Hjälp

NEW ARTICLE

Hur man lär sig kinesiska innan din vistelse i Kina?
Det är inte lätt att gå studerar eller arbetar i Kina utan att tala kinesiska.
Även om de kurser du kommer att ta kommer att vara på engelska eller du kommer att kunna tala engelska med dina kollegor, kommer du definitivt att behöva lära sig kinesiska för att klara sig i vardagen.
PolyglotClub ger dig råd och vittnesmål från sina medlemmar som hjälper dig att komma igång.

Kinesiska är tillgänglig för alla


'När jag åkte till Kina, jag talar inte ett ord av kinesiska, har jag lärt mig där och jag kom tillbaka med en god konversation', säger Cécile, 24, som åkte till Peking i ett utbytesprogram med hennes universitet.
'Jag hade ett par timmar av kineser i skolan, men när jag lämnade jag inte pratade alls, minns Martine, 23, som studerade i Shanghai. Mina sex månader av på plats kinesiska tillät mig att starta en praktikplats där jag arbetade tala på kinesiska. Jag skrev redan lite och framför allt kunde jag läsa och skriva kinesiska! '

Lära sig kinesiska är svårare än engelska eller spanska. Dock är kinesiska inom räckhåll för alla.
Språket i sig är inte svårt. Grammatiken är tillgänglig. På kinesiska, finns det faktiskt varken man eller kvinna, ingen singular eller plural eller konjugering, eller variationer. Vilket kan vara ett problem är några ljud som inte finns alls i ditt modersmål och som gör uttalet av kinesiska längre att bemästra än den japanska, till exempel.

Någon som har någon öra för musik kommer att ha svårt att skilja de olika ljuden, men nyckeln att lära sig kinesiska, är speciellt att vara disciplinerad och ha ett bra minne.
Lära sig kinesiska är som att lära sig två språk: skriftlig och muntlig.
I Kina har jag lärt mig varken läsa eller skriva, jag lärde mig bara att säga, säger Cécile. Efter ett år, kunde jag göra min shopping, köpa en tågbiljett, ta en taxi, ordning i en restaurang och prata om regn och vädret.

Om du har lite tid innan de lämnar Kina, råder vi dig att fokusera på muntlig utan börjar lära skrivande, vilket är mycket svårt.
Naturligtvis kommer du behöver veta några tecken för att identifiera gatunamn, busshållplatser eller toalett!
Även om det är bäst att börja lära sig kinesiska innan du lämnar, kommer du framsteg i synnerhet i Kina. Som Cécile betonar 'vi kommer säkert lära sig i 2 år kurs i Frankrike vad vi lär oss i 2 månader på plats!'

Mandarin: det språk som talas i hela Kina


Det finns inte en utan flera kinesiska språk, jämförbar med dialekter. Men om du vill tala ett användbart kinesiska, börja med mandarin.
Enligt staden eller området i Kina var du är, vet kineserna inte nödvändigtvis tala mandarin mellan dem, men de vet alla mandarin och de kan prata utan problem med dig. Kinesiska tecken är desamma i alla kinesiska språk, men deras uttal och vissa ord är olika.
Utom några TV-kanaler i kantonesiska, är TV, radio och alla medier på mandarin!

Passera HSK att testa din kinesiska


HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) är den enda kinesiska testet redovisas i Kina. Den testar din kinesiska nivå 1 (möjlighet att använda och förstå enkla meningar) vid 6 (nuvarande språkkunskaper).
Mer information om HSK.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All