Ndihmë

NEW ARTICLE

Si për të mësuar kineze para se të qëndrimit tuaj në Kinë?
Nuk është e lehtë për të shkuar studiuar apo punuar në Kinë pa folur kineze.
Edhe pse kurset ju do të jetë marrja do të jetë në gjuhën angleze ose ju do të jetë në gjendje për të folur anglisht me kolegët tuaj, ju patjetër do të duhet për të mësuar kineze për të marrë me anë të në jetën e përditshme.
PolyglotClub ju jep këshilla dhe Testimonials nga anëtarët e tij që do t'ju ndihmojë të merrni filluar.

Chinese është i arritshëm për të gjithë


'Kur shkova në Kinë, unë nuk flas një fjalë kineze, unë kam mësuar atje dhe unë u kthye me një nivel të mirë të bisedës,' thotë Cécile, 24, i cili shkoi në Pekin në një program shkëmbimi me universitet e saj.
'Unë kisha disa orë kineze në shkollë, por nga koha që kam lënë unë nuk ishte duke folur fare, kujton Martine, 23, i cili ka studiuar në Shanghai. 6 muaj mia e në vend kinez lejohet mua për të filluar një stazh ku unë punuar folur në kinezisht. Unë tashmë e shkroi pak dhe, mbi të gjitha, unë do të mund të lexoni dhe shkruani kineze! '

Mësoni kineze është më e vështirë se sa anglisht ose spanjisht. Megjithatë, kinez është brenda dorës së gjithë.
Gjuha në vetvete nuk është e vështirë. Ciklit të lartë është i arritshëm. Në gjuhën kineze, nuk është, me të vërtetë, as mashkull ose femër, jo njëjës apo në shumës ose konjugimi, ose variacione. Cili mund të jetë një problem i disa tingujve që nuk ekzistojnë fare në gjuhën tuaj amtare dhe që e bëjnë shqiptim i kinezëve më të gjatë për të zotëruar se japoneze, për shembull.

Dikush që nuk ka vesh për muzikë do të ketë një kohë të vështirë të dallojë tinguj të ndryshëm, por çelësi për të mësuar kineze, është veçanërisht për t'u disiplinuar dhe të ketë një kujtesë të mirë.
Mësoni kineze është si të mësuarit dy gjuhë: me shkrim dhe me gojë.
Në Kinë, unë kam mësuar as të lexojë as të shkruaj, unë vetëm mësuar të flasë, thotë Cécile. Pas një viti, unë mund të bëj pazar time, blej një biletë treni, të marrë një taksi, rendit në një restorant dhe të flasim për të shiut dhe motit.

Nëse keni pak kohë para se të nisej Kinën, ne ju këshilla për të përqëndrohet në gojë pa filluar për të mësuar shkrim, e cila është shumë e vështirë.
Sigurisht, ju do të duhet të dini një karaktere pak për të identifikuar emrat e rrugëve, vend vend-ndalje apo tualet!
Ndërsa ajo është e mirë për të filluar mësimin kineze para se të largoheni, ju do të përparojë veçanërisht në Kinë. Si Cécile thekson 'ne me siguri do të mësojnë në 2 vjet kurs në Francë ajo që ne mësojmë në 2 muaj në vend!'

Mandarin: gjuha e folur në të gjithë Kinës


Nuk ka një, por disa gjuhë kineze, të krahasueshme me dialekte. Por në qoftë se ju doni të flisni një të dobishme kineze, të fillojë me Mandarin.
Sipas qytet apo zonë të Kinës ku jeni, kinezët nuk është e detyruar të flas Mandarin mes tyre, por ata të gjithë e dimë Mandarin dhe ata mund të flasin pa problem me ju. Karaktere kineze janë të njëjta në të gjitha gjuhët kineze, por shqiptim i tyre dhe disa fjalë janë të ndryshme.
Me përjashtim të disa kanaleve televizive pakta në Kantoneze, TV, radio dhe të gjitha mediat është në Mandarin!

Pass HSK për të testuar Kinezisht tuaj


HSK (Hanyu Shuiping kaoshi) është e vetmja provë kinez i njohur në Kinë. Ajo teste nivelin tuaj kineze 1 (të aftë për të përdorur dhe të kuptojë fjali të thjeshta) në 6 (e aftësisë gjuha aktual).
Më shumë informacion në lidhje me HSK.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All