasoljuk, összeomlanak a vizuális ülés kisebb, jobban kezelhető darabokat.
A pontos hossza az egyes megtekintési munkamenethez rajtad, de azt javasoljuk, hogy kísérletezzen, és rendezni a hossza, amely éppen elég hosszú, hogy produktívak tanulási szempontból, és elég rövid, hogy még mindig élvezetes. Bárhol 15-30 percig valószínűleg ideális.

Következtetés


Összefoglalva, filmek és videók egy fantasztikus módja a tanulás szókincs és javítja a hallás utáni szövegértés. Ezt megteheti a lencsén keresztül akár természetes, akár szándékos gyakorlatban azonban szem előtt tartani, hogy a tudatos gyakorlás eredményeként a legtöbb tartós javulást.
Tedd, hogy a fent 5 tipp, és a munka közötti egyensúly megtalálása az öröm csak nézni egy filmet, és az erőfeszítés tudatos gyakorlás. Nézd egy filmet vagy több egy hét a fenti módszerekkel, és hamarosan építeni egy szórakoztató és hatékony tanulási szokás, hogy ilyen körülmények között jelentősen javítja a idegen nyelvek hosszú távon.
Írta: Luca Lampariello és Kevin Morehouse

Related topics:

Comments