Hjälp

NEW ARTICLE

Vilka är de fem goda skäl att gå studie i ett främmande land?Studera utomlands? Det är både fascinerande och skrämmande? Om du fortfarande är lite tveksamma till att ta steget, Polyglotclub ger dig de viktigaste orsakerna till att lämna ditt hemland. Våga äventyret!
Resa utomlands för din utbildning inte bara hända! Framför allt, du går av rätt anledningar?
Här är fem av dem:

1. Lär dig ett främmande språk


Bli tvåspråkiga verkar numera en nödvändighet. Finns det något bättre sätt att lära sig ett främmande språk än total nedsänkning? Kontinuerlig praktiken ett språk med hemlandet är det bästa sättet att bemästra den. Genom dina studier, kan du även lära specifika tekniska vokabulär relaterat till ditt område (management, finans, kommunikation ...). Det är en mycket värdefull tillgång till rekryterare. Förutom den professionella fördel, kommer mästare andra språk kan du få fler vänner lätt. Varför inte bosätta sig i landet senare? Men även där det tar tid att bli flerspråkiga. Du kommer att behöva minst tre månader för att ha goda kunskaper i språket. En ettårig vistelse är naturligtvis bäst.
Väl där kan du delta i flerspråkiga evenemang för att träffa lokala och öva intensivt språket.

2. Upptäck en ny kultur


Globaliseringen har standardiserat de flesta kulturer, men inte helt! Varje behåller sina särdrag. Det kan vara intressant att upptäcka andra sätt att leva, det kommer att ge dig större öppenhet. Du kommer att inse att det finns olika sätt att tänka och se saker. Med ett skarpt kritiskt sinne, kommer du nu att kunna jämföra och bedöma händelserna hemma eller någon annanstans.

3. Bygg självförtroende


'Ensam i djungeln', kommer denna resa i det okända gör du mognar. Utan din familj, måste du komma med på egen hand. En unik upplevelse för att bygga självförtroende! Du kommer att lära dig mer om dig själv, utan också kommer att öppna upp för andra. Du kommer att träffa många människor och anpassa sig till olika situationer och komma tillbaka som en ny människa.

4. Lär annorlunda


Undervisningsmetoderna är inte samma sak någon annanstans än här, hemma! Du kommer att behöva justera till en lärande miljö där reglerna är olika.

Till exempel i Storbritannien eller USA, lärare uppmuntrar personliga tänkande snarare än att lära utantill.
Oroa dig inte: du kommer säkert att vara upp till par. Om du blir antagen i en utländsk skola, innebär det oftast att du är en duktig elev. Faktum är att valet oftast utifrån dina skivor och din motivation.

5. Förbättra ditt CV


Det yttersta målet för att studera utomlands är att markera ditt studieperiod.
I globaliseringens tidevarv, är en internationell karriär mer värdefullt för rekryteraren. Detta visar att du är självständig, öppet sinne med en viss intellektuell nyfikenhet. Att leva utanför ditt hemland, måste du ha kunskaper anpassningsåtgärder. Dessa färdigheter är eftertraktad av rekryterare. Dessutom kommer denna erfarenhet utomlands vara ett sätt att skilja dig och tävla lättare på arbetsmarknaden. Glöm inte att nämna din upplevelse på ditt CV! 'Jag har lärt mig att leva hemifrån och integrera mig till en ny miljö'

Vad händer om du inte vill gå ensam?


För vissa människor, lämnar på egen hand är ett nöje. För andra verkar dock initiativet farofyllda och kräver mod. Det är sant att hinder föreligger: val av utbildning; sjukförsäkring; höga kostnader för resor och vistelse i främmande land ...
Studenter som tvekar och fruktar den mängd pappersarbete kan få hjälp av 'utbytesprogram'. De skapades för att bäst främja studenternas rörlighet. Men förvänta dig inte att kunna lämna med kort varsel. På detta område, inget mirakel: du måste förbereda din avresa minst ett år före utsatt avresedatum, om så bara för registreringen.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All