Βοήθεια

Πώς να μάθετε Κινέζικα πριν τη διαμονή σας στην Κίνα;
Δεν είναι εύκολο να πάει σπουδάζουν ή εργάζονται στην Κίνα χωρίς να μιλάει κινέζικα.
Ακόμα κι αν τα μαθήματα που θα πάρετε θα είναι στα αγγλικά ή θα είστε σε θέση να μιλούν αγγλικά με τους συναδέλφους σας, θα πρέπει σίγουρα να μάθουν κινέζικα για να πάρει από την καθημερινή ζωή.
PolyglotClub σας δίνει συμβουλές και μαρτυρίες από τα μέλη της, που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Κινέζοι είναι προσιτή σε όλους


«Όταν πήγα στην Κίνα, εγώ δεν μιλούν μια λέξη της Κίνας, έχω μάθει εκεί και ήρθα πίσω με ένα καλό επίπεδο της συζήτησης», λέει ο Σεσίλ, 24, ο οποίος πήγε στο Πεκίνο σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής με το πανεπιστήμιό της.
'Είχα μερικές ώρες των κινεζικών στο σχολείο, αλλά από τη στιγμή που έφυγα εγώ δεν μιλούσα καθόλου, θυμάται Martine, 23, ο οποίος σπούδασε στη Σαγκάη. Μου 6 μήνες στο χώρο κινεζική μου επέτρεψε να ξεκινήσει ένα οικοτροφείο όπου εργάζονταν μιλώντας στην κινέζικη γλώσσα. Έχω ήδη γράψει λίγο και, πάνω απ 'όλα, θα μπορούσα να διαβάσω και πληκτρολογήστε κινέζικα! '

Μαθαίνοντας κινέζικα είναι πιο δύσκολο από ό, αγγλικά ή ισπανικά. Ωστόσο, οι κινέζοι είναι μέσα στην απόσταση από όλα.
Η ίδια η γλώσσα δεν είναι δύσκολο. Η γραμματική είναι προσβάσιμη. Στην κινεζική, υπάρχει, πράγματι, ούτε αρσενικό ή θηλυκό, δεν ενικό ή στον πληθυντικό ή σύζευξη, ή παραλλαγές. Το οποίο μπορεί να είναι ένα πρόβλημα είναι μερικοί ήχοι που δεν υπάρχουν καθόλου στη μητρική σας γλώσσα και ότι κάνει η προφορά των κινεζικών περισσότερο χρόνο για να κυριαρχήσει από τους Ιάπωνες, για παράδειγμα.

Κάποιος που δεν έχει αυτί για τη μουσική θα έχουν έναν σκληρό χρόνο διακρίνει τους διαφορετικούς ήχους, αλλά το κλειδί για να μάθουν κινέζικα, είναι ιδιαίτερα να είναι πειθαρχημένη και έχουν καλή μνήμη.
Μαθαίνοντας κινέζικα είναι σαν να μαθαίνουν δύο γλώσσες: την έγγραφη και την προφορική διαδικασία.
Στην Κίνα, έχω μάθει ούτε να διαβάζουν ούτε να γράφουν, εγώ μόνο έμαθε να μιλάει, λέει ο Σεσίλ. Μετά από ένα χρόνο, θα μπορούσα να κάνω τα ψώνια μου, να αγοράσει ένα εισιτήριο τρένου, πάρτε ένα ταξί, ώστε σε ένα εστιατόριο και να μιλήσουμε για τη βροχή και τις καιρικές συνθήκες.

Αν έχετε λίγο χρόνο πριν από την αναχώρηση της Κίνας, μας συμβουλές μπορείτε να επικεντρωθεί σε προφορική χωρίς να αρχίζουν να μαθαίνουν γραφή, η οποία είναι πολύ δύσκολο.
Φυσικά, θα πρέπει να ξέρετε μερικά χαρακτήρες ώστε να αναγνωρίσει τα ονόματα των δρόμων, στάσεις λεωφορείων ή τουαλέτα!
Ενώ είναι καλύτερα να αρχίσουν να μαθαίνουν κινέζικα πριν την αναχώρησή σας, θα προχωρήσει ιδιαίτερα στην Κίνα. Όπως τονίζει Σεσίλ 'σίγουρα θα μάθουμε σε 2 χρόνια πορεία στη Γαλλία ό, τι μαθαίνουμε σε 2 μήνες επί τόπου!'

Mandarin: η γλώσσα που ομιλείται σε ολόκληρη την Κίνα


Δεν υπάρχει μόνο ένα αλλά πολλά κινεζική γλώσσα, συγκρίσιμη με τις διαλέκτους. Αλλά αν θέλετε να μιλήσετε ένα χρήσιμο κινέζικα, ξεκινήστε με Mandarin.
Σύμφωνα με την πόλη ή την περιοχή της Κίνας όπου και αν βρίσκεστε, οι Κινέζοι δεν μιλούν απαραίτητα Mandarin μεταξύ τους, αλλά όλοι ξέρουν Mandarin και μπορούν να μιλήσουν χωρίς πρόβλημα μαζί σου. Κινεζικούς χαρακτήρες είναι η ίδια σε όλες κινεζική γλώσσα, αλλά η προφορά τους και μερικές λέξεις είναι διαφορετικές.
Εκτός από μερικά τηλεοπτικά κανάλια στην Καντώνα, τηλεόραση, ραδιόφωνο και όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι στην κινεζική γλώσσα!

Περάσουν το HSK να δοκιμάσετε κινέζικα σας


Το HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) είναι η μόνη κινεζική δοκιμή αναγνωρίζεται στην Κίνα. Δοκιμάζει κινεζικό επίπεδο σας 1 (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να κατανοούν απλές προτάσεις) σε 6 (τρέχουσα γλωσσικής επάρκειας).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HSK.

Related topics:

Comments