Βοήθεια

Πώς να ζήσουν, να σπουδάσουν και να βρουν μια θέση εργασίας των φοιτητών στην Κίνα;Η Κίνα είναι ένας από τους ιδανικούς προορισμούς για τους ξένους φοιτητές. Μέχρι το έτος 2020, σχεδιάζει να υποδεχθεί 500.000 ξένοι φοιτητές. Πράγματι, οι συνθήκες είναι αρκετά προσιτές, τόσο από την άποψη του κόστους ζωής ή της προσβασιμότητας των θεωρήσεων.
Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Κίνα, καθώς και τους όρους και τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους φοιτητές.

Η γραφειοκρατία


Φυσικά, τα χαρτιά πρέπει να ρυθμίζεται πρώτα. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε ένα έγκυρο διαβατήριο. Για τη διαμονή σας στην Κίνα, υπάρχουν διάφορα είδη θεωρήσεων: Χ, Α και Ζ βίζα.
Ο Χ βίζα είναι για τους φοιτητές ή σπουδαστές που αναζητούν μια διαμονή άνω των 6 μηνών. Η θεώρηση D είναι για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα μείνουν λιγότερο από 6 μήνες στην Κίνα. Και τέλος, ο Ζ θεώρηση είναι θεώρηση έργο προορίζεται για τους αλλοδαπούς και απόδημοι οικογένειες, που αποστέλλονται από μια εταιρεία.
Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση θεώρησης, άδεια εργασίας, την ασφάλιση υγείας ή κάρτα εμβολιασμού εξαρτάται από τη χώρα από την οποία κατάγεστε. Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγξετε με την πρεσβεία ή το προξενείο σας.

Η ζωή στην Κίνα


Ένα από τα πλεονεκτήματα της ζωής στην Κίνα είναι το κόστος ζωής. Το κόστος των τροφίμων είναι προσιτές, αν κάποιος αναφέρεται στις τιμές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι το ίδιο για την τιμή των οικιακών συσκευών και ειδών ένδυσης. Ενοικίαση κατοικίας είναι περίπου 150 ευρώ το μήνα, με εξαίρεση των μεγάλων πόλεων, όπως η Σαγκάη.
Προκειμένου να σπουδάσουν στην Κίνα, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα ιδιωτικό ή διεθνές σχολείο. Απόδημοι δεν επιτρέπονται σε δημόσια σχολεία.

Εύρεση εργασίας των φοιτητών


Είναι δυνατόν να σπουδάσουν και να εργαστούν ταυτόχρονα στην Κίνα, ακόμη και αν οι συνθήκες είναι δύσκολες. Μικρές θέσεις εργασίας το καλοκαίρι ή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μετά το σχολείο, δεν είναι πολύ μεγάλος. Τις γλωσσικές δεξιότητές σας θα σας εξυπηρετήσει πολύ, ειδικά αν έχετε κάποια αγγλικά και αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη. Προσοχή όμως, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η θεώρηση Χ δεν επιτρέπει να έχουν μια δουλειά. Εκτός υπό έναν όρο: να βρουν δουλειά πριν από την άφιξη στην Κίνα. Θα απαιτείται απόδειξη της απασχόλησης ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Μια συμβουλή: πριν φύγει από τη χώρα σας, ψάξτε για μια θέση εργασίας! Έφτασε στην Κίνα, να έρθετε σε επαφή με την compagny, αλλιώς θα μπορούσε να είναι λίγο δύσκολο να βρει δουλειά εκεί.
Επίσης, γνωρίζουμε ότι η θεώρηση X σας δίνει τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση που σχετίζονται με τις σπουδές σας. Πριν φύγετε από τη χώρα σας, κάνετε κάποια έρευνα. Είναι ακόμη δυνατόν να αποζημιωθεί (στεγάζονται τρέφονται ...) εκτός από το μηνιαίο μισθό που κυμαίνεται μεταξύ 300 και 400 ευρώ ανά μήνα. Πρακτική άσκηση δεν πληρώνονται απαραιτήτως. Τέλος, οι νομικές ώρες εργασίας στην Κίνα είναι 40 ώρες για την σύμβαση πλήρους απασχόλησης.

Related topics: